|
Post by nikostheo on Jan 14, 2021 21:08:35 GMT 2
Για κυανοακρυλικές εγώ χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια τις Loctite - Original και Gel. Σε όλα τα καλά χρωματοπωλεία. Και μην ξεχάσεις κι ένα κουτάκι οδοντογλυφίδες για την εφαρμογή τους... Εγινε ευχαριστω πολυ
|
|
|
Post by czt on Jan 18, 2021 10:03:51 GMT 2
Καλησπερα σε ολους μετα απο αρκετη μελετη των οδηγιων και αρκετο ψάξιμο στα σαιτ διαφόρων μαγαζιων αποφασισα ποια ειναι τα υλικα τα οποια θα παρω, ειπα ομως πριν κανω την οποιαδήποτε αγορά να σας τα δειξω και να μου πειτε και εσεις αν οι επιλογες μου ειναι σωστες. Δυστυχως λογο του οτι κανενα απο τα δυο καταστηματα δεν εχει οσα θελω θα σπαστει σε δυο μερη η αγορα
απο εδω θα αγοραστουν τα ασταρι, χρωμα βασικο(ts-40) και χρωμα(ts-29) για πλαστικο κατω απο το παρμπρίζ, φαναριών και κάτω πλευράς αμαξιου συν βερνίκι και το flocking για την μοκέτα.
και απο εδω οσα μου λειπουν απο το στοκ μου για να ολοκληρωθει το μοντελο, θεωρω οτι εχω πετυχει το bronze που ταιριαζει με τις ζαντες μου και θα εχω και την ευκαιρια να δοκιμασω τα χρωματα της ΑΚ. gun metal & flat black πηγα με τα μεγαλα δοχεια μιας και ειναι χρωματα τα οποια θα χρησιμοποιω συχνα δυστυχως δεν ειχε και semi gloss μεγαλο, το μονο που θελω την βοηθεια σας για να ολοκληρωσω ειναι τι κυανοκρυλικη να παρω και τι ξυλοκολλα ; με την πρωτη εχω σκοπο να χρησιμοποιηθει και ως "στοκος" οποτε θα πρεπει να ειναι αρκετη ποσοτητα και επισης ποια ξυλου εφοσον θα αγορασω λεπιδες απο το πλαισιο λεω να παρω και κολλες απο εκει οποτε αν εχετε χρονο ριξτε μια ματια στο link και προτείνετε μου. επισης εφοσον εχω λιγη cement ακομα με μια κυανοακρυλικη θα ειμαι κομπλε ; η να αγορασω κι αλλη cement ; ευχαριστω και καλο βραδυ Θα συμφωνησω με το Γιωργο απλα δεν θυμαμαι αν εχεις αερογραφο. Γιατι για πινελο δεν θα σε βοηθήσουν μην βρεθουμε σε αδιεξοδο συν τα εξοδα. Επισης για τις ποσοτητες που αναφερεις εγω θα ελεγα τα μικρα διοτι τα υλικα δεν ''κολλανε'' ολα στο στυλ μας. Για κυανοακρυλικές εγώ χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια τις Loctite - Original και Gel. Σε όλα τα καλά χρωματοπωλεία. Και μην ξεχάσεις κι ένα κουτάκι οδοντογλυφίδες για την εφαρμογή τους... Συνονόματε θαμπομει φενεται για δωσε μερικα στοιχεια σε παρακαλω για να το βαλουμε στα προς αγορα.
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 18, 2021 12:44:30 GMT 2
Συνονόματε θαμπομει φενεται για δωσε μερικα στοιχεια σε παρακαλω για να το βαλουμε στα προς αγορα. Σίγουρα θαμπώνει τα διαφανή. Αν χρησιμοποιηθεί στην σωστή ποσότητα (δηλ. ελάχιστη) δεν φαίνεται (εξ ου και η χρήση οδοντογλυφίδας). Αν πέσει πάνω σε βαμμένη επιφάνεια την χαλάει.
|
|
|
Post by nikostheo on Jan 18, 2021 15:29:19 GMT 2
Καλησπερα σε ολους μετα απο αρκετη μελετη των οδηγιων και αρκετο ψάξιμο στα σαιτ διαφόρων μαγαζιων αποφασισα ποια ειναι τα υλικα τα οποια θα παρω, ειπα ομως πριν κανω την οποιαδήποτε αγορά να σας τα δειξω και να μου πειτε και εσεις αν οι επιλογες μου ειναι σωστες. Δυστυχως λογο του οτι κανενα απο τα δυο καταστηματα δεν εχει οσα θελω θα σπαστει σε δυο μερη η αγορα
απο εδω θα αγοραστουν τα ασταρι, χρωμα βασικο(ts-40) και χρωμα(ts-29) για πλαστικο κατω απο το παρμπρίζ, φαναριών και κάτω πλευράς αμαξιου συν βερνίκι και το flocking για την μοκέτα.
και απο εδω οσα μου λειπουν απο το στοκ μου για να ολοκληρωθει το μοντελο, θεωρω οτι εχω πετυχει το bronze που ταιριαζει με τις ζαντες μου και θα εχω και την ευκαιρια να δοκιμασω τα χρωματα της ΑΚ. gun metal & flat black πηγα με τα μεγαλα δοχεια μιας και ειναι χρωματα τα οποια θα χρησιμοποιω συχνα δυστυχως δεν ειχε και semi gloss μεγαλο, το μονο που θελω την βοηθεια σας για να ολοκληρωσω ειναι τι κυανοκρυλικη να παρω και τι ξυλοκολλα ; με την πρωτη εχω σκοπο να χρησιμοποιηθει και ως "στοκος" οποτε θα πρεπει να ειναι αρκετη ποσοτητα και επισης ποια ξυλου εφοσον θα αγορασω λεπιδες απο το πλαισιο λεω να παρω και κολλες απο εκει οποτε αν εχετε χρονο ριξτε μια ματια στο link και προτείνετε μου. επισης εφοσον εχω λιγη cement ακομα με μια κυανοακρυλικη θα ειμαι κομπλε ; η να αγορασω κι αλλη cement ; ευχαριστω και καλο βραδυ Θα συμφωνησω με το Γιωργο απλα δεν θυμαμαι αν εχεις αερογραφο. Γιατι για πινελο δεν θα σε βοηθήσουν μην βρεθουμε σε αδιεξοδο συν τα εξοδα. Επισης για τις ποσοτητες που αναφερεις εγω θα ελεγα τα μικρα διοτι τα υλικα δεν ''κολλανε'' ολα στο στυλ μας. Για κυανοακρυλικές εγώ χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια τις Loctite - Original και Gel. Σε όλα τα καλά χρωματοπωλεία. Και μην ξεχάσεις κι ένα κουτάκι οδοντογλυφίδες για την εφαρμογή τους... Συνονόματε θαμπομει φενεται για δωσε μερικα στοιχεια σε παρακαλω για να το βαλουμε στα προς αγορα. Οχι αερογραφο δεν εχω αλλα δεν καταλαβα και τι ακριβως εννοεις οποτε βοηθησε με λιγο, και τι εννοεις δεν κολλανε; τα θεωρω πολυ κοινα και συχνα χρησιμοποιούμενα χρωματα δεν νομιζεις; οσο για την superglue θα την χρησιμοποιησω κυριως σε αβαφα μερη και πιο συγκεκριμενα σε πραγματα τα οποια δεν θα φαινονται, πχ για την κολληση καθισματων γενικοτερα εσωτερικου κλπ, οπως επισης και ως στοκο (εχω της hambroll για clear parts)
|
|
|
Post by czt on Jan 18, 2021 15:51:41 GMT 2
Νικο εγω μπερδευτικα συγνωμη νομιζα οτι ηταν σε βαζακια για καποιο περιεργο λογο αλλα ειναι σπρέι. Για clear parts θα σε προτεινα τη κολλα της revell εχω μεινει ευχαριστημενος αλλα θελει υπομονη και αναμονη μεχρι να κολληση. Για στοκο θα σε ελεγα παρε ενα της Ακ εχω μεινει ικανοποιημενος επισης και ειναι ευκολοδουτευτος. Για κολλα μπορεις να παρεις ρεβελ με τη βελονα αλλα να κολλας κομματια χωρις χρωμα γτ τα σηκωνει. Ελπιζω να βοηθησα.
|
|
|
Post by czt on Jan 18, 2021 15:53:01 GMT 2
Σίγουρα θαμπώνει τα διαφανή. Αν χρησιμοποιηθεί στην σωστή ποσότητα (δηλ. ελάχιστη) δεν φαίνεται (εξ ου και η χρήση οδοντογλυφίδας). Αν πέσει πάνω σε βαμμένη επιφάνεια την χαλάει. ευχαριστω πολυ!!!!
|
|
|
Post by Sakis on Jan 18, 2021 16:55:25 GMT 2
Προσοχή στις συμβουλές για τους στόκους. Της ΑΚ είναι ακρυλικός και υπάρχει κίνδυνος να αντιδράσει με πιο βαριά χρώματα που χρησιμοποιούμε στα αυτοκίνητα πχ. lacquer...
|
|
|
Post by czt on Jan 18, 2021 19:08:33 GMT 2
Προσοχή στις συμβουλές για τους στόκους. Της ΑΚ είναι ακρυλικός και υπάρχει κίνδυνος να αντιδράσει με πιο βαριά χρώματα που χρησιμοποιούμε στα αυτοκίνητα πχ. lacquer... Δε μου εχει κανει αντιδραση μεχρι τωρα Σακη. Αλλα θα κανω συντομα ενα τεστ σε κουταλι για να δουμε μηπως κανει αντιδραση με zero paints.
|
|
|
Post by nikostheo on Jan 18, 2021 20:33:44 GMT 2
Προσοχή στις συμβουλές για τους στόκους. Της ΑΚ είναι ακρυλικός και υπάρχει κίνδυνος να αντιδράσει με πιο βαριά χρώματα που χρησιμοποιούμε στα αυτοκίνητα πχ. lacquer... Ενω με την super glue δεν εχω θεμα σωστα;
|
|
|
Post by Sakis on Jan 18, 2021 21:20:26 GMT 2
Κανένα!
|
|
|
Post by nikostheo on Jan 18, 2021 21:29:29 GMT 2
|
|
|
Post by nikostheo on Jan 26, 2021 0:15:18 GMT 2
|
|
|
Post by Sakis on Jan 26, 2021 10:42:01 GMT 2
Καλημέρα Νίκο. Κατά την ταπεινή μου γνώμη θεωρώ πως και το κάθισμα και η αεροτομή είναι υποδεέστερα σε ποιότητα από του κιτ. Δεν ξέρω τι δουλειά θα κάνεις για να τα "φέρεις" αλλά σίγουρα έχεις αρκετό τρίψιμο μπροστά σου για να δείξουν όμορφα.
Σε ό,τι αφορά στην προεργασία, ένα χέρι αστάρι σίγουρα βοηθάει να βλέπεις καλύτερα αν σε δυσκολεύει το μαύρο.
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 26, 2021 12:41:31 GMT 2
Εγω προσωπικα την αεροτομη θα την εβαζα,οχι ομως και το καθισμα το οποιο θελει και παρα πολυ κοπο να ερθει στην επιθυμητη κατασταση. Η αποφαση ειναι δικη σου φυσικα,ξεκινα να τριβεις!! Οι ζαντες ειναι υπεροχες
|
|
|
Post by nikostheo on Jan 26, 2021 14:37:08 GMT 2
ViL27 @reventon Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας για την ώρα δεν μπορώ να ξεκινήσω το σασί διότι αυτό τον καιρό έχω λίγο πιεσμένο πρόγραμμα από σχολή, δουλειές στο σπίτι κλπ. Θα κάνω σήμερα την παραγγελία των υλικών και όσο λίγο χρόνο έχω θα ασχοληθώ με αυτά τα τρία και όπως βγουν εφόσον δεν χαλάω κάτι από τα εργοστασιακά πράγματα του μοντέλου δεν αγχώνομαι !! Θεωρείται ότι τα καθίσματα είμαι καλύτερα να τα τρίψω για να γίνουν λεία η να τα περάσω ένα χέρι super glue και να ξεκινήσω από εκεί να τρίβω;
|
|
|
Post by nikostheo on Mar 5, 2021 20:50:11 GMT 2
|
|