|
Post by konstantinf on Jan 21, 2021 17:21:20 GMT 2
Φρέντη, Αλέξη, Νεκτάριε, ευχαριστώ πολύ! # Φρέντη, άλλοι φτιάχνουν πολλά μικρά, εγώ φτιάχνω λίγα μεγάλα. Μια απ' τα ίδια είναι... Και το διαμέρισμα είναι κανονικό, και ούτε γκαράζ έχω! # Νεκτάριε, τώρα που είδα τι και πώς είχε φτιάξει το 2011 ο Σταύρος, μου μπήκαν όντως διαόλια. Θα δω πώς θα πάει.
Και με την ευκαιρία: Ξέρει κανείς τι δουλειά κάνει ένα κουτί με κουμπιά που βρίσκεται κάτω από το πάτωμα του κόκπιτ, πίσω από ένα κόκκινο πράγμα; Το κιτ της Tamiya δεν το δίνει γιατί εκεί η καταπακτή πρόσβασης είναι καλουπωμένη κλειστή. Και το κόκκινο τι είναι; πυροσβεστήρας; Η ερώτηση είναι για να ξέρω τι χρώμα να βάψω τα κουμπιά...
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 22, 2021 14:14:25 GMT 2
Ο πυροσβεστήρας και η μπαταρία είναι. Ο Θεός να τα κάνει, βέβαια...
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 22, 2021 18:33:03 GMT 2
Μπαταρία γερτή βρε Γιώργο; Βέβαια το ένα καλώδιο πάει στο σώμα του μονοκόκ. Το άλλο όμως διακλαδώνεται στα 5 και πάει στο "ταμπλό"...
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 22, 2021 19:07:28 GMT 2
Μπαταρία γερτή βρε Γιώργο; Αμε... Από την αντίπαλο Τ4/5 της ίδιας χρονιάς
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 22, 2021 19:13:41 GMT 2
Πάω πάσο, καθότι άσχετος. Δεν παύω όμως να εκπλήσσομαι, διότι έχει δύο μεγάλα κουμπιά (sorry πώματα) στις άκρες και τέσσερα μικρότερα ενδιάμεσα και τα δύο καλώδια φεύγουν από το πίσω μέρος... Στις μπαταρίες που ήξερα μέχρι τώρα, τα 6 πώματα ήταν ισομεγέθη και οι πόλοι για τα καλώδια ήταν απ' την μεριά των πωμάτων... (όπως και στην φωτογραφία της Τ5 που ανέβασες).
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 22, 2021 20:16:01 GMT 2
Μην παίρνεις τα κομμάτια της Protar, στα σοβαρά. Έχουν πολλές ανακρίβειες. Αν κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι, φυσικά.
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 27, 2021 10:51:32 GMT 2
Καλημέρα σε όλους! Πρώτο και δειλό update αρχαρίου: Η βάση του μονοκόκ βάφτηκε σύμφωνα με τις οδηγίες. Ας σημειωθεί ότι η Italeri προτείνει άβαφτα τα κομμάτια όπου το χρώμα του πλαστικού ταιριάζει λίγο-πολύ με την πραγματικότητα - πρόταση που δεν θα ακολουθήσω. έτσι χρησιμοποιήθηκαν Humbrol #69 για το κίτρινο και Tamiya TS-29 και TS-17 για το μαύρο και το αλουμίνιο αντίστοιχα:
Στη συνέχεια ετοιμάστηκαν τα κομμάτια της μπροστινής ανάρτησης που δένουν στη βάση του μονοκόκ και συναρμολογήθηκαν...
Για τα μαύρα καλώδια, αντικαταστάθηκε το καλώδιο του κιτ (1,1 mm) με λεπτότερο (0,8 mm) από τη συλλογή μου εντοσθίων ηλεκτρονικών συσκευών. Τέλος ετοιμάστηκαν τα κομμάτια του συστήματος διεύθυνσης:
Το δέρμα του τιμονιού έγινε με πινελάκι με μείγμα 1:1 XF-79 και XF-2. Περισσότερα σε μια βδομάδα. Να είστε καλά και να προσέχετε τις μεταλλάξεις!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 27, 2021 11:11:45 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 27, 2021 11:17:16 GMT 2
Κωστα πιστευω οτι το καλωδιο στα οργανα ειναι χοντρο κ δυσκολα βρισκουμε καλωδιο πιο ψιλο .. Την λυση πιστευω την βρηκε ο Σπυρος αγοραζοντας συρμα ψιλο σε διαφορα παχη κ βαμμενο σε διαφορα χρωματα . Ρωτα να σου πει απο που τα πηρε ..(εδω ελλαδα )
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 27, 2021 12:05:39 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη! Καλώδια είχα και λεπτότερα, αλλά η τρύπα τους δεν χώραγε τους ακροδέκτες του κιτ. Εν πολλοίς δεν θα φαίνονται. Και επί πλέον είπα ότι θα είναι όσο ΟΟΒ αντέχω...
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 27, 2021 12:34:19 GMT 2
Εισαι γρηγορο πιστολι Κωνσταντινε,πιστευω θα ολοκληρωσεις και πριν το επισημο τελος του G.B!Μια χαρα οι εργασιες,καλη συνεχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 27, 2021 12:41:40 GMT 2
Ασταμάτητος Κωνσταντίνε! Από ότι κατάλαβα τα καλώδια που τοποθέτησες σήμερα θα τα κρύψεις και δεν θα καταλήξουν κάπου. Οπότε δεν έχεις λόγο να ανησυχείς για το πάχος τους όπως είπες! Κάποια αλλά όμως στην συνέχεια θα φαίνονται, όπως αυτά στα δισκοφρενα, κινητηρα κτλ, οπότε εκεί θα τα αλλάξεις (σκέφτεσαι να κάνεις κάτι με τους ακροδέκτες (όπου υπάρχουν) για να δεχθούν καλώδια μικρότερο πάχος); Σήμερα έλαβα και το κομμάτι αυτοκόλλητου βελούδου! Ευχαριστώ και πάλι. Θα το δοκιμάσω σύντομα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 27, 2021 13:52:37 GMT 2
Σπύρο, Φάνη, σας ευχαριστώ πολύ!
Φάνη, για τα καλώδια/σωλήνες βλέποντας και κάνοντας... Αν οι ακροδέκτες είναι πολύ χοντροί, υπάρχει και η λύση του ξυρίσματος και αντικατάστασης με λεπτή ατσαλόβεργα...
|
|
|
Post by czt on Feb 1, 2021 22:58:17 GMT 2
Το τιμονι πολυ ωραιο. Εχω το ιδιο κιτ σε ταμιγια δε ξερω αν θα σε βοηθησουν οδηγιες η κατι αλλο. Η αρχη ειναι φανταστικη ολες οι εργασιες σε υψηλα στανταρ οπως παντα!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 2, 2021 7:06:26 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε, και για την προσφορά! Αλλά απ' ό,τι βλέπω από την κατασκευή του Λιάτη που μου υπέδειξε ο admin, τα δύο κιτ είναι αρκετά διαφορετικά. Και μιας και είπα ότι το κάνω ΟΟΒ, ακολουθώ τις οδηγίες της Italeri.
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 2, 2021 12:44:32 GMT 2
Ερώτηση προς τους επαΐοντες: Η Brabham πρωτοέβαλε κεραμικά δισκόφρενα στην F1 το 1976. Ποιος ξέρει τι δισκόφρενα φόραγε η Renault to 1980-81; Και πώς πρέπει να τα βάψω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πληροφορίες!
|
|