|
Post by Manosgtir on Dec 23, 2020 22:47:19 GMT 2
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 23, 2020 23:34:38 GMT 2
Ωραίο το πάτωμα Μανώλη,η τεχνική του wash(tamiya panel liner η πολύ αραιωμένο enamel συνήθως χρώμα που απλώνεται με πινελο, μαύρο συνήθως) μπορεί να δώσει βάθος στα μεταλλικά μερη! Το flocking στα καθίσματα όντως και μένα μου φαίνεται εκτός κλίμακας αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σίγουρα στο πάτωμα.Θα μου άρεσε να χρησιμοποιήσεις τα photo etch πετάλια καθώς τα ενσωματωμένα δείχνουν άσχημα! Μου αρέσουν πάρα πολύ τα φρενα σου.
|
|
|
Post by alex78 on Dec 24, 2020 0:51:35 GMT 2
Μάνο καλησπέρα και χρόνια πολλά! Καταρχήν να σε καλωσορίσω και να ευχηθώ καλή περιήγηση και διαμονή στην παρέα μας. Ασχολήθηκες με ένα πολύ όμορφο θέμα που έτυχε να ασχοληθώ και εγώ παλαιότερα. Άν θέλεις να δείς το κατασκευαστικό που μπορεί να βρείς ενδιαφέρον και να σε βοηθήσει κάπου, δές εδώ: scalewheels-gr.com/thread/1793/vw-golf-r32-fujimi-123288Όσον αφορά την μέχρι τώρα κατασκευή σου είναι πολύ καλή και υποσχόμενη.
Προσωπικά θα προτιμούσα να βάψω με αερογράφο ή spray τα καθίσματα και γενικά τις μεγάλες επιφάνειες και θα κρατούσα το πινέλο για τις λεπτοδουλειές και λεπτομέρειες.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ με τον Σπύρο.
Το αμάξωμα πως και με τι σκέφτεσαι να το βάψεις?
Μιας και αναφέρεις ότι δεν έχεις ιδιαίτερη εμπειρία, αν μου επιτρέπεις θα πρότεινα να ασχοληθείς και να κατανοήσεις στην αρχή κυρίως βασικές τεχνικές (κολλήσεις, στοκαρίσματα, βαψίματα κλπ) και τα πιό ''πολύπλοκα'' (βελτιωτικά κλπ) θα έρθουν αβίαστα μόνα τους....
Περιμένουμε με ενδιαφέρον την συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 24, 2020 14:01:42 GMT 2
Καλώς όρισες κι από μένα Μάνο!. Για "αρχάριος" πολύ καλά πας... Σ' αυτά που σε συμβούλεψαν οι φίλοι δεν έχω να προσθέσω τίποτα, απλά να τονίσω κι εγώ το "σπεύδε βραδέως" και το να αυξάνεις σταδιακά την δυσκολία. Είναι σημαντικό τα μοντέλα που φτιάχνεις να είναι όμορφα κι ας μην έχουν όλη τη λεπτομέρεια που μπορεί να προσθέσει κανείς με βελτιωτικά και σκρατσιές. Και θα είναι κρίμα να απογοητευτείς γιατί μια "προσθήκη" χάλασε όλη την καλή δουλειά που μπορεί να έχεις κάνει ΟΟΒ μέχρι τότε. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 24, 2020 14:17:14 GMT 2
Καλώς ήρθες στην όμορφη παρέα μας Μάνο! Όπως λέει και ο admin, ο μοντελισμός είναι το 2ο ωραιότερο πράγμα! Πάρε τον χρόνο σου. Με οποιαδήποτε βοήθεια από εδώ, με υπομονή και υπομονή θα ολοκληρώνονται όμορφες κατασκευές. Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, δεν χρειάζεται στην αρχή να σε απασχολούν πολλά βελτιωτικά και έξτρα προσθήκες, αφού αυτά προσθέτουν έξτρα βαθμό δυσκολίας (δεν αναφέρω το κόστος αν αγοραστούν ξεχωριστά) και κάποιες φορές μας αποθαρρύνουν από το hobby, που σίγουρα δεν το θέλουμε. Σιγά-σιγά και αυτά θα έρθουν και πολλά περισσότερα. Καλές κατασκευές να έχεις και αναμένουμε την πρόοδο σου!
|
|
|
Post by kyriakos on Dec 24, 2020 18:28:17 GMT 2
γεια σου μανο καλως ηρθες ευχομαι καλες κατασκευες κ καλα πειραματα να εχεις καλη συνεχεια !
|
|
|
Post by Manosgtir on Dec 24, 2020 19:09:44 GMT 2
Ωραίο το πάτωμα Μανώλη,η τεχνική του wash(tamiya panel liner η πολύ αραιωμένο enamel συνήθως χρώμα που απλώνεται με πινελο, μαύρο συνήθως) μπορεί να δώσει βάθος στα μεταλλικά μερη! Ευχαριστω σπύρο, το wash εγινε με το dry mud της ΑΚ (πειραματιστηκά).
|
|
|
Post by Manosgtir on Dec 24, 2020 19:25:06 GMT 2
Μάνο καλησπέρα και χρόνια πολλά! Καταρχήν να σε καλωσορίσω και να ευχηθώ καλή περιήγηση και διαμονή στην παρέα μας. Ασχολήθηκες με ένα πολύ όμορφο θέμα που έτυχε να ασχοληθώ και εγώ παλαιότερα. Άν θέλεις να δείς το κατασκευαστικό που μπορεί να βρείς ενδιαφέρον και να σε βοηθήσει κάπου, δές εδώ: scalewheels-gr.com/thread/1793/vw-golf-r32-fujimi-123288Όσον αφορά την μέχρι τώρα κατασκευή σου είναι πολύ καλή και υποσχόμενη.
Προσωπικά θα προτιμούσα να βάψω με αερογράφο ή spray τα καθίσματα και γενικά τις μεγάλες επιφάνειες και θα κρατούσα το πινέλο για τις λεπτοδουλειές και λεπτομέρειες. Στα υπόλοιπα συμφωνώ με τον Σπύρο. Το αμάξωμα πως και με τι σκέφτεσαι να το βάψεις? Μιας και αναφέρεις ότι δεν έχεις ιδιαίτερη εμπειρία, αν μου επιτρέπεις θα πρότεινα να ασχοληθείς και να κατανοήσεις στην αρχή κυρίως βασικές τεχνικές (κολλήσεις, στοκαρίσματα, βαψίματα κλπ) και τα πιό ''πολύπλοκα'' (βελτιωτικά κλπ) θα έρθουν αβίαστα μόνα τους.... Περιμένουμε με ενδιαφέρον την συνέχεια! ευχαριστώ πολύ αλεξ, θα βάψω με το lapiz blue της VW το οποίο έβγαινε στο GOLF R, θα βαφτεί με αερογράφο και zero paints χρώμα. Με τα στοκαρίσματα και τα βαψίματα δεν το έχω και πρεπει να τριφτώ για να μαθώ να δουλεύω σωστά. είδα την δουλεία που έκανες στο golf δάκρυσα οταν έλιωσε, το αποτέλεσμα ομώς σε ξεκούρασε σίγουρα. Καλώς όρισες κι από μένα Μάνο!. Για "αρχάριος" πολύ καλά πας... Σ' αυτά που σε συμβούλεψαν οι φίλοι δεν έχω να προσθέσω τίποτα, απλά να τονίσω κι εγώ το "σπεύδε βραδέως" και το να αυξάνεις σταδιακά την δυσκολία. Είναι σημαντικό τα μοντέλα που φτιάχνεις να είναι όμορφα κι ας μην έχουν όλη τη λεπτομέρεια που μπορεί να προσθέσει κανείς με βελτιωτικά και σκρατσιές. Και θα είναι κρίμα να απογοητευτείς γιατί μια "προσθήκη" χάλασε όλη την καλή δουλειά που μπορεί να έχεις κάνει ΟΟΒ μέχρι τότε. Καλή συνέχεια! Σε ευχαριστώ Κωνσταντίνε, i know για τα βελτιωτικά, αλλά είμαι πηραχτήρι και ευτυχώς ασχολήθηκα με την 1/24!!! Καλώς ήρθες στην όμορφη παρέα μας Μάνο! Όπως λέει και ο admin, ο μοντελισμός είναι το 2ο ωραιότερο πράγμα! Πάρε τον χρόνο σου. Με οποιαδήποτε βοήθεια από εδώ, με υπομονή και υπομονή θα ολοκληρώνονται όμορφες κατασκευές. Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, δεν χρειάζεται στην αρχή να σε απασχολούν πολλά βελτιωτικά και έξτρα προσθήκες, αφού αυτά προσθέτουν έξτρα βαθμό δυσκολίας (δεν αναφέρω το κόστος αν αγοραστούν ξεχωριστά) και κάποιες φορές μας αποθαρρύνουν από το hobby, που σίγουρα δεν το θέλουμε. Σιγά-σιγά και αυτά θα έρθουν και πολλά περισσότερα. Καλές κατασκευές να έχεις και αναμένουμε την πρόοδο σου! ευχαριστώ Φάνη, το 1ο ποίο είναι ; γεια σου μανο καλως ηρθες ευχομαι καλες κατασκευες κ καλα πειραματα να εχεις καλη συνεχεια ! ευχαριστώ Κυριάκο, Εύχομαι σε ολους σας χρόνια πολλά και καλές γιορτές!!!ελπίζω να βρώ χρόνο και να προχωρήσω το project...
|
|
|
Post by czt on Dec 24, 2020 22:03:39 GMT 2
Καλως ηρθες Μανο θα συμφωνησω με τα παιδια και με αυτα που αναφερουν. Καλες γιορτες καλα χριστουγεννα και καλες κατασκευες !!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 26, 2020 10:56:05 GMT 2
Μάνο καλημέρα και χρόνια πολλά. Ο καλός καθαρισμός των κομματιών και το απαλό προσεκτικό βάψιμο είναι μια καλή αρχή αν θέλεις να φτιάχνεις όμορφα μοντέλα. Ο Σάκης έχει ξεκινήσει μια πολύ χρήσιμη προσπάθεια να περιγραφούν με όσο το δυνατόν πιο απλό τρόπο, τα βήματα για την προετοιμασία του αμαξώματος και το βάψιμο. Νομίζω θα σου φανεί πολύ χρήσιμο. scalewheels-gr.com/thread/3099/volkswagen-new-beetle-tamiya-24Επίσης, στην κατηγορία tips-tutorials θα βρεις διάφορες χρήσιμες τεχνικές : scalewheels-gr.com/board/35/tips-tutorialsΤέλος, καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε το flocking στα καθίσματα. Για τα καθίσματα υπάρχουν άλλες μέθοδοί ή ειδικά χρώματα texture. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όμως το φλόκο για να αναπαραστήσεις τη μοκέτα στο πάτωμα του εσωτερικού. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 26, 2020 12:11:31 GMT 2
Τέλος, καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε το flocking στα καθίσματα. Εκτός αν θέλουμε να το φτιάξουμε κάγκουρα, οπότε φλοκάτη μπορεί να 'χουν και τα καθίσματα, αλλά και το τιμόνι!
|
|
|
Post by Manosgtir on Dec 28, 2020 21:28:13 GMT 2
καλησπέρα παιδια, μην βαρατέ... θα μάθω για τα επόμενα μοντέλα(που ευτυχώς υπάρχουν αρκετα). Αύριο θα ανεβάσω φωτογραφίες απο μια μικρή εξελιξη που είχα στο golf, καθώς θα χρειαστώ την πολύτιμη βοήθεια σας. εεε μολίς είδα το θέμα του Σάκη, απλα χτυπαω το κεφάλι μου που δεν το διαβασα νωριτερα, εχω κάνει τραγικά λάθη που θα μπορούσα να μην τα είχα κάνεί...
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 28, 2020 22:27:03 GMT 2
Θα το βρεις Μάνο σιγά σιγά μην αγχώνεσαι,είναι τεράστιο κεφάλαιο ο μοντελισμος.Το wip του Σάκη είναι πάρα πολύ χρήσιμο,από την μεριά μου εγώ σου χω πει ότι θες να με ρωτάς προσωπικά!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 2, 2021 23:54:24 GMT 2
Μάνο, καλώς ήρθες στην παρέα! Το ScW είναι ίσως ο πλέον κατάλληλος χώρος για συνεχή βελτίωση (όλων μας), καθώς όχι μόνον υπάρχουν πολλοί που έχουν ήδη αντιμετωπίσει τις ίδιες προκλήσεις, αλλά - το κυριότερο - οτι έχουν τη διάθεση να μοιραστούν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους. Έχεις κάνει μια πολύ δυναμική αρχή, εύχομαι καλή συνέχεια, με σταθερά και προσεκτικά βήματα!
|
|