|
Post by ViL27 on May 17, 2024 8:05:42 GMT 2
Το επόμενο μου-χορηγουμενο από την Alpha Model- project είναι η Πολύ όμορφη Ferrari Monza SP2 Η παραγωγή της ξεκίνησε το 2017 και κατασκευάστηκαν 499 κομμάτια(μαζί με την SP1 που είναι το ίδιο όχημα αλλα με ένα καθισμα).Πρόκειται για το πρώτο μέλος της σειράς Icona της Ferrari,με περιορισμένης παραγωγής οχήματα με έμπνευση από το πλούσιο παρελθόν της φίρμας.Και όντως εδώ μιλάμε για ένα πολύ όμορφο όχημα με ξεκάθαρες σχεδιαστικες επιρροές από το παρελθόν. Στα μηχανικά μέρη τώρα,άξια αναφοράς είναι η τοποθέτηση του θηριώδους μη υπερτροφοδοτουμενου V12 των 800 ίππων μπροστά από τον οδηγό,κρυμμένο κάτω από το τεράστιο καπό.Το σασί είναι βασισμένο στο αντίστοιχο της 812 και το βάρος είναι περίπου 1520 κιλά. Το Κιτ της Alpha Model είναι στα συνήθη ψηλα στάνταρ της εταιρίας.Το καλούπι είναι εξαιρετικά καλοσχεδιασμενο ενώ τα διάφορα decals και photo etch δίνουν τη δυνατότητα της όσο το δυνατόν καλύτερης αναπαράστασης του οχήματος. Εδώ μάλιστα δεν υπάρχουν και clear parts,που πάντα με δυσκολεύουν. Τα ζαντολαστιχα του Κιτ θα αντικατασταθούν με after matket,που όμως δεν έχω ακόμα στα χέρια μου. Εδώ τα περιεχόμενα του κιτ:
|
|
|
Post by ViL27 on May 17, 2024 8:30:32 GMT 2
Όπως πάντα,ξεκίνησα τις εργασίες μου με το αμαξωμα. Αφού έκανα κάμποσα test fit να δω πως εφαρμόζουν τα περιφερειακά του αμαξώματος και το εσωτερικό,πέρασα σε σκριμπαρισμα,τρίψιμο και πλύσιμο του μοντέλου. Το ασταρωμα έγινε με τον γνωστό πιστό μου φίλο,το γκρι ασταρι σε σπρέι που έχει ανακαλύψει ο Γιώργος. Για το χρώμα βασανίστηκα πολύ να αποφασίσω.Ηθελα κάποιο χρώμα να ξεχωρίζει,καθώς ήδη έχουν φτιαχτεί πολλά Monza εκεί έξω,σε κόκκινο,μπλε,κίτρινο,ασημί,πράσινο. Αποφάσισα να πάω σε ένα μη Φερραρικο χρώμα,το viola aletheia από Fire Scale. Άλλωστε η Monza έχει βγει από το εργοστάσιο σε κάθε είδους χρώμα,όπως μπορείτε να δείτε με λίγο ψαξιμο Αυτό το συνδύασα με ασημί decal stripes που παρέχονται από το Κιτ.
|
|
|
Post by konstantinf on May 17, 2024 8:38:23 GMT 2
Σίφουνας Σπύρο! Δεν προφταίνει να τελειώσει το ένα κι αρχίζεις το επόμενο! Εξαιρετική η επιλογή χρώματος, κάτω από το γνωστής ποιότητας βερνίκωμά σου θα αναδειχθεί πλήρως. Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on May 17, 2024 11:25:24 GMT 2
Σιφουνας δεν σε προλαβαινουμε!
|
|
|
Post by ViL27 on May 17, 2024 18:41:19 GMT 2
Κωνσταντίνε και Παναγιώτη ευχαριστώ για τον σχολιασμό!Να χα κι άλλο χρόνο να ήμουν ακόμα πιο γρήγορος😉
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on May 17, 2024 22:07:08 GMT 2
Όμορφη απόχρωση, πολύ ιδιαίτερο! Καλό ξεκίνημα Σπύρο.
Τελικά αυτή η Alpha κάνει πολύ προσεγμένα κιτ.
|
|
|
Post by alex78 on May 20, 2024 20:01:09 GMT 2
Πανέμορφη απόχρωση και φοβερό βάψιμο Σπύρο, καλή επιτυχία φίλε.
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on May 21, 2024 17:09:33 GMT 2
Πολύ όμορφο το χρώμα και ιδιαίτερο! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by ViL27 on May 23, 2024 12:04:28 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on May 23, 2024 13:58:43 GMT 2
Εντυπωσιακό βερνίκωμα Σπύρο, πραγματικός καθρέφτης. Αλήθεια πως και πειραματίστηκες με το 513 στο αμάξωμα και δεν κινήθηκες εκ του ασφαλούς με το 2Κ που το εμπιστεύεσαι με κλειστά μάτια?
|
|
|
Post by gtziaf on May 23, 2024 19:38:47 GMT 2
Δεν σε προλαβαίνουμε, ρε συ Σπύρο. Μπράβο, ωραίο χρώμα και άψογο βερνίκωμα.
|
|
|
Post by Φάνης on May 26, 2024 7:17:07 GMT 2
Το χρώμα υπέροχο Σπύρο! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by kyriakos on May 27, 2024 19:35:53 GMT 2
Υπέροχο μοντέλο κ πολύ ωραία επιλογή χρώματος κριμα για το βερνίκι εύχομαι να λυθεί το θέμα.. καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by ViL27 on May 28, 2024 11:46:12 GMT 2
Καλημερα σε όλους και ευχαριστώ για τον σχολιασμό! Αλέξη δεν πειραματίστηκα,χρησιμοποιώ το 513 σε όλα μου τα αυτοκίνητα δρόμου κατά κανόνα εδώ και χρόνια,2k χρησιμοποιώ στα αγωνιστικά.
Κυριάκο η λύση είναι εύκολη στη συγκεκριμένη περίπτωση,τρίψιμο βάψιμο πάνω από το decal stripe και εκ νέου βερνίκι!
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on May 28, 2024 13:42:43 GMT 2
Φανταστικό βάψιμο και βερνικωμα Σπύρο! Για τα βερνίκια που λες φανταζομαι ότι το 513 αντιδρά με τις χαλκομανιες γι'αυτο δεν το χρησιμοποιεις σε αγωνιστικά? Εγώ την έχω πατήσει παντως μια φορά. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by ViL27 on May 29, 2024 11:47:59 GMT 2
Φανταστικό βάψιμο και βερνικωμα Σπύρο! Για τα βερνίκια που λες φανταζομαι ότι το 513 αντιδρά με τις χαλκομανιες γι'αυτο δεν το χρησιμοποιεις σε αγωνιστικά? Εγώ την έχω πατήσει παντως μια φορά. Καλή συνέχεια! Να σάι καλά Βαγγέλη!Ναι το 513 μου έχει αντιδράσει με χαλκομανιες πολλάκις,όπως και εδώ μου αντέδρασε με το decal του καπό για άλλη μια φορα
|
|