|
Post by konstantinf on Mar 23, 2024 19:28:38 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Την περασμένη εβδομάδα αποπερατώθηκαν οι εργασίες στο μηχανικό μέρος του μοντέλου. Τοποθετήθηκαν τα ρεζερβουάρ καυσίμου και λαδιού στο πίσω μέρος και συνδέθηκαν με τις αντίστοιχες σωληνώσεις με το πυρόφραγμα. Στο κάτω μέρος του πλαισίου επικρατεί χάος...
Ετοιμάστηκαν τα ταμπούρα των μπροστινών φρένων με τις σωληνώσεις τους:
Και το τελειωμένο - πλην γυμνό - μοντέλο παρουσιάζεται έτσι:
Απομένει η εφαρμογή του αμαξώματος και η κατασκευή των τροχών. Άνευ απροόπτου, το επόμενο θα είναι και το τελευταίο update αυτής της κατασκευής. Να είστε όλοι καλά και να περάσετε (κι άλλο) ένα ευχάριστο τριήμερο!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Mar 24, 2024 10:37:49 GMT 2
Εξαιρετικές εργασίες Κωνσταντίνε. Είναι όλα αρμονικά τοποθετημένα αλλά αυτό το κάθισμα είναι το κάτι άλλο. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 24, 2024 14:16:52 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αντώνη, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 24, 2024 19:06:24 GMT 2
Πολύ εντυπωσιακό, Κώστα. Περίμενα τις φωτογραφίες με ολοκληρωμένο, το σασί. Καλή ολοκλήρωση.
|
|
|
Post by alex78 on Mar 24, 2024 19:15:42 GMT 2
Πράγματι πολύ εντυπωσιακό, καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 25, 2024 9:11:09 GMT 2
Γιώργο και Αλέξη, σας ευχαριστώ πολύ! Εντυπωσιακό, δεν ξέρω - αλλά βαρύ (5,5 κιλά) σίγουρα... Να 'στε καλά!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 25, 2024 22:16:49 GMT 2
Βαρύ, υποθέτω οτι είναι... Εντυπωσιακό, είμαι σίγουρος οτι είναι! Και μάλιστα πολύ! Με το καλό και η ολοκλήρωση!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 25, 2024 22:50:20 GMT 2
Χίλια ευχαριστώ Νεκτάριε! Να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by kyriakos on Mar 28, 2024 20:04:26 GMT 2
Τρομερή δουλειά φίλε μου χίλια μπράβο σου!!!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 29, 2024 22:59:56 GMT 2
Να 'σαι καλά Κυριάκο, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 30, 2024 9:22:11 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Όπως ανεμένετο, περατώθηκαν ακριβώς δύο μήνες μετά την έναρξή τους οι εργασίες για το πρώτο μοντέλο της σειράς Mercedes. Κατ' αρχήν κατασκευάστηκαν οι τροχοί (από τα αριστερά η πρώτη, δεύτερη και τρίτη στρώση ακτίνων: Καθώς το κιτ δίνει και την δυνατότητα "εύκολης" συναρμολόγησης των τροχών με καλουπωτά σε μέταλλο τα πλέγματα των ακτίνων (πλήρη σετ 4 τροχών με τα λάστιχα), παραθέτω για σύγκριση μια φωτογραφία των δύο δυνατοτήτων. Οι εύκολοι τροχοί (δεξιά) μοιάζουν αρκετά αξιοπρεπείς, αν και λείπει ένα επίπεδο ακτίνων:
Στη συνέχεια φορέθηκαν οι τροχοί, συμπληρώθηκε με καθρεφτάκια, παρμπρίζ, και καπάκια για τις τάπες λαδιού και βενζίνης το κύριο σώμα του αμαξώματος και φορέθηκε χωρίς προβλήματα (μόνο το καπάκι της βενζίνης χρειάστηκε πλαστική χειρουργική για να καθίσει καλά...) στο πλαίσιο, όπως και οι πλαϊνές ποδιές και το ρύγχος. Λίγο πριν μπει και το καπό, έφτασε από την Κίνα και το διαφανές σωληνάκι υπερχείλισης του ψυγείου και συμπληρώθηκε ο κινητήρας και προστέθηκαν οι λασπωτήρες (αλεξιβόρβορα):
Το τελειωμένο μοντέλο δείχνει λοιπόν έτσι:
Θα ακολουθήσουν φωτογραφίες στο ύπαιθρο μόλις ξεμπερδέψουμε με την αφρικανική σκόνη. Ευχαριστώ πολύ για το συνεχές σας ενδιαφέρον και σας εύχομαι να είστε όλοι καλά και να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 31, 2024 10:30:22 GMT 2
Συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση Κώστα. Εντυπωσιακό, το αποτέλεσμα. Το κιτ με απογοήτευσε, ως εξωτερικό παρατηρητή φυσικά αλλά το εξωτερικό φινίρισμα και η αναπαράσταση των stainless επιφανειών της πραγματικής είναι πραγματικά αρκετά καλή. Καλημέρα και καλή αρχή στην επόμενη.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 31, 2024 11:06:44 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Είμαι κι εγώ αρκετά ικανοποιημένος από το συνολικό αποτέλεσμα. Πρέπει να καταγράψουμε στα υπέρ την ύπαρξη στο κιτ πολλών λεπτομερειών, που, για κάποιον όπως εγώ που την βρίσκει με τα μηχανικά μέρη, αποζημιώνει εν μέρει για τον χαρακτήρα του "απλά συναρμολογούμενου". Περισσότερα στην αξιολόγηση του κιτ, όταν ανεβάσω φωτογραφίες στα τελειωμένα.
Καλή Κυριακή!
|
|
|
Post by alex78 on Mar 31, 2024 19:34:44 GMT 2
Η πλέξη των ακτίνων ότι πρέπει για εργασία φυλακισμένων (υπομονετική & χρονοβόρα). Ο χώρος του μηχανοστασίου δείχνει υπερπλήρης και λεπτομερής.
Γενικά το αποτέλεσμα της δουλειάς σου είναι εξαιρετικό με το κάθισμα να κλέβει αναμφίβολα τις εντυπώσεις.Τα decals πως συμπεριφέρθηκαν στις κουρμπαριστές επιφάνειες της ουράς?
Ανυπομονούμε για την επικείμενη βόλτα και φωτογράφηση στις πλαζ....αυτές οι κούκλες δεν είναι για να κάθονται μέσα.....
|
|
|
Post by nektarios on Mar 31, 2024 22:03:55 GMT 2
Συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση και το πολύ όμορφο αποτέλεσμα! Η πίσω χαλκομανία, πραγματικός εφιάλτης...
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 31, 2024 22:55:51 GMT 2
Νεκτάριε και Αλέξη, ευχαριστώ πολύ για τα εύσημα που μου απονέμετε για τις χαλκομανίες, πλην όμως δεν μου ανήκουν: Όπως και στην Lotus οι χαλκομανίες και εδώ έρχονται εργοστασιακές. Ευτυχώς, σωστά τοποθετημένες και με πολύ προσεκτική εφαρμογή. Να 'στε καλά!
|
|