|
Post by ViL27 on Jun 1, 2023 13:02:58 GMT 2
Συγχαρητήρια Αντώνη,πολύ δυνατός!Σούπερ το Πορσικο!! Καλά τώρα τους ήρθε ρε Γιώργο,λίγες μέρες πριν τον αγώνα?Είναι και άδικο εδώ που τα λέμε...ας βοηθήσει τουλάχιστον να δούμε καλύτερο αγώνα. Κώστα χαίρομαι που βλέπω update και από σένα,εύχομαι καλή συνέχεια! Ήρθε και το δικό μου update σήμερα με την ολοκληρωση της τοποθέτησης των χαλκομανιων.Δεν έχω παράπονο καλά πήγε η διαδικασία χωρίς εκπλήξεις και με τις χαλκομανιες να συμπεριφέρονται πολύ καλά.Παροτι σκουριασμένος δεν έκανα κανένα σημαντικό λάθος. Κατα τα λοιπά ασταρωμενα περιμένουν τα υπόλοιπα κομμάτια. Συνεχίζω από βδομάδα καθώς τις επόμενες 4 μέρες θα υπάρχει μηδενικός χρόνος. Ακολουθούν βερνίκι και βαψιματα στα μέρη του κινητήρα και του εσωτερικού
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jun 1, 2023 15:19:48 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Σπύρο. Και το Mercedes σου προχωράει άψογα. Πολύ μου αρέσει. Χαίρομαι που οι χαλκομανίες έκατσαν ομαλά. Γιώργο ναι σωστά, θα ακολουθήσει και άλλη μια συμμετοχή για εφέτος. Θα χρειαστώ ξανά logo της Dunlop 😜😜😜
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jun 1, 2023 15:39:04 GMT 2
Η BMW M1 παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα και αποτελεί "σταθμό" στην ιστορία της Βαυαρικής φίρμας. Η παραγωγή της όμως, δεν ήταν απλή υπόθεση, υπήρξαν αρκετές δυσκολίες μέχρι το αυτοκίνητο να περάσει στην παραγωγή. Δεδομένου της ελάχιστης εμπειρίας σχετικά με την ανάπτυξη ενός supercar, η BMW ήρθε σε συμφωνία με την Lamborghini το 1972. Η σχεδίαση ήταν του Giorgetto Giugiaro ενώ αρκετοί τομείς της εξέλιξης ανατέθηκαν σε ιταλικές εταιρίες: TIR Transformazione Italiana Resina, Italengineering, ενώ τα αρχικά σασί προετοιμάστηκαν από τον Gianpaolo Dallara. Τα προβλήματα όμως δεν άρχισαν να εμφανιστούν, με την Lamborghini να έχει τεράστια οικονομικά ζητήματα στα μέσα του '70 και την BMW τελικα να αποφασίζει να πάρει τα ηνία της εξέλιξης του κεντρομήχανου μοντέλου. 400 "πολιτικά" οχήματα κατασκευάστηκαν, τόσα όσα απαιτούσαν οι κανονισμοί της εποχής ώστε να πάρει η BMW άδεια να εισέλθει στους αγώνες. Όλα χειροποίητα και με την ολοκλήρωση τους να γίνεται στην Γερμανία τελικά. Ο θηριώδης V6 των 3,5 λίτρων απέδιδε απέδιδε 277 ίππους στη πολιτική του έκδοση. Τα 53 αγωνιστικά αντίτυπα που κατασκευάστηκαν μετά την αδειοδότηση εισήλθαν σε ένα ενιαίο πρωτάθλημα το 1979 & 1980, το Procar BMW M1 Championship, υπό την υποστήριξη της F1. Πολλοί οδηγοί της εποχής από F1 συμμετείχαν με τον Niki Lauda να κερδίζει το 1979 και τον Nelson Piquet το 1980.
Δειλά δειλά και ενώ η BMW είχε συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του Group4 τα αυτοκίνητα συμμετείχαν απο διάφορες ομάδες στους αγώνες αντοχής με ταλαντούχους οδηγούς της εποχής. Το 1979 δύο M1 συμμετείχαν στον 24ωρο αγώνα του Le Mans ενώ η ιπποδύναμη των αυτοκινήτων ήταν πλέον στα 470 άλογα. Φτάνοντας λοιπόν στο Le Mans του 1981, χρόνια που θα μας απασχολήσει, συμμετείχαν 6 συνολικά M1. Από τα έξι M1 μόνο τα δύο τερμάτισαν τον αγώνα. Η ιστορία έδειξε πως στα χρόνια που εμφανίστηκε η BMW M1(1979-1986) η αξιοπιστία ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα της.
Back to Back (που λένε και στο χωριό μου) συμμετοχή με ένα M1 που έτρεξε με την γερμανική ZOL Auto Group. Αφορά το #72 που ήταν το πιο άτυχο από τα έξι μιας και άντεξε 20 ώρες αγώνα, εγκατέλειψε λίγο μετά τις 12:00 της Κυριακής του αγώνα από κραδασμούς και βλάβη στον κινητήρα. Για την ιστορία, οδηγοί του οχήματος ήταν οι Γάλλοι Rousellot Servanin & Ferrier.
Το κιτ είναι της Italeri, το αρχαίο καλούπι της ESCI φυσικά. Η Revell ήταν η τελευταία που το είχε επανακυκλοφορήσει πισω στο 2014. Έχει 90 κομμάτια και δίνεται η μηχανή του. Η πρώτη άποψη είναι πως πρόκειται για μέτριο κιτ, ας ελπίσουμε να μην μας απογοητεύσει στην εφαρμογή του. Τα decals είναι της Print Lab.
Αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή μου για εφέτος θέλοντας να πιστεύω να προλάβω τη κάρο σημαία έγκαιρα. Καλό μήνα σε όλους, μπήκαμε στο καλοκαίρι.
|
|
|
Post by thierry on Jun 1, 2023 17:53:54 GMT 2
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 1, 2023 20:41:05 GMT 2
Good work Thierry,keep it up!! Αντώνη φανταστικό αυτοκίνητο και μου αρέσει πάρα πάρα πολύ και το livery! Την έχω φτιάξει και εγώ την M1 με τα πιο κλασσικά της χρώματα,μάλιστα ήταν το πρώτο αγωνιστικό που έφτιαξα ever πίσω στο 2019.Παροτι είναι μια αναμενόμενα μέτρια κατασκευή μου αρέσει πολύ η παρουσία του στη βιτρινα.Το κιτ τρώγεται δεν είναι κακό και έχει και το μοτεράκι του
|
|
|
Post by nektarios on Jun 1, 2023 23:21:28 GMT 2
Αντώνη, είσαι πραγματικά καταιγιστικός! Η Πόρσε πολύ όμορφη και καλοφτιαγμένη, παρά τη δύστροπη αεροτομή! Καλή αρχή και στη δεύτερη συμμετοχή σου! Σπύρο, οι χαλκομανίες εφάρμοσαν πολύ πετυχημένα! Καλή συνέχεια σε όλους!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jun 2, 2023 13:20:29 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Σπύρο & Νεκτάριε. Σπύρο όμορφο το M1 σου, είχα ψάξει στο forum να βρω για M1 και δεν μου την είχε βγάλει. Μάλλον δεν είχα ψάξει σωστά. Μακάρι να βγει στα στάνταρ της δική σου.
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 2, 2023 16:10:27 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Σπύρο & Νεκτάριε. Σπύρο όμορφο το M1 σου, είχα ψάξει στο forum να βρω για M1 και δεν μου την είχε βγάλει. Μάλλον δεν είχα ψάξει σωστά. Μακάρι να βγει στα στάνταρ της δική σου. Αντώνη δεν ήμουν στο forum όταν την έφτιαξα την M1. Οπωσδηποτε να βρεις photo etch hood pins γιατί τα decals δείχνουν χαλιά(από το να βάλεις τα decals νομίζω καλύτερα να μην βάλεις καθόλου). Λιγη προσοχή θέλει στην εφαρμογή του εμπρός προφυλακτηρα. Επισης για κάποιο λόγο που δεν θυμάμαι δεν έβαλα τους μεντεσέδες στο καπό πίσω,οπότε δείξε λίγη προσοχή και εκεί! Καλη κατασκευή ευχομαι
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 2, 2023 19:32:31 GMT 2
Άψογος, Σπύρο! Μια χαρά τα decals, πάμε για τερματισμό. Nice Progress, thierry! Καλή επιτυχία στη δευτερολογία, Αντώνη. Πολύ ωραία επιλογή και περιμένουμε εντυπώσεις από την ποιότητα των decals του spot. Πάμε γερά ομαδάρα. Σήμερα και αύριο έχουμε Administrative Checking and scrutineering Παρένθεση για τους φανατικούς, 9 ώρες ελέγχων με πολλές μοντελιστικές λεπτομέρειες κατά διαστήματα : και την Κυριακή το πρώτο practice session ξεκινάει στις 11.00 π.μ έως τις 14.00. Αναλυτικά, όλα τα event της εβδομάδας, περιλαμβάνονται εδώ: www.24h-lemans.com/en/programΑπλά να θυμάστε να προσθέτετε +1 ώρα, για την Ελλάδα.
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jun 3, 2023 14:50:12 GMT 2
Σπύρο τονίζεις συγκεκριμένα σημεία, σε ευχαριστώ, θα τα λάβω υπόψιν. Πάντως δεύτερη μέρα στο BMW από πάνω και ακόμη καθαρίζω τα κομμάτια για να τα συμμαζέψω. Παλιές καλές εποχές της AMT & της Matchbox μου θύμισε το κιτ! Μέτρια εφαρμογή και κενά χαώδη. Σύντομα θα ανεβάσω ενημέρωση.
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jun 3, 2023 17:19:14 GMT 2
Όπως προανέφερα το BMW M1 έχει ξεκινήσει με τον καθαρισμό των κομματιών του μοτέρ, των αναρτήσεων και του πατώματος. Το μπλοκ του κινητήρα έχει κολληθεί και υπάρχουν κενά που θα πρέπει να στοκαριστούν. Τα κενά είναι χαώδη, η εφαρμογή μέτρια ενώ υπάρχουν ασύμμετρες γραμμές από το καλούπι σε διάφορα σημεία του πατώματος. Τέλος πριν πέσει το αστάρι θα πρέπει να ανοιχτούν τρύπες στους αυλούς του καρμπυρατέρ. Ψηλά τα μανίκια και προχωράμε....
***Από το Le Mans έρχονται πολύ όμορφες φωτογραφίες και βίντεο των ομάδων και των αυτοκινήτων. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο διαδίκτυο.
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 3, 2023 17:40:57 GMT 2
Η μάχη του Δράμαλη θα γίνει. Για τους αυλούς, πάρε ένα σετ ακροδέκτες/φισάκια καλωδίων, πετάς το πλαστικό περίβλημα και από κάτω έχεις ένα τέλειο μεταλλικό air funnel. Με ένα σετ θα βγάλεις όλη τη μοντελιστική σου καριέρα σε τελικά εξατμίσεων, air funnels κλπ.
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 3, 2023 17:52:00 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Jun 3, 2023 18:30:06 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Το πιο σύντομο update μου, ever! Το κόκκινο είναι το LP50 της Tamiya (εκτός από το roll cage και τον πυροσβεστήρα που είναι βαμμένα με το Η3 της Mr. Hobby). Καλή συνέχεια σε όλους! Αντώνη, καλό κουράγιο με το χρέπι!...
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 3, 2023 19:39:47 GMT 2
Ρε συ Νεκ, γιατί έβαψες του θόλους κόκκινους;
|
|
|
Post by nektarios on Jun 3, 2023 20:11:28 GMT 2
Έλα ντε, γιατί;...🤔 Πραγματικά δεν ξέρω φίλε, έτσι μού 'ρθε... Θα τους ξαναβάψω.
|
|