|
Post by nektarios on Jul 8, 2023 22:25:14 GMT 2
Ωραίο το ταμπλώ! Έχω όμως μια απορία: Πώς γίνεται στο στροφόμετρο, μεταξύ του 0 και του 1000, να παρεμβάλλεται το 4500; Αυτός που το σχεδίασε δεν το πρόσεξε, ή εμένα μου διαφεύγει κάτι;
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 9, 2023 5:54:43 GMT 2
Το παρατήρησα κι εγώ Νεκτάριε και δεν έχω απάντηση... Αλλά δεν αφήνω την έγνοια να μου χαλάσει τις διακοπές!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 9, 2023 12:18:15 GMT 2
Καλές διακοπές Κωνσταντίνε και καλή ξεκούραση. Το στροφόμετρο είναι τυπογραφικό λάθος, με ένα πινελάκι και λίγο λευκό σβήνεις το 4 για να μείνει το 500 που είναι το σωστό.
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 9, 2023 21:53:25 GMT 2
Ευχαριστώ και για τις ευχές και για την υπόδειξη Γιώργο!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 22, 2023 10:07:32 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Επιστροφή (χαλαρότατα) στον πάγκο εν μέσω καύσωνος. Έχουμε λοιπόν και λέμε, "εβδομάδα" 10, στάδια 13 και 14 των οδηγιών. Βάσει των οποίων ετοιμάστηκε το κύριο σώμα του αμαξώματος: Και λίγες λεπτομέρειες από μέσα κι απ' έξω:
Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση (με την δέουσα προσοχή) του αμαξώματος στο πλαίσιο πριν προχωρήσουμε στο σύστημα υδρόψυξης. Να είστε όλοι καλά και να περάσετε ένα κατά το δυνατόν δροσερό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 23, 2023 10:21:28 GMT 2
Δεν τα λες και λίγα, Κωνσταντίνε με βάψιμο μέσα έξω, και τόσα ρίβετ και κοκοψόνια εδώ κι εκεί. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 23, 2023 17:48:39 GMT 2
Να 'σαι καλά Γιώργο, ευχαριστώ πολύ! Τα ρίβετ αφενός δεν ήταν και τόσα πολλά, αφ' ετέρου είναι πιο μεγάλα απ' αυτά που βάζεις εσύ στα 1/24... Όπως και να 'χει, ανεξαρτήτως μεγέθους, είναι εμπειρία και μάθηση!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 29, 2023 9:46:30 GMT 2
Καλημέρα σε όλους! Εβδομάδα 11, στάδια 15 και 16 των οδηγιών.
Το αμάξωμα (κύριο σώμα και ουρά) τοποθετήθηκε με προσοχή στο πλαίσιο και κολλήθηκε με την ποδιά. Κανένα πρόβλημα συναρμογής, όλα βρέθηκαν στη θέση τους. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι βραχίονες της κρεμαγέρας και το σύστημα διεύθυνσης καλύφθηκε:
Ετοιμάστηκε το ψυγείο και τα συμπράγκαλα του συστήματος ψύξης και τοποθετήθηκαν στη θέση τους:
Ετοιμάστηκε το παρμπρίζ που θα τοποθετηθεί τελευταία στιγμή (όπως και ο άξονας της μανιβέλας στην ουρά) για ευνόητους λόγους:
Και ιδού η συνολική κατάσταση μετά απ' αυτές τις εργασίες:
Θα ακολουθήσει η κατασκευή των μπρος και πίσω καπό, αφήνοντας για το τέλος τους τροχούς για τους οποίους πρέπει να βρω λύση για την ασάφεια του κιτ ως προς τις ακτίνες. Να είστε όλοι καλά και να έχετε ένα καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by nektarios on Jul 30, 2023 10:58:13 GMT 2
Όμορφη δουλειά, που αναδεικνύεται όλο και περισσότερο βαδίζοντας προς την ολοκλήρωση! Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 30, 2023 11:23:38 GMT 2
Εντυπωσιακό και αρκετά προσεγμένο. Το καπό κουμπώνει καλά ή θέλει μασάζ; Καλή επιτυχία με τις ακτίνες, επίσης.
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 30, 2023 16:28:15 GMT 2
Νεκτάριε και Γιώργο ευχαριστώ πολύ, να 'στε καλά!
Γιώργο τον μεν μπροστινό καπό κάθεται μια χαρά, το δε πίσω υπέστη τις χονδροειδείς διορθώσεις στα dry fits. Τώρα απομένει ψιλοδουλειά. Απορώ ωστόσο γιατί η MFH το έκανε τόσο παχύ και βαρύ.
Για τις ακτίνες, η λύση ήταν μπρος στα μάτια μου... Όπως έγραφα και στο ΠΜ, οι θηλές "κολυμπούν" στις εργοστασιακές τρύπες της στεφάνης. Ε, λοιπόν, αρκεί να υπάρχει χώρος να "κολυμπήσουν" και τα άκρα των ακτίνων στις οπές που θα ανοιχτούν στις πλήμνες. Συγκεκριμένα, οι ακτίνες έχουν πάχος 0,4 mm. Οι τρύπες των πλημνών θα ανοιχτούν κάθετα προς την επιφάνεια με τρυπανάκι 0,5 ή αν χρειαστεί 0,6 mm και θα ελεγχθεί το περιθώριο κλίσης που αυτό επιτρέπει. Την στερέωση τόσο στην πλήμνη όσο και στη στεφάνη θα αναλάβουν 2 σταγόνες CA.
|
|
|
Post by alex78 on Jul 30, 2023 18:00:43 GMT 2
Α, πολύ ωραίο και θαυμαστό αποτέλεσμα στα γνωστά σου ποιοτικά στανταρτς σου Κωνσταντίνε.
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 5, 2023 11:20:33 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη, να 'σαι καλά! Κατά τα άλλα, εβδομάδα 12, στάδια 20 και μέρος του 21 των οδηγιών (προσπεράστηκαν οι οδηγίες για τους τροχούς). Με ελάσματα από τα φωτοχαραγμένα κατασκευάστηκε η σχάρα της μούρης: Στη συνέχεια ετοιμάστηκαν η μάσκα και τα δύο καπό:
Ακολουθούν 15θήμερες διακοπές και επανερχόμεθα με τροχούς και τελειώματα. Να είστε όλοι καλά!
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Aug 5, 2023 13:07:24 GMT 2
Απίστευτη δουλειά Κωνσταντίνε, καλή συνέχεια μετά τις διακοπές εύχομαι!
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 5, 2023 16:38:57 GMT 2
Να 'σαι καλά Χρήστο, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 6, 2023 8:24:31 GMT 2
Έχω χάσει πολλά επεισόδια λόγω αποχής από το φόρουμ (και τον πάγκο μου φυσικά) Κωνσταντίνε, αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα που ασχολείσαι με το συγκεκριμένο αγωνιστικό. Θα διαβάσω την μέχρι τώρα δουλειά σου με προσοχή τις επόμενες ημέρες. Με την ευκαιρία, τα white metal κομμάτια είναι βαμμένα με κάποιο μεταλλικό χρώμα ή απλώς γυαλισμένα στο tumbler; Καλή συνέχεια και καλές διακοπές!
|
|