Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jun 20, 2023 11:48:32 GMT 2
Τις μέρες που μας πέρασαν ασχολήθηκα με το βάψιμο της BMW M1 και με την τοποθέτηση των χαλκομανιών της Print Lab. Και ενώ με το βάψιμο δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα οι χαλκομανίες με παίδεψαν πολύ. Δυστυχώς η εκτύπωση τους είναι μέτρια με αρκετά σημάδια του εκτυπωτή στο πορτοκαλί κυρίως χρώμα του ουράνιου τόξου καθώς και στο μπλε. Τα patterns του ουράνιου τόξου είναι κατά προσέγγιση αφήνοντας κενά στην αρχή ή στο τέλος του κάθε κομματιού. Πάλι καλά που δίνει μια έξτρα χαλκομανία σε κάθε απόχρωση του pattern για να καλύψεις κενά. Τα αυτοκόλλητα είναι πολύ χοντρά σε πάχος, δεν ακολουθούν την καμπυλότητα του αυτοκινήτου, ενώ στα υποτιθέμενα νεύρα/εσοχές όσο και να προσπαθείς να τα τοποθετήσεις/πιέσεις με μπατονέτα ή πινέλο δεν ανταποκρίνονται. Έχουν περάσει 48 ώρες από την τοποθέτηση τους και έχουν την τάση ακόμη να κουνιούνται. Εν τω μεταξύ στο συνοδευτικό χαρτί οδηγιών απαγορεύεται η χρήση οποιουδήποτε βελτιωτικού χαλκομανιών. Βάζω χαλκομανίες σε μοντέλα πάνω από 35 χρόνια, τέτοια πράγματα δεν έχω ξανά συναντήσει. Είχα διαβάσει αρνητικά σχόλια για τις συγκεκριμένη εταιρεία αυτοκόλλητων αλλά δεν το περίμενα έτσι. Δεν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσω ποτέ ξανά. Άσε που είναι και ακριβές. Τουλάχιστον από μακριά δείχνει κάπως όμορφο το μοντελάκι. Ακολουθούν φωτογραφίες. Καλημέρα #Γιώργο, προλαβαίνεις για άλλη μια συμμετοχή 😆
|
|
|
Post by nektarios on Jun 20, 2023 22:06:51 GMT 2
Πολύ όμορφο το livery, παρά τις - σε μεγάλο βαθμό ανυπέρβλητες - δυσκολίες εφαρμογής των χαλκομανιών! Εγώ θα σκεφτόμουν και το βάψιμο των χρωμάτων του ουράνιου τόξου με μασκάρισμα και αερογράφο, αλλά θα μου πεις "τέτοια ώρα τέτοια λόγια"... Βελτιωτικό γιατί απαγορεύεται; Μήπως υπάρχει κίνδυνος να γίνει αντίδραση και να ξεβάψουν τα χρώματα; Καλή συνέχεια!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jun 21, 2023 1:19:30 GMT 2
Ευχαριστώ Νεκτάριε. Βάψιμο του ουράνιου τόξου θα ήταν πολύ δύσκολο εγχείρημα κυρίως στα σβησίματα της κάθε λωρίδας. Μου πέρασε από το μυαλό πάντως. Παρόλο που το βελτιωτικό χαλκομανιών το απαγόρευαν έκανα δοκιμή σε 2 μικρές έξτρα χαλκομανίες που δίνει η καρτέλα. Το οξύμωρο ήταν πως στην πρώτη το φιλμ της χαλκομανίας έκανε ρωγμές ενώ στην δεύτερη η χαλκομανία ξεκόλλησε!!! Θα προσπαθήσω να διορθώσω οποίες ατέλειες από εδώ και πέρα και να κάνω τοπικό "μακιγιάζ" με σκόνες και λάδια μπας και το σώσω. Το weathering είναι μονόδρομος. Καλημέρα 🙂
|
|
|
Post by czt on Jun 21, 2023 1:57:21 GMT 2
Αντώνη πολύ ωραία η προσπάθεια σου, σε ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση και τα δεδομένα που μας έδωσες για την ενλόγω εταιρεία, δεν ξέρω αν γνωστές εταιρείες μπορούν να σου κάνουν χαλκομανίες γι’ αυτό που θες έχω την εντύπωση πως ναι αλλά δεν ξέρω το κόστος. Νομίζω ότι υπάρχουν μερικοί Μοντελιστές ασχολούνται με το λόγο θέμα πιστεύω ότι στο μέλλον θα μάθουμε περισσότερα δεδομένα διότι η χαλκομανίες με την πάροδο του χρόνου χαλανε δυστυχώς. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι ωραίο και με τις ανάλογες πινελιές θα γίνει ακόμα πιο καλό.
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 21, 2023 10:53:01 GMT 2
Πολύ κριμα Αντώνη πραγματικά...δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η συγκεκριμένη εταιρία βγάζει τόσο κακό προϊόν στην αγορά.Η εκτύπωση των χρώματων είναι τραγική,άμα συμπεριφέρονται και τόσο χάλια,καλά κρασιά... Μια λύση θα ήταν να πας σε ξεβαμμα και να πας για το original ερυθρόλευκο livery.Καλο κουράγιο όπως και να χει
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jun 21, 2023 22:31:16 GMT 2
# Κωστή, πλέον οι επιλογές σε χαλκομανίες και liveries είναι αρκετές, απλά οι συγκεκριμένες ειναι άθλιας ποιότητας.
# Σπύρο έχω ήδη στείλει μήνυμα στην Spot Models για το προϊόν. Όχι πως επιδιώκω την αντικατάσταση τους απλά στέλνω ένα feedback σχετικά με την ποιότητα τους. Πλέον έχω προχωρήσει αρκετά δεν θα κάνω πίσω, θα το τελειώσω να μπει στην βιτρίνα και όπως ανέφερα θα το φωτογραφίσω από απόσταση!!! 🤣🤣🤣
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 22, 2023 8:40:16 GMT 2
Το λίβερι είναι φανταστικό, κρίμα για τις χαλκομανίες. Ολοκλήρωσε το και όταν μπει στη βιτρίνα θα ξεχαστούν οι κακοτοπιές. Καλημέρα
|
|
|
Post by thierry on Jun 24, 2023 18:33:13 GMT 2
presque à la fin ajuster la verrière, remplacer les attachés en cuir qui ont pris leur liberté malgré le vernis
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jun 28, 2023 11:12:34 GMT 2
Καλησπερα αγαπητοι μου Προχωραω και εγω με ρυθμο χελωνας, ελπιζω οτι μεχρι το αλλο σαββατο που φευγω για διακοπες να μπορεσω να την εχω τελειωσει! Η κατασκευη ειναι πολυ απλη και πολυ γρηγορη για να προλαβω εχω απλοποιησει το βαψιμο σε τρια τεσσερα χρωματα, λοιπον κινητηρας, οπως βλεπετε μαυρος και αραχνος! κολληθηκε πανω στο σασι μαζι με αναρτησεις και δισκοπλακες οι ζαντες βαφτηκαν και παμε στο καπακι τριψιμο, βαψιμο με γκρι ασταρι, βαψιμο με το ασπρο υποστρωμα της γκουνζε και μετα με το ασπρο ex της γκαια! Εδω λογω της τρομερης ζεστης στο δευτερο χερι μου εκανε πολυ orange peel !! φτιαχτηκε κι αλλο χρωμα με πολυ πολυ περισσοτερο διαλυτικο και ξαναπεραστηκε δυο απαλα χερια και σωθηκε καπως η κατασταση Και πιλοτηριο Αυτα για την ωρα!
|
|
|
Post by thierry on Jun 28, 2023 13:30:26 GMT 2
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 28, 2023 15:09:21 GMT 2
Good job Thierry,very nice to see you finish!
Με το καλό Παναγιώτη,έστω και χωρίς πολλές λεπτομέρειες σημασία έχει να το ευχαριστηθείς και να ολοκληρώσεις! Έχε στο νου σου ότι έχω ακούσει για κάποιες δυσκολίες στο fitment των 2 κομματιών του αμαξώματος με το σασί στο συγκεκριμένο κιτ,οπότε δείξε τη δέουσα προσοχή στην τελική συναρμολόγηση
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jun 28, 2023 18:52:52 GMT 2
Ευχαριστω Σπυρο και για την συμβουλη, αν και εκανα καποιες δοκιμες πριν το βαψω δεν εδειξε δυσκολια θα εχω τον νου μου!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 28, 2023 19:47:16 GMT 2
Νταξ, Παναγιώτη μιλάμε για μεγαλύτερη έκπληξη από την κατάκτηση του Εuro από την παρέα Χαριστέα- Ζαγοράκη. Και θα έχει τελειώσει και μέχρι το Σάββατο που θα πας διακοπές! Μόνο το άσμα το επιούσιο απουσιάζει, όλα τα άλλα σούπερ. Thierry, big congrats. It is not an easy kit, at all!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 28, 2023 22:15:01 GMT 2
Thierry, well done! Congratulations! Παναγιώτη, η λεπτομέρεια στον κινητήρα μού άρεσε πολύ! Είναι ακριβώς στη φιλοσοφία μου! Επίσης οι ζάντες πανέμορφες, και το ταμπλώ προσεγμένο! Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 1, 2023 17:14:39 GMT 2
Οι κατασκευές συνεχίζονται, το ίδιο και οι αγώνες αντοχής. To Grand slam των 24ωρων συμπληρώνεται με τις 24 ώρες του Spa.
|
|
|
Post by ViL27 on Jul 1, 2023 17:29:28 GMT 2
Thanks για το heads up Γιώργο,δεν είχα πάρει χαμπάρι!Αν και αυτή τη φορά θα παρακολουθήσω ελάχιστα λόγω έλλειψης χρόνου
|
|