|
Post by konstantinf on Aug 6, 2023 9:31:10 GMT 2
Καλημέρα Φάνη. Χαίρομαι πολύ που δίνεις σημεία ζωής!!!
Σχετικά με τα μεταλλικά μέρη: Τα περισσότερα έχουν βαφτεί, τα μηχανικά με TS-17, -30, -38 και -42, το αμάξωμα με TS-30. Ωστόσο, ορισμένα κομμάτια που οι οδηγίες τα λένε "polished" έχουν γυαλιστεί με micromesh. Και όλα τα μεταλλικά κομμάτια έχουν περάσει από το tumbler πλην του πίσω καπό που λόγω μεγέθους τρίφτηκε στο χέρι με μπρούτζινο βουρτσάκι στον ταχυτροχό.
Αν έρθεις μετά τις 20/8 θα χαρώ να βρεθούμε. Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!
|
|
|
Post by czt on Aug 25, 2023 2:29:39 GMT 2
Συνονόματε εγώ θα πω καλό ξεκίνημα γιατί είναι άκρως καθυστερημένος στην εύρεση του συγκεκριμένου θέματος, βλέπω έχεις προχωρήσει αρκετά και βαδίζει όμορφα και στρωτά. Το θέμα πολύ ιδιαίτερο και πάρα πολύ ωραίο λόγο της εταιρείας που έχει αρκετές ιδιαιτερότητες Θα μπορείς να ανταπεξέλθεις και ελπίζω να βγάλεις ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 26, 2023 10:07:26 GMT 2
Να 'σαι καλά Κωνσταντίνε, ευχαριστώ πολύ και βάζω τα δυνατά μου! Καινούργια ανάρτηση το απόγευμα.
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 26, 2023 18:02:03 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Τα κεφάλια μέσα μέχρι νεωτέρας και επιστροφή στον πάγκο. Εβδομάδα 13 αφιερωμένη στους τροχούς, στάδιο 17 των οδηγιών (αφορά στους μπροστινούς τροχούς, αλλά και οι πίσω κατασκευάζονται με το ίδιο μοτίβο). Δοκιμάστηκαν διάφορες τεχνικές και σειρές συναρμολόγησης πριν καταλήξω σε μια (για μένα) βέλτιστη προσέγγιση, την οποία και παρουσιάζω πιο διεξοδικά παρακάτω, μιας και, όπως κατάλαβα, είμαι ο πρώτος στο φόρουμ που καταπιάνομαι με ακτινωτούς τροχούς της MFH. Ας σημειώσω ότι οι ακτινωτοί τροχοί των Pocher Classic μου φαίνονται παιχνιδάκι μπροστά σ’ αυτούς εδώ. Ξεκινάμε λοιπόν: Οι πλήμνες έχουν στα δύο άκρα τους σημειωμένα τα σημεία που πρέπει να ανοιχτούν τρύπες για να υποδεχτούν τις ακτίνες. Με τρυπανάκι 0,6 mm ανοίγονται τρύπες πλάγια, περίπου στην υποδεικνυόμενη γωνία: Αφού στερεωθούν στεφάνη και πλήμνη στο jig που δίνει το κιτ, οι εσωτερικές ακτίνες τοποθετούνται με ελάχιστη CA στο άκρο που χώνεται στην πλήμνη. Αφού συμπληρωθεί το πρώτο επίπεδο ακτίνων εισάγονται εύκολα από την πλευρά της στεφάνης οι θηλές και στερεώνονται στην κατάλληλη θέση πάλι με ελάχιστη CA. Με τον ίδιο τρόπο τοποθετείται το δεύτερο επίπεδο εσωτερικών ακτίνων. Στη συνέχεια τοποθετείται και η βαλβίδα (άνοιγμα οπής 0,9 mm): Οι εξωτερικές ακτίνες τοποθετούνται με την θηλή ήδη περασμένη, καθώς το εξωτερικό τους άκρο «χάνεται» μέσα στη στεφάνη και είναι δύσκολο να το πετύχουμε απ’ έξω. Μετά την συμπλήρωση του πρώτου εξωτερικού επιπέδου αφαιρούμε την στερέωση της πλήμνης στο jig για να αποφύγουμε τυχόν άπλωμα της CA κατά την εισαγωγή του τελευταίου επιπέδου ακτίνων. Στο τέλος στερεώνονται τα άκρα των ακτίνων στην στεφάνη με σταγόνες CA απ’ έξω και τα προεξέχοντα από την στεφάνη άκρα των εσωτερικών ακτίνων κόβονται με πένσα. Τα λάστιχα φοριούνται χωρίς δυσκολία. Παραθέτω εικόνες από τα διάφορα στάδια από την συμπλήρωση ενός τροχού. Με τις παύσεις μεταξύ διαδοχικών σταδίων, η κατασκευή ενός τροχού παίρνει περίπου μια μέρα. Με τον ρυθμό αυτό κανονικά στο επόμενο update θα δείτε το τελειωμένο. Να είστε όλοι καλά και να έχετε ένα καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 27, 2023 8:53:03 GMT 2
Πολύ όμορφος ο τροχός Κωνσταντίνε! Διαβάζοντας την περιγραφή σου και εγώ έτσι θα ενεργούσα. Ούτως ή άλλως κάπως έτσι αντικαθιστώ τις πλαστικές ακτίνες με μεταλλικές και οι γωνίες που πρέπει να τρυπήσεις είναι το σημαντικό στοιχείο για να μην βρίσκουν μεταξύ τους οι ακτίνες και να έχουν την σωστή κλίση. Σίγουρα το jig της Χιρο είναι πολύ βοηθητικό στην όλη διαδικασία. Καλή συνέχεια και καλό Σ/Κ.
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 29, 2023 17:24:40 GMT 2
Μια χαρά ο τροχός, Κώστα. Άντε με το καλό να τη δούμε ολοκληρωμένη
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 30, 2023 17:59:56 GMT 2
Να 'σαι καλά Γιώργο! Υπομονή ως το ΣΚ!
|
|
|
Post by alex78 on Aug 31, 2023 0:09:04 GMT 2
Δύσκολη και απαιτητική εργασία που με την εμπειρία σου την έφερες εις πέρας επιτυχώς Κωνσταντίνε, καλό κλείσιμο.
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 31, 2023 6:47:51 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη! Τελικά, όσο περισσότερους φτιάχνεις, τόσο μαθαίνει το χέρι και πάει από μόνο του. Αναιρώ την εκτίμηση περί μεγαλύτερης δυσκολίας από τα Pocher.
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 2, 2023 6:53:01 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Εβδομάδα 14 και φτου ξελευτεριά! Με την τοποθέτηση των τροχών, των καπό και των λάστιχων στις δέστρες, ολοκληρώθηκε κι αυτή η κατασκευή: Και οι καθιερωμένες φωτογραφίες του μοντέλου στο κουτί του:
Περισσότερες φωτό και αξιολόγηση του κιτ στα τελειωμένα. Χίλια ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας αυτούς τους 4 μήνες! Να έχετε όλοι ένα καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 4, 2023 17:45:07 GMT 2
Συγχαρητήρια, Κώστα για την ολοκλήρωση. Πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα αλλά όχι τόσο προσεγμένο φινίρισμα (δεν εννοώ γυάλισμα) στο αμάξωμα, με πολλά σημάδια, τραχύ βάψιμο και γενικά ατέλειες που μια σωστή προετοιμασία των πάνελ του, θα έδινε πιο ομαλό και φίνο αποτέλεσμα. Συγνώμη, αν σε στεναχωρώ, αλλά ήθελα να είμαι ειλικρινής. Φυσικά η προσπάθεια είναι εξαιρετική και ο χρόνος ολοκλήρωσης αξεπέραστος, για μένα τουλάχιστον. Περιμένουμε με αγωνία το επόμενο.
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 4, 2023 18:13:49 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα (μερικώς) καλά λόγια Γιώργο! Σε ό,τι αφορά στο φινίρισμα του αμαξώματος, θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική γνώμη:
Τα δύο κομμάτια που είναι εμφανώς πιο "λερωμένα" είναι τα δύο καπό, δηλ. αυτά που έχουν υποστεί το περισσότερο ανοιγόκλειμα. Οπότε η "φθορά" κατ' εμέ προσθέτει αληθοφάνεια.
Παρόμοιο ισχύει και για το τραχύ βάψιμο. Πέραν του ότι τα αγωνιστικά του 1936 δεν είχαν εκ των πραγμάτων προσεγμένο βάψιμο (αυτά που βλέπουμε σήμερα στα μουσεία είναι εν πολλοίς ωραιοποιημένες ανακαινίσεις) σύγκρινα το βάψιμο του Auto Union μου με δύο εργοστασιακά προβαμμένα ασημένια αμαξώματα της ΙΧΟ που έχω στο στοκ μου και δεν είδα εμφανή διαφορά στην ποιότητα.
Τέλος, όπως έχω ξαναπεί, τα σχόλιά σου δεν με στεναχωρούν - άσχετα αν τα ασπάζομαι ή όχι. Ξέροντας ότι ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να φτάσω τα δικά σου στάνταρς, χρειάζεται πολύ περισσότερο για να στενοχωρηθώ, π.χ. να μου πέσει το μοντέλο στο πάτωμα την στιγμή που μοντάρω τον τελευταίο τροχό. Αφού αυτό δεν συνέβη, όλα καλά.
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 4, 2023 20:22:24 GMT 2
Συγχαρητήρια Κωνσταντίνε για την ολοκλήρωση. Πολύ όμορφο το συνολικό αποτέλεσμα. Αλήθεια ποια κιτ της IXO έχεις στο στοκ σου; Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 5, 2023 6:53:18 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φάνη, να 'σαι καλά! Αλήθεια ποια κιτ της IXO έχεις στο στοκ σου; Δες ΠΜ.
|
|
|
Post by czt on Sept 25, 2023 11:25:25 GMT 2
Συνονόματε μπραβο για το τελειωμενο κιτ, ακρως απαιτιτικο οπως ειδα και ιδιαιτερο
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 25, 2023 15:29:06 GMT 2
Να 'σαι καλά Κωστή, ευχαριστώ πολύ!
|
|