|
Post by gtziaf on May 12, 2021 9:44:08 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on May 12, 2021 9:48:31 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on May 12, 2021 10:16:04 GMT 2
Η ιδέα και μόνο μιας μετατροπής/βελτίωσης ενός die-cast με εντυπωσίαζε αλλά συγχρόνως με τρόμαζε, ίσως λόγω του κόστους σε μια ενδεχόμενη στραβή.... Εσύ ασφαλώς Γιώργο με το ταλέντο και την εμπειρία σου το κατέχεις φίλε μου και ας είναι οι διαδικασίες πάνω κάτω οι ίδιες και εδώ. Φανταστική δουλειά, ευχής έργον θα ήταν να σε ξαναδούμε σε παρόμοιες κατασκευές (die-cast εννοώ).
|
|
|
Post by kyriakos on May 12, 2021 11:07:47 GMT 2
Μας έφτιαξες πρωί πρωί Γιώργο! τρομερή δουλειά κ ωραία μοντέλο μπράβο!!!
|
|
|
Post by konstantinf on May 12, 2021 12:04:36 GMT 2
Πολύ-πολύ όμορφο, αλλά σε σχέση με άλλα δικά σου, μοιάζει πολύ απλό... Κινητήρας και περιεχόμενα πορτμπαγκάζ είναι μονοκόμματα με το πίσω και μπρος μέρος αντίστοιχα; Συγχαρητήρια!
|
|
|
Post by mikys2019 on May 12, 2021 21:47:42 GMT 2
Για να πω την μεγαλη μου αληθεια η Countach ποτε δεν μου αρεσε ουτε σαν σχημα ουτε σαν επιδοσεις παροτι ειμαι τις εποχη της . Πρασινη ....δεν μου αρεσει ....κ λεω autoart τι ειναι αυτο ? (δεν την ξερω σαν εταιρεια )μεταλικο η πλαστικο τι ειναι ? Και φτανω στην αναλυση κατασκευεις .....εξαιρετικα μικρα αριστουργηματα κ το diecast απογειώθηκε σε απιστευτο level . Υπερτυχερος ο φιλος που βρηκε τον σωστο ανθρωπο να του φτιαξει ενα μικρο εργο τεχνης . Απο την καρδια μου να το χαιρεται ολη μερα .
|
|
|
Post by Diecast917k on May 12, 2021 22:46:05 GMT 2
Εξαιρετικο το αποτελεσμα οπως παντα, και το χρωμα τελειο!! Μια ακριβως ιδια θελω κι εγω να φτιαξω καποια στιγμη αλλα η τιμη του μοντελου ειναι αρκετα απαγορευτικη , τελικα ποσο σου εφτασε το μοντελο μονο του αν επιτρεπεται;;
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on May 13, 2021 12:16:53 GMT 2
Μοναδικό αποτέλεσμα! Εξαιρετική γυαλάδα!!!!
|
|
|
Post by gtziaf on May 14, 2021 8:44:38 GMT 2
Ευχαριστώ για τα σχόλια σας. @Αλεξ, έχει αρκετές διαφορές σαν διαδικασία από ένα πλαστικό, όπως αντιλήφθηκα κι εγώ επί το πρακτέου. Οι πιο κρίσιμες είναι το ξεμοντάρισμα και το αστάρι (το metal primer σε σπρέι δεν ήταν αρκετό για τα βαριά ανοιγόμενα μέρη - δημιουργούνταν ξεφτίσματα στο χρώμα - κι απατήθηκε αστάρι 2 συστατικών εμπορίου). Για το αν φτιάξω άλλα... πριν λίγο καιρό έφτιαξα - έβαψα μια Ferrari 1/18 F1 αλλά δεν αφορούσε κάτι ιστορικά σωστό οπότε δεν την ανέβασα. Η διαδικασία δεν μου αρέσει αλλά ίσως το επαναλάβω για 2-3 περιπτώσεις αυτοκινήτων που με εξιτάρουν. @Κυριάκο, το ήξερα ότι θα χτυπήσει ευαίσθητη χορδή σου. Πόσο μάλλον που κατά την κατασκευή ο τύπος μοιράστηκε μαζί μου φώτο από την διαδικασία ανακατασκευής της πραγματικής (είναι προσωπικές, δεν μπορώ να τις μοιραστώ, δυστυχώς) αλλά και τις εμπειρίες του ως κάτοχος countach. @Κωνσταντίνε, ναι το εμπρός μέρος (ρεζέρβα), ο χώρος του μοτέρ, το πάτωμα, κλπ έρχονται σε ενιαία κομμάτια. Κάποια πράγματα που άλλαξα τα έκοψα με το πριονάκι. Προφανώς δεν μπορεί να είναι τόσο ντελικάτο όσο ένα κιτ. @Μιχάλη, έργο τέχνης δεν είναι αλλά σίγουρα είναι βελτιωμένο σε σχέση με το πρωτότυπο. Επίσης, αναπαριστά τις ιδιαιτερότητες ενός συγκεκριμένου αυτοκινήτου οπότε είναι μοναδικό. Η Countach δεν είναι Miura αλλά η αρχική έκδοση LP400, χωρίς τις φούστες και τα φτερά, είναι αρχέτυπο για τα 70's. @Δημήτρη, πρέπει να βρήκα την τελευταία σε μαγαζί εντός ΕΕ (hobbylandbg - Βουλγαρία) οπότε το κόστος ήταν σχετικά χαμηλά με τις τιμές που ζητούν στο ebay αυτή τη στιγμή (περίπου 200 € αν θυμάμαι καλά). @Αντώνη ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Καλημέρα
|
|
|
Post by kyriakos on May 14, 2021 20:52:34 GMT 2
Πραγματικά είναι κάτι μοναδικό να είσαι κάτοχος ενός τόσο ιδιαίτερου αυτοκίνητου κ εύχομαι να το χάρηκες το όλο πρότζεκτ κ τις εμπειρίες που σου μοιράστηκε ο άνθρωπος να είναι καλά να το χαίρεται!!
|
|
|
Post by ViL27 on May 16, 2021 12:07:04 GMT 2
Η Countach στα καλύτερα της χωρίς τα υπερβολικά αεροδυναμικά βοηθήματα των μετέπειτα εκδόσεων.Δεν έχει την σχεδιαστική τελειότητα της Miura αλλά είναι υπέροχη με τον δικό της τρόπο.Η δουλειά σου εξαιρετική Γιώργο όπως πάντα,αν και λίγο διαφορετική απ' ότι συνήθως,ήταν δεδομένο ότι θα δούμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!Ωραία θα ήταν να βλέπαμε και την πραγματική του ιδιοκτήτη κάποια στιγμή!
|
|
|
Post by nektarios on May 21, 2021 22:02:14 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά! Ο τύπος που την έχει (τόσο στην 1/1 όσο και στην 1/18) είναι πραγματικά πολύ τυχερός! Φαντάζομαι οτι η ανακατασκευή ενός μοντέλου (και μάλιστα μεταλλικού) θα πρέπει να είναι από τα πιο δύσκολα κεφάλαια του μοντελισμού, καθώς δεν ξεκινάς την κατασκευή από το "μηδέν" αλλά από το "μείον"... Πρέπει πρώτα να διαλύσεις αυτό που ήδη υπάρχει, χωρίς να το καταστρέψεις, μετά να κάνεις ό,τι είναι να κάνεις, και μετά να το ξανασυναρμολογήσεις και να έρθει ακριβώς εκεί που ήταν και το αρχικό! Τρομάζω και μόνο που το σκέφτομαι!... Ερώτηση 1: τα pop-up φανάρια είναι λειτουργικά; Ερώτηση 2: στα καθίσματα πώς και δεν έκανες κανένα στεγνό πινέλο, καμιά γράμμωση, καμιά σκίαση, κάτι ο,τιδήποτε τέλος πάντων; Με το καλό και στα επόμενα!
|
|
|
Post by gtziaf on May 22, 2021 9:06:04 GMT 2
Καλημέρα... Κυριάκο, αν δεν είχα την ατυχία με την επιθετική, στο χρώμα, πόρτα , σίγουρα θα ήταν πιο ευχάριστη η κατασκευή. Αλλά, η διαδικασία ήταν ιδιαίτερη και η επικοινωνία με κάποιον γνώστη και κάτοχο αυτοκινήτων της Lamborghini μια σημαντική εμπειρία. Άξιζε τον κόπο, 100% . Σπύρο, ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Θα του ζητήσω να μου στείλει φωτογραφίες, όταν ολοκληρωθεί η αποκατάσταση. Αναμένουμε την επιστροφή σου στους πάγκους. Νεκ, να είσαι καλά για τα θερμά σχόλια. Η αποσυναρμολόγηση (καταστροφή με μία έννοια ) είναι το πιο κρίσιμο κομμάτι των εργασιών. Το μοιραίο λάθος είναι πολύ εύκολο να γίνει. Στις ερωτήσεις σου... Το να μην έχουν το οτιδήποτε τα καθίσματα σε κατασκευή μου είναι no bet από τις στοιχηματικές. Κάτι έχουν, απλά το αφενός είναι πιο διακριτικό, αφετέρου δεν το αναδεικνύουν οι φωτογραφίες. Τα φώτα, ναι ανοίγουν, απλά ξέχασα να το κάνω κατά την φωτογράφηση. Καλημέρα
|
|
|
Post by nektarios on May 22, 2021 12:44:47 GMT 2
Όταν είδα τα καθίσματα σκέφτηκα "δεν είναι δυνατόν, μάλλον ο ιδιοκτήτης τα ήθελε έτσι, δεν υπάρχει κάποιο άλλο ενδεχόμενο"! Όσο για τα ανοιγόμενα φώτα, το κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακό!
Υ.Γ.: Αυτό με τις εταιρείες στοιχημάτων μού δίνει μια ιδέα για το πώς να χρηματοδοτήσω εκείνο το πρότζεκτ που συζητούσαμε... 😉
|
|
|
Post by nikostheo on May 23, 2021 1:12:39 GMT 2
Απίστευτη δουλειά και σε ευχαριστώ πολύ η μόνη μου απορία είναι όταν έχεις να κάνεις με ένα πάνελ που θα φαίνεται και η εσωτερική μεριά και η εξωτερική πως καταφέρνεις να είναι τέλειο και από τις δύο από την στιγμή που δεν γίνεται να βαφτεί ταυτόχρονα τέλεια και από τις δύο ;
|
|
|
Post by gtziaf on May 25, 2021 7:51:42 GMT 2
η μόνη μου απορία είναι όταν έχεις να κάνεις με ένα πάνελ που θα φαίνεται και η εσωτερική μεριά και η εξωτερική πως καταφέρνεις να είναι τέλειο και από τις δύο από την στιγμή που δεν γίνεται να βαφτεί ταυτόχρονα τέλεια και από τις δύο ; Να είσαι καλά, Νίκο. Η απάντηση είναι γιατί δεν γίνεται ταυτόχρονα. Στη φάση προετοιμασίας καθαρίζω το εσωτερικό τμήμα π.χ. ενός καπό, στοκάρω πιθανά pin marks μέχρι η επιφάνεια να είναι έτοιμη για βάψιμο. Όταν φτάσει η ώρα του ασταριού, ασχολούμαι πρώτα με το κάτω μέρος και ασταρώνω αυτό (Επαναλαμβάνω αν χρειαστεί το τρίψιμο - αστάρωμα αν δω κάτι που δεν είναι ΟΚ). όταν στεγνώσει καλά στερεώνω το καπό με χαρτοταινία ή παταφίξ (όχι διπλής γιατί μπορεί να κάνει σημάδια στην βαμμένη επιφάνεια) και ασταρώνω το πάνω μέρος. Στη συνέχεια ασχολούμαι μόνο με το πάνω μέρος, βάφω, βερνικώνω, γυαλίζω κι αφού περάσουν αρκετές μέρες (π.χ. το 513 χρειάζεται έως και 2 εβδομάδες για να μπορείς να μασκάρεις χωρίς να αφήνει σημάδια) μασκάρω την γυαλισμένη επιφάνεια, την πιάνω στο ξυλάκι μου και βάφω από κάτω. Ελπίζω να βοήθησε. Καλημέρα
|
|