Κι εδώ κάποια έξτρα στοιχεία για τα Kovax Tolecut, για όποιον ενδιαφέρεται να τα δοκιμάσει. Εγώ έχω αυτά με τα 8-cut sheets (στις επιλογές στην μεσαία φωτό), αλλά κάθε τεμάχιο το κόβω με το ψαλίδι σε μικρότερα κομματάκια, αναλόγως το μέγεθος που θέλω να χρησιμοποιήσω.
Μεγάλη κουβέντα λέω, αλλά δεν νομίζω να ξανα χρησιμοποιήσω wet sanding και micromesh!
Καλύτερα να περιμένεις να δεις το αποτέλεσμα μετά τις αλοιφές. Σε αυτή τη φάση βλέπω πολλές γραμμές, που δεν ξέρω κατά πόσο θα εξαλειφθούν με το 3000, αφού δεν έχω χρησιμοποιήσει το προϊόν, κάτι που θα ήταν εμφανές στο τελικό φινίρισμα.
Όπως και να έχει δεν βλέπω κάτι διαφορετικό από τις φώτο, σε σχέση με το να τρίψεις με στεγνά micromesh, αλλά σίγουρα το τεστάρισμα νέων υλικών είναι πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο.
1. Μου λείπει το ενδιάμεσο Κ-2500 που είναι απαραίτητο αν αρχίσεις με Κ-2000, οπότε λογικά κάποιες μικρές γραμμές δεν εξαλήφθηκαν «πηδώντας» στο Κ-3000 (το τεσταρα πρώτα στο κάλυμμα του κινητήρα). Πιστεύω με το Κ-2500 θα εξαληφθεί το πρόβλημα.
2. Η όλη διαδικασία παίρνει λίγο χρόνο σε σχέση με τα micromesh. Αν είχα ξεκινήσει με 3200 micromesh θα ήθελα πάρα πολύ χρόνο (από προηγούμενη εμπειρία) να διώξω όλο το orange peel. Η διαδικασία εδώ με Κ2000, Κ3000 μου ήταν αβίαστη και χωρίς άγχος (μην φάω το βερνίκι) και μου πήρε λιγότερο, από 2 ώρες συνολικά (μικρό διάστημα για εμένα)!
3. Θα αγοράσω και το K-2500 να το έχω, αν χρειαστεί να ξεκινήσω από αυτό ή να το χρησιμοποιήσω αμέσως μετά το Κ-2000 αν ξεκινήσω από αυτό, και θα συγκρίνω το τελικό αποτέλεσμα που θα μου δώσει μετά και το γυάλισμα.
4. Γενικά είμαι ευχαριστημένος, και όπως είπες είναι καλό να τεστάρουμε καινούργια υλικά/τεχνικές, γιατί έτσι μόνο βλέπουμε/ελέγχουμε διαφορές/βελτιώσεις.
Και εδώ οι φωτό από το γυάλισμα του αμαξώματος. Γενικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Νομίζω αν είχα το K-2500 θα είχα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Την άλλη φορά, θα ριξω 2-3 χέρια βερνίκι μετά το τρίψιμο με Κ-2500 για περισσότερο βάθος και μετά θα τρίψω με το τελευταίο grit, το K-3000.
Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν το ερασιτεχνικό λάθος που έκανα προσπαθώντας να βγάλω τα υπολλείματα του γυαλιστικού σε ενα σημείο που δεν έβγαιναν με την οδοντόβουρτσα μετά το στέγνωμα, και χάραξα μπροστά από το καπό, πάνω και δεξια του προβολέα, όπως διακρίνετε στην τελευταία φωτό! Ασυγχώρητο λάθος και έλλειψης συγκέντρωσης! Ελπίζω να μην το επαναλάβω!
Σειρά έχει το βάψιμο των φιλέτων (θα δω αν θα βάψω ή περάσω bare metal foil), το παρμπρίζ (θα κοπεί για να είναι ανοικτά πάνω από τις πόρτες) και κάποιες σίτες, για να καπακωθεί!
Τα μικρά λάθη είναι που μας κάνουν ανθρώπινους Φάνη... Καλή συνέχεια!
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε!
Στεναχωρήθηκα ή καλύτερα απογοητεύτηκα με την (απαράδεκτη) επιλογή μου αλλά το ξεπέρασα γρήγορα αφού ο μοντελισμός είναι για να περνάμε ευχάριστα/δημιουργικά την ώρα μας και όχι για να στεναχωριόμαστε!
Καλό βράδυ!
I scream, you scream, we all scream for ice-cream.
Είχα σταματήσει να δουλεύω πάνω του λόγω της γρατζουνιάς από την χαζομάρα μου …. Παρόλα αυτά, επειδή με έτρωγε και δεν μπορούσα να συνεχίσω να το ολοκληρώσω, είχα αφιερώσει πριν καιρό κάποιο χρόνο και την είχα εξαλείψει, είχα ξανά βερνικώσει, αλλά μέχρι εκεί, δεν είχα ασχοληθεί άλλο μαζί του. Σήμερα όμως αφιέρωσα αρκετό χρόνο και ξανά-τρίφτηκε-γυαλίστηκε από την αρχή με το χεράκι, αφού ήθελα να βελτιώσω και κάποια αλλά σημεία (εκεί που υπήρχαν κάποιες ατέλειες από το αρχικό τρίψιμο). Σίγουρα όχι από τα καλύτερα γυαλίσματα μου, αλλά είμαι αρκετά ικανοποιημένος και σίγουρα θα μπορώ να κοιμάμαι καλύτερα χωρίς να με τρώει η γρατζουνιά!
Υπάρχουν ακόμη υπολλείματα από τα γυαλιστικά, θα καθαριστούν όμως στο τέλος, με το τελικό φινίρισμα.
Τώρα θα πρέπει να αποφασίσω αν θα περάσω bare metal foil στα φιλετάκια ή θα τα βάψω με το chrome της green stuff world, οπότε θα πρέπει να μασκάρω…. Decision time που λένε και στο χωριό μου …