pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Apr 26, 2021 21:47:50 GMT 2
Lotus 97T Fujimi 1/20 Η πρωτη του Αιρτον λοιπον, 1985 Πορτογαλια, στην πρωτη γραμμη της εκκινησης, περιμενοντας για να γραψει ιστορια!!! Τα φωτα σβηνουν, και μην τον ειδατε τον Aιρτον!! ολοι οι υπολοιποι προσπαθουσαν απλα να κρατησουν τα μονοθεσια τους στην πιστα! Τερματισε πρωτος πολυ ανετα δειχνοντας στον κοσμο τι να περιμενει !!! Ο καζαμιας εντελει ειχε απολυτο δικιο, φτασαμε απριλιο και μαλιστα στο τελος του για να καταφερω να ποσταρω κατι απο τον λοτο! Παραγγειλα παλι τα ντεκαλς για τα jsp ολο το φυλλο αυτη την φορα και ειπα να παρω και τα καρμπον της στουντιο 27 αυτο σημαινει πως θα προσπαθησω να την αφησω ανοικτη, και να προσθεσω και λιγο λεπτομερεια, οσο μπορω τουλαχιστον! Kολλησα στοκαρα αεροτομες και ανοιξα τις τρυπες για τις εισαγωγες για τα τουρμπο στο καπακι της λοτους καθως η φουτζιμι ειχε φροντισει να εχει σχεδιασει τα σημεια που θα ανοιξεις τις τρυπες Η διαδικασια ειναι παντα η ιδια κοψιμο των κομματιων απο τα πλαισια καθαρισμα απο φλας και τριψιμο στοκαρισμα στα ejection pins Αφου λοιπον θα ανοιγει το καπακι αποφασισα να κοψω τα πινς που εχει το καπακι για να κλεινει, και εκλεισα και τις αντιστοιχες τρυπες στις οποιες εμπαιναν. περασα μετα στους αξονες κινησης που αντικατεστησα τους πλαστικους με μεταλλικους για πιο αληθοφανεια Στα καπακια του κινητηρα ετριψα με προσοχη τα αναγλυφα μπουζοκαλωδια και ανοιξα τρυπες στις πιπες για να βαλω πραγματικα καλωδιακια Αυτα για την ωρα Τους ειχα δει πριν 20 χρονια, απο τις καλυτερες συναυλιες! Ανοιξτε ενταση!!!!
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 26, 2021 23:02:09 GMT 2
Κάλλιο αργά παρά ποτέ Παναγιώτη και καλό ξεκίνημα! Η μέχρι τώρα δουλειά στις λεπτομέρειες πολλά υποσχόμενη...
|
|
|
Post by nikostheo on Apr 27, 2021 0:01:30 GMT 2
Καλή αρχή με ένα από τα μονοθέσια του θρύλου, για όσους έχουν Netflix προτείνω το ντοκιμαντέρ για τον μεγάλο. Όσο για τους RATM μακάρι να μπορούσα να τους δω και εγώ, είμαι σίγουρος ότι θα ξέρεις και τα know your enemy αλλά και το bulls on parade!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 27, 2021 8:37:33 GMT 2
Τι μου θυμίζει, Παναγιώτη, τι μου θυμίζει... Καλή κατασκευή να έχεις
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Apr 27, 2021 16:59:49 GMT 2
Ευχαριστω πολυ φιλοι μου!!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jun 17, 2021 11:57:17 GMT 2
Γεια σας και παλι φιλοι μου οπως καταλαβαινετε η απαιτησεις της καθημερινοτητας με εχουν κανει να πηγαινω πολυ αργα στην κατασκευη .... αλλα τουλαχιστον κατι γινεται!! Λοιπον, ολα τα κομματια τριφτικαν και περαστηκαν με το ασταρι της γκουνζε, (1500 μαυρο) να πω εδω οτι ηταν η πρωτη φορα που χρησιμοποιησα το σιγκεκριμενο ασταρι, και μου εχει αφησει παρα πολυ καλες εντυπωσεις Παντα χρησιμοποιω το 1200 γκρι αλλα εφοσον εδω εχουμε, κυριο χρωμα μαυρο το χρησιμοποιησα και εμεινα πολυ ικανοποιημενος. Περασα στις πισω αναρτησεις οπου εκοψα τα αναγλυφα αμορτισερ για να τα διαμορφωσω λιγο καλυτερα, στην τελικη μορφη θα ειναι καπως ετσι. Επεσε ενα βαψιμο στον κινητηρα, λιγο wash dry brushing και βλεπουμε και αφου εκοψα τα κομματια για τις εισαγωγες του κινητηρα τα αντικατεστησα με κυλινδρικο μηκος πλαστικου και ανοιξα τρυπες για τα σωληνακια. Περασα στα ψυγεια μετα, εβαλα εποξικο οπου χρειαζοταν για να κλεισω τα κενα και μετα αρχισα να φτιαχνω τις δεστρες τους συμφωνα παντα με τις φωτο απο το πραγματικο εκοψα φυλλο πλαστικου και το διαμορφωσα οπως χρειαζεται το κολλησα πανω στα ψυγεια και με εποξικο προσπαθησα να αναπαραστησω τις κολλησεις τωρα ενας θεος ξερει πως φαινονται... τεσπα στην συνεχεια προχωρησα στις εισαγωγες αερα οπου κολλησα ετοιμα σιριτια με οξυγονοκολλησεις απο τοπ στουντιο και βαφτηκαν με αλουμινιο απο ΑΚ , λιγο wash και ειμαστε εδω. Ζαντες σχεδον ετοιμες, χρυσο και χρωμιο, και τρυπες για βαλβιδες Σειρα πηραν τα δισκοφρενα, αφου βαφτηκαν με χρυσο ειπα να τα βελτιωσω λιγο, προσθεσα bleed valves απο τοπ στουντιο και δημιουργησα την γεφυρα του υδραυλικου υγρου, προσθεσα κατι φωτο ετσεντ παξιμαδια και βουαλα Αυτα για την ωρα Θα παμε σε ενα συγκροτημα τωρα που σε καθε συναυλια του στηνετε ενα απιστευτο παρτυ απο την αρχη μεχρι το τελος!! τρεις φορες που τους εχω δει πρεπει να εφυγα με 3 με 4 κιλα πιο ελαφρυς!! Σας προτρεπω να μην τους προσπερασετε ανοιξτε ενταση και αφιερωστε λιγο χρονο!!!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 17, 2021 20:03:27 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά στις βελτιώσεις Παναγιώτη, μου άρεσαν ιδιαίτερα οι αναρτήσεις και τα δισκόφρενα. Καλή συνέχεια!
Και μια συμπλήρωση στα του μαύρου ασταριού: Όταν το τελικό χρώμα είναι μαύρο, το μαύρο αστάρι εμποδίζει τα φαινόμενα ακμής κατά το τρίψιμο/γυάλισμα. Χου-χου....
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 18, 2021 8:02:25 GMT 2
Πολύ ωραίες λεπτομέρειες Παναγιώτη. Δαγκάνες, ζάντες, ψυγεία και weld lines εξαιρετικά! ΥΓ. Συγκινήθηκα με το metal cote της humbrol στον πάγκο σου
|
|
|
Post by alex78 on Jun 18, 2021 12:18:09 GMT 2
Μεθοδικές εργασίες και εξαιρετικές βελτιώσεις που δίνουν το κάτι παραπάνω Παναγιώτη, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 19, 2021 0:11:04 GMT 2
Πολύ ωραία δουλειά, ψυγεία και δισκόφρενα σπέσιαλ! Καλή συνέχεια!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jun 22, 2021 9:26:47 GMT 2
Ευχαριστω για τα σχολια αγαπητοι μου!!!
Γιωργο σκεψου απο ποτε τα εχω τα metalcote, τα χρησιμοποιω πολυ για drybrushing, μαλλον δεν θα τα πεταξω τα κουτακια ποτε θα τα κρατησω σαν ενθυμιο!!!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Sept 2, 2021 20:48:11 GMT 2
Καλησπερα σας αγαπητοι μου Εχω πολυ καιρο να ποσταρω κατι καινουργιο στην λοτους γιατι δεν υπαρχει και καμια ιδιαιτερη προοδος Τις τελευταιες μερες ελεγα να ανεβασω τουλαχιστον τα δισκοφρενα - δισκοπλακες που εχουν τελειωσει και να ακουσουμε και το κατιτις μας Τις δισκοπλακες λοιπον αποφασισα να τις παχυνω, γιατι μου εδειχναν πολυ λεπτες και αν ηθελα να κανω και τις τρυπες για την ψυξη τους σιγουρα δεν θα μπορουσα οποτε εκοψα φυλλο πλαστικου και το κολλησα πανω τους, τριψιμο στοκαρισμα και τρυπημα. Αφου λοιπον βαφτηκαν με τα απαραιτητα χρωματα και μπηκαν αξονακια και κατι φωτο ετσετ βιδουλες μονταριστηκαν και φτασαμε σε αυτο το αποτελεσμα.. Αυτα τα ολιγα, και ελπιζω να τα λεμε πιο συχνα με την κατασκευη απο δω και μπρος Σκεφτομουν διαφορα για να ακουσουμε, και δεν ειχα καταληξει καπου ωσπου ο Μικης σημερα με εβγαλε απο το διλημμα Αν και με ειχε στεναχωρησει τωρα τελευταια.... το εργο του ειναι ανυπερβλητο Πραγματικα δεν ξερω τι να πρωτοβαλω. Ας παμε μονο στο αξιον εστι Και συγχωρεστε με για την φλυαρια Γεια σου Μικη!!!!
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 3, 2021 7:00:35 GMT 2
Ωραία τα δισκόφρενα, ανυπέρβλητος και ο Μπιθί... Ευχαριστούμε Παναγιώτη!
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 3, 2021 12:12:55 GMT 2
Όμορφα τα δισκοφρενα Παναγιώτη! Καλή συνέχεια και καλό Σ/Κ!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 3, 2021 17:23:15 GMT 2
Ωραία ιδέα τα δισκόφρενα. Θα την υιοθετήσω
|
|
|
Post by alex78 on Sept 3, 2021 21:49:56 GMT 2
Παναγιώτη τσουκου τσουκου αχνοβλέπεται η καρώ σημαία στο βάθος! Υπέροχα τα δισκόφρενα, καλή συνέχεια!
|
|