|
Post by czt on Jul 19, 2023 17:04:43 GMT 2
Α εισαι και γρηγορος!!! Πρεπει να ενώσουμε τις δυναμεις μας!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Nov 6, 2023 12:44:08 GMT 2
|
|
|
Post by Sakis on Nov 6, 2023 13:49:56 GMT 2
Και μόνο που μετά από τόσες θύελλες είχες τη μαγκιά και το κουράγιο να το ολοκληρώσεις έχεις τον σεβασμό μου. Κατά τα λοιπά είναι μια χαρά το μοντέλο.
Τώρα θα γκρινιάξω πάλι αλλά βρε ασέβαστοι, γιατί μασκάρισμα για τα φιλέτα; Ένα scriber εξαρχής και πινελάτο μαύρο που καθαρίζεται πανεύκολα μετά. Εν ανάγκη κι ένα μαύρο wash στη χαραγμένη γράμμωση και είσαι βασιλιάς. Βλέπω και κάτι παλαβούς που ξοδεύουν 2 χιλιόμετρα ταινία για να τυλίξουν το βαμμένο και βερνικωμένο αμάξωμα μέσα-έξω σαν μούμια ώστε να μου ψεκάσουν 2 πορδές μαύρες και με πιάνουν τα διαόλια μου...
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 6, 2023 16:33:49 GMT 2
Πολύ όμορφο Παναγιώτη, παρόλη την ατυχία με το μασκάρισμα. Το livery μου αρέσει πάρα πολύ. Βάλε την προβληματική πλευρά να μην φαίνεται στην βιτρίνα σου, αν υπάρχει επιλογή, και πάμε στο επόμενο! Σχετικά με το μαρκάρισμα στα φιλέτα, έχω πράξει και τα 2 (μασκάρισμα-αερογράφο και πινέλο) - Όσες φορές έχω προσπαθήσει πινέλο (λόγω βαρεμάρας κυρίως), ακόμη και με enamel της Tamiya που αργούν να στεγνώσουν, δεν μπορώ να πάρω ομοιομορφία στο βάψιμο και η διαφορά φαίνεται, το οποίο αφαιρεί πόντους από το μοντέλο. Προσωπικά προτιμώ το μαρκάρισμα και αερογράφο, όπως εσύ - αλλά με τις masking tapes της Tamiya (αφού τις περάσω 2-3 φορές στην παλάμη μου να τις κάνω ακόμη λιγότερο κολλώδες) και μετά χαρτομάντηλο για το υπόλοιπο μοντέλο ώστε να μην ξοδεύω πολύ ταινία και να μην έχω πρόβλημα με το ξεμασκάρισμα. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 6, 2023 19:09:54 GMT 2
Συμβαίνουν οι στραβες Παναγιώτη μην σε παίρνει από κάτω!Έστω και έτσι μπράβο για τον τερματισμό!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 6, 2023 21:24:42 GMT 2
Συγχαρητήρια για τον τερματισμό, Παναγιώτη. Πολλά φίλε, εγώ θα είχα απογοητευτεί.
|
|
|
Post by alex78 on Nov 7, 2023 0:00:54 GMT 2
Αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα Παναγιώτη, πολλά για την επιμονή/υπομονή σου φίλε μου !!!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Nov 7, 2023 10:01:43 GMT 2
Καλημερα κυριοι ευχαριστω πολυ για τα σχολια!
Σακη συμφωνω με τον Φανη ειναι πολυ πιο ομοιομορφο το βαψιμο με τον αερογραφο και δειχνει καλυτερα στο μοντελο οντως χρονοβόρο αλλα με πιο ωραιο αποτελεσμα (αν το πετυχαινεις βεβαια)!!
|
|
|
Post by Sakis on Nov 7, 2023 12:13:17 GMT 2
Και με τεράστιο κίνδυνο μεγάλης στραβής όμως. Ok όμως, γούστα είναι αυτά. Προσωπικά δεν είχα ποτέ θέμα με την ομοιομορφία του αποτελέσματος με πινέλο, αν φυσικά κάνεις προπόνηση στο βάψιμο με αυτό και μάθεις μερικά μυστικά του.
|
|
|
Post by czt on Nov 7, 2023 13:29:41 GMT 2
Παναγιωτη φανταστικο αποτελεσμα! Τωρα ατυχηματα ειναι μεσα στο προγραμμα αλλα συνεχιζουμε!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 14, 2023 9:37:10 GMT 2
Επειδή το λε μανς είναι όλο τον χρόνο, η FIA WEC δημοσίευσε το καθιερωμένο Race review βντεακι από τον ιστορικό αγώνα του 2023. Το είδαμε με τον Βασίλη και μου ζήτησε να πάμε του χρόνου. "Μπαμπά, χαμούλης εεε;" Τι αλλά να πω, δείτε το!
|
|
|
Post by Sakis on Dec 14, 2023 10:39:13 GMT 2
Ωραίο το βιντεάκι! Υ.Γ. Όταν είδα κόκκινο μαρκάρισμα στο θέμα, και πριν το ανοίξω, για μια στιγμή πίστεψα ότι είχε ανεβάσει θέμα ο τυπικά εκπρόθεσμος Νεκτάριος!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 14, 2023 19:56:07 GMT 2
Φίλε, έχω διαμορφώσει δικό μου τρόπο σκέψης στο φόρουμ (τη Σχολή των Αργοκίνητων...), όχι αστεία!... Όμως ήταν βάσιμη η σκέψη σου, καθώς εντός λίγων ημερών (ή εβδομάδων...) αναμένεται update!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 15, 2023 9:48:40 GMT 2
Υ.Γ. Όταν είδα κόκκινο μαρκάρισμα στο θέμα, και πριν το ανοίξω, για μια στιγμή πίστεψα ότι είχε ανεβάσει θέμα ο τυπικά εκπρόθεσμος Νεκτάριος! Να σου πω την αλήθεια, το είχα στα ακροδάχτυλα μου να ξεκινήσω γλέντι στον Νεκ, μαζί με το βίντεο, αλλά δεν ήθελα να στεναχωρηθεί ο μανιταροφάγος. Αλλά, εν τέλει μας ρούμπωσε, με το Porsche GB και τώρα περιμένουμε το επόμενο update στο NSX πριν την εκκίνηση του αγώνα του 2024.
|
|
|
Post by nektarios on Dec 15, 2023 23:51:45 GMT 2
Τι να κάνω ρε φίλε, να σας αφήσω να πλήττετε μέσα σε μια αέναη "μοντελιστική - κατά το "πολιτική" - ορθότητα"; Όπου όλοι θα φτιάχνετε υπέροχες κατασκευές, διάσημων οχημάτων, και εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων; Κάποιος πρέπει να ταράζει τα νερά! [και τα νεύρα των υπολοίπων, ενίοτε...]
|
|
|
Post by nektarios on Dec 27, 2023 0:55:24 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Και Χρόνια Πολλά! Ελάχιστες ημέρες πριν εκπνεύσει η παράταση που δόθηκε για την ολοκλήρωση του επόμενου GB, κατάφερα να ολοκληρώσω τη συμμετοχή μου στο παρόν GB, που είναι και το πρώτο μου multimedia kit. Ήρθε λοιπόν η στιγμή για το τελευταίο [και φυσικά «τυπικά εκπρόθεσμο», κατά την πρόσφατη εύστοχη και απολύτως βάσιμη επισήμανση του Σάκη] update. Καθώς και για την παρουσίαση του ολοκληρωμένου αποτελέσματος. [Υπενθυμίζω - καθώς λογικά οι περισσότεροι θα το έχετε ξεχάσει, και είναι λογικό… - ότι στο προηγούμενο update (στις 11 Ιουλίου…) είχα παρουσιάσει την κατασκευή τού εσωτερικού. Από τότε έγιναν τα εξής: Βάφηκαν τα περιγράμματα των παραθύρων [που δίνονται σε ενιαίο vacform, το οποίο στην τελική συναρμολόγηση μού δημιούργησε πολλά προβλήματα…], με χρήση των μασκών που έδινε το κιτ τού «πολιτικού» NSX της Tamiya, και στη συνέχεια κολλήθηκε το μεταλλικό πλαίσιο για το μικρό συρόμενο παράθυρο στο τζάμι του οδηγού. Το οποίο πλαίσιο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, κολλήθηκε ανάποδα, οπότε ακολούθησε καγκουροπατέντα ώστε τουλάχιστον να φαίνεται το λάθος όσο γίνεται λιγότερο… Τοποθετήθηκε καλωδίωση στον κινητήρα, για να μη φωνάζει ο Αντμίν… Η ιστορική πιστότητα μετά βίας αγγίζει το 7%, οπότε αν κάποιος σκέφτεται να χρησιμοποιήσει το δημιούργημά μου ως reference, καλύτερα να επιλέξει ο,τιδήποτε άλλο… Μετά και την τοποθέτηση του roll cage και κάποιων άλλων εξαρτημάτων, καθώς και των φρένων και των ζαντολάστιχων, το τελικό εσωτερικό αποτέλεσμα είναι αυτό: Από αυτή τη φάση τής κατασκευής αξίζει να σημειωθεί ότι, επειδή οι δαγκάνες των δισκόφρενων έπρεπε - λόγω σχεδίασης του κιτ - να κολληθούν στο σασί (με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι δίσκοι να είναι στον αέρα), έγινε προσθήκη τεσσάρων «τάκων» από μικρά μήκη tree, διαμετρικά από τις δαγκάνες, για ευκολότερη και σταθερότερη στήριξη των δισκόφρενων στο σασί. Καγκουριά μεν, απαραίτητη δε… Αντικαταστάθηκαν οι εξωτερικοί καθρέπτες [επειδή στο όχημα του κιτ - που αναπαριστά το αγωνιστικό τού 1994 - είναι τελείως διαφορετικοί από το αντίστοιχο του 1995 που φτιάχνω], με σετ της Scale Production (κωδικός SP24232) (δωρεά αλλά και παραγγελία gtziaf). Τέλος, αντικαταστάθηκαν όλα τα διαφανή μέρη των φώτων (εργοστασιακών pop up και προσθαφαιρούμενης προβολιέρας για το νυχτερινό τμήμα τού αγώνα), επειδή αυτά που έδινε το κιτ δεν ήταν διαφανή αλλά κιτρινωπά, και το αποτέλεσμα είναι αυτό: Μετά από διάφορες αναποδιές τής τελευταίας στιγμής, που προέκυψαν σχεδόν σε κάθε βήμα και πρόσθεσαν τουλάχιστον 10 επιπλέον μέρες δουλειάς στην ήδη πολύπαθη και καθυστερημένη κατασκευή, το τελικό αποτέλεσμα έχει συνοπτικά ως εξής: Πλήρης φωτογραφική παρουσίαση του ολοκληρωμένου βρίσκεται εδώ: scalewheels-gr.com/thread/3526/honda-1995-lemans-winner-studio Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή, αλλά και για την υπομονή σας!
|
|