nikostheo
F3 Driver
Member is Online
|
Post by nikostheo on Sept 30, 2021 14:33:17 GMT 2
Παρατηρώ μια συνεχή βελτίωση καθώς και μια διάθεση για πειραματισμούς στις δουλειές σου Νίκο, συνέχισε έτσι φίλε! Λίγο προσεκτικότερα μασκαρίσματα και όχι τόσο πελώριες αναρτήσεις και θα είσαι αρχηγός! Να σαι καλά Άλεξ δεν θα επαναληφθεί διότι γνωρίζω ότι είναι κουραστικό να διαβάζεις μια έκθεση με φωτογραφίες! Προσπαθώ να γίνομαι όλο και καλύτερος, το αγαπώ το χόμπι και αν μπορούσα θα το έκανα ακόμα πιο συχνά και με περισσότερους πειραματισμούς, όλα στην ώρα τους όμως και σιγά σιγά.
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 30, 2021 15:14:03 GMT 2
Προσεγμένη δουλειά Νίκο, μπράβο. Το μασκάρισμα στον πάτο πολύ καλό, στα καθίσματα - όπως είπες και ο ίδιος - ήθελε μεγαλύτερη προσοχή. Διαπίστωσα ότι τα φανάρια εμπρός έχουν θολώσει - οφείλεται στην επίδραση της κόλλας, ιδίως όταν δημιουργείται κλειστός χώρος πίσω από το διαφανές κομμάτι και μένουν εγκλωβισμένες οι αναθυμιάσεις της κόλλας. Σ' αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να χρησιμοποιούμε ειδική κόλλα για διαφανή, π.χ. την Contacta Clear της Revell. Και στο επόμενο με το καλό! Σε ευχαριστώ για το σχόλιο, πραγματικά είχα απορία γιατί συνέβαινε αυτό και μόλις μου την έλυσες !!! Προσπαθώ να είμαι όσο πιο προσεκτικός γίνεται με τα φανάρια και πάντα κατέληγαν να θολώνουν αλλά αυτό που είπες λύνει το μυστήριο διότι χρησιμοποιώ ξυλοκολλλα μιας και την θεωρώ πιο ισχυρή από την humbrol που έχω για clear parts Υπάρχουν ξυλόκολλες (κρυσταλιζέ) που στεγνώνουν crystal clear και δεν θολώνουν τα τζάμια Νίκο. Μπορεί να κοιτάξεις και αυτή την επιλογή!
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 30, 2021 15:16:51 GMT 2
Σημαντική βελτίωση Νίκο! Σίγουρα, τα μασκαρίσματα στα φιλετάκια ήθελαν περισσότερο προσοχή. Επίσης παρατήρησα ότι σε κάποιο/α pilars υπάρχουν φαγώματα από το scriber (?) τα οποία δεν έχουν στοκαριστεί-τριφτεί σωστά. Σχετικά με την ανάρτηση, ακόμη και αν δεν μπορείς να είσαι περισσότερες ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, τη δεδομένη στιγμή που είσαι για να ανεβάσεις την πρόοδο σου, μην τα ανεβάζεις όλα σε 1 ανάρτηση. Ανέβασε 3-4 αναρτήσεις, ανά ενότητα, ώστε να διαβάζονται καλύτερα! Άντε και στο επόμενο! Καλή συνέχεια! ΥΣ. Ακόμη φαίνεται να υπάρχει το πρόβλημα κάποιες φωτό να μην ανοίγουν…. Σε ποια a pillars αναφέρεσαι συγκεκριμένα για να καταλάβω καλύτερα; Εννοείς το ότι αφού πέρασα με το scriber τα κενά δεν τα καθάρισα με ένα ψιλό γυαλοχαρτο ; Θα αγοράσω φαρδύτερη ταινία και από εδώ και πέρα τα φιλέτα θα βγαίνουν αψεγάδιαστα (πιστεύω δλδ 😂) Κοίταξε στην φωτό Νίκο, έχω σημειώσει ένα χαρακτηριστικό σημεία στα a-pillars.
|
|
nikostheo
F3 Driver
Member is Online
|
Post by nikostheo on Sept 30, 2021 15:19:49 GMT 2
Σε ευχαριστώ για το σχόλιο, πραγματικά είχα απορία γιατί συνέβαινε αυτό και μόλις μου την έλυσες !!! Προσπαθώ να είμαι όσο πιο προσεκτικός γίνεται με τα φανάρια και πάντα κατέληγαν να θολώνουν αλλά αυτό που είπες λύνει το μυστήριο διότι χρησιμοποιώ ξυλοκολλλα μιας και την θεωρώ πιο ισχυρή από την humbrol που έχω για clear parts Υπάρχουν ξυλόκολλες (κρυσταλιζέ) που στεγνώνουν crystal clear και δεν θολώνουν τα τζάμια Νίκο. Μπορεί να κοιτάξεις και αυτή την επιλογή! Τέτοια έχω αν δεν κάνω λάθος διότι την χρησιμοποιώ και στα παρμπρίζ και όταν στεγνώνει δεν φαίνεται καν η κόλλα
|
|
nikostheo
F3 Driver
Member is Online
|
Post by nikostheo on Sept 30, 2021 15:25:19 GMT 2
Σε ποια a pillars αναφέρεσαι συγκεκριμένα για να καταλάβω καλύτερα; Εννοείς το ότι αφού πέρασα με το scriber τα κενά δεν τα καθάρισα με ένα ψιλό γυαλοχαρτο ; Θα αγοράσω φαρδύτερη ταινία και από εδώ και πέρα τα φιλέτα θα βγαίνουν αψεγάδιαστα (πιστεύω δλδ 😂) Κοίταξε στην φωτό Νίκο, έχω σημειώσει ένα χαρακτηριστικό σημεία στα a-pillars. Έχει απόλυτο δίκιο και δεν το είχα δει έψαξα τις φωτογραφίες και παρατήρησα ότι είναι εκεί εξ αρχής υποθέτω ότι πρέπει να ξανά πέρασα με το scriber το συγκεκριμένο σημείο και μου ξέφυγε ενώ είχα ρίξει το ασταρι πολύ χαζό λάθος
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 30, 2021 16:22:50 GMT 2
Σε ευχαριστώ για το σχόλιο, πραγματικά είχα απορία γιατί συνέβαινε αυτό και μόλις μου την έλυσες !!! Προσπαθώ να είμαι όσο πιο προσεκτικός γίνεται με τα φανάρια και πάντα κατέληγαν να θολώνουν αλλά αυτό που είπες λύνει το μυστήριο διότι χρησιμοποιώ ξυλοκολλλα μιας και την θεωρώ πιο ισχυρή από την humbrol που έχω για clear parts Κατ' αρχήν, όπως είπε και ο Φάνης, όλες οι ξυλόλολλες δεν είναι το ίδιο - εξαρτάται από το τι διαλυτικό περιέχουν. Μερικές επομένως θολώνουν, άλλες όχι. Οι κόλλες που πουλιούνται ειδικά για διαφανή κομμάτια κατά 99% δεν θαμπώνουν. Σίγουρα είναι λιγότερο ισχυρές από αυτές που κολλάνε το πλαστικό, αλλά μαθαίνουμε να ζούμε με αυτό. Μια βοήθεια είναι να κολλάμε τα διαφανή (όσο γίνεται) στο τέλος της τελικής συναρμολόγησης, ώστε να μην ταλαιπωρούνται και ξεκολλήσουν. Όσο για το παρμπρίζ που ανέφερες, αυτό δεν θόλωσε γιατί αερίζεται από μέσα...
|
|
nikostheo
F3 Driver
Member is Online
|
Post by nikostheo on Oct 1, 2021 11:14:03 GMT 2
Σε ευχαριστώ για το σχόλιο, πραγματικά είχα απορία γιατί συνέβαινε αυτό και μόλις μου την έλυσες !!! Προσπαθώ να είμαι όσο πιο προσεκτικός γίνεται με τα φανάρια και πάντα κατέληγαν να θολώνουν αλλά αυτό που είπες λύνει το μυστήριο διότι χρησιμοποιώ ξυλοκολλλα μιας και την θεωρώ πιο ισχυρή από την humbrol που έχω για clear parts Κατ' αρχήν, όπως είπε και ο Φάνης, όλες οι ξυλόλολλες δεν είναι το ίδιο - εξαρτάται από το τι διαλυτικό περιέχουν. Μερικές επομένως θολώνουν, άλλες όχι. Οι κόλλες που πουλιούνται ειδικά για διαφανή κομμάτια κατά 99% δεν θαμπώνουν. Σίγουρα είναι λιγότερο ισχυρές από αυτές που κολλάνε το πλαστικό, αλλά μαθαίνουμε να ζούμε με αυτό. Μια βοήθεια είναι να κολλάμε τα διαφανή (όσο γίνεται) στο τέλος της τελικής συναρμολόγησης, ώστε να μην ταλαιπωρούνται και ξεκολλήσουν. Όσο για το παρμπρίζ που ανέφερες, αυτό δεν θόλωσε γιατί αερίζεται από μέσα... Σχεδόν τελευταία τα κολλάω πάντα μιας και προσπαθώ να μην τα πολύ μεταχειρίζομαι διότι ξέρω ότι δεν σηκώνουν πολλά πολλά, αλλά ναι θα κοιτάξω να χρησιμοποιώ σε μέρη που δεν αερίζονται την clear της humbrol
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 2, 2021 19:26:14 GMT 2
Σίγουρα υπάρχει βελτίωση. Πολλά μπράβο για αυτό. Συνέχισε να δουλεύεις και να εξελίσσεσαι. Το φόρουμ λειτουργεί σε φουλ λειτουργικότητα στο κινητό, αν κάτω δεξιά πατήσεις το κουμπί "Desktop". Καλή αρχή με το επόμενο.
|
|
nikostheo
F3 Driver
Member is Online
|
Post by nikostheo on Oct 2, 2021 21:48:14 GMT 2
Σίγουρα υπάρχει βελτίωση. Πολλά μπράβο για αυτό. Συνέχισε να δουλεύεις και να εξελίσσεσαι. Το φόρουμ λειτουργεί σε φουλ λειτουργικότητα στο κινητό, αν κάτω δεξιά πατήσεις το κουμπί "Desktop". Καλή αρχή με το επόμενο. Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο το πρόβλημα μου είναι ότι δεν με αφήνει να ανεβάσω φωτογραφίες όπως πρέπει τώρα τι να σου πω θα το ξανά δοκιμάσω. Σε ρώτησα και στο thread με τον χώρο σου, για να ανεβάσω κάτι παρόμοιο θα το κάνω σε εκείνο το section;
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 2, 2021 21:58:30 GMT 2
Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο το πρόβλημα μου είναι ότι δεν με αφήνει να ανεβάσω φωτογραφίες όπως πρέπει τώρα τι να σου πω θα το ξανά δοκιμάσω. Σε ρώτησα και στο thread με τον χώρο σου, για να ανεβάσω κάτι παρόμοιο θα το κάνω σε εκείνο το section; Νίκο, καλησπέρα πριν λίγο επέστρεψα από επαγγελματικό ταξίδι και δεν διάβασα ακόμη όλα τα νέα thread. Θα το δω και θα σου απαντήσω. Όπως και να έχει οι χώροι εργασίας μπαίνουν εδώ : scalewheels-gr.com/thread/310/Θα τον ανεβάσω κι εγώ εκεί, μόλις είναι 100% έτοιμος. ΥΓ. Για να σε αφήσει να ανεβάσεις εικόνες από το κινητό, πρέπει να πας όπως σου είπα στο κάτω - κάτω μέρος της σελίδας και να πατήσεις το Desktop. Έτσι εμφανίζεται η πλήρους λειτουργικότητας έκδοση του φόρουμ, ανάλογη με αυτήν που βλέπεις από το PC. Σε κάθε άλλη περίπτωση, είναι προγραμματισμένο να βλέπεις μια πιο ελαφριά έκδοση, προσαρμοσμένη για κινητές συσκευές.
|
|
nikostheo
F3 Driver
Member is Online
|
Post by nikostheo on Oct 2, 2021 22:27:26 GMT 2
Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο το πρόβλημα μου είναι ότι δεν με αφήνει να ανεβάσω φωτογραφίες όπως πρέπει τώρα τι να σου πω θα το ξανά δοκιμάσω. Σε ρώτησα και στο thread με τον χώρο σου, για να ανεβάσω κάτι παρόμοιο θα το κάνω σε εκείνο το section; Νίκο, καλησπέρα πριν λίγο επέστρεψα από επαγγελματικό ταξίδι και δεν διάβασα ακόμη όλα τα νέα thread. Θα το δω και θα σου απαντήσω. Όπως και να έχει οι χώροι εργασίας μπαίνουν εδώ : scalewheels-gr.com/thread/310/Θα τον ανεβάσω κι εγώ εκεί, μόλις είναι 100% έτοιμος. ΥΓ. Για να σε αφήσει να ανεβάσεις εικόνες από το κινητό, πρέπει να πας όπως σου είπα στο κάτω - κάτω μέρος της σελίδας και να πατήσεις το Desktop. Έτσι εμφανίζεται η πλήρους λειτουργικότητας έκδοση του φόρουμ, ανάλογη με αυτήν που βλέπεις από το PC. Σε κάθε άλλη περίπτωση, είναι προγραμματισμένο να βλέπεις μια πιο ελαφριά έκδοση, προσαρμοσμένη για κινητές συσκευές. Καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ θα το ξανά κοιτάξω αν και το είχα προσπαθήσει, δεν παίρνω κι όρκο όμως. Όσο για το ποστ θα το ανεβάσω από Δευτέρα - Τρίτη που θα έχω χρόνο ευχαριστώ. Θα χρειαστώ την βοήθεια όλων των παλαιότερων σίγουρα !
|
|
|
Post by nektarios on Oct 5, 2021 20:06:34 GMT 2
Πολύ όμορφο, Νίκο! και η πρόοδός σου εντυπωσιακή! Ασχέτως των ατελειών στα μασκαρίσματα (που με λίγη περισσότερη προσοχή και εμπειρία διορθώνονται), η εφαρμογή τού κίτρινου - που είναι από τα δύσκολα χρώματα - μού άρεσε πολύ! Όσο για τα διαφανή μέρη, συμφωνώ με όλους τους προηγούμενους, και θα προσθέσω μόνο οτι εγώ χρησιμοποιώ την αντίστοιχη κόλλα της Zero Paints ("Crystal Clear", ZP-2028). Με το καλό και στα επόμενα!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Oct 5, 2021 23:44:36 GMT 2
Πανέμορφο χρώμα, όμορφες εργασίες για ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Καλές κατασκευές
|
|
nikostheo
F3 Driver
Member is Online
|
Post by nikostheo on Oct 6, 2021 1:35:41 GMT 2
Σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια έρχονται μεγάλες αλλαγές που ελπίζω ότι θα συμβάλλουν στο να κάνω ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο και να φέρω καλύτερα τελικά αποτελέσματα στα μοντέλα μου!!
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 8, 2021 9:07:35 GMT 2
Πολλά μπράβο και από μένα Νίκο!Ωραίο το καναρίνι!Λίγο με χάλασαν και μένα οι θολοι,θα ήθελα να το δω με μεγαλύτερες ζάντες! Κατα τα λοιπά όλα καλά και σε κάθε κατασκευή θα βελτιώνεσαι όλο και περισσότερο. Τι έχει το πρόγραμμα για μετά?Συνεχίζουμε με Τζαπαν?
|
|
nikostheo
F3 Driver
Member is Online
|
Post by nikostheo on Oct 10, 2021 1:10:21 GMT 2
Πολλά μπράβο και από μένα Νίκο!Ωραίο το καναρίνι!Λίγο με χάλασαν και μένα οι θολοι,θα ήθελα να το δω με μεγαλύτερες ζάντες! Κατα τα λοιπά όλα καλά και σε κάθε κατασκευή θα βελτιώνεσαι όλο και περισσότερο. Τι έχει το πρόγραμμα για μετά?Συνεχίζουμε με Τζαπαν? Πιστεύω ότι θα έρθει η μέρα που θα μπει το σωστό παπούτσι υπομονή και το διορθώσω! Να είσαι καλά! Και το επόμενο τζαπαν θα είναι μιας και το ράφι αυτή την στιγμή στο 90% είναι τζαπαν αλλά ακόμα δεν ξέρω ποιο έχω πολλά και διάφορα και αυτό με προβληματίζει. Άσε που σκέφτομαι να κάνω την μετάβαση σε αερογραφο...
|
|