|
Post by gtziaf on Oct 26, 2021 9:13:42 GMT 2
Καλημέρα Μιχάλη. Σε χαιρετώ φίλτατε, μου έλειψαν οι ερωτήσεις σου. Γιατι η Hiro τα δινει μεσα σε σακουλακια χυμα κ οχι σε δενδρα ?(η μεγαλη σακουλα ) Το περιεχομενο ειναι απο ρητινη ? Τα λευκά κομμάτια είναι ρητίνη και τα υπόλοιπα μέταλλο. Τα κομμάτια ρητίνης έρχονται σε πλαίσια (δέντρα) αλλά κατά την φωτογράφηση τα αποσπώ από αυτά για να τα οργανώσω. Τα μεταλλικά, δεν τα στερεώνουν σε δέντρα κατά το καλουπάρισμα. Υπάρχουν 2 βιντεάκια, με περιήγηση στο εργοστάσιο. Είναι λίγο παλιά, προφανώς κάποια πράγματα έχουν αλλάξει, αλλά είναι πολύ ενδιαφέροντα και θα σου λύσουν κάποιες απορίες.
|
|
|
Post by kyriakos on Oct 26, 2021 16:21:08 GMT 2
Καλή αρχή φίλε Γιώργο ωραίο εργαλείο!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 27, 2021 9:18:02 GMT 2
Καλή αρχή φίλε Γιώργο ωραίο εργαλείο! Καλημέρα, Κυριάκο. Χαίρομαι που σου αρέσει το θέμα παρόλο που δεν έχει ταυράκια επάνω
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 27, 2021 18:37:27 GMT 2
Καλησπερα Γιωργο σε ευχαριστω πολυ για τα βιντεο μου ανοιξες τα ματια τις εκτιμησεις κ θαυμασμου για την οικογενεια Hiro Μπραβο τους εχουν παει τον χειροποιητο μοντελισμο σε αλλο επιπεδο κ το καθε μοντελο θελει απειρες ωρες δουλειας κ προετοιμασιας . Μονο σκεψου ποσες χιλιαδες καλουπια θα εχουν στο τσοκ τους κ ολα αυτα θελουν απειρο χρονο κ τροπο για να γινουν . προτρεπω ολους να δουν αυτα τα βιντεο Ξερεις με τι τρελαθηκα ...ο Ηiro μου θυμισε ολιγομιλητο σαμουραι. Εχει τα απεριοριστα σεβη μου .
|
|
|
Post by nikostheo on Oct 27, 2021 18:41:58 GMT 2
Τι να πει κανείς πάλι, τι να πει;! Θα περιμένω με ανυπομονησία κάθε update έχουν να δουν πολλά πάλι τα μάτια μας !!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 28, 2021 10:00:06 GMT 2
@Μιχάλη, θα τον εκτιμήσεις ακόμη περισσότερο αν σου πω η κύρια δουλειά του Hiro, ήταν να φτιάχνει προσθετικά μέλη, για ανθρώπους με αναπηρίες. @Νίκο, θα δούμε τι θα καταφέρουμε. Μακάρι να πάει καλά. Όπως και να έχει η πρόοδος θα είναι αργή στην αρχή και θα επιταχυνθεί όταν ολοκληρωθεί η Λάμπο. Καλημέρα και Χρόνια πολλά
|
|
|
Post by kyriakos on Oct 28, 2021 10:25:28 GMT 2
Χαίρομαι που σου αρέσει το θέμα παρόλο που δεν έχει ταυράκια επάνω Δεν έχω τέτοια κολλήματα φίλε Γιώργο είμαι λάτρης γενικά των αυτοκινήτων να φανταστείς αν είχα να διαλέξω ένα αυτοκίνητο θα ήταν f40!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 28, 2021 11:58:30 GMT 2
Χαίρομαι που σου αρέσει το θέμα παρόλο που δεν έχει ταυράκια επάνω Δεν έχω τέτοια κολλήματα φίλε Γιώργο είμαι λάτρης γενικά των αυτοκινήτων να φανταστείς αν είχα να διαλέξω ένα αυτοκίνητο θα ήταν f40! Καλημέρα Κυριακό, το ξέρω φίλε μου. Σε πειράζω απλά
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 30, 2021 14:06:21 GMT 2
Καλησπέρα, σε όλους. Οι εργασίες στην Alfa ξεκίνησαν το Σαβαβτοκυριάκο που μας πέρασε και ανήμερα της 28ής. Αρχικά, στον πάγκο μπήκε το πάτωμα όπου πέρα από το απαραίτητο καθάρισμα, ανοίχτηκαν μπόλικες τρύπες. Στη συνέχεια, σειρά πήραν τα κομμάτια που διαχωρίζουν τον χώρο της δεξαμενής καυσίμου (αποσκευών στην πολιτική) με την καμπίνα. Εκεί, διαπιστώθηκε το πρώτο λάθος του κιτ, αφου αυτό το κομμάτι πρέπει να είναι ενιαίο. Δυστυχώς τα δύο μισά δεν μπορούν να κολληθούν εκ των προτέρων και να τοποθετηθούν, λόγω της κλίσης των θόλων. Επίσης, αν τοποθετηθεί το πάνω τμήμα, αποκλείεται η πρόσβαση στο βίδωμα του διαφορικού, της ανάρτησης και τμήματος του ρολ μπαρ που υπάρχει στον χώρο αποσκευών. Οπότε πάμε για επι τόπου στοκάρισμα, τρίψιμο και βάψιμο, μετά την τοποθέτηση του. Παράλληλα διαχωρίστηκαν κάποια πάνελ με το scriber, προστέθηκε ένα φιλέτο στη βάση του διαχωριστικού και κολλήθηκε η δεξαμενή (λαδιού στο πάτωμα.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 30, 2021 14:16:12 GMT 2
Έχοντας, πάρει φόρα, ασχολήθηκα και με το διαφορικό, μέρος της εξάτμισης και την πίσω ανάρτηση. Εδώ το καθάρισμα ήταν πιο απαιτητικό και απαίτησε αρκετό χρόνο. Μαζί προετοιμάστηκαν τα πίσω αμορτισέρ και όλα τα δισκόφρενα. Στο τέλος, το σύνολο βιδώθηκε στη θέση του, για να ελεγχθεί η πίσω ανάρτηση με και χωρίς τους τροχούς. Φυσικά, περαιτέρω διορθώσεις και τροποποιήσεις θα γίνουν όταν δοκιμαστεί το αμάξωμα, για να έχω καλύτερη άποψη της θέσης και του του ύψους. Κάπως έτσι μετά από 3 μέρες δουλειάς, ολοκληρώθηκαν οι δοκιμαστικές του πίσω μέρους, το οποίο είναι αρκετά ενθαρρυντικό για την ποιότητα του κιτ. Οι αντίστοιχες εργασίες στο μοτέρ, ξεκίνησαν ήδη το τρέχον ΣΚ. Καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακο. Τα λέμε
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 31, 2021 19:06:25 GMT 2
Πολύ όμορφες και απαραίτητες εργασίες Γιώργο! Οι (διακοσμιτικες?) τρύπες που άνοιξες με την φωτό αναφοράς που δείχνεις με την κατάληξη του roll bar, μου άρεσαν ιδιαίτερα! Αλήθεια, τι διαμέτρου είναι; Δεν είναι και το καλύτερο/ευκολότερο να ανοίγεις μικροσκοπικές τρύπες σε πλαστικές επιφάνειες, πόσο μάλλον σε resin επιφάνειες! Αγοράσαμε καινούργια Tamiya λεπίδα; Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by iliasbass on Nov 1, 2021 0:20:38 GMT 2
wow!!!!! μου τρεχουν τα σαλια!!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 1, 2021 9:04:51 GMT 2
Φάνη και Ηλία ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Φάνη είναι 0,5 κι αφορούν rivets που υπάρχουν στο πραγματικό. Γενικά, φτιάχνοντας ένα 12άρι χίρο, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να ανοίξεις πολλές τρύπες, είτε για την εφαρμογή των κομματιών ή για detailing. ΥΓ. Ναι πήραμε νέα μύτη, 0.25 αυτή τη φορά. Ηλία, με αρέσει ο ενθουσιασμός σου, μου δίνει ενέργεια. Καλημέρα και καλό μήνα
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 1, 2021 10:38:42 GMT 2
ΥΓ. Ναι πήραμε νέα μύτη, 0.25 αυτή τη φορά. Ωραία! Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται που λένε!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 5, 2021 18:57:27 GMT 2
Καλό ξεκίνημα λοιπόν αρχηγέ - και πολλή απόλαυση!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 5, 2021 21:02:06 GMT 2
Καλό ξεκίνημα λοιπόν αρχηγέ - και πολλή απόλαυση! Ευχαριστώ, Κώστα.
|
|