|
Post by gtziaf on Feb 11, 2021 9:28:35 GMT 2
Ωραίες εργασίες, Κώστα. Τα δισκόφρενα εξαιρετικά, επίσης. Η ένσταση μου αφορά στο πάχος της καλωδίωσης. Δες τη φώτο που σου έχω επισυνάψει παραπάνω, ως αναφορά. Ίσως σε παρέσυρα με το pdf του Λιάτη, έπρεπε να σε ενημερώσω, γιατί και αυτός έκανε το ίδιο λάθος. Γενικά η καλωδίωση από ρούτερ, μητρικές και εκτυπωτές δεν είναι μέσα σε καμιά κλίμακα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Η πολυχρωμία επίσης, δεν βοηθάει. Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 11, 2021 11:22:47 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο, και για τα καλά λόγια, και για τον σχολιασμό! Τα καλώδια από ηλεκτρονικά είναι πάντως ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση σε σχέση με αυτά του κιτ, έτσι δεν είναι; Και για κάποιον που χτυπιόνταν ότι θα το φτιάξει ΟΟΒ, κι αυτά πολύ είναι . Όσο για την πολυχρωμία, εξηγήθηκα σε προηγούμενη ανάρτηση, για την προσωπική μου οφθαλμολαγνεία ήταν! Να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 3, 2021 21:11:23 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 5, 2021 7:49:55 GMT 2
Προχωράς ακάθεκτος Κωνσταντίνε! Γιατί δεν αποχρωμίωσες και το συγκεκριμμένο ώστε να το καθαρίσεις/ξαναβάψεις; Καλημέρα!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 5, 2021 17:48:40 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φάνη! Γιατί δεν αποχρωμίωσες και το συγκεκριμμένο ώστε να το καθαρίσεις/ξαναβάψεις; Για τρεις λόγους: - Διότι και στην πραγματικότητα είναι χρώμιο και το Chrome Silver της Humbrol όσο καλό και να 'ναι δεν αποδίδει το χρώμιο τόσο γυαλιστερό
- Διότι δεν πρόσεξα τις εν λόγω ατέλειες
- Διότι τώρα που μου επέστησες την προσοχή είναι πολύ αργά και ευτυχώς το συγκεκριμένο σημείο δεν θα πολυφαίνεται
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 10, 2021 12:27:50 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Το περασμένο επταήμερο συνεχίστηκε κατ' αρχήν η δουλειά στην πίσω ανάρτηση με την προσθήκη των κάτω ψαλιδιών και των δισκόφρενων:
Στη συνέχεια, το μπλοκ κινητήρας-πίσω ανάρτηση ενώθηκε με το μονοκόκ στο πίσω μέρος του ρεζερβουάρ σε μια επίπονη και αργή διαδικασία λόγω της στενότητας του χώρου μέσα στον οποίο πρέπει να συνδεθούν οι (σχετικά δύσκαμπτες) σωληνώσεις από τα ψυγεία νερού. Εν πάση περιπτώσει, τέλος καλό, όλα καλά, η ένωση έγινε και ο ασθενής επέζησε:
Κι έτσι έχουμε για πρώτη φορά μια ιδέα του συνόλου του οχήματος, το οποίο ήδη (χωρίς το ρύγχος και τα πίσω σπόιλερ) φτάνει τα 33 εκ. μήκος:
Σειρά πήραν κατόπιν οι υπερσυμπιεστές, όπου συναρμολογήθηκε το σύστημα τουρμπίνα-συσμπιεστής. Μια ιδέα για την λεπτομέρεια του κιτ δίνει ο αριθμός των 19 κομματιών απ' τα οποία αποτελείται το καθένα από τα δύο συστήματα:
Να 'στε όλοι καλά!
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 11, 2021 8:23:01 GMT 2
Αρχισε και παίρνει μορφή Κωνσταντίνε! Δείχνει όμορφο και .... μακρύ!. Το φτιάχνεις ΟΟΒ οπότε δεν έχεις να ανησυχείς για πολλά πράγματα/βελτιώσεις. Τα διαφανή σωληνάκια είναι λίγο μεγάλα, έχω και εγώ αυτό το πρόβλημα, ακόμη δεν έχω βρει μικρότερα διαφανή σε κλίμακα για να τα χρησιμοποιήσω. Κάτι θα βρω όμως! Και νομίζω έχουμε τους ίδιους δύσκαμπτους σωλήνες για τα ψυγεία (έχεις καταλάβει από τι υλικό είναι ), θα δω με τι θα τους αντικαταστήσω. Αληθεια, με τι χρώματα έβαψες τα δισκόφρενα, τις δαγκάνες και τα ψαλίδια; Οι οδηγίες στην Alfa δεν δίνουν χρώματα για πολλά κομμάτια, αντιλαμβάνομαι επειδή η Italeri δίνει τα πλαίσια βαμμένα με ασημένια, μαύρα και λευκά χρώματα, οπότε καταλαβαίνεις στο περίπου και φυσικά ψάχνεις φωτό .... Καλημέρα και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 11, 2021 11:40:23 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια Φάνη! Σχετικά με τα διαφανή σωληνάκια, υπάρχει εύκολη λύση: πετονιά ή οπτική ίνα (που τις βρίσκεις σε διάφορα πάχη). Βέβαια δεν είναι σωλήνας, αλλά έτσι δείχνουν. Το πρόβλημα είναι ότι για να τις συνδέσεις θα πρέπει να ανοίξεις τρύπες στην θέση των πλαστικών πίρων που έχει το κιτ. Επίσης, σε πάχος άνω του 0,5 χιλ. είναι πιο δύσκαμπτες από τα σωληνάκια σιλικόνης του κιτ.
Για τα χρώματα κινητοποίησα την φαντασία μου και κάποια λογική. Για παράδειγμα, τα ψαλίδια είναι χαλύβδινα, άρα βάφτηκαν με Gun Metal (TS-38). Oι δίσκοι βάφτηκαν με Metalcote Polished Steel της Humbrol, οι πλήμνες με TS-29 και οι δαγκάνες με Aluminum Humbrol #56. Τα πλαίσια της Italeri δεν είναι βαμμένα (με εξαίρεση τα χρώμια), αλλά αφημένα στο χρώμα του πλαστικού.
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 11, 2021 19:55:45 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια Φάνη! Σχετικά με τα διαφανή σωληνάκια, υπάρχει εύκολη λύση: πετονιά ή οπτική ίνα (που τις βρίσκεις σε διάφορα πάχη). Βέβαια δεν είναι σωλήνας, αλλά έτσι δείχνουν. Το πρόβλημα είναι ότι για να τις συνδέσεις θα πρέπει να ανοίξεις τρύπες στην θέση των πλαστικών πίρων που έχει το κιτ. Επίσης, σε πάχος άνω του 0,5 χιλ. είναι πιο δύσκαμπτες από τα σωληνάκια σιλικόνης του κιτ. Για τα χρώματα κινητοποίησα την φαντασία μου και κάποια λογική. Για παράδειγμα, τα ψαλίδια είναι χαλύβδινα, άρα βάφτηκαν με Gun Metal (TS-38). Oι δίσκοι βάφτηκαν με Metalcote Polished Steel της Humbrol, οι πλήμνες με TS-29 και οι δαγκάνες με Aluminum Humbrol #56. Τα πλαίσια της Italeri δεν είναι βαμμένα (με εξαίρεση τα χρώμια), αλλά αφημένα στο χρώμα του πλαστικού. Ευχαριστώ Κωνσταντίνε, θα δω τι μπορώ να αντικαταστήσω. Λογικά, ανάλογες αποχρώσεις θα χρησιμοποιήσω και εγώ στην 179, ίδια εποχή ήταν, αλλά θα το κοιτάξω όταν έρθει με το καλό (αργεί πολύ ακόμη) η ώρα του βαψίματος! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 21, 2021 12:02:55 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Παρόλο που το περασμένο 10ήμερο αναλώθηκε κυρίως από την περάτωση της τριλογίας των Alfa, βρέθηκε κάποιος χρόνος για να προχωρήσει και η κατασκευή της Renault. Συγκεκριμένα με την προσθήκη των υπερσυμπιεστών, των εισαγωγών και των εξατμίσεων και τη σύνδεση όσων σωληνώσεων και καλωδίων είχαν απομείνει, έχει ολοκληρωθεί κατά 99% το μηχανικό μέρος της κατασκευής. Εδώ μερικές φωτογραφίες από τα οπίσθια του οχήματος:
Κατά την συναρμολόγηση των υπερσυμπιεστών που συνδέονται ο καθένας με τα υπόλοιπα κομμάτια σε τέσσερα σημεία (3 σωλήνες εξαγωγής και intercooler) φάνηκε η ποιότητα της συναρμογής αυτού του κιτ, καθώς χάρη σε ημικυλινδρικούς πίρους και αντίστοιχες ημικυκλικές τρύπες ο προσανατολισμός των κομματιών είναι τέτοιος ώστε η τελική σύνδεση, ιδίως με τις εξαγωγές (που δίνονται σε 3 χωριστά κομμάτια και όχι σε ένα προκαλουπωμένο χταπόδι, ως συνήθως), να γίνεται "γλιστρώντας" . Επίσης συναρμολογήθηκαν οι ζάντες και περάστηκαν τα λάστιχα αφού πρώτα τρίφτηκαν στον ταχυτροχό για να φύγουν όσο γίνεται οι ραφές:
Από αύριο ξεκινάει η ενασχόληση με τα καλύμματα. Καλή Κυριακή!
|
|
|
Post by alex78 on Mar 21, 2021 13:26:01 GMT 2
Προχωρά με γοργούς και ποιοτικούς ρυθμούς ως είθισται!
Τα ελαστικά δεν ''σήκωναν'' περισσότερο τρίψιμο? Ειδικά στα οπίσθια οι ραφές παραμένουν εξώφθαλμες.... Καλό κοστουμάρισμα.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 21, 2021 13:34:05 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη! Όχι, είναι πολύ μαλακά, ιδίως τα πίσω και ούτε ο ταχυτροχός ούτε η χαρτόλιμα τα "πιάνει" καλά... Απ' την άλλη έχω δει σε φωτογραφίες αναφοράς, ότι και στα 1/1 η κεντρική ραφή φαίνεται. Εμένα με ενοχλούν περισσότερο τα εγκάρσια βαθουλώματα που φαίνονται - γενικά νομίζω ότι τα λάστιχα είναι το ασθενέστερο σημείο του κιτ...
|
|
|
Post by alex78 on Mar 21, 2021 14:00:39 GMT 2
Ναι όντως, αλλά από την άλλη τι απαιτήσεις να έχεις και από ένα κιτ 40+ χρόνων που έχει ξεπεράσει τα όρια του....
Το κακό είναι ότι λογικά δεν θα έχεις και περισσευούμενο stock να τα αντικαταστήσεις, ειδικά αυτά που έχουν ανάγλυφο λογότυπο....
Όπως και να έχει παραμένει υπέροχο, καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 21, 2021 18:17:46 GMT 2
Και το ανάγλυφο είναι πολύ προσεγμένο... Π.χ. το βελάκι κατεύθυνσης κύλισης είναι έτσι καλουπωμένο, που ό,τι και να κάνεις, θα έχεις έναν δεξί και έναν αριστερό τροχό με την σωστή κατεύθυνση (αρκεί να προσέξεις στο βίδωμα! )
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Mar 22, 2021 0:08:22 GMT 2
Υπέροχη κατασκευή! Εξαιρετική λεπτομέρεια! Καλή δύναμη για την συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 22, 2021 6:49:06 GMT 2
Να 'σαι καλά Αντώνη, ευχαριστώ πολύ!
|
|