|
Post by Φάνης on Dec 31, 2022 12:44:52 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Dec 31, 2022 14:22:09 GMT 2
Φάνη εσύ μαζί με τον Κωνσταντίνο και εννοείται με τον Γιώργο ήσασταν (και) φέτος οι στυλοβάτες και η ''ψυχή'' του φόρουμ με τα κατασκευαστικά σας, μακάρι να συνεχίσετε αμείωτα με την ίδια διάθεση και αυταπάρνηση και το '23, και με τον τρόπο σας να ''αφυπνίσετε'' μοντελιστικά και εμάς τους υπόλοιπους. Εύχομαι από καρδιάς ότι καλύτερο για τη νέα χρονιά με υγεία και κάθε καλό.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 31, 2022 17:33:39 GMT 2
Φάνη, πολύ όμορφα τα αμορτισέρ και οι βελτιώσεις γενικά. Σου ευχομαι το '23 να είναι γεμάτο δημιουργία και υγεία.
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 31, 2022 18:54:04 GMT 2
Φάνη εσύ μαζί με τον Κωνσταντίνο και εννοείται με τον Γιώργο ήσασταν (και) φέτος οι στυλοβάτες και η ''ψυχή'' του φόρουμ με τα κατασκευαστικά σας, μακάρι να συνεχίσετε αμείωτα με την ίδια διάθεση και αυταπάρνηση και το '23, και με τον τρόπο σας να ''αφυπνίσετε'' μοντελιστικά και εμάς τους υπόλοιπους. Εύχομαι από καρδιάς ότι καλύτερο για τη νέα χρονιά με υγεία και κάθε καλό. Ευχαριστώ πολύ Άλεξ, ας ελπίσουμε το 2023 να είμαστε υγιείς και να μοντελάρουμε όσο μπορούμε. Όσον αφορά τα αναλυτικά κατασκευαστικά μου, δεν μπορώ να εγγυηθώ κάτι, μακάρι να μπορώ να συνεχίσω και το 2023, αλλά θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες όπως, χρόνο, διάθεση και φυσικά ανταπόκριση/συμμετοχή. Καλή Χρονιά!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 31, 2022 18:55:21 GMT 2
Φάνη, πολύ όμορφα τα αμορτισέρ και οι βελτιώσεις γενικά. Σου ευχομαι το '23 να είναι γεμάτο δημιουργία και υγεία. Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Επίσης!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 1, 2023 13:45:43 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 2, 2023 12:04:24 GMT 2
Ωραίος, Φάνη. Τόσο η ενσωμάτωση του τροχού με τις λεπτομέρειες όσο και η βάση, πολύ ενδιαφέροντα. Βλέποντας τα παξιμάδια που ασφαλίζει το αμορτισέρ πάνω στο μηχανάκι πλέον, δεν μου δένουν με το σύνολο. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 2, 2023 13:14:36 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο, Προσωπικά μου άρεσε ότι οι αλλαγές στην ράβδο φρένου που έκανα ταίριαξαν πολύ καλά και βελτίωσαν αρκετά την εικόνα του πίσω τροχού μαζί με τις ακτίνες φυσικά. Αυτό που φυσικά δεν μου αρέσει, αλλά τώρα δεν μπορεί να γίνει κάτι, είναι το ελαττωματικό πίσω ελαστικό που η Heller δεν μου απάντησε ποτέ για την αλλαγή του, ούτε μου ταχυδρομήσαν κάτι μέχρι τώρα - ακόμη και αν το λάβω τώρα δεν μπορεί να γίνει η αντικατάσταση του αφού ναι μεν αρκετά τμήματα είναι βιδωμένα αλλά κάποια άλλα είναι κολλημένα οπότε σίγουρα θα γίνει ζημιά και δεν θέλω να το διακινδυνέψω εδώ που έχω φθάσει. Σχετικά με τα M1.0 brass acorn nuts στις αναρτήσεις. Σίγουρα τα πλαστικά εξογκώματα έπρεπε μα αντικατασταθούν, οπότε τα acorn nuts ήταν μια λύση αφού είναι πολύ συχνά σε αυτές τις θέσεις σε μηχανές, και αν όχι συχνά στην ΤΥ 125, σε κάποιες φωτό τα έχω δει όπως και σε 50cc ή 175cc για παράδειγμα. Δεν σου αρέσουν στο σύνολο σαν παξιμάδια, ή ότι δεν είναι ασημένια ή το μέγεθος τους; Σίγουρα μπορώ να τα αλλάξω με stainless steel (θα προμηθευτώ κάποια έξτρα για τις Pocher όποτε μπορώ να προσθέσω ακόμη 4 στην παραγγελία μου) κάποια στιγμή γιατί είναι βιδωμένα σε σπείρωμα αλλά δεν μπορώ να αλλάξω το μέγεθος τους αφού το σπείρωμα που έχω κολλήσει είναι φυσικά M1.0 και δεν μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα χωρίς να γίνει ζημιά. (Παρεμπιπτόντως, τα διάλεξα brass γιατί είχα βάψει με χρυσό τα ανάγλυφα μπουλόνια στο δίσκο της αλυσίδας, να σπάνε μαζί κάπως την μονοτονία των stainless steel που έχω τοποθετήσει σε άλλες θέσεις.) Ευχαριστώ για τον σχολιασμό! Καλό μεσημέρι!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 2, 2023 21:33:45 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 3, 2023 9:49:44 GMT 2
Καλημέρα, Φάνη. Δεν μου άρεσαν τα acorn nuts σαν σχήμα και κατ' επέκταση χρώμα, γιατί θεωρώ ότι δεν ταιριάζουν στην αισθητική φιλοσοφία της μηχανής, μέχρι τώρα. Φυσικά, μπορεί οι λεπτομέρειες που θα προστεθούν στα επόμενα να τα συνδυάσουν αισθητικά. Γενικά θεωρώ ότι ίσως θα ταίριαζαν σε ποιο βίνταζ μοτοσυκλέτες. Καλό ακτίνινγκ, παρτ 2
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 3, 2023 14:08:41 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο, Ευχαριστώ πολύ. Όταν ολοκληρώσω με το καλό τον μπροστινό τροχό και τοποθετηθεί μαζί με τα πιρούνια/μπουλόνια στο πλαίσιο θα δω πως θα φαίνεται το σύνολο - ίσως το μόνο που θα μπορούσα να κάνω είναι να τα αντικαταστήσω με κάποια άλλα stainless steel M1.0 acorn nuts όπως ανέφερα, αλλιώς θα τα αφήσω όπως είναι αν δεν κάνουν κάποια αισθητική διαφορά σε εμένα. Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 3, 2023 22:31:14 GMT 2
Respoking (Front Wheel) - Μέρος 1B:Ολοκλήρωσα όλες τις αρχικές τομές στα δύο μισά του μπροστινού τροχού. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία (την οποία είχα τραβήξει όταν είχα κάνει την αποχρωμίωση), θέλει αρκετό λύγισμα/πίεση για να κολληθούν μεταξύ τους, οπότε χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω αρκετούς σφιγκτήρες. Άφησα την κόλλα να στεγνώσει για σχεδόν 12 ώρες και μετά τρύπησα με τρυπάνι 0,5mm (θα μεγαλώσω τις τρύπες αργότερα με τρυπάνι 0,8mm για να δεχτεί άνετα τις θηλές που θα κάνω με 0,5x0,7 aluminium tubes της Albion Alloys). Στη συνέχεια, έφτιαξα ένα jig μόνο για τη μία πλευρά μόνο (όπως ανέφερα στη διαδικασία αλλαγής ακτίνων του πίσω τροχού, η μία πλευρά όταν ολοκληρωθεί είναι συνήθως αρκετά δυνατή και με προσεκτικό χειρισμό δεν χρειάζεται jig για την άλλη πλευρά, πράγμα που κάνει την συνολική διαδικασία πολύ πιο εύκολη αναποδογυρίζοντας απλώς τις πλευρές). Τράβηξα επίσης φωτογραφίες και από τις δύο πλευρές και σκιαγράφησα το μοτίβο των ακτίνων (είναι το ίδιο σχέδιο με τον πίσω τροχό) για εύκολη αναφορά, χρησιμοποιώντας μπλε για τις ακτίνες που θα εισαχθούν από την πάνω (το εύκολο μέρος) και κόκκινο για τις ακτίνες να μπει από κάτω (το δύσκολο κομμάτι). Αύριο, θα ανοίξω τις κατάλληλες τρύπες στην πλήμνη (18 τρύπες σε κάθε πλευρά), μετά θα αφαιρέσω τις πλαστικές ακτίνες για να χωρίσω την πλήμνη από την ζάντα, και θα αρχίσω να στοκάρω/τρίβω την πλήμνη και την ζάντα μέχρι να δημιουργήσω τις κατάλληλες επιφάνειες για το τελικό αστάρωμα/βάψιμο. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 4, 2023 19:54:22 GMT 2
Respoking (Front Wheel) - Μέρος 2Α: Η θέση των οπών στην πλήμνη σημειώθηκαν πρώτα με ένα σουβλί και στη συνέχεια τρυπήθηκαν με τρυπάνι 0.5mm - αφαιρέθηκαν επίσης οι ανάγλυφες λεπτομέρειες. Στη συνέχεια, η πλήμνη διαχωρίστηκε από την ζάντα και περάστηκαν με Mr Surfacer 500, τρίφτηκαν με σφουγγαράκια 320, 400 και 600 για να εξαλειφθεί η ραφή στο εσωτερικό της ζάντας και τα υπολείμματα από τα ανάγλυφα στην πλήμνη (η οποία θέλει ακόμη λίγη δουλειά στην περιφέρεια)- πιστεύω ότι είναι έτοιμα να δεχθούν αστάρι/τρίψιμο, μετά επιπλέον αστάρι/τρίψιμο και στην συνέχεια περισσότερο αστάρι/τρίψιμο μέχρι να μην υπάρχουν ατέλειες! Μόλις ολοκληρωθούν τα βήματα προετοιμασίας, οι οπές στην ζάντα θα μεγαλώσουν με τρυπανάκι 0.8mm για να δεχτούν άνετα τα aluminium rods 0.5mmx0.7mm από την Albion Alloys, τα οποία θα αντιπροσωπεύουν τις θηλές, και οι τρύπες στην πλήμνη θα μεγαλώσουν με τρυπάνι 0.6mm για ευκολότερη υποδοχή των ακτίνων, οι οποίες θα είναι είτε από insect pins διαμέτρου 0.45mm είτε από stainless steel rods διαμέτρου 0.45mm από την Albion Alloys. Επιπλέον, η βαλβίδα και το μπουλόνι ασφαλείας θα αφαιρεθούν και θα αντικατασταθούν με μερικά κατάλληλα παξιμάδια και ράβδους με σπείρωμα. Παρεμπιπτόντως, η μπροστινή ζάντα είναι πιο μεγάλη σε διάμετρο και πιο λεπτή σε πάχος, και θέλει πολύ λεπτούς χειρισμούς στο καθάρισμα-τρίψιμο (καί γενικά στον χειρισμό της) μέχρι την τοποθέτηση των ακτίνων γιατί μπορεί να σπάσει! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 5, 2023 18:02:56 GMT 2
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jan 5, 2023 19:09:29 GMT 2
Μπραβο Φανη, πολυ καλη δουλεια μεχρι τωρα Εξαιρετικες βελτιωσεις!!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 5, 2023 21:07:26 GMT 2
Μπραβο Φανη, πολυ καλη δουλεια μεχρι τωρα Εξαιρετικες βελτιωσεις!! Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη, ελπίζω να ολοκληρώσω την ακτινολογηση του μπροστινού τροχού μέχρι τέλος αυτής της εβδομάδας ώστε την άλλη εβδομάδα να ασχοληθώ με τις τελευταίες λεπτομέρειες/βελτιώσεις, το τελικό μοντάρισμα και την ολοκλήρωσή της. Καλό βράδυ!
|
|