|
Post by nektarios on Jan 8, 2023 17:22:58 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Αυτή τη φορά, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, θα σας παρουσιάσω ένα αγωνιστικό που πραγματικά δεν πρόκειται να ενδιαφέρει κανέναν! Πρόκειται για το City Turbo II R, ένα «τιγράκι» της Honda από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 που αναπτύχθηκε από την - πρωτοεμφανιζόμενη τότε στον χώρο των εργοστασιακών βελτιωτών αυτοκινήτων - Mugen. To αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν ένα «κατσαριδάκι» που με διάφορες μηχανολογικές καινοτομίες έφτασε να αποδίδει 138 ίππους από 1.230 κυβικά, εν έτει 1983… Όσο για τις αγωνιστικές του… περγαμηνές, αυτές μου είναι παντελώς άγνωστες… Το κιτ είναι το 059128 της Aoshima. Αν και το σκάφος είναι νέα κατασκευή, ωστόσο το σασί προέρχεται από το παλιότερο (για την ακρίβεια πολύ παλιότερο, από τότε που το κιτ μπορούσε να φτιαχτεί και ως… μηχανοκίνητο, φέροντας κάποια από τα τότε χαρακτηριστικά), γεγονός που φαίνεται από το ότι η «χαράδρα» που δημιουργείται στα πλάγια του οχήματος λόγω των αγωνιστικών «φουσκωμάτων» φτάνει σε ορισμένα σημεία τα 8 χιλιοστά… Κατά τα λοιπά, και αν εξαιρεθεί το ότι το πλαστικό είναι πολύ σκληρό και οι ραφές απαιτούν αρκετό τρίψιμο, το κιτ δεν φαίνεται να παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Επιπλέον, σκοπεύω να το φτιάξω σχεδόν ΟΟΒ, με μόνον τις εντελώς απαραίτητες βελτιώσεις, οπότε αναμένεται μια γενικά χαλαρή κατασκευή. [Ασφαλώς καμία σχέση με τις «χαλαρές» κατασκευές του Γιώργου και κάποιων άλλων μελών…] Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 8, 2023 18:09:28 GMT 2
Καλή αρχή και καλή επιτυχία Νέκ!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 9, 2023 9:37:14 GMT 2
Καλή επιτυχία, Νεκ. Μην το μετατρέψεις σε όχημα ελευθέρου χρόνου με κουζίνα μέσα, χιονοπέδιλα στην οροφή και να σέρνει ένα τζετ σκι, ναι; Καλημέρα
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jan 9, 2023 10:13:10 GMT 2
Εμ τι θα εφτιαχνες,,
καμια φερραρι ? καμια λαμπο ?
Καλα ξεμπερδεματα!!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 9, 2023 14:00:51 GMT 2
Καλό ξεκίνημα κι από μένα Νεκτάριε! Έχει και κινητήρα;
|
|
|
Post by nektarios on Jan 9, 2023 23:12:02 GMT 2
Αγαπητοί μου Φάνη, Γιώργο, Παναγιώτη και Κωνσταντίνε, σας ευχαριστώ για την υποδοχή! Γιώργο, για χιονοπέδιλα δεν ψήνομαι, αλλά η ιδέα για κουζίνα στο εσωτερικό είναι πολύ ελκυστική! Παναγιώτη, το επόμενο movie car μάλλον θα είναι Ferrari επειδή όμως είναι ζόρικο κιτ, αναβάλλω όσο μπορώ την έναρξή του, με διάφορες δικαιολογίες... Κωνσταντίνε, κινητήρα στην 1/24 δεν έχει, ωστόσο παρά λίγο θα είχε το κινητηράκι που είχε το κιτ πριν από 30 χρόνια, τότε που ήταν αυτοκινούμενο... (υπάρχει ακόμη στο κιτ μέρος της υποδομής στήριξής του).
|
|
|
Post by czt on Jan 11, 2023 13:08:34 GMT 2
Καλη αρχη Νεκταριε με το μικρο θηρίο! Αυτο με τη κουζινα κλπ μου θυμισε παλιες εποχες Top Gear που σχεδον παντα ο ενας απο τους 3 ειχε κανει τετοιες μοντες σε διαφορα αυτοκινητα που ειχαν για να διεκπεραιώνουν τις διφορες προκλησεις που ειχαν.
|
|
|
Post by nektarios on Jan 11, 2023 23:34:38 GMT 2
Μη μου δίνεις τέτοιες ιδέες, γιατί θα το μετανιώσετε...
|
|
|
Post by alex78 on Jan 12, 2023 22:59:28 GMT 2
Εντάξει, το ξέρουμε ότι είσαι χρόνια τσακωμένος με Tamiya και λοιπές δυνάμεις, αλλά ειλικρινά που πάς και βρίσκεις όλα αυτά τα κίτ ρε άνθρωπε....?
Καλή επιτυχία και φρόνιμα, αυστηρά oob και πάμε γι' άλλα.....
|
|
|
Post by nektarios on Jan 14, 2023 0:43:49 GMT 2
Καλά, παραπονιάρη! Ένα από τα αμέσως επόμενα projects που θα βρεθεί στον πάγκο μου θα είναι κιτ της Tamiya! Που θα δεχθεί "εργοστασιακή βελτίωση / μετατροπή σε αγωνιστικό"! (Αυτή το φορά όμως "επίσημη" μετατροπή, όχι καγκουριά). Όσο για το "κατσαριδάκι", οι βελτιώσεις θα είναι οι ελάχιστες δυνατές και όσο γίνεται πιο γρήγορες, γιατί θέλω να τελειώσει και να ασχοληθώ είτε με τις μεγάλες εκκρεμότητες (4-axle Scania "Zeus" & Simba) είτε με νέες κατασκευές. Επίσης, δεν ξεχνάω οτι έχω υποσχεθεί και μια Ferrari, και δεν με παίρνει να αθετήσω την υπόσχεσή μου...
|
|
|
Post by kyriakos on Jan 15, 2023 12:24:15 GMT 2
Καλη αρχή φίλε μου πολυ ενδιαφέρον αν κ ομολογω πρωτη φορα το βλέπω!!
|
|
|
Post by Sakis on Jan 18, 2023 12:05:01 GMT 2
Νεκτάριε μου αρέσει πολύ το θέμα και θα το παρακολουθήσω με ενδιαφέρον!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 18, 2023 19:59:48 GMT 2
Νεκτάριε μου αρέσει πολύ το θέμα Κρυφοχοντάκιας κι εσύ, κρυφοχοντάκιας; Θα παραγγείλεις και μανιτάρια την επόμενη φορά;
|
|
|
Post by nektarios on Jan 21, 2023 0:26:41 GMT 2
Σάκη χαίρομαι πολύ (και εκπλήσσομαι - θετικά εννοείται - εξίσου πολύ...) που σου αρέσει το θέμα! Ελπίζω να μην σε απογοητεύσει η εξέλιξη της κατασκευής.. Γιώργο, μακάρι να παραγγείλει μανιτάρια, για να μην αισθάνομαι οτι θα κινδυνεύουν τα δικά μου!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 21, 2023 1:39:10 GMT 2
Στην επόμενη συνάντηση θα δούμε Σάκη βίγκαν να πιρουνομαχεί με τον Νεκτάριο για μια χούφτα πλευρώτους. Ο Νεκτάριος θα μας ανακοινώσει ότι θα φτιάξει Κιτ ταμιγια για να μας κοπεί η όρεξη από το σοκ και εγώ θα πάρω το χοντα, μουγκεν Μάντσεστερ Σίτι τούρμπο 32 τζιτιιεφμπιαι του Νεκ και θα το βάλω πάνω στην τούρτα να ζαλιστεί ο πρόεδρος να μη μπορεί να κόψει κομμάτι ίσιο...
|
|
|
Post by nektarios on Jan 21, 2023 2:19:36 GMT 2
|
|