|
Post by konstantinf on Dec 2, 2022 10:42:26 GMT 2
Merci Thierry, c'est gentil!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 3, 2022 0:17:25 GMT 2
Πολύ προσεγμένες εργασίες, μου άρεσε ιδιαίτερα το άνοιγμα των αεραγωγών! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 3, 2022 12:31:51 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε, να 'σαι καλά! Σχετικά με τους αεραγωγούς, τα ανοίγματα στο μεν καπό θα φαίνονται μόνο όταν αυτό θα είναι ανοιχτό (όπερ όμως και προβλέπεται ως τελική εκδοχή βιτρίνας) στα δε πλαϊνά δεν είναι ορατά (ιδίως στην περίπτωση του μαύρου αμαξώματος). Τα χειρούργησα ωστόσο για να προλάβω τις επιπλήξεις του admin .
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 3, 2022 13:28:00 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Την περασμένη εβδομάδα γυαλίστηκε το εξωτερικό της καμπίνας, συναρμολογήθηκαν οι ήδη γυαλισμένες πόρτες και το σύνολο άρχισε να παίρνει μορφή:
Στη συνέχεια προστέθηκαν οι σωλήνες τροφοδοσίας, το καρμπιρατέρ και τα ψυγεία λαδιού: Από βδομάδα περνάμε στην τελική φάση με το γυάλισμα και την συναρμολόγηση των καπό, οπότε αν όλα πάνε καλά τελειώνουμε πριν τις γιορτές. Να έχετε όλοι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by alex78 on Dec 3, 2022 21:42:47 GMT 2
Κωνσταντίνε γίνεται ολοένα και ομορφότερο μέσα από την απλότητά του! Ωστόσο για να κάνουμε και λίγο την τρίχα τριχιά θα επέμενα περισσότερο στην εμφανή ραφή του δεξιού οπίσθιου ελαστικού, θα ''εξαφάνιζα'' την ένωση του ψυγείου και θα ξεσκόνιζα προσεκτικά με ένα φαρδύ πινέλο με μαλακή τρίχα το ταμπλό και κάποια άλλα σημεία που είναι σκονισμένα.
Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 3, 2022 23:25:48 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια Αλέξη και ορθότατες οι παρατηρήσεις σου. Πλην όμως...
... Για τα λάστιχα, μακάρι να 'ταν η ραφή το μόνο τους ψεγάδι. Άμα τύχει να το δεις από κοντά, θα το συζητήσουμε, ... Η ραφή του ψυγείου δεν θα φαίνεται, ακόμα και με το καπό ανοιχτό. Ομολογουμένως, βαρέθηκα (ή ξέχασα) να την στοκάρω. ... Το ξεσκόνισμα είναι το μόνο εύκολο και θα γίνει. Γι αυτό εξ άλλου δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα το παρμπρίζ.
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 4, 2022 8:08:16 GMT 2
Καλά τελειώματα Κωνσταντίνε! Το συνολικό αποτέλεσμα δείχνει όμορφο. Το καπάκι στο αριστερό δοχείο πίσω στον κινητήρα στην μεριά του συνοδηγού έχει κολληθεί λίγο στραβά, μπορείς εύκολα να το διορθώσεις. Επίσης, οι ενώσεις/κενά στα χταπόδια και στις απολήξεις με τον κορμό είναι εμφανείς και θα ήθελαν περισσότερη προσοχή στην εφαρμογή/προετοιμασία τους. Καλημέρα και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 4, 2022 10:01:17 GMT 2
Καλημέρα Φάνη κι ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια! Ποιο καπάκι εννοείς; στα ψυγεία λαδιού; Όσο για τις ενώσεις στα χταπόδια είναι το καλύτερο που μπόρεσα να κάνω (εγώ τουλάχιστον) αφ' ης στιγμής αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τα white metal χταπόδια του transkit. Του οποίου η αξιολόγηση θα γίνει (σύντομα ελπίζω) στα τελειωμένα.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 4, 2022 11:26:40 GMT 2
Πολύ ωραίο το σύνολο και καλή η τοποθέτηση των braided lines, κάτι όχι αυτονόητο, ούτε εύκολο. Ασχολήσου με το παρμπρίζ πριν βάλεις το καπό, γιατί θέλει μπόλικο μασάζ για την τοποθέτηση του. Καλημέρα
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 4, 2022 12:29:01 GMT 2
Καλημέρα Φάνη κι ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια! Ποιο καπάκι εννοείς; στα ψυγεία λαδιού; Όσο για τις ενώσεις στα χταπόδια είναι το καλύτερο που μπόρεσα να κάνω (εγώ τουλάχιστον) αφ' ης στιγμής αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τα white metal χταπόδια του transkit. Του οποίου η αξιολόγηση θα γίνει (σύντομα ελπίζω) στα τελειωμένα. Καλημέρα Κωνσταντίνε, Το έχω σημειώσει στην φωτό παρακάτω. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 4, 2022 13:30:04 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φάνη - διορθώθηκε!
|
|
|
Post by kyriakos on Dec 4, 2022 20:48:15 GMT 2
Πολύ ωραιες η λεπτομέρειες η τελευταίες Κωσταντίνε μπράβο σου!!ολο κ ομορφαίνει το εργαλείο..
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Dec 4, 2022 21:08:58 GMT 2
Πολύ ωραία πρόοδος Κωνσταντίνε. Τους συνδέσμους για τα braided lines με τι χρώμα τους βάφεις μπλε/κόκκινο; Επίσης, υπάρχει κόλπο για να μην "λεκιάσει" η braided line από την κόλλα;
Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 5, 2022 19:37:25 GMT 2
Κυριάκο και Χρήστο, ευχαριστώ πολύ, να 'στε καλά!
# Χρήστο οι σύνδεσμοι δίνονται στο κιτ χρωμιωμένοι. Απλά πέρασα πάνω στο χρώμιο Clear Blue και Clear Red με το πινέλο. Για το μη ξέβαμμα της κόλλας δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο συνειδητά. Απλά η ποσότητα είναι απειροελάχιστη και ο χρόνος στεγνώματος (αντιστρόφως ανάλογος) πολύ μακρύς. Επίσης δεν χρησιμοποίησα τις υφασμάτινες braided lines που δίνει το κιτ, αλλά aftermarket μεταλλικές. Νομίζω ότι η κόλλα διαχέεται λιγότερο στο μέταλλο απ' ό,τι στο ύφασμα. Αλλά μ' όλα τούτα, αν τα δεις από κοντά δεν είναι τέλεια...
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 11, 2022 9:27:32 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Η περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε με το γυάλισμα των τελευταίων κομματιών του αμαξώματος (μπρος και πίσω καπό). Οι φωτογραφίες δείχνουν (κάπως) τη διαφορά πριν (αριστερά) και μετά (δεξιά) το γυάλισμα:
Στη συνέχεια προστέθηκαν τα διάφορα μικροεξαρτήματα και αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα:
Και μια λεπτομέρεια από την ασφάλιση του μικρού καπό μπροστά, όπως την δίνει το κιτ (όπου αντικαταστάθηκε το απλό συρματάκι του κιτ με aftermarket συρματόσχοινο):
Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η τελική συναρμολόγηση, ελπίζω χωρίς απρόοπτα... Να έχετε όλοι μια καλή Κυριακή!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 11, 2022 11:44:05 GMT 2
Καλά κλεισίματα, Κώστα. Η βελτίωση στο φινίρισμα είναι πλέον δεδομένη, σε όλα τα τελευταία μοντέλα σου. Καλημέρα
|
|