|
Post by konstantinf on Mar 16, 2024 20:00:12 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Την εβδομάδα που πέρασε ασχολήθηκα με διάφορες λεπτομέρειες των μηχανικών μερών. Έτσι, ετοιμάστηκε το τιμόνι...
... (οι κοκκινοβαμμένες εγκοπές που φαίνονται σε φωτογραφίες αναφοράς προσομοιώθηκαν με λεπτές λωρίδες από κόκκινη μονωτική ταινία), το κάθισμα...
... (τα καλουπωτά πριτσίνια στην πλάτη αντικαταστάθηκαν με ρεαλιστικότερες βίδες), τα ποδοστήρια...
... το ταμπλό στο οποίο προστέθηκε καλωδίωση...
... και ο άξονας του τιμονιού που συνδέθηκε με το γρανάζι διεύθυνσης:
Στη συνέχεια προσαρμόστηκε το ταμπλό στο πάνω μέρος του πλαισίου, περάστηκε το σύνολο στον άξονα του τιμονιού, τοποθετήθηκε το τιμόνι, συναρμολογήθηκε και το κάθισμα και κάτω απ' αυτό συνδέθηκε ο άξονας μετάδοσης:
Στο πάνω μέρος του πλαισίου προστέθηκαν "προστατευτικά" για τους αγκώνες του οδηγού (μια ιδέα που πήρα από την κατασκευή του Κοβάλσκι, χρησιμοποιώντας φύλλο αφρολέξ πάνω σε ταινία διπλής όψης που τυλίχτηκε με ταινία κομμένη από χάρτινο λευκοπλάστ και βάφτηκε μπλε):
Αυτά για σήμερα, να έχετε ένα χαρούμενο τριήμερο και μια καλή Σαρακοστή!
|
|
|
Post by kyriakos on Mar 16, 2024 20:52:49 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά φίλε μου οπως παντα καλη συνέχεια εύχομαι
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 16, 2024 23:08:01 GMT 2
Να 'σαι καλά Κυριάκο, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by ViL27 on Mar 17, 2024 1:23:48 GMT 2
Όμορφες εργασίες Κωνσταντίνε!Καλό 3ημερο!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 17, 2024 7:19:01 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Σπύρο, να 'σαι καλά!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Mar 17, 2024 8:38:36 GMT 2
Εξαιρετικα παει Κωνσταντινε καλη συνεχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 17, 2024 9:07:54 GMT 2
Όμορφες εργασίες Κωνσταντίνε! Μου αρέσει ιδιαίτερα το κάθισμα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 17, 2024 11:01:13 GMT 2
Παναγιώτη και Φάνη, σας ευχαριστώ πολύ! Να 'στε καλά!
|
|
|
Post by alex78 on Mar 17, 2024 18:04:33 GMT 2
Α, εδώ αρχίζει να γίνεται σοβαρή δουλίτσα Κωνσταντίνε, προχωράει καταπληκτικά ποιοτικά βλέπω και μόνο ''χαρταετό δεν πετάς'', καλή συνέχεια φίλτατε.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 17, 2024 19:26:48 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη, χαίρομαι που σ' αρέσει! Όσο για χαρταετό, φέτος ούτως ή άλλως δεν έχει, καθότι οι εγγονές μου θα εκδράμουν αλλού...
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 18, 2024 10:27:18 GMT 2
Πολύ δουλειά με μπόλικες λεπτομέρειες, Κώστα. Μου άρεσε και μένα το κάθισμα. Στο έχω ξαναπεί ότι διαφωνώ με τα κόκκινα - κίτρινα σωληνάκια, ιδίως για αυτοκίνητο του '50. Γενικά προσπάθησε κάπως να αναπαρασταθούν οι υφές των υλικών, των μετάλλων και να δείχνει λίγο δεκαετία του '50 το μοντέλο σου. Επίσης αντικατέστησε αυτό το χρυσό banjo joint που καταλήγει το braided line, με κάποιο αφτερμάρκετ γιατί του κιτ φαίνεται άσχημο και είναι σε πολύ εμφανές σημείο. Περιμένουμε να δούμε και το ολόκληρο το σασί. Καλημέρα και καλή Σαρακοστή.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 18, 2024 18:09:31 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και τις υποδείξεις Γιώργο! Στο έχω ξαναπεί ότι διαφωνώ με τα κόκκινα - κίτρινα σωληνάκια, ιδίως για αυτοκίνητο του '50. Τα κίτρινα και τα κόκκινα σωληνάκια τα είδα στην κατασκευή του Κοβάλσκι και μου άρεσαν - σπάνε λίγο την μονοτονία του ασπρόμαυρου στα μηχανικά μέρη... Θα προσπαθήσω να τα αποφύγω στην SLR που έχει σχεδόν τον ίδιο κινητήρα.
Έχω κάνει κάμποσο wash σε όλα τα μεταλλικά μέρη, έχω υπερβεί εαυτόν που λένε... Δυστυχώς το πριβέ σεμινάριο επί του θέματος που θα 'θελα να μου κάνεις δεν δόθηκε μέχρι στιγμής ευκαιρία να γίνει...
Αν ξέρεις πού πουλάνε aftermarket για 1/8 (εκτός από τη Model Motorcars), και ιδιαίτερα banjo joints, πες μου κι εμένα να τρέξω. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Paul Koo, που πούλαγε τέτοια, τα παράγγελνε σε μικρομηχανουργείο των ΗΠΑ (και την τελευταία φουρνιά του την έβγαλαν ελαττωματική). Καλή Σαρακοστή και σε σένα!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 19, 2024 9:58:49 GMT 2
Καλημέρα, Κώστα. Το κατάστημα λέγεται rbmotion (https://www.rbmotion.shop/) κι έχει banjo διαφόρων διατομών και μεγάλη ποικιλία σε διάφορα κοκοψόνια. Θεωρώ κάποιο θα ταιριάζει. Το είχα δει ότι ο Mario έβαζε πολύχρωμα σωληνάκια, γενικά είναι το στυλ του έτσι. Σε κάποιους αρέσει φυσικά, αλλά προσωπικά δεν το προτιμώ.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 19, 2024 20:54:15 GMT 2
Άπειρα ευχαριστώ! Τρέχω για κοκοψόνια!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 19, 2024 23:31:46 GMT 2
Πολύ όμορφη δουλειά, με το κάθισμα να κλέβει την παράσταση! Καλή συνέχεια, και καλή Μεγάλη Τεσσαρακοστή!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 20, 2024 10:18:17 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε! Αντεύχομαι και εύχομαι πληθώρα μανιταριών!
|
|