|
Post by konstantinf on May 23, 2023 6:55:08 GMT 2
Νεκτάριε και Αλέξη ευχαριστώ πολύ, να 'στε καλά! Αλέξη ευχαριστώ πολύ και για τις ευχές!
|
|
|
Post by gtziaf on May 23, 2023 8:48:53 GMT 2
Ωραίο το μοτέρ, Κώστα. Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on May 25, 2023 6:24:56 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Έχει τις ατέλειές του, αλλά πάλι καλά, διότι μεταξύ των δύο update έπεσε κατά ανεξήγητο τρόπο (δεν ήταν κανείς στο δωμάτιο...) από τον πάγκο στο πάτωμα, διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη και χρειάστηκε ξανά κόλλημα, αφού φυσικά πρώτα εξαλείφθηκαν με λίμα και γυαλόχαρτο τα πρώτα σημεία κόλλησης...
|
|
|
Post by konstantinf on May 27, 2023 9:54:09 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου, εβδομάδα 4, στάδια 5 και 6 των οδηγιών: Στο πρώτο ήμισυ της εβδομάδας αποπερατώθηκε ο κινητήρας με τις εξατμίσεις, τους σωλήνες ψύξης και το κιβώτιο:
Στο κιβώτιο αντικαταστάθηκαν τα μπουλόνια του κιτ με aftermarket της MasterClub. Μικρές ατέλειες της βαφής θα διορθωθούν μετά το τελικό μοντάρισμα του κινητήρα πάνω στο πλαίσιο. Στην συνέχεια σειρά πήρε το πλαίσιο με τα διάφορα στοιχεία του και ξεκίνησε μια σειρά από dry fits και ανοίγματα οπών που θα διαρκέσει αρκετά. Σε πρώτη φάση δοκιμάστηκαν τα πίσω αμορτισέρ, το πάτωμα του πιλοτηρίου και η βάση της πεταλιέρας:
Να είστε όλοι καλά και να έχετε ένα ωραίο Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by gtziaf on May 29, 2023 8:53:07 GMT 2
Αυτές οι εξατμίσεις του Auto Union, είναι λόγος από μόνος του να φτιάξει κανείς το αυτοκίνητο. Θεωρώ όμως ότι θα έπρεπε κολλήσεις τα τελικά τους, να τις στοκάρεις και μετά να τις βάψεις. Επίσης, το χείλος τους θέλει λέπτυνση. Καλημέρα και καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on May 29, 2023 11:20:40 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια Γιώργο!
Δεν είναι τα τελικά το πρόβλημα, το κάτω μέρος είναι. Έχεις να συνταιριάξεις για κάθε πλευρά 3 κάτω μέρη με τις τρύπες στο σώμα του κινητήρα, 2 ζευγάρια φωτοχαραγμένες αγκύλες (μπρος και πίσω) με τις ενδείξεις στα κάτω μέρη και να κολλήσεις τα τελικά προσανατολίζοντάς τα κατά προσέγγιση - όλα αυτά έχοντας μόνο δύο χέρια και πριν σταθεροποιήσεις οποιοδήποτε κομμάτι. Αφού έγινε αυτό όσο καλύτερα μπορούσα, όντως το σύνολο ασταρώθηκε και βάφτηκε και - όπως ανέφερα - τελικές διορθώσεις θα γίνουν αφού μπει ο κινητήρας στο πλαίσιο. Όταν ασχοληθείς κάποτε με αυτό το κιτ, θα καταλάβεις στην πράξη τι εννοώ, και θα δω με ενδιαφέρον με τι κόλπα θα ξεπεράσεις τις δυσκολίες που συνάντησα...
ΥΓ. Τα τελικά είναι από τορνευτό αλουμίνιο, οπότε λέπτυνση είναι κομμάτι δύσκολη σ' αυτή την φάση πλέον... Έχε το υπόψη να το κάνεις εγκαίρως!
|
|
|
Post by gtziaf on May 30, 2023 8:02:45 GMT 2
Καλημέρα Κώστα, τα τελικά είναι πρόβλημα γιατί το turned aluminium κομμάτι έπρεπε να ενσωματωθεί (στοκαριστεί και τριφτεί) με τα μεταλλικά του χταποδιού καθώς οι εξατμίσεις είναι χυτές, στο πραγματικό και δεν έχουν ενώσεις. Για τη δυσκολία εφαρμογής, στο είχα γράψει από την αρχή και το έχω δείξει στις δικές μου κατασκευές, πολλάκις... Αυτά τα πράγματα τα κάνουμε πριν το βάψιμο, όταν στήνουμε το αυτοκίνητο δοκιμαστικά. Θα έπρεπε να φέρεις τις εξατμίσεις στη θέση τους, να τις κολλήσεις άβαφες και να προσθέσεις στο τέλος τις αγκύλες. Μάλιστα το Auto Union Type C, αν και γενικά τα συστήματα εξάτμισης των χίρο είναι απαιτητικά, είναι από τα πιο εύκολα αφού δίνει τα χταπόδια σε μόλις 3 κομμάτια. Σκέψου ότι στην Άλφα ή την Mclaren που είναι δωδεκακύλινδρες δίνονται 12 χταπόδια, όχι 3, 12... κι αυτά πρέπει να καταλήξουν σε άλλα 4 τμήματα κοκ. Απλά το αντιμετώπισες λάθος, για αυτό δυσκολεύτηκες, δεν τα κολλάμε βαμμένα στον μισο-έτοιμο κινητήρα, αλλά τα ετοιμάζουμε από πριν. Καλή συνέχεια και πάλι. Ελπίζω να βοήθησα επεξηγώντας τις διαδικασίες που ακολουθώ εγώ καθώς προφανώς γνωρίζω ότι δεν μπορεί κάποιος να είναι στο μυαλό μου όταν λέω ή δείχνω κάτι.
|
|
|
Post by konstantinf on May 30, 2023 10:49:21 GMT 2
Να 'σαι καλά Γιώργο! Δεν τα κόλλησα απ' ευθείας, έγιναν άπειρες δοκιμές... Το μόνο που έκανα λάθος ήταν να μην κολλήσω τα τελικά σε πρώτη φάση, να στκάρω και να τρίψω για να εξαφανιστεί ο αρμός. Όπως και να 'χει, είναι μόλις το 2ο Hiro μου και ήδη διαπιστώνω ότι μου συμβαίνουν πολύ λιγότερα απ' ό.τι στο 1ο...
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 3, 2023 8:41:42 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Εβδομάδα 5, που ξεκίνησε με συνέχιση των dry fits αμαξώματος και πλαισίου με το ρεζερβουάρ. Δεν εντοπίστηκαν προβλήματα με εξαίρεση τα σημειωμένα σημεία, δηλ. την συναρμογή κυρίως αμαξώματος και ουράς και του καπό:
Διερωτώμαι, γιατί το καπό δίνεται σε white metal και αρκετά παχύ και βαρύ και όχι σε ρητίνη... Όπως και να 'χει θα ασχοληθώ με την διόρθωση αυτών των συναρμογών όταν τοποθετηθεί στο πλαίσιο και ο κινητήρας (οσονούπω...), οπότε θα έχω και ακριβέστερη εικόνα του αν και πώς επηρεάζεται το αμάξωμα από τον κινητήρα. Στην συνέχεια ασχολήθηκα με το στάδιο 7 των οδηγιών.
Κατ' αρχήν βάφτηκε το πλαίσιο με Humbrol #56 και κατόπιν τοποθετήθηκαν με την σειρά πατώματα, πεταλιέρα, οπίσθια ανάρτηση (από το στάδιο 6), εμπρόσθια ανάρτηση και φρένα.
Όλο το σύστημα της μπροστινής ανάρτησης δίνεται αμετακίνητο, δηλ. οι τροχοί δεν στρέφουν και τα ταμπούρα ενώνονται σταθερά με τις φρενόπλακες, πιθανώς για να ενισχυθεί η ακαμψία του συνόλου και να αντέξει το βάρος. Ας σημειωθεί επίσης εδώ, ότι για τις σωληνώσεις των φρένων - και έπειτα από το παίδεμα στην καλωδίωση του κινητήρα με τα πολύ σκληρά σύρματα που δίνει το κιτ - τα αντικατέστησα με καλωδιάκια εμπορίου ίδιας διαμέτρου απ' τα οποία αφαίρεσα την μεταλλική ψυχή. Με τα ταμπούρα τοποθετημένα πρόχειρα, αυτή είναι η εικόνα της μπροστινής ανάρτησης:
Αυτά για σήμερα, να είστε όλοι καλά και να περάσετε ένα ωραίο τριήμερο!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jun 3, 2023 14:54:41 GMT 2
Όμορφες λεπτομέρειες Κωνσταντίνε.Η μπροστινή ανάρτηση επίσης. Καλό τριήμερο!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 3, 2023 16:13:09 GMT 2
Να 'σαι καλά καπετάνιε! Ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 3, 2023 17:31:48 GMT 2
Πολύ καλύτερα τα καθαρίσματα και οι συναρμογές σε αυτό το update Κώστα. Μπράβο ΥΓ. Εγώ θα τρυπούσα τα ποδωστήρια, αλλά είμαι πρεζάκι
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 4, 2023 13:42:49 GMT 2
Να 'σαι καλά Γιώργο, την χρειαζόμουν την ενθάρρυνση... Ή μαθαίνω (νομίζω ότι μ' αυτό το κιτ το κύριο μάθημα όπου νιώθω πρόοδο είναι το τρυπάνισμα) ή είχα ρέντα! ΥΓ. Κι εγώ πρεζόνι είμαι αλλά σε άλλους τομείς!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 5, 2023 22:11:21 GMT 2
Ασχέτως των όποιων επιμέρους λεπτομερειών, ο κινητήρας είναι όντως εντυπωσιακός! Επίσης και το σύστημα διεύθυνσης λεπτομερέστατο! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 6, 2023 11:18:09 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε, να 'σαι καλά! Μόνο που το σύστημα διεύθυνσης... δεν διευθύνει!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 10, 2023 10:54:02 GMT 2
Καλημέρα φίλτατοι! Εβδομάδα 6, στάδια των οδηγιών 8, 9 και ολίγον 10.
Τοποθετήθηκαν οι τραβέρσες στήριξης του ρεζερβουάρ και το ρεζερβουάρ βάφτηκε και τοποθετήθηκε:
Εδώ πάρθηκε ήδη μια απόφαση για το χρώμα του εσωτερικού του αμαξώματος, μιας και η πλάτη του πιλοτηρίου (κομμάτι Μ4) ακουμπάει στο ρεζερβουάρ. Έτσι το εσωτερικό θα είναι German Grey (TS-4). Ιδιαίτερη ευχαρίστηση μου έδωσε η κατασκευή της χοάνης καυσίμου:
Τοποθετήθηκε το λεβιέ ταχυτήτων και αντικαταστάθηκε ο διωστήρας που δίνει το κιτ για το γκάζι με συρματόσχοινο ίδιας διατομής (ο,5 mm):
Τέλος τοποθετήθηκε ο κινητήρας στην θέση του και συνδέθηκαν τα τελευταία κομμάτια, δηλ. ο μοχλός ανοίγματος του καρμπιρατέρ και ο σωλήνας τροφοδοσίας από το ρεζερβουάρ στην αντλία καυσίμου:
Αυτά για σήμερα. Συνεχίζουμε με την πίσω ανάρτηση. Να έχετε όλοι ένα καλό Σαββατοκύριακο!
|
|