|
Post by gtziaf on Jul 19, 2022 18:49:37 GMT 2
Ολοκληρώνοντας τις εκκρεμότητες που άφησε το δύσκολο προηγούμενο χρονικό διάστημα, ήρθε η ώρα να σας δείξω την Countach 500S, που περίμενε ολοκληρωμένη για φωτογράφηση για περίπου 1 μήνα. Παίρνοντας ως βάση το αρχαίο κιτ της Doyusha 1/12 προσπάθησα να αναπαραστήσω μια όσο το δυνατότερο πιστότερη 500S (το κιτ είναι μια 400 με φουσκώματα και αεροτομή από 500) τροποποιώντας το σχήμα (ιδίως στο ρύγχος και το πίσω καπό), τα μηχανικά μέρη (διάφορες στον κινητήρα) και το εσωτερικό. Αυτά, σε συνδυασμό με το χοντροκομμένο Ιαπωνικό κιτ που απαίτησε πολύ περισσότερη προσπάθεια για να έρθει σε σύγχρονα επίπεδα λεπτομέρειας, μετέτραψαν την κατασκευή σε μια από τις πιο απαιτητικές που έχουν περάσει από τον πάγκο. Στο τέλος της ημέρας, παρόλο που δεν είναι τέλεια, ούτε ίσως 100% πιστή ως προς την πραγματική, είναι ένα μοναδικό μοντέλο (δεν έχω δει άλλη Countach 1/12 Doyusha σε διαμόρφωση 500S) που ελπίζω να ξυπνάει ωραίες αναμνήσεις στον φίλο για τον οποίο την έφτιαξα. Και μπορεί σε λίγο να μην κοσμεί πια την βιτρίνα μου, αλλά οι εμπειρίες που αποκόμισα από την κατασκευή της, θα είναι χρήσιμες στις επόμενες μοντελιστικές μου αναζητήσεις. ΥΓ. Tο WIP το βρίσκετε εδώ : scalewheels-gr.com/thread/3223/lamborghini-countach-500s-doyusha-12 . Σας ευχαριστώ όλους γα τη στήριξη σε όλη τη διάρκεια της κατασκευής. Ακολουθούν 3 σετ με φωτογραφίες :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 19, 2022 18:49:52 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 19, 2022 18:50:22 GMT 2
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jul 19, 2022 20:43:37 GMT 2
Συγχαρητήρια για το όμορφο αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες Γιώργο. Η δουλειά που έχει γίνει είναι τρομερή και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό! Ένα αριστούργημα!!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 20, 2022 16:53:55 GMT 2
Ευχαριστώ για τον σχολιασμό, Αντώνη. Προφανώς δεν είναι αριστούργημα, αλλά προσπάθησα για το καλύτερο. Να είσαι καλά
|
|
|
Post by alex78 on Jul 20, 2022 17:33:14 GMT 2
Φανταστικό αποτέλεσμα Γιώργο, πραγματικά χαίρεσαι να το βλέπεις! Υ.Γ. Βέβαια αν και οι τελευταίες φωτογραφήσεις σου είναι σαφώς βελτιωμένες, με σωστό φόντο και ρυθμίσεις, σε κάποιες εξακολουθούν να ''κόβονται'' και να μην φαίνονται ολοκληρωμένες...
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 20, 2022 18:04:30 GMT 2
Να είσαι καλά, Άλεξ. Ευχαριστώ για το σχόλιο. Η φωτογράφηση στα μεγάλης κλίμακας μοντέλα είναι ζόρικη, ιδίως αν δεν έχεις το κατάλληλο μέγεθος υπόβαθρο (εγώ έχω απλά ένα χαρτόνι Α2 ) ή και τον χώρο να το τοποθετήσεις. Έτσι όταν κάνω λίγο μεγαλύτερο ζουμ για να φανούν κάποιες λεπτομέρειες, τυχαίνει να κόβονται λίγο γιατί αλλιώς θα βγαίνω έξω από το κάδρο και φαίνονται, πάγκος, πινέλα, κόλλες, ο καφές κλπ . Αλλά και στη φωτογράφηση των κανονικών αυτοκινήτων, από όσο θυμάμαι όταν διάβαζα περιοδικά ειδικού τύπου, δεν ήταν σε όλες τις φώτο, ολόκληρο το αυτοκίνητο. Όπως και να έχει προσπάθησα να ανεβάσω αρκετές φωτογραφίες, για να δείτε το μοντέλο ολοκληρωμένο και να το κρατήσω κι εγώ ως ανάμνηση, γιατί θα το παραδώσω λίγο διάστημα.
|
|
|
Post by czt on Sept 12, 2022 10:10:37 GMT 2
Μαστερ πισ που λενε και στο χωριο μου!Σε ευχαριστω πολυ για το εργο τεχνης που θα παραλαβω αλλα δε βρισκομαστε το τελευταιο καιρο και ανησυχω!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 12, 2022 17:14:55 GMT 2
Μαστερ πισ που λενε και στο χωριο μου!Σε ευχαριστω πολυ για το εργο τεχνης που θα παραλαβω αλλα δε βρισκομαστε το τελευταιο καιρο και ανησυχω!!! Αφού έχεις γίνει επικίνδυνος, πως να συναντηθούμε; Την άλλη φορά ήρθες 1,5 λεπτό έφαγες 2 σουβλάκια, 1 μπιφτέκι, 1 μπύρα... Αν τσιμπήσεις και 2 κιτ στο ενδιάμεσο, τη βάψαμε. Υπομονή, ο Οκτώβρης είναι κοντά. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό, Κωστή
|
|
|
Post by czt on Sept 12, 2022 22:12:09 GMT 2
Παλι καλα δε τα θυμασαι ολα!!!!
|
|
|
Post by kyriakos on Sept 23, 2022 6:13:44 GMT 2
Τωρα την ειδα Γιώργο κ έχω μείνει με το στομα ανοιχτό εξαιρετικο αποτελέσμα φιλε οτι κ να πω θα είναι λιγο για αυτό δεν πω τίποτα απλα μπραβο σου δεν υπάρχεις!!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 23, 2022 7:49:12 GMT 2
Να είσαι καλά, Κυριάκο. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και καλημέρα
|
|
|
Post by nektarios on Oct 12, 2022 23:16:42 GMT 2
Απίστευτη δουλειά, είναι πραγματικά πολύ τυχερός ο ιδιοκτήτης της! Και ειδικά αυτό το "μοναδικό μοντέλο", κάνει το αποτέλεσμα ακόμη πιο εντυπωσιακό! Με το καλό και στα επόμενα!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 13, 2022 16:20:38 GMT 2
Απίστευτη δουλειά, είναι πραγματικά πολύ τυχερός ο ιδιοκτήτης της! Και ειδικά αυτό το "μοναδικό μοντέλο", κάνει το αποτέλεσμα ακόμη πιο εντυπωσιακό! Με το καλό και στα επόμενα! Να είσαι καλά, Νεκ. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό. ΥΓ. Ρε συ τόσο καιρό είχε να ποστάρεις στο φόρουμ, που δεν είχες προλάβει ούτε την Countach; Αν το έπαιρνα χαμπάρι δεν θα ήμουν τόσο ευγενικός, την Κυριακή, στη μάζωξη.
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on May 5, 2023 0:28:28 GMT 2
Ήταν μοναδική εμπειρία που την θαύμασα από κοντά. Είναι φανταστική η λεπτομέρεια και το φινίρισμα της. Στις φωτογραφίες αδικείται, το δε μέγεθος της είναι χορταστικό. Συγχαρητήρια Γιώργο για άλλη μια φορά.
|
|
|
Post by gtziaf on May 7, 2023 10:33:09 GMT 2
Καλημέρα Αντώνη. Να είσαι καλά φίλε και πραγματικά χαίρομαι όταν τα μοντέλα μου είναι μια ευχάριστη εμπειρία να τα βλέπεις από κοντά. Ευχαριστώ και πάλι
|
|