|
Post by gtziaf on May 25, 2021 7:55:58 GMT 2
Και κάτι που δεν το ήξερα, για όσους φτιάξουν την LP400 μια λεπτομέρεια στα πλαϊνά παράθυρα. Καλημέρα
|
|
|
Post by nikostheo on May 25, 2021 21:01:59 GMT 2
η μόνη μου απορία είναι όταν έχεις να κάνεις με ένα πάνελ που θα φαίνεται και η εσωτερική μεριά και η εξωτερική πως καταφέρνεις να είναι τέλειο και από τις δύο από την στιγμή που δεν γίνεται να βαφτεί ταυτόχρονα τέλεια και από τις δύο ; Να είσαι καλά, Νίκο. Η απάντηση είναι γιατί δεν γίνεται ταυτόχρονα. Στη φάση προετοιμασίας καθαρίζω το εσωτερικό τμήμα π.χ. ενός καπό, στοκάρω πιθανά pin marks μέχρι η επιφάνεια να είναι έτοιμη για βάψιμο. Όταν φτάσει η ώρα του ασταριού, ασχολούμαι πρώτα με το κάτω μέρος και ασταρώνω αυτό (Επαναλαμβάνω αν χρειαστεί το τρίψιμο - αστάρωμα αν δω κάτι που δεν είναι ΟΚ). όταν στεγνώσει καλά στερεώνω το καπό με χαρτοταινία ή παταφίξ (όχι διπλής γιατί μπορεί να κάνει σημάδια στην βαμμένη επιφάνεια) και ασταρώνω το πάνω μέρος. Στη συνέχεια ασχολούμαι μόνο με το πάνω μέρος, βάφω, βερνικώνω, γυαλίζω κι αφού περάσουν αρκετές μέρες (π.χ. το 513 χρειάζεται έως και 2 εβδομάδες για να μπορείς να μασκάρεις χωρίς να αφήνει σημάδια) μασκάρω την γυαλισμένη επιφάνεια, την πιάνω στο ξυλάκι μου και βάφω από κάτω. Ελπίζω να βοήθησε. Καλημέρα Ναι τώρα κατάλαβα πλήρως ευχαριστώ πολύ
|
|
|
Post by konstantinf on May 26, 2021 12:25:37 GMT 2
Εγώ ομολογώ ότι δεν κατάλαβα πλήρως: Γιατί να μην τελειώνουμε πρώτα με το κάτω μέρος (όπου και το οποιοδήποτε τυχόν σημάδι από μασκάρισμα κλπ. είναι λιγότερο ορατό) και μετά να καταπιαστούμε με το επάνω; Προφανώς κάτι παραβλέπω...
|
|
|
Post by gtziaf on May 26, 2021 17:55:04 GMT 2
Εγώ ομολογώ ότι δεν κατάλαβα πλήρως: Γιατί να μην τελειώνουμε πρώτα με το κάτω μέρος (όπου και το οποιοδήποτε τυχόν σημάδι από μασκάρισμα κλπ. είναι λιγότερο ορατό) και μετά να καταπιαστούμε με το επάνω; Προφανώς κάτι παραβλέπω... Γιατί το χρώμα, βερνίκι, γυάλισμα αλλά κυρίως τα πλυσίματα που απαιτούνται σε όλα αυτά τα στάδια θα αφήσουν υπολείμματα ή θα χαλάσουν την βαμμένη κάτω επιφάνεια, αν βαφτεί από πριν. Επίσης, σε κάθε ένα από αυτά τα βήματα θα απαιτούταν εκ νέου μασκάρισμα της κάτω (αφού το ενδιάμεσο πλύσιμο) ενώ με την αντίστροφή διαδικασία, ένα μασκάρισμα είναι αρκετό. Σε πολύπλοκα μοντέλα (π.χ. την Beta) αυτό θα ήταν πολύ χρονοβόρο. Το μάσκαρισμα της γυαλισμένης επιφάνειας ενός μοντέλου είναι κάτι αναπόφευκτο (αφού θα πρέπει να βαφτούν πλαίσια, παραθύρων, γρίλιες, κλπ ), οπότε δεν αποτελεί πρόβλημα. Αρκεί να δώσεις χρόνο στο βερνίκι να στεγνώσει καλά και φυσικά να "αφαιρείς" κόλλα από τη ταινία, πριν την εφαρμόσεις. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στο εσωτερικό των αμαξωμάτων και των πάνελ αυτών, κάτι σημαντικότατο σε αυτοκίνητα με ανοιγόμενα καπό, αν θέλουμε μια όσο το δυνατόν πιο ποιοτική κατασκευή.
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 12, 2021 17:59:51 GMT 2
Την είχα δει που την ανέβασες στο Facebook Γιώργο. Εδώ οι φωτό δείχνουν πολύ καλύτερες (δεν ξέρω γιατί!) και αναδεικνύουν το υπέροχο γυάλισμα της! Το χρώμα σίγουρα ιδιαίτερο (αν θυμάμαι καλά το έχεις χρησιμοποιήσει και στην δική σου 24αρα) - εξαιρετικό το συνολικό αποτέλεσμα!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 13, 2021 8:52:36 GMT 2
Το facebook, έχει αλγόριθμο που μειώνει την ανάλυση των φωτογραφιών, κατά τη διαδικασία του upload για λόγους χώρου, ταχύτητας κλπ, οπότε είναι λογικό να χάνουν λίγο.
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Δυστυχώς η Countach αναπαύεται σε ένα σαλόνι κάπου στην Ελβετία, όπου ζει ο Γάλλος ιδιοκτήτης της οπότε κι εγώ από τις φώτο θα την βλέπω. BTW, το χρώμα είναι ελαφρώς τροποποιημένο σε σχέση με την 24άρα μου, για να ταιριάζει στο πραγματικό αυτοκίνητο του τύπου.
Καλημέρα
|
|