|
Post by gtziaf on Jul 28, 2023 16:55:14 GMT 2
Ευχαριστώ κύριοι για τον σχολιασμό. Μέσα στο ΣΚ θα παίξω με τα παραθύρια Σπύρο και Αμύντα, για τα χρώμια χρησιμοποιήθηκε το super chrome silver από τη σειρά super metallic 2 της Mr. Color. Φυσικά είναι βαμμένα με τον αερογράφο και προηγήθηκε μασκάρισμα. Καλό απόγευμα
|
|
|
Post by nektarios on Jul 30, 2023 11:11:45 GMT 2
Το γυάλισμα εξαιρετικό και οι λεπτομέρειες πολύ προσεγμένες, όπως πάντα άλλωστε! Πολλά συχχαρητήρια για τα μασκαρίσματα! Καλή επιτυχία με τα παράθυρα και καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by alex78 on Jul 30, 2023 17:35:39 GMT 2
Το βλέπεις και σου φτιάχνει την διάθεση Γιώργο, εξαιρετικές εργασίες και ας διαβάζομαι κοινότυπα.
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 2, 2023 8:38:09 GMT 2
Ευχαριστώ κύριοι. Πολύ μπλέξιμο το κιτ, οπότε ο σχολιασμός σας επιδρά θετικά και δίνει επιπλέον κίνητρο. Καλημέρα
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 5, 2023 10:33:20 GMT 2
Όπως αναμενόταν, το κλείσιμο της Urraco θα ήταν πόνος, αφού τα SMP δεν φημίζονται ούτε για τη φιλικότητα τους, ούτε για το engineering τους. Σας επισυνάπτω μια φώτο σχετικά με τη διαφορά μεγέθους στο vacuum πλαϊνό παράθυρο, σε σχέση με αυτό που έπρεπε να είναι. Πέρα από τα πολύ χοντρές εσωτερικά κολόνες, λόγω του παραδοσιακού τρόπου χύτευσης της ρητίνης, που δυσκολεύουν την κατάσταση και θέτουν όρια στη ρεαλιστικότητα. Όταν το θέμα με τα διαφανή λύθηκε, ένωσα το σασί στο αμάξωμα και ξεκίνησα την προσθήκη λεπτομέρειας. Στο χώρο του κινητήρα, πέρα από ένα δοχείο με τις ανάλογες σωληνώσεις, πρόσθεσα φώτα και τον μηχανισμό του πίσω καπό. Ανάλογος μηχανισμός έγινε και για το εμπρός καπό. Στο τέλος προστέθηκαν οι τελικές λεπτομέρειες, τα φώτα, τα σήματα, η κεραία, κ.α. Και κάπως έτσι φθάσαμε στην ολοκλήρωση ένος από τα δυσκολότερα πρότζεκτ που έχω καταπιαστεί... Σύντομα θα ανέβουν οι φωτογραφίες και στα ολοκληρωμένα...
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 5, 2023 11:08:27 GMT 2
Συγχαρητήρια! Και στο επόμενο με το καλό!
ΥΓ. Υπάρχουν διδακτικές λεπτομέρειες για το πώς λύθηκε το πρόβλημα με τα διαφανή;
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 5, 2023 11:22:03 GMT 2
Να είσαι καλά, Κωνσταντίνε. ΥΓ. Υπάρχουν διδακτικές λεπτομέρειες για το πώς λύθηκε το πρόβλημα με τα διαφανή;
Κόψιμο ακριβώς στα όρια, κάθετα κοψιματάκια στα σημεία που εμποδίζονται από τις εσωτερικές λεπτομέρειες και πολύ προσοχή.
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Aug 5, 2023 13:05:37 GMT 2
Το χρώμα όλα τα λεφτά!
|
|
|
Post by ViL27 on Aug 5, 2023 16:44:29 GMT 2
Καμιά δυσκολία δεν είναι ικανή να σε καταβάλει Γιώργο μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας και κατασκευών. Φανταστικό το αποτέλεσμα όπως πάντα,για ένα όχημα που έχει ξεχαστεί αρκετά με το πέρασμα του χρονου
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 6, 2023 8:18:15 GMT 2
Πολύ όμορφο Γιώργο. Και το χρώμα επίσης υπέροχο. Ωραία που ύπαρχουν οι 2 επιλογές για ανοιχτούς-κλειστούς προβολείς. Θυμάμαι και στην Stratos της Hasegawa που είχα φτιάξει είχε επίσης αυτές τις 2 επιλογές - αν και κράτησα στο τελικό μοντέλο τους ανοικτούς η επιλογή με τους κλειστούς (όπως είχε σχολιάσει τότε και ο Κωνσταντίνος) ίσως τελικά να είναι καλύτερη όπως μου αρέσουν και στην δική σου κατασκευή. Καλημέρα!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 6, 2023 10:12:10 GMT 2
Καλημέρα, κύριοι και χρόνια πολλά. Ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Για το χρώμα, θα δούμε τι ψάρια πιάσαμε όταν ο ιδιοκτήτης μου στείλει φώτο μαζί με το πραγματικό, αν φυσικά το μοντελάκι φτάσει αρτιμελές Σπύρο, έχω βρει τον μάστορα μου πολλές φορές, παρόλο την όποια εμπειρία. Αλλά μαθαίνουμε, κάθε εμπειρία προστίθεται στην προηγούμενη. Φάνη, ναι με τη βοήθεια των μαγνητών είναι εύκολη και σταθερή η μετάβαση από την μία διάταξη στην άλλη. Παρεμπιπτόντως κι εγώ με κλειστούς τους προβολείς την προτιμώ.
|
|
|
Post by thierry on Aug 10, 2023 21:37:52 GMT 2
beautiful painting and polishing, not to mention the rest, is there a tutorial on polishing in the forum?
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 11, 2023 8:30:33 GMT 2
beautiful painting and polishing, not to mention the rest, is there a tutorial on polishing in the forum? Thank you Thierry. Yes, there are many polishing threads in the "Tutorial section" of the forum. Also, some time ago I made a video, about that. Goodmorning
|
|