|
Post by konstantinf on Mar 14, 2021 17:20:19 GMT 2
Πολλή δουλειά και αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα Νίκο. Για μια απ' τις πρώτες σου δουλειές είναι μια χαρά. Ήδη έχεις κάνει πολύ περισσότερα απ' ό,τι ένας αρχάριος συνήθως κάνει - εγώ θα έκανα για να ξεκινήσω τουλάχιστον 2-3 μοντέλα ΟΟΒ, πριν περάσω σε σκρατσιές, φλόκους κλπ. Μην ξεχνάς, ότι το "καλύτερο" είναι ο χειρότερος εχθρός του "καλού"...
Στις απαντήσεις του Αλέξη δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Σχετικά με το σπρέι, προφανώς ψέκασες παραπάνω απ' ό,τι χρειάζεται, όντως τα TS φτάνουν και περισσεύουν για 2 24άρια. Επειδή το χέρι σου είναι ακόμα βαρύ, πρόσεξε στο βερνίκωμα, αν κινηθείς με τον ίδιο τρόπο, θα πέσει πολύ και θα δείχνει ψεύτικο. Πολλά πολύ αχνά χέρια λοιπόν. Και για ποιες χαλκομανίες μιλάς; Στο κουτί του κιτ, δεν δείχνει τίποτα... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nikostheo on Mar 14, 2021 18:21:30 GMT 2
Πολλή δουλειά Νίκο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι απολαμβάνεις την διαδικασία..... Ευχαριστω
|
|
|
Post by nikostheo on Mar 14, 2021 18:31:48 GMT 2
Ευχαριστώ για την συμβουλη θα το εχω στο νου μου !! Εννοω τα σηματα κυριως μπρος πισω !! Ετσι δεν λεγονται;
|
|
|
Post by kyriakos on Mar 14, 2021 21:43:37 GMT 2
Μια χαρά πάει το εργαλείο φίλε Νίκο κ ωραίες η εργασίες σου προχωρά μην μασάς ένα βήμα κάθε φορά δυστυχώς σε αυτό το χόμπι συνήθως από τα λάθη μας μαθαίνουμε καλή συνέχεια εύχομαι!
|
|
|
Post by nikostheo on Mar 14, 2021 22:15:10 GMT 2
Μια χαρά πάει το εργαλείο φίλε Νίκο κ ωραίες η εργασίες σου προχωρά μην μασάς ένα βήμα κάθε φορά δυστυχώς σε αυτό το χόμπι συνήθως από τα λάθη μας μαθαίνουμε καλή συνέχεια εύχομαι! Σε ευχαριστώ πολύ!!! 🙏🏻🙏🏻
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 15, 2021 7:07:46 GMT 2
Αν πρόκειται για τα δύο μικρά σηματάκια της Toyota μόνο, μπορείς να τα κολλήσεις και πάνω από το βερνίκι...
|
|
|
Post by nikostheo on Mar 15, 2021 9:21:08 GMT 2
Αν πρόκειται για τα δύο μικρά σηματάκια της Toyota μόνο, μπορείς να τα κολλήσεις και πάνω από το βερνίκι... Εμένα το μόνο που με νοιάζει είναι να μην χαλάσουν με τα χρόνια τίποτα άλλο οποίος είναι ο καλύτερος τρόπος γι αυτό θα κάνω
|
|
|
Post by nikostheo on Apr 15, 2021 21:51:22 GMT 2
Καλησπέρα με ένα σύντομο update μιας και δεν εχω χρόνο να κάτσω να γράψω αναλυτικά τα παντα (αυτο θα γινει την επομενη φορα). Εχοντας τελειώσει με τις υπόλοιπες δουλειές ειπα να ξεκινήσω να γυαλίζω σιγα σιγα. Ξεκινησα απο το καπο μιας και ειναι το πιο φλατ μερος και αφαιρείτε κιολας οποτε θα ηταν πιο ευκολο να δουλευτει απο το υπολοιπο αμαξι. ξεκινησα με 2000>3200>3600>4000>6000>8000>12000 >coarse>fine>finish της tamiya το αποτελεσμα ηταν αυτο
ΑΛΛΑ!! ναιιι υπαρχει αλλα.... με το που ξεκινησα το 2000 ακουμπησε σε καποιες ακρες και το βερνικι μαζι με το χρωμα καναν μια και ειπαν εγω την κανω !!! ετσι εχουμε αυτα εδω τα σημεια
επισης εχω και αυτα τα σημεια τα οποια νομιζω οτι και σε αυτα το εκαψα το βερνικι...
θεωρω οτι για δευτερη φορα πηγε αρκετα καλα αν δεν εκανα τα λαθη. Οποτε θελω να μου πειτε τι μπορω να κανω για να μην ξανα συμβει. Να βαλω ταινια να μονωσω τις ακρες γυρω γυρω ; και αναρωτιεμαι εγω τωρα ποσο πρεπει να το τριψω για να το ξανα βαψω ; Αυτα για την ωρα ... συντομο αλλα πολυ σημαντικο update θεωρω ελπιζω το επομενο να εχω μονο καλα νεα.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 15, 2021 22:20:31 GMT 2
Νίκο καλησπέρα, πολύ καλή προσπάθεια, όπως είπες κι εσύ... Το γυάλισμα δεν είναι μια διαδικασία που μαθαίνεται σε 1-2 μοντέλα, ή μπορείς να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα με την πρώτη. Έχει 10άδες μυστικά, που τα ανακαλύπτεις και τα προσαρμοζείς. Επίσης δεν είναι σε καμιά περίπτωση τυφλοσούρτης και στάνταρ διαδικασία, αφού εξαρτάτε απόλυτα από τον τύπο του βερνικιού ή χρώματος που γυαλίζεις, την ποιότητα του βαψίματος - βερνικώματος και φυσικά την επιφάνεια που γυαλίζεις. Πριν πάμε σε αυτό όμως, αυτό που βλέπω και πραγματικά χρήζει βελτίωσης είναι το βάψιμο του κυρίως χρώματος. Και είναι πολύ πιο σημαντικό σε αυτή τη φάση από 2-3 φαγωμένες ακμές. Το χρώμα σου έχει πέσει με βαριά χέρια με συνέπεια αφενός να "φάει" το πλαστικό, αφετέρου να μην είναι ομαλό (λείο). Τα χρώματα, ιδίως τα αυτοκινήτου τα ψεκάζουμε σε πολύ απαλά και πολλά (mist) χέρια. Αν δώσεις προσοχή σε αυτό θα έχεις μια πολύ καλύτερη βάση και συνολικά πιο scale αποτέλεσμα. Στο γυάλισμα, το να φας τις ακμές είναι πάρα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, και συμβαίνει σε όλους. Λίγο πινελάκι με προσοχή και διορθώθηκε. Για να το αποφύγεις τρίβεις με βρεγμένα micromesh - ντουκόχαρτα - ότι χρησιμοποιείς τέλος πάντων και χωρίς να πιέζεις (αφήνεις το micromesh να κάνει τη δουλειά, όχι η πίεση). Αν πρόκειται για έντονο νεύρο ή ακμή, τότε ναι η κάλυψη του με χαρτοταινία, βοηθάει, ιδίως στους πιο άπειρους μοντελιστές. Το πιο σημαντικό είναι ότι όμως η μεταβλητότητα της κάθε περίπτωσης και πως δρούμε ανάλογα εμείς. Αν δηλαδή ψεκάσεις ακρυλικό (ας πούμε 513)βερνίκι δεν υπάρχει καμιά ανάγκη να τρίψεις με 2000. Ξεκινάς με 4000 - άρα μειώνεις την πιθανότητα να το "κάψεις" και αν το βερνίκι έχει κάτσει καλά από 6000. (Προσωπικά στην Caterham ξεκίνησα από 8000 έως 12000 αφού η επιφάνεια μου ήταν πολύ ομαλή). Με το 2Κ μπορεί να χρειαστεί και το 1500 για αρχή. Ελπίζω να βοήθησα λίγο. Δώσε μεγαλύτερη προσοχή στην καθαρότητα και την προετοιμασία και τα υπόλοιπα θα έρθουν. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by nikostheo on Apr 15, 2021 23:30:22 GMT 2
Νίκο καλησπέρα, πολύ καλή προσπάθεια, όπως είπες κι εσύ... Σε ευχαριστω πολυ Το γυάλισμα δεν είναι μια διαδικασία που μαθαίνεται σε 1-2 μοντέλα, ή μπορείς να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα με την πρώτη. Έχει 10άδες μυστικά, που τα ανακαλύπτεις και τα προσαρμοζείς. Επίσης δεν είναι σε καμιά περίπτωση τυφλοσούρτης και στάνταρ διαδικασία, αφού εξαρτάτε απόλυτα από τον τύπο του βερνικιού ή χρώματος που γυαλίζεις, την ποιότητα του βαψίματος - βερνικώματος και φυσικά την επιφάνεια που γυαλίζεις. Το πιστευτώ και εγώ ακράδαντα και συμφωνω απολυτα μαζι σου απλως χρειαζομαι μπολικη εξασκηση. Πριν πάμε σε αυτό όμως, αυτό που βλέπω και πραγματικά χρήζει βελτίωσης είναι το βάψιμο του κυρίως χρώματος. Και είναι πολύ πιο σημαντικό σε αυτή τη φάση από 2-3 φαγωμένες ακμές. Το χρώμα σου έχει πέσει με βαριά χέρια με συνέπεια αφενός να "φάει" το πλαστικό, αφετέρου να μην είναι ομαλό (λείο). Τα χρώματα, ιδίως τα αυτοκινήτου τα ψεκάζουμε σε πολύ απαλά και πολλά (mist) χέρια. Αν δώσεις προσοχή σε αυτό θα έχεις μια πολύ καλύτερη βάση και συνολικά πιο scale αποτέλεσμα. Ναι καταλαβαινω τι εννοεις στο περιπου αλλα τι εννοεις το εχει "φαει" οτι του εχει κανει ζημια; ή οτι εχει πεσει το βαρια που χανει λεπτομερειες; Συμφωνω για το βαρια μιας και οπως θα εχεις διαβασει και παραπανω κοντεψε να μην φτασει το σπρει της Tamiya. Στο γυάλισμα, το να φας τις ακμές είναι πάρα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, και συμβαίνει σε όλους. Λίγο πινελάκι με προσοχή και διορθώθηκε. Για να το αποφύγεις τρίβεις με βρεγμένα micromesh - ντουκόχαρτα - ότι χρησιμοποιείς τέλος πάντων και χωρίς να πιέζεις (αφήνεις το micromesh να κάνει τη δουλειά, όχι η πίεση). Αν πρόκειται για έντονο νεύρο ή ακμή, τότε ναι η κάλυψη του με χαρτοταινία, βοηθάει, ιδίως στους πιο άπειρους μοντελιστές. Το πιο σημαντικό είναι ότι όμως η μεταβλητότητα της κάθε περίπτωσης και πως δρούμε ανάλογα εμείς. Αν δηλαδή ψεκάσεις ακρυλικό (ας πούμε 513)βερνίκι δεν υπάρχει καμιά ανάγκη να τρίψεις με 2000. Ξεκινάς με 4000 - άρα μειώνεις την πιθανότητα να το "κάψεις" και αν το βερνίκι έχει κάτσει καλά από 6000. (Προσωπικά στην Caterham ξεκίνησα από 8000 έως 12000 αφού η επιφάνεια μου ήταν πολύ ομαλή). Με το 2Κ μπορεί να χρειαστεί και το 1500 για αρχή. καταλαβα καταλαβα και εγω σκεφτομουν οτι ισως το 2000 να του πεσει "βαρύ" και να κανει ζημεια αλλα δεν ηθελα να ρισκαρω το να το τριψω να μην με ευχαριστει το αποτελεσμα και τελικα να ξανα γυρισω να το τριψω διοτι θεωρω οτι θα γινοταν χειροτερα... Ελπίζω να βοήθησα λίγο. Δώσε μεγαλύτερη προσοχή στην καθαρότητα και την προετοιμασία και τα υπόλοιπα θα έρθουν. Καλό βράδυ οπως και να εχει ευχαριστω για τις συμβουλες θεωρω οτι εκανα καλα και ανεβα την προοδο μιας και με βοηθησες σε αρκετα θεματα και με γλυτωσες απο το να καταστρεψω και το υπολοιπο αμαξι. Με τι θεωρεις οτι πρεπει να τριψω ομως το καπο ωστε να ξανα βαφτει μιας και το θεωρω καλη ευκαιρια να πειραματιστώ πανω σε αυτο και να πετυχω το θεμιτό αποτελεσμα ; καλο βραδυ !
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 16, 2021 6:21:45 GMT 2
Σ' αυτά που σου είπε ο Γιώργος, Νίκο, έχω να προσθέσω μόνο ότι όταν περνάς το micromesh θα πρέπει να χαϊδεύεις το πλαστικό και στην ουσία το πανάκι να γλιστράει πάνω σ' ένα φιλμ νερού. Άσε τα πανάκια να μουσκέψουν καλά στο νερό κανένα 10λεπτο πριν αρχίσεις το "χάϊδεμα". Και σου προτείνω να εξασκηθείς πάνω σε πλαστικά κουτάλια της σούπας: Κάνε διάφορους συνδυασμούς ασταριού-χρώματος, αριθμού χεριών, με βερνίκι ή χωρίς (σημείωσε τα στοιχεία κάθε δοκιμής με μαρκαδοράκι πάνω στην λαβή του κουταλιού). Εκτός από την εξάσκηση, θα έχεις με τον καιρό ένα ρεαλιστικό χρωματολόγιο που θα σε βοηθήσει να επιλέγεις το καλύτερο σε μελλοντικές κατασκευές.
Για το τρίψιμο του καπό, θα σου πρότεινα σφουγγαράκια της 3Μ.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 16, 2021 8:48:31 GMT 2
Ναι καταλαβαινω τι εννοεις στο περιπου αλλα τι εννοεις το εχει "φαει" οτι του εχει κανει ζημια; ή οτι εχει πεσει το βαρια που χανει λεπτομερειες; Συμφωνω για το βαρια μιας και οπως θα εχεις διαβασει και παραπανω κοντεψε να μην φτασει το σπρει της Tamiya. Όταν πέσει πολύ χρώμα απευθείας πάνω στο μοντέλο, αυτό 1) αντιδράει με το πλαστικό και 2) δεν είναι λείο. Σου δείχνω ορισμένα σημεία απ΄το καπό σου με αυτά τα φαινόμενα. Είναι η "σαγρέ" υφή πάνω στην επιφάνεια. Τώρα, προσωπικά θα σου πρότεινα να μην το ξανα-βερνικώσεις. Το μοντέλο δεν τελειώνει με το γυάλισμα ενός καπό. Προσπάθησε να το ολοκληρώσεις και να αντιμετωπίσεις τις επόμενες προκλήσεις (τζάμια, πλαίσια, τελική συναρμολόγηση). Διόρθωσε με το πινελάκι τις ατέλειες στις ακμές, προχώρησε στο γυάλισμα των υπολοίπων τμημάτων (που θα σε βοηθήσουν να εκπαιδευτείς περαιτέρω στο γυάλισμα) και προχώρησε στην ολοκλήρωση. Καλημέρα
|
|
|
Post by nikostheo on Apr 22, 2021 22:13:51 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους, ελπίζω να είστε καλά. Αποφάσισα να κάνω το μεγάλο update στο Supra μιας και είμαι σε μια φάση αδράνειας στο θέμα του μοντελισμού λόγο του ότι δεν ξέρω με τι να συνεχίσω... Θα εξηγήσω παρακάτω. Πάει καιρός που ανέβασα ολόκληρη την πρόοδο του μοντέλου και θεωρώ ότι ήρθε αυτή η στιγμή. Στο ψητό τώρα! Το μοντέλο βερνικώθηκε και αφέθηκε να στεγνώσει τουλάχιστον 5 μέρες και ο λόγος δεν ήταν άλλος από το ότι η αεροτομή που μου είχε εκτυπώσει ο φίλος μου ήταν εκτός κλίμακας έχοντας ως αποτέλεσμα και μετά από συνεννόηση με τον φίλο Δημήτρη ( Diecast917k ) να μου στείλει εκείνος μερικές από ρητίνη ώστε να βαφτεί και εκείνη μαζί με τους καθρέπτες. Αχχχ αυτοί οι καθρέφτες.... Αφού έφτασαν οι αεροτομές και μετά από δοκιμές είδα ποια είναι πιο κοντά στην κλίμακα που θέλω αποφάσισα να τα προετοιμάσω για σαφάρι ώστε να μου δείξουν τις ατέλειες τους. Μετά το τρίψιμο λοιπόν πήγα να τα πλύνω με σαπούνι στον νεροχύτη......... Το βλέπετε που το πάω ή όχι ακόμα; Όπως τα κρατούσα όλα μαζί στα χέρια μου και τα έτριβα ελαφρώς λίγο το σαπούνι λίγο το ότι οι καθρέφτες είναι πολύ μικροί μου γλιστράει ο ένας και πριν προλάβω να τον πιάσω έχει πάρει την κάτω βόλτα για τον αγύριστο. Απευθείας κλείνω το νερό ξεπαγώνω από το σοκ και αρχίζω να σκέφτομαι ευτυχώς ήμουν στο υπόγειο που σημαίνει ότι και η σωλήνα έχει πάρα πολύ λίγη κλίση αλλά και πριν από αυτήν όλες οι σωληνώσεις του σιφωνιού είναι προσβάσιμες, ξεκινάω λύνω λοιπόν όλες τις σωληνώσεις μέχρι που χανόταν στο πάτωμα τζίφος. Λέω αποκλείεται να έχει φτάσει στον "τερματικό σταθμό" θα είναι κάτω από το πάτωμα για να μην τα πολυλογώ με την βοήθεια της ατσάλινας και μια μπάλα σίτας για παράθυρα και με την πρώτη προσπάθεια τα καταφέραμε! Έτσι προχώρησα στα τελικά βαψίματα! Όσο έμειναν όλα να σκληρύνουν διόρθωσα και κόλλησα πλέον μόνιμα ότι είχε να κάνει με το μηχανοστάσιο. Μου αρέσει τόσο πολύ αυτός ο κινητήρας που κυριολεκτικά πρέπει να έχω ξοδέψει τον περισσότερο χρόνο συνολικά απ' ότι στο υπόλοιπο μοντέλο. Αποφάσισα να μην επιχειρήσω να προσθέσω κάποιο καλώδιο στην μπαταρία μιας και δεν ήξερα που θα έπρεπε να καταλήγει στο συγκεκριμένο μοντέλο, επίσης κατάφερα να καλύψω την εναλλακτική θέση του σεβρού με λίγο patafix και έναν μαύρο μαρκαδόρο νομίζω ότι αν δεν σας το έλεγα δεν θα το καταλαβαίνετε ( ναι νταξει ξέρω ότι φαίνεται μπροστά από την μπανιέρα 🙄) και για να τελειώσω με τα μηχανικά κομμάτια του αμαξιού έτριψα και κόλλησα στις ζάντες άξονες 2 χιλ από οδοντογλυφίδες που είχαν το σωστό πάχος και σε συνδυασμό με τα τριμμένα μουαγιέ κατάφερα να αποκτήσω ένα πιο σωστό fitment ανάμεσα σε ζάντες - δισκόφρενα- μουαγιέ χωρίς να χάσω την κίνηση, τουλάχιστον στις μπροστινές γιατί στις πίσω δεν μου δούλεψε η ιδέα μου διότι έπρεπε να είχα κοντύνει τα πίσω ημιαξόνια από πολύ νωρίτερα. Αφού όλα είχαν κολληθεί πέρασα το σασμάν και την εξάτμιση με λίγο panel line για να τους δώσω λίγο "βάθος". Ας περάσουμε στο εσωτερικό τώρα... Εφόσον δεν κατάφερα να βρω μια εύκολη λύση για να πετύχω τα confetti των recaro sr3 αποφάσισα ότι μια απλή διχρωμία θα είναι οκ για το συγκεκριμένο μοντέλο. Γενικότερα το εσωτερικό του supra θεωρώ ότι δεν χρειάζεται απόλυτος τίποτα πέραν από ένα σετ πιο σπορ καθίσματα ούτε τρέλα χρώματα ούτε διχρωμίες στο ταμπλό ούτε τίποτα και έτσι έγινε μπήκαν τα αυτοκόλλητα των οργάνων κόλλησα με κυανοακρυλική ότι θεωρούσα ότι δεν σηκώνει cement και call it a day που λένε και στο χωριό μου! Στην συνέχεια και αφού όλα είχαν σκληρύνει ξεκίνησα τα γυαλίσματα !! Στα προηγούμενα ποστ μπορείτε να δείτε πως πήγε με το καπό και παρόλο που ανέβηκα σε βαθμούς γυαλοχαρτου που ξεκινούσα από 2000 σε 4000 ούτε αυτό ήταν αρκετό και σε κάποια σημεία δυστυχώς πάλι κατάφερα και πέρασα και το βερνίκι και το χρώμα. Να προσθέσω εδώ ότι προετοιμασα το μοντέλο με ένα χέρι καλό πλύσιμο για να εκμηδενισω την περίπτωση του να τρίβω την σκόνη που υπάρχει επάνω του αλλά και μόνωσα και όλες τις άκρες γωνίες και γενικά περίεργα σημεία. Αυτό που με "πρόδωσε" ήταν οι ακμές αυτές οι ύπουλες ακμές που κάνει το αυτοκίνητο σε ουρανό και πίσω φτερά παρόλο που την πάτησα στο φτερό του συνοδηγού και ήμουν παααρα πολύ προσεκτικός στου οδηγού πάλι τα ίδια έγιναν ... Γενικότερα όμως είμαι ευχαριστημένος δεν μπορώ να πω ότι είχα υψηλότερες προσδοκίες για το βάψιμο - finish που κατάφερα μιας καλώς ή κακώς ακόμα μαθαίνω και αυτό είναι το σημαντικότερο, σίγουρα δεν επιθυμώ να το αφήσω έτσι αλλά θα χρειαστώ την βοήθεια σας για να το καταφέρω έχω αποφασίσει να παραγγείλω άλλο ένα σπρέι και να ξανά βάψω το καπό το θέμα είναι πως προχωράω με το πρόβλημα στις ακμές ; Τέλος για να κλείσω το update, αυτό το πρότζεκτ μου έχει δώσει πολλά μαθήματα, μαθήματα τα οποία μπορεί να είναι από πολύ μικρά και χαζά όπως το βούλωνε τον νεροχύτη η πλενε ότι θες σε μπολ !!!! Μέχρι το ότι όσο κι αν προετοιμάσεις έναν μοντέλο για βάψιμο και όσο κι αν καταφέρεις να μην έχει σκουπίδια το αποτέλεσμα το τελικό δεν σημαίνει ότι θα είναι τέλειο. Αλλά μ αρέσει μαθαίνω κάθε φορά που παίρνω την απόφαση να κάτσω σε αυτό το τραπέζι και να ξεκινήσω να δουλεύω είναι ένα φροντιστήριο ανεκτίμητο μικρό η μεγάλο δεν έχει σημασία αυτό. Σημασία έχει ότι μαθαίνω. Για την ώρα λοιπόν το μοντέλο θα μπει στον πάγο μιας και με την παραγγελία του χρώματος θέλω να παραγγείλω και ότι άλλο χρειάζομαι για να ξεκινήσω το επόμενο πρότζεκτ το οποίο σκέφτομαι να είναι το r33 της tamiya αυτή την φορά χωρίς μοτέρ χωρίς έξτρα αεροτομές ή άλλα έξτρα (παρά μόνο ζάντες...και ίσως εξάτμιση 😋) για το οποίο θα ανοίξω thread as soon as possible γιατί έχω να πω πολλά όπως έκανα και εδώ !! Ελπίζω να μην σας κούρασα και να ξέρετε ότι κάθε γνώμη και κάθε συμβουλή την δέχομαι απλά αν δεν συμβαδίζει με το θέλω μου ίσως να μην την χρησιμοποιήσω τώρα αλλά αργότερα. Σας ευχαριστώ και καλό βράδυ !
|
|
|
Post by Diecast917k on Apr 22, 2021 23:34:49 GMT 2
Βαλε και καμια φωτο απο τις αεροτομες ντε!! Η ιστορια με τους καθρεφτες νομιζω ειναι γνωστη σε ολους μας, αν οχι με καθρεφτες με κατι εξισου σημαντικο.
Επισης, παρατηρησα οτι δεν εχεις βαψει τις ζαντες απο την εσωτερικη μερια; Αν ναι δεν φαινεται το ασπρο απο καποιες γωνιες; Του δινω λιγη σημασια γιατι αν ηταν μαυρες και τις εβαφες μπρονζε ουτε που θα το προσεχα αλλα τωρα το ασπρο με το μπρονζε κανουν αντιθεση.
Οσο για το γυαλισμα και το τριψιμο εγω θα σου προτεινα να το αφηνες για το δευτερο μην πω τριτο μοντελο που θα φτιαξεις. Αλλα τωρα που το ξεκινησες και ειχες αυτα τα θεματα ισως η καλυτερη επιλογη ειναι να το ξανα βαψεις/βερνικωσεις και να το αφησεις οπως βγει. Ακομα προσεξα οτι δεν ανεβασες φωτο με το βερνικι να εχουμε ενα μετρο συγκρισης πριν/μετα το τριψημο/γυαλισμα, μπορει να ηταν αρκετα καλο και να μην χρειαζοταν καν να μπεις στην διαδικασια.
|
|
|
Post by nikostheo on Apr 23, 2021 0:46:49 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 23, 2021 6:12:47 GMT 2
Ευχαριστούμε πολύ για το εκτενές update Νίκο. Πέρα από το αποτέλεσμα (μού άρεσαν πολύ τα μηχανικά μέρη), μού αρέσει πολύ ο τρόπος που σκέπτεσαι (όπως λέει και ο Μπόμπος στο γνωστό ανέκδοτο) και μαθαίνεις. Μπράβο και στα επόμενα με το καλό!
|
|