|
Post by konstantinf on Sept 4, 2021 17:23:02 GMT 2
Ορθότατες οι προσθήκες και οι διορθώσεις Γιώργο. Ερώτηση: Όταν μιλάς για μαγνήτες στους πυλώνες, εννοείς αυτά τα συρματάκια που έχωσες στις τρύπες ή αυτά είναι τα μεταλλικά στοιχεία που θα έλκονται απο μαγνήτες τοποθετημένους κάτω από το καπό; Κι αν αυτά τα συρματάκια είναι οι μαγνήτες, πού τα βρίσκει κανείς; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πληροφορία και εύχομαι καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 5, 2021 17:16:11 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο για την κατατοπιστική απάντηση, καλό Σαββατοκύριακο και καλά να περάσετε στην μάζωξη! Καλά περάσαμε, Άλεξ. Καλύτερα δεν γίνεται. Πραγματικά. Και μια και λέμε για 16άρια Enthusiast, ελπίζω να επέστρεψαν στην κατοχή σου, τα θαυμάσια κιτ που είχα δει στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου σου, σε εκείνη την πάλαι ποτέ IPMS. Το εύχομαι να ισχύει φίλε μου. Ορθότατες οι προσθήκες και οι διορθώσεις Γιώργο. Ερώτηση: Όταν μιλάς για μαγνήτες στους πυλώνες, εννοείς αυτά τα συρματάκια που έχωσες στις τρύπες ή αυτά είναι τα μεταλλικά στοιχεία που θα έλκονται απο μαγνήτες τοποθετημένους κάτω από το καπό; Κι αν αυτά τα συρματάκια είναι οι μαγνήτες, πού τα βρίσκει κανείς; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πληροφορία και εύχομαι καλή συνέχεια! Ναι, τα συρματάκια αυτά είναι μαγνήτες, οι πιο μικροί που έχω (άλλοι δύο μου έχουν μείνει) αφού δεν χωρούσε κάτι άλλο μέσα στους πυλώνες. Τα είχα αγοράσει πολλά χρόνια πριν από το Hobby Search, αλλά δεν βλέπω να υπάρχουν πια. Λίγο πιο μεγάλοι, βρίσκονται εύκολα από Κινά, με τους περιορισμούς λόγω τελωνείων κλπ. Καλό απόγευμα
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 5, 2021 17:53:15 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Sept 5, 2021 18:00:10 GMT 2
Εδώ δίπλα μου είναι Γιώργο, περιμένουν καρτερικά τη σειρά τους και αυτά, μάλιστα εμπλουτίστηκε από τότε και η συλλογή....
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 7, 2021 16:25:12 GMT 2
Εδώ δίπλα μου είναι Γιώργο, περιμένουν καρτερικά τη σειρά τους και αυτά, μάλιστα εμπλουτίστηκε από τότε και η συλλογή.... Σούπερ
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 8, 2021 19:34:01 GMT 2
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα. Μετά τη συνάντηση όπως αναμενόταν ξεκίνησε ο πανικός στη δουλειά, που σε συνδυασμό με κάποια προβλήματα στο στενό οικογενειακό περιβάλλον, με απέτρεπαν από το να συγκεντρωθώ στον πάγκο μου. Τελικά, το ένστικτό του μοντελιστή υπερίσχυσε και πάμε για τη 2η ενημέρωση. Σε αυτή συνεχίστηκαν οι επεμβάσεις ώστε να μετατραπεί το υβρίδιο της Doyusha, σε 500S. Αρχικά, λοιπόν ασχολήθηκα με το κάλυμμα του μοτέρ. Εκεί οι μαύρες ραβδώσεις των 400 έχουν αντικατασταθεί με σχήματος V γρίλιες, οι οποίες αναπαραστάθηκαν με φύλλα πλαστικού, κομμένα στο πάττερν του αρχικού κομματιού του κιτ, που δεν θα χρησιμοποιηθεί. Αναλόγως, οι συρμάτινες γρίλιες στο πλάι του καπό, έπρεπε να μετατραπούν σε καλύμματα, όπερ και εγένετο. Τελειώνοντας, προσωρινά με το καπό (θα επανέλθω ξανά για μια ακόμη επέμβαση στο άμεσο μέλλον) έπιασα το κομμάτι του ρύγχους. Εκεί αρχικά εξαλείφθηκε το σκαλοπάτι που υπάρχει στις 400. Στη συνέχεια οι οβάλ γρίλιες εκατέρωθεν, στις δύο άκρες, αφαιρέθηκαν με το αγαπημένο designer knife της tamiya και ομαλοποιήθηκαν, αν και θέλουν λίγη δουλίτσα ακόμη. Οι κάθετες γρίλιες, θα φτιαχτούν σε επόμενο στάδιο, όταν και θα ασχοληθώ με αυτές τις λεπτομέρειες του μοντέλου. Αυτά για σήμερα. Καλό βράδυ και ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα.
|
|
|
Post by kyriakos on Sept 8, 2021 19:41:03 GMT 2
Πολύ ωραία Γιώργο αναμένουμε την συνέχεια!!
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 8, 2021 20:03:44 GMT 2
Πολύ όμορφες οι επεμβάσεις/βελτιώσεις Γιώργο. Καλή συνέχεια!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Sept 8, 2021 20:03:55 GMT 2
Τελικά οι παρεμβάσεις για να βγει ένα σωστό LP500S είναι αρκετές. Καλή συνέχεια. 🙂🙂🙂
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 9, 2021 6:01:08 GMT 2
Λέγαμε για τη χρήση στυρενίου από τον Νεκτάριο, αλλά κι εδώ δεν πας πίσω... Τα ωραία ομοιόμορφα τσακίσματα στα φύλλα του καπό του κινητήρα πώς έγιναν; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Sakis on Sept 9, 2021 9:15:00 GMT 2
Πάντα οι σωστές βάσεις σε φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο επιτυχημένο μοντέλο. Πολύ καίριες και καθαρές οι επεμβάσεις σου.
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Sept 9, 2021 13:31:44 GMT 2
Εξαιρετικες βελτιωσεις
καλη συνεχεια!!
|
|
|
Post by alex78 on Sept 9, 2021 13:43:44 GMT 2
Γιώργο εύχομαι να ελαχιστοποιήθηκαν, αν όχι εξαλείφθηκαν, τα όποια υγειονομικά ζητήματα που σε απασχόλησαν και να συνεχίσεις απρόσκοπτα στο στόχο σου.
Ουσιαστικές οι παρεμβάσεις σου, αποδεικνύεις πως με σωστή μελέτη αποφεύγεις μελλοντικές κακοτοπιές και προσθέτεις πόντους στην πιστότητα του μοντέλου σου.
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 9, 2021 18:01:58 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου και ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Αντώνη, ναι χρειάζεται αρκετές βελτιώσεις για να φτιάξεις μια 500S. Η σημαντικότερη θα έρθει στο επόμενο. Κώστα, με απλό σκριμπάρισμα (2-3 περάσματα) από κάτω, έγινε το τσάκισμα. Άλεξ, αναμένουμε, δυστυχώς. Η μελέτη αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του μοντελισμου. Σε αρχικές φάσεις το ποσοστό μπορεί να είναι 80 - 20 ή 70 - 30 (μελέτη - εργασίες), ώστε να βρεθούν οι ασυμβατότητες του μοντέλου ως προς την πιστότητα. Σε επόμενή φάση θα ξεκινήσει η μελέτη στο κατασκευαστικό τμήμα. Ευχαριστώ και πάλι. Υγεία να έχουμε
|
|
|
Post by nektarios on Sept 14, 2021 21:39:21 GMT 2
Με τη γνωστή μου... χρονοκαθυστέρηση, εύχομαι κι εγώ καλή επιτυχία! Την παλιά Countach στο πατρικό σου δεν τη θυμάμαι, ήταν κοντά στο Fw; Η ιδέα με τους μαγνήτες ακούγεται πολύ καλή, αλλά μήπως η επιφάνειά τους είναι πολύ μικρή για να συγκρατήσει τόσο βάρος; περιμένω το αποτέλεσμα με ενδιαφέρον! Καλή συνέχεια! Το κομμάτι με τις σκρατσιές είναι πάντα το αγαπημένο μου!...
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 20, 2021 15:57:17 GMT 2
Με τη γνωστή μου... χρονοκαθυστέρηση, εύχομαι κι εγώ καλή επιτυχία! Η ιδέα με τους μαγνήτες ακούγεται πολύ καλή, αλλά μήπως η επιφάνειά τους είναι πολύ μικρή για να συγκρατήσει τόσο βάρος; περιμένω το αποτέλεσμα με ενδιαφέρον! Καλή συνέχεια! Το κομμάτι με τις σκρατσιές είναι πάντα το αγαπημένο μου!... Νεκ, κι εγώ με χρονοκαθυστέρηση σου απαντάω. Να το κοιτάξουμε... Για τους μαγνήτες κι εγώ δεν ξέρω. Θα δούμε στην πορεία. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|