|
Post by rawshooter on Dec 31, 2011 15:21:39 GMT 2
Φίλοι μου καλησπέρα σας και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ αφού λοιπόν τελείωσα με το Mini (σύντομα οι φώτο), ενα νέο κιτ "θρονιάστηκε" στο πάγκο (να δώ πότε θα τα προλάβω ολα ;D ). Πρόκειται για το "φτωχό - πλήν τίμιο" κιτ της Mercedes 170 σε έκδοση "Lieferwagen" απο την Heller, πάντα στην γνώριμη 1/24. Το αγόρασα πριν χρόνια και έκτοτε σκονιζόταν στο ράφι των "ΘΑ-κιτ" Ομως χθές, σε μια απο τις συνήθεις "βόλτες" στο net, πέτυχα 2-3 φώτο εποχής που μου "κέντρισαν" το ενδιαφέρον, οπότε και θα προσπαθήσω να αναπαραστήσω.....
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Dec 31, 2011 15:48:41 GMT 2
Kαλή αρχή Πάνο. Ωραίο θέμα διάλεξες. Καλή και απροβλημάτιστη κατασκευή σου εύχομαι. Καλή χρονιά να έχεις. Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 31, 2011 17:19:06 GMT 2
Πρωτότυπο θέμα Παναγιώτη, αν και θα προτιμούσα την την 250 California ή εκείνη την μεγαλούτσικη Testarossa, που λέγαμε προχτές Όπως και να έχει περιμένουμε φώτο από το τι θα προσπαθήσεις να αναπαραστήσεις, για να πάρουμε μια ιδέα... Καλή επιτυχία και καλή αρχή... : :
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jan 1, 2012 17:43:31 GMT 2
Ωραιο θεμα Παναγιωτη! Καλη αρχη! : : : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 2, 2012 12:28:03 GMT 2
Παναγιωτη πολυ ομορφο θεμα!!! Καλη αρχη να εχεις!!
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Jan 2, 2012 13:58:20 GMT 2
Παναγιώτη καλή αρχή και από εμένα. Το θέμα που έχεις διαλέξει μου αρέσει - γενικά μαρέσουν τα παλαιά auto & μοτο- . Βάλε μας φωτό και επεζηγήσεις κατασκευής. Αναμένω με ενδιαφέρον την συνέχεια
Σπύρος
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 2, 2012 21:37:38 GMT 2
Πάνο καλή αρχή φίλε μου! Το έχω και εγώ το κίτ και θα σε έχω για οδηγό μου! Είμαι σίγουρος πως θα βγεί εκπληκτικό απο τα χεράκια σου : :
|
|
|
Post by rawshooter on Jan 4, 2012 1:14:38 GMT 2
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 4, 2012 1:28:11 GMT 2
Ωραία αρχή Παναγιώτη, και το χρώμα στο κάθισμα μου άρεσε πολύ....Καταλαβαίνω για ποιό λόγο σου κέντρισαν το ενδιαφέρον οι φωτογραφίες στο νετ... Περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια! Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by nektarios on Jan 4, 2012 10:21:53 GMT 2
Πολύ όμορφο και ενδιαφέρον θέμα! Και μένα μου άρεσε το κάθισμα, μου φάνηκε πολύ ρεαλιστικό. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 4, 2012 10:29:16 GMT 2
Παναγιωτη πολυ ομορφο ξεκινημα!! Τη σκιαση στα καθισματα πως την εκανες??
|
|
|
Post by rawshooter on Jan 5, 2012 1:48:19 GMT 2
Ευχαριστώ παίδες για τα καλά σας λόγια Λοιπόν....στο κάθισμα έκανα τα εξής, αρχικά όπου υπήρχαν ραφές του καπιτονέ ψέκασα earth brown με λίγες σταγόνες μαύρου (ελάχιστες). Αφού στέγνωσε ψέκασα 2-3 "χέρια" αραιό earth brown έτσι ώστε να μην καλύψει 100% το preshading με το σκούρο που έκανα. Τέλος με πολύ ψιλή δέσμη και μείγμα earth brown και deck tan έκανα μερικά highlights. Σειρά είχε μια γερή δόση raw umber (λάδι) για wash - αφού άρχισε να ψιλοστεγνώνει άρχισα να "τραβώ" μ' ενα πλατύ μαλακό πινέλο στα σημεία που είναι τα πιο φωτεινά και περισσότερο χρησιμοποιημένα. Το διαχωριστικό βάφτηκε με deck tan και περάστηκε φιλτράκι brown for dessert yellow.
|
|
|
Post by Sakis on Jan 5, 2012 2:01:20 GMT 2
Αρματάδικη προσέγγιση!Πολύ καλό Παναγιώτη!
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Jan 5, 2012 18:33:13 GMT 2
Εμένα πάλι μου θυμίζει περισσότερο φηγουράδικη προσέγκυση. Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό.
Σπύρος
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 6, 2012 12:16:13 GMT 2
Παναγιωτη σ'ευχαριστω για την απαντηση! Σιγουρα καποια στιγμη θα το δοκιμασω!!
|
|
|
Post by rawshooter on Mar 27, 2012 22:12:02 GMT 2
Φίλοι μου καλησπέρα : : σήμερα μετά απο πολύ καιρό, εξ' αιτίας κάποιων προβλημάτων, ξανα κάθισα λίγο στο μοντελοπάγκο μου Ξανασχολήθηκα με το Mercedes που είχα ξεκινήσει με τόσο κέφι, αποφασισμένος να το τελειώσω πλέον Αφού λοιπόν αστάρωσα το αμάξωμα με το λευκό αστάρι της Gunze, σειρά είχε λίγο τρίψιμο με πανάκι micromesh των 12000 ώστε να φύγουν κάποια "σπυράκια" λόγω σκόνης. Μασκάρισα με λεπτή χαρτοταινία τη διαχωριστική γραμμή των 2 χρωμάτων και ψέκασα το μεν κάτω μέρος με το XF-18 Medium Blue, το δε άνω μέρος μ' ενα μίγμα 80% XF-55 Deck Tan + 20% XF-2 Flat White. Αφού στέγνωσαν όλο το μεσημέρι, σειρά είχε το gloss βερνίκι της Marabu σ' ενα μονάχα "ελαφρύ χέρι". Και αυτό γιατί δεν ήθελα ενα αμάξωμα "κάργα" γυαλιστερό λόγω εποχής - μιλάμε για 1952-1957 - όπου δεν νομίζω οτι υπήρχαν τα προιόντα γυαλίσματος που βρίσκουμε σήμερα. Επόμενο στάδιο ήταν ελαφρό τρίψιμο με γυαλόχαρτα 30000, 40000 και τέλος 60000 βαθμών ώστε να γίνει τελείως λείο το στρώμα του Marabu. Ταυτόχρονα του έδινε και μια έξτρα απαλή γυαλάδα. Πριν λίγο πέρασα και λίγο κερί της Tamiya, τρίβοντας μ' ενα μαλακό πανάκι μέχρι να μην μείνει ίχνος υγρού κεριού. Και εδώ μια φώτο των υλικών που χρησιμοποίησα (βάψιμο - γυάλισμα) Να αναφέρω οτι προσπάθησα να βάλω p.e. μεντεσέδες στην πίσω πόρτα ώστε να φαίνεται το "συνεργείο" αλλά ήταν αδύνατο να βρώ κατάλληλους μεντεσέδες. Ολοι όσοι έβρισκα ήταν τύπου "πεταλούδας" δλδ ανοίγαν 180 μοίρες, αλλά λόγω του οτι τα "αυτιά" που βιδώνοταν στο αμάξωμα ήταν απο μέσα και ο άξονας με τον πείρο ήταν μέσα, ενώ στο πραγματικό τα "αυτιά" ήταν όντως βιδωμένα μεσα αλλά ο άξονας έξω : : Έτσι η πόρτα έμεινε ως είχε Υ.Γ Ξέχασα ν' αναφέρω οτι τα logo Mercedes είναι της Easy Decal - πολύ καλά και μεγάλη ποικιλία αλλά διπλώνουν τρομερά εύκολα!!!!!
|
|