|
Post by konstantinf on May 28, 2022 17:16:06 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Καιρός να περάσουμε στην καθιερωμένη καλοκαιρινή μηχανή όσο στεγνώνει το Skyline… Θα ασχοληθούμε με την Honda CB750F της Tamiya στην 1/6 που κυκλοφόρησε το 1979.
Καθώς το αρχέγονο μοντέλο CB750 Four του 1968 έχει παρουσιαστεί στην αντίστοιχη κατασκευή πριν 3 χρόνια (Heller, 1/8), ας αναφέρω εδώ μόνο ότι η εξέλιξη αυτή της σειράς CB750, εκτός από διάφορες στιλιστικές διαφορές που αντικατοπτρίζουν τις προτιμήσεις εκείνης της εποχής, χαρακτηρίζεται κυρίως από το χαμηλωμένο τιμόνι. Το κουτί και τα περιεχόμενά του είναι αυτά: Το κιτ της Tamiya είναι του 1982 και έχει την γνωστή ποιότητα στην συναρμογή και στη "σοφή" διάταξη των κομματιών πάνω στο sprue αλλά και μπόλικες mold lines. Προβλέπεται επομένως μια ξεκούραστη κατασκευή ΟΟΒ - πλην απροόπτου. Σύμφωνα με τις (ξεκάθαρες και λογικές) οδηγίες ξεκίνησα με το πλαίσιο:
Στο σημείο αυτό έγινε και ένα πρώτο dry fit των κομματιών του αμαξώματος πάνω στο πλαίσιο προς αποφυγήν εκπλήξεων - no problem! Και μιας και είχα κόψει τα κομμάτια, είπα να κάνω κάτι που δεν κάνω συνήθως - να ετοιμάσω το αμάξωμα πριν προχωρήσω στα μηχανικά μέρη. Έτσι τα κομμάτια ασταρώθηκαν (γκρι Humbrol (που μοιάζει να έχει εξαφανιστεί από τα ράφια διεθνώς) και από πάνω ροζ Tamiya), βάφτηκαν με TS-95 και περιμένουν να κολληθούν οι χαλκομανίες και να βερνικωθούν:
Στη συνέχεια επέστρεψα στα μηχανικά μέρη. Ετοιμάστηκαν και προστέθηκαν στο πλαίσιο η μπαταρία και το μπροστινό ήμισυ του πίσω φτερού:
Κατόπιν ετοιμάστηκε το κιβώτιο του στροφαλοφόρου και το airbox και προστέθηκαν στο πλαίσιο:
Αυτά για σήμερα, να έχετε όλοι ένα καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by alex78 on May 28, 2022 17:51:33 GMT 2
Εσύ σχεδόν τελείωσες....
Υπέροχη μοτοσυκλέτα με εξαιρετική επιλογή και εφαρμογή χρώματος.
Για πόσα parts μιλάμε? Τα σιρίτια σε τι κατάσταση βρίσκονται? Ποιό βερνίκι θα ψεκαστεί?
Καλή και ευχάριστη συνέχεια κατασκευής.
{Spoiler} Υ.Γ. Αν μου επιτρέπεις μια επισήμανση...
Στην μοτοσυκλέτα δεν υφίστανται ο δόκιμος όρος ''αμάξωμα'' παρά μόνο φαίρινγκ, μάσκα, καρίνα, πλαινά καπάκια, τεπόζιτο, φτερά, υποπλαίσιο, φιλτροκούτι, πιρούνι κλπ.
|
|
|
Post by konstantinf on May 28, 2022 18:10:29 GMT 2
Ε, όχι δα... Κατ' αρχήν θα παρεμβληθεί η αποπεράτωση του Skyline. Δεν τα μέτρησα αυτή τη φορά Αλέξη. Αν δεν βαριέσαι, νομίζω ότι γίνεται κι από τις συνημμένες part lists. Οι χαλκομανίες σε άριστη κατάσταση. Το βερνίκι θα είναι Β513. Ε, άμα δεν υφίσταται, τον εισάγω εγώ και θα κάνετε όλοι οικονομία στο γράψιμο!
|
|
|
Post by alex78 on May 28, 2022 18:17:01 GMT 2
Ε, άμα δεν υφίσταται, τον εισάγω εγώ και θα κάνετε όλοι οικονομία στο γράψιμο! Άν είναι έτσι πάσο....εξάλλου εσύ έχεις το μαχαίρι....εσύ και το καρπούζι....
Σόρρυ φίλτατε αλλά ο ψυχαναγκασμός μου δεν με άφησε να το προσπεράσω ''αμαχητί''.....
|
|
|
Post by konstantinf on May 28, 2022 18:28:26 GMT 2
Δεν υπάρχει λόγος να είσαι sorry φίλε μου! Οι έξυπνοι και καλοπροαίρετοι διαξιφισμοί είναι το αλατοπίπερο του φόρουμ!
|
|
|
Post by nektarios on May 28, 2022 21:12:27 GMT 2
Καλή αρχή - ή μάλλον καλή συνέχεια - κι από μένα! Ίσως να μην ολοκληρωθεί στο επόμενο update, αλλά το τέλος Ιουνίου θα τη βρει σίγουρα στο ράφι με τα ολοκληρωμένα!
|
|
|
Post by konstantinf on May 29, 2022 6:16:53 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε, να 'σαι καλά! Κάπου εκεί το βλέπω κι εγώ, αν και έχει ένα λεπτεπίλεπτο σημείο, τις δίχρωμες ζάντες...
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on May 29, 2022 10:01:05 GMT 2
Πολλα ανοιχτα μετωπα Κωνσταντινε !!!
Καλη επιτυχια και σε αυτο!!!
|
|
|
Post by konstantinf on May 29, 2022 10:19:08 GMT 2
Ε, όχι και πολλά Παναγιώτη... Δύο, και το ένα κοιμάται εν αναμονή στεγνώματος. Να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by gtziaf on May 29, 2022 11:06:13 GMT 2
Πλάκα μας κάνεις, ε Κωνσταντίνε;! Αφού αυτή θα την τελειώσεις μέχρι να μπει το καλοκαίρι, να υποθέσω ότι θα υπάρξει και επόμενη πραγματικά καλοκαιρινή μοτοσυκλέτα; Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on May 29, 2022 11:53:16 GMT 2
Προφανώς ο καζαμίας που έγραφες κάποτε βασίζονταν σε έμφυτες ικανότητες μαντείας... Όντως, δεν αποκλείεται, αλλά θα υπάρξουν και μπάνια, και διακοπούλες, οπότε...
|
|
|
Post by Φάνης on May 30, 2022 11:07:35 GMT 2
Θα έλεγα καλή αρχή Κωνσταντίνε, αλλά από τι φαίνεται το .... καλά τελειώματα .... ταιριάζει καλύτερα!
|
|
|
Post by konstantinf on May 30, 2022 12:13:17 GMT 2
Είναι που 'ναι Tamiya το κιτ Φάνη και πάνε όλα ρολόι (προς το παρόν)... Ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by czt on May 31, 2022 9:57:54 GMT 2
Καλημερα Κωνσταντινε! Μαλλον εχει λιγα κομματια του κουτι γιατι οπως βλεπω σχεδον ολοκληρωθηκε κιολας! Καλη συνεχεια και με προσοχη στις ζαντες που βλεπω οτι σε προβληματιζουν.
|
|
|
Post by konstantinf on May 31, 2022 10:37:19 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Όσο για τις ζάντες, κάτι θα βρώ... Μόλις διαπίστωσα ότι παρόμοιο πρόβλημα έχει και το μεγάλο γρανάζι της αλυσίδας.
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 4, 2022 18:48:16 GMT 2
Παράλληλα με το γυάλισμα του Skyline συνεχίστηκαν οι εργασίες στα μηχανικά μέρη της Honda. Έτσι συναρμολογήθηκαν το διπλό πηνίο ανάφλεξης, το σώμα των κυλίνδρων και τα καρμπιρατέρ... ... και το σύνολο του κινητήρα τοποθετήθηκε στο πλαίσιο:
Στη συνέχεια ετοιμάστηκε το ψαλίδι με την αλυσίδα και την δαγκάνα του πίσω χειρόφρενου:
Μετά την αποπεράτωση του Skyline σειρά θα πάρουν οι αναρτήσεις. Να είστε όλοι καλά!
|
|