|
Post by nektarios on Jan 5, 2021 22:02:37 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Σας παρουσιάζω ένα πολύ ιδιαίτερο όχημα, και κατά τη γνώμη μου ένα από τα ομορφότερα που κατασκευάστηκαν ποτέ… Shelby Cobra 427 S/C (Semi Competition, που καθιστά απολύτως ξεκάθαρο το περί τίνος οχήματος πρόκειται…). Ένας μοναδικός συνδυασμός καλλίγραμμου και πανάλαφρου σκάφους προερχόμενου από την αγγλική AC (Ace Sports Car) με πανίσχυρο V8 κινητήρα τής Ford Motor Co., διά χειρός τού μεγάλου Carroll Shelby. Κυβισμός 7.000 κ.εκ. (427 c.u.), μέγιστη ισχύς 492 ps / 6.000 rpm, μέγιστη ροπή 651 Nm / 3.700 rpm, 0-100 σε μόλις 4 δεύτερα και τελική 298 km / h, και όλα αυτά εν έτει 1962… Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα αυτοκίνητο δρόμου; Το κιτ είναι της Revell (κωδ. 07367) και παρέχει 2 διαφορετικά liveries για ισάριθμα αγωνιστικά οχήματα, ενώ μπορεί πολύ εύκολα να κατασκευαστεί και ως όχημα δρόμου, όπως έγινε και στην προκειμένη περίπτωση. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό: Από κατασκευαστικής πλευράς αναφέρω μόνο ότι το χρώμα τού σκάφους αποτελεί τυχαία ανάμειξη ΖΡ-1031 “Riviera Blue / Porsche 39E” και ZP M-1000 chrome (αναλογία «με το μάτι» περίπου 60:40), ενώ η όλη κατασκευή βρίσκεται εδώ: scalewheels-gr.com/thread/3091/shelby-cobra-427-revell-24 Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 5, 2021 23:07:45 GMT 2
Ονειρο ζω μην με ξυπνατε,δυο finished οχηματα στο φορουμ σε μια μερα! Αλλα εδω εχουμε το αλλο ακρο σε σχεση με το χαρωπο κιτρινο σκαθαρι του Σακη!Εχουμε ωμη βαρβατιλα,εχουμε τεστοστερονη στο Θεο,μουσκουλα,ενα κτηνος,μια κομπρα ετοιμη να δαγκωσει ανα πασα στιγμη! Πολυ ομορφο αποτελεσμα Νεκταριε,και πετυχημενη και η επιλογη χρωματος! Τα προβληματα που αντιμετωπισες θα τα ειχα σιγουρα αντιμετωπισει και εγω καθως απο τεστ φιτ πεταω αετο,οποτε εμμεσα πηρα και εγω το μαθημα μου! Ευγε και καλη επιτυχια με την Mclaren!
|
|
|
Post by kyriakos on Jan 6, 2021 10:26:01 GMT 2
Πολύ ωραία η κόμπρα σου Νεκτάριε μπράβο βγήκε πολύ καλό αποτέλεσμα κ η μίξη του χρώματος πετυχημένη θα έλεγα.μ αρέσει πολύ κ η μοκέτα με το βελούδο εύχομαι καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 6, 2021 10:26:23 GMT 2
Καλημέρα Νεκ και χρόνια πολλά. Πολύ όμορφο αποτέλεσμα σε ένα iconic αυτοκίνητο. Τα χρώμια της revell δεν είναι αντάξια της δουλειάς που έχει γίνει. Και σε πάχος και σε απόχρωση. Επίσης, γιατί δεν βάφεις το αμάξωμα μαύρο από μέσα; ΥΓ. Με μπρίζωσες πάντως να φτιάξω τη δική μου Καλή φώτιση και συγχαρητήρια και πάλι
|
|
|
Post by alex78 on Jan 6, 2021 14:14:06 GMT 2
Απογειωτικό αποτέλεσμα σ' ένα όχι και τόσο απροβλημάτιστο κιτ όπως αποδείχτηκε Νεκτάριε! Για τα χρώμια τα είπε όλα ο Γιώργος, το μελανό σημείο της Revell.
Επίσης ένα διαφορετικού χρώματος χαρτόνι για φόντο θα βοηθούσε περισσότερο.
|
|
|
Post by nektarios on Jan 8, 2021 15:16:16 GMT 2
Αγαπητοί μου Σπύρο, Κυριάκο, Γιώργο και Αλέξη, εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλια! Αλέξη, για το φόντο έχεις απόλυτο δίκαιο, είναι εντελώς άκυρο για τη συγκεκριμένη φωτογράφηση... Κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω σε μαύρο. Γιώργο, για τα χρώμια της Revell, θα συμφωνήσω εν μέρει, όσον αφορά το πάχος. Ως προς την απόχρωση όμως, και μολονότι είμαι σίγουρα μια ισχνή μειοψηφία ανάμεσα στους μοντελιστές, εμένα μού αρέσει, καθώς το θεωρώ πολύ κοντά στην εκτυφλωτική λάμψη του νίκελ. Το σκάφος συνήθως το βάφω στο ίδιο χρώμα, έχω ωστόσο διαβάσει οτι το να βαφεί μαύρο δίνει βάθος στο εξωτερικό χρώμα. Θα το δοκιμάσω. Χαίρομαι αν σε "έπεισα" να φτιάξεις τη δική σου Κόμπρα! Μετά θα φτιάξω κι εγώ τη δική μου Λότους Σούπερ 7 και θα είμαστε ισοπαλία...
|
|
|
Post by Sakis on Jan 8, 2021 17:23:11 GMT 2
Ο Γιώργος με κάλυψε απόλυτα. Πάντως είναι ένα πολύ εντυπωσιακό αυτοκίνητο όπως και να έχει!
|
|