|
Post by konstantinf on Sept 3, 2023 9:00:59 GMT 2
Μπόλικη δουλειά ήδη και περισσότερη επικείμενη... Καλό κουράγιο! Επειδή έκανα ένα σχόλιο στην τελευταία μου ανάρτηση σχετικά με την καλή εφαρμογή των τελευταίων παραγωγών της MFH, από περιέργεια: Πότε κυκλοφόρησε η 037;
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 4, 2023 18:02:40 GMT 2
Ευχαριστώ, για τον σχολιασμό και την ενθάρυνση, Κώστα. Πραγματικά, δεν ξέρω, τι να πρωτοδιορθώσω. Επειδή έκανα ένα σχόλιο στην τελευταία μου ανάρτηση σχετικά με την καλή εφαρμογή των τελευταίων παραγωγών της MFH, από περιέργεια: Πότε κυκλοφόρησε η 037; Το είδα το σχόλιο σου και είναι εν μέρη σωστό. Η 037 όντως είναι από τα παλιότερα 12άρια της Hiro (2015) και ισχύει ότι τα πιο νέα κιτ έχουν καλύτερη εφαρμογή αλλά και ότι έχουν εκπτώσεις στην αναπαράσταση των λεπτομερειών τους (αναφέρθηκα στην εισαγωγή μου σχετικά). Αλλά, αυτό δεν είναι πανάκια, καθώς η π.χ. η Mclaren F1 GTR είναι πιο σύγχρονο κιτ και η εφαρμογή της είναι εφιάλτης. Δυσκολίες υπάρχουν και στην 300SLR, που επίσης είναι από τις τελευταίες κυκλοφορίες της εταιρείας. Γενικά έχει να κάνει περισσότερο με τη φύση του μοντέλου που αναπαριστά το κιτ και κατά 2ο λόγο με την ηλικία του. Εκεί που έχεις λάθος είναι ότι ο σχεδιασμός όλων των 12άριων, έγινε με 3D, κι όχι μόνο των νεώτερων εξ' αυτών. Απλά έχει αλλάξει ελαφρώς η φιλοσοφία, στα νεώτερα, με αντικατάσταση του σχεδιαστή τους. Καλό απόγευμα
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 4, 2023 19:26:46 GMT 2
Σαφώς ο σχεδιασμός των κομματιών γίνονταν ανέκαθεν με CAD και οι μήτρες των καλουπιών κατασκευάζονταν με CAM. Αυτό που μοιάζει να έχει αλλάξει είναι η παραγωγή των καλουπιών απευθείας με εκτύπωση 3D αποφεύγοντας το ενδιάμεσο στάδιο των μητρών και μια επιπλέον συνιστώσα ανοχών. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος...
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 6, 2023 21:31:26 GMT 2
Σαφώς ο σχεδιασμός των κομματιών γίνονταν ανέκαθεν με CAD και οι μήτρες των καλουπιών κατασκευάζονταν με CAM. Αυτό που μοιάζει να έχει αλλάξει είναι η παραγωγή των καλουπιών απευθείας με εκτύπωση 3D αποφεύγοντας το ενδιάμεσο στάδιο των μητρών και μια επιπλέον συνιστώσα ανοχών. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος... Τα καλούπια για τις ρητίνες πάντα τα έφτιαχναν απευθείας από τα 3D, ενώ για τα μέταλλα, με τον τρόπο που αναφέρεις. Αυτό που σίγουρα άλλαξε είναι η τεχνολογία των μηχανημάτων που χρησιμοποιούν. Επίσης όπως έχω γράψει και παλιότερα, έχει αλλάξει και η φιλοσοφία, με την αντικατάσταση του επικεφαλής σχεδιαστή. Αυτά πα΄ντα με την επιφύλαξη, ότι κανένας μας δεν δουλεύει στη MFH, για να γνωρίζει ακριβώς τι παίζει και ότι αναφέρω αποτελούν πληροφορίες και όχι προσωπικό βίωμα.
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 8, 2023 20:08:47 GMT 2
Πριν ξεκινήσω την Παρασκευιάτικη ενημέρωση για τις εργασίες στη Lancia δεν μπορώ παρά να στείλω ένα εγκάρδιο μήνυμα συμπαράστασης σε όλους τους φίλους που κατοικούν στην Θεσσαλία. Πραγματικά η κατάσταση είναι απερίγραπτη, και κανένας παρηγορητικός λόγος δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο και την απόγνωση. Ελπίζουμε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα που θα σας δώσει κουράγιο και δύναμη. Στα πεζά, χωρίς πολλές κουβέντες, ασχολήθηκα με τις πόρτες και τη σύμπτωση του με το αμάξωμα. Με φύλλο πλαστικού, μειώθηκε το κενό που αφήνουν κατά το κλείσιμο τους με την οροφή και στοκαρίστηκε το μεταλλικό πλαίσιο των παραθύρων, που στο πραγματικό είναι ενιαίο με την πόρτα κι όχι πάνελ, που για λόγους κατασκευής, δίνει το κιτ. Τέλος, στο εμπρός καπό, προστέθηκαν τα pins της ασφάλισης του, που υπάρχουν στο πραγματικό. Την επόμενη εβδομάδα θα ασχοληθώ με πίσω καπό, που θέλει δουλειά. Καλό Σαββατοκύριακο, όσο αυτό είναι εφικτό.
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 15, 2023 22:20:55 GMT 2
Καλησπέρα και πάλι. Το σημερινό είναι το τελευταίο update που αφορά τη γενική προετοιμασία και δοκιμή των κομματιών του κιτ, οπότε ελπίζω από την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσω τα βαψίματα. Στα του παρόντος, ασχολήθηκα με το πίσω καπό, το οποίο δεν καθόταν ταυτόχρονα και από τις δύο μεριές, με τίποτα. Από τη μία το έβαζες, από την άλλη έβγαινε. Τέλος πάντων, με τα πολλά, τρίψε από δω, ράψε από εκεί, λίγο φύλλο πλαστικού παραπέρα κάτι έγινε, σε πρώτη φάση φυσικά. Παράλληλα προσάρμοσα λίγο τα κενά στις πόρτες για να έχω περιθώρια για αστάρωμα, βάψιμο και βερνίκι, όπως είχε αναφερθεί στην προηγούμενη ενημέρωση. Τέλος, ασχολήθηκα με ένα σοβαρό λάθος του κιτ. Η MFH δίνει πολύ χαμηλωμένο setup, πολύ πιστάδικο δηλαδή, που ελάχιστα σχέση έχει με την πραγματικότητα, ακόμη και για ασφάλτινους αγώνες. Οπότε τα ψαλίδια προσαρμόστηκαν σε νέες, θέσεις, το αμάξι πήρε μπόι και απομένουν τα αμορτισέρ, που θα γίνουν σε δεύτερη φάση, όταν τα ασχοληθώ για να τα βάψω. Αυτά και για σήμερα. Sorry για τις μέτριες φώτο και τη μη εμπεριστατωμένη φωτοκάλυψη, αλλά είμαι πολύ πιεσμένος τελευταία. Καλό ΣΚ
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 16, 2023 9:29:39 GMT 2
Πετυχημένες οι χειρουργικές επεμβάσεις, κι ο ασθενής επέζησε! Καλά βαψίματα!
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 16, 2023 10:37:43 GMT 2
Πολύ ωραίες εργασίες Γιώργο! Μου άρεσαν ιδιαίτερα οι φωτό με όλα τα κομμάτια σε προσωρινή συναρμολόγηση και αυτές με τους τροχούς στο σωστό ύψος. Άξιζε και με το παραπάνω η έξτρα δουλειά. 1. Τα ενδιάμεσα τμήματα (με τους πίρους) ανάμεσα στις πόρτες και στο καπό θα κολληθούν ως ένα κομμάτι με το καπό πριν το βάψιμο; 2. Αν έχει χρόνο, μπορείς να ανεβάσεις και μια φωτό από το εσωτερικό που να φαίνεται που ακριβώς έχουν τοποθετηθεί τα ψαλίδια στο σωστό ύψος; Ευχαριστώ. Καλή συνέχεια και καλό Σ/Κ!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 16, 2023 12:59:33 GMT 2
Κώστα - Φάνη, ευχαριστώ για τα σχόλια σας.
Κώστα, απέχουμε πολλούς μήνες (και πολλές επεμβάσεις) για να δούμε αν τελικά θα επιζήσει όντως, ο ασθενής.
Φάνη, για το πρώτο, ποιό καπό εννοείς; Το εμπρός ή το πίσω; Για το δεύτερο, δυστυχώς αποσυναρμολόγησα το αυτοκίνητο, αλλά έρχονται οι ενημερώσεις του εμπρός χωροδικτυώματος, όπου θα φαίνονται οι νέες θέσεις των ψαλιδιών.
Καλό μεσημέρι.
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 22, 2023 16:15:57 GMT 2
Καλησπέρα, καρντάσια. Με τις προπαρασκευαστκές εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, η κατασκευή της 037 μπαίνει σε παραγωγική φάση, αρχής γενομένης από το εμπρός χωροδικτυώμα. Τα κομμάτια καθαρίστηκαν όσο καλύτερα μπορούσα, προστέθηκαν weld lines σε ορισμένα σημεία, ενώ αποφάσισα να μην το αποσυναρμολογήσω εντελώς (αναφέρομαι στις πλήμνες και τα ψαλίδια περισσότερο) ώστε να μην χαλάσει η ρύθμιση του ύψους των ψαλιδιών. Αφού ψεκάστηκε με το μαύρο αστάρι της ΖΡ, το χωροδικτυώμα βελτιώθηκε οπτικά με τη χρήση λαδιών ζωγραφικής. Ακολούθησε η προσθήκη βιδών, παξιμαδιών και PE κεφαλών, για να αναβαθμιστεί η συνδεσμολογία της ανάρτησης. Όσο αφορά τα ψαλίδια, οι βίδες και τα παξιμάδια, βελτιώνουν την σταθερότητα της κατασκευής, σε ένα σημείο (ανάρτηση) που παραδοσιακά τα MFH, υστερούν.
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 22, 2023 16:26:01 GMT 2
|
|
|
Post by ViL27 on Sept 22, 2023 17:19:08 GMT 2
Πολύ όμορφα Γιώργο.Αυτο το μαύρο ασταρι της Zp προσωπικά μου βγαίνει πάντα πολύ τραχύ και το χρησιμοποιώ μόνο για σημεία που δεν φαίνονται και πολύ.Καλο ΣΚ φίλε!
|
|
|
Post by kyriakos on Sept 22, 2023 19:15:04 GMT 2
Τρομερή δουλειά φίλε Γιώργο και οι εργασίες σου παντα σε υψηλό επίπεδο!
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 22, 2023 19:17:44 GMT 2
Πολύ όμορφο/αληθοφανές το εμπρός χωροδικτυώμα μετά το weathering Γιώργο. Βλέπω άρχισες να χρησιμοποιείς brass hex βίδες. Μου αρεσουν και εμένα ιδιαίτερα αν και κοστίζουν κάπως. Το μαύρο αστάρι της ZP το ψέκασες απευθείας πάνω στον μεταλλικό σκελετό ή πρώτα ψέκασες κάποιο άλλο metal primer? Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 23, 2023 8:35:53 GMT 2
Σπύρο, Κυριάκο και Φάνη, ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Σπύρο, είναι ανάλογα το μπουκαλάκι. Το προηγούμενο και το δικό μου ήταν τραχύ και το χρησιμοποιούσα για εντελώς ματ υφές και τώρα που έφτασε στο τέλος του, για ελαφρύ texture. Αυτό που χρησιμοποιώ τώρα είναι μια χαρά. Φάνη, όχι, ψέκασα το mr resin primer της mr hobby πρώτα. Για τα hex rivet, είχα πάρει 2 μεγέθη για την 126c2, έχω χρησιμοποιήσει 3-4 φορές αλλά αποφάσισα στην 037, μιας και είναι απ΄τα αγαπημένα μου θέματα, σε κάποια κρίσιμα σημεία, να τις χρησιμοποιήσω. Δυστυχώς όπως είπες είναι ακριβές, αλλά σε κάποια σημεία, όπως σε αναρτήσεις και στη σύνδεση του ψυγείου που ελπίζω να σας δείξω στο επόμενο, είναι μονόδρομος, γιατί τα white metal που δίνει το κιτ στραβώνουν και τα aftermarket rivet είναι κοντά. Καλημέρα
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 23, 2023 9:34:10 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο. Και εγώ ψεκάζω το mr metal primer, όχι μόνο στα μεταλλικά αλλά και στα resin κομμάτια, πριν το βασικό βάψιμο/αστάρωμα. Καλημέρα!
|
|