|
Post by mikys2019 on Oct 9, 2020 14:01:01 GMT 2
Τέλος, θα συμπλήρωνα τα κάρμπον με την τεχνική του καλσόν (με λίγη εξάσκηση μπορεί να πετύχεις πολύ πειστικά αποτελέσματα), σε κομμάτια όπως π.χ. ο πίνακάς οργάνων, αν είναι φουλ κάρμπον, την πλάτη των καθισμάτων, τις βάσεις των ηλεκτρονικών, τις βάσεις για τις πεταλιέρες, ανάλογα με το μοντέλο πάντα. Γιωργο καλησπερα ...τεχνικη καλσον ? Βαφεις πρωτα κατι μαυρο κ μετα βαφεις αλλο χρωμα πανω σε καλτσον ? σωστα ?
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 9, 2020 14:03:28 GMT 2
Σακη μηπως μπορεις να κανεις λιγο αναλυση σε αυτο .
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 9, 2020 14:55:18 GMT 2
Καρμπόν βλέπω ατμούς βλέπω και όλα πάνε καλά στα καρμπόν φυσικά με την αναλογη επένδυση χρόνου! Για τους ατμούς δε ξέρω τίποτα άρα δε λέω κάτι. Το θέμα είναι πως τη βρίσκει ο καθένας μας με το μοντέλο που κάνει. Άρα καρμπόν και στις ζάντες πλάκα κάνω! Η αλήθεια είναι ότι θελει αρκετή επένδυση χρόνου για τα καρμπόν Κώστα.Απορουσα τι εννοείς που γράφεις ατμούς αλλά μόλις κατάλαβα ότι εννοείς αρμούς
|
|
|
Post by czt on Oct 9, 2020 15:17:03 GMT 2
xaxaaxaxa δεν το προσεξα για τους ατμους που τελικα ειναι αρμους
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 10, 2020 8:36:15 GMT 2
Βαφεις πρωτα κατι μαυρο κ μετα βαφεις αλλο χρωμα πανω σε καλτσον ? σωστα ? Ναι και μετά τυλίγεις το κομμάτι με το καλσόν, τεντώνοντας το ελαφρώς. Στη συνέχεια ψεκάζεις τιτάνιο, μαγνήσιο, steel ή κάτι ανάλογο τέλος πάντων και αφαιρείς το καλσόν. Εύκολο είναι, θέλει λίγο εξάσκηση.
|
|
|
Post by Sakis on Oct 12, 2020 13:45:07 GMT 2
Σπύρο το βάψιμό σου είναι ξυράφι. Για τα κάρμπον έχω να πω συγχαρητήρια και ότι σε νιώθω μιας και και έχω περάσει ουκ ολίγα στο παρελθόν. Νομίζω πως σε μια φωτογραφία δεν έχουν εφαρμόσει καλά στην ακμή (στη δεύτερη μικρή πτέρυγα της αεροτομής) αλλά περί ορέξεως... Το πας πάρα πολύ ωραία!
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 12, 2020 22:23:22 GMT 2
Σπύρο το βάψιμό σου είναι ξυράφι. Για τα κάρμπον έχω να πω συγχαρητήρια και ότι σε νιώθω μιας και και έχω περάσει ουκ ολίγα στο παρελθόν. Νομίζω πως σε μια φωτογραφία δεν έχουν εφαρμόσει καλά στην ακμή (στη δεύτερη μικρή πτέρυγα της αεροτομής) αλλά περί ορέξεως... Το πας πάρα πολύ ωραία! Σάκη ευχαριστώ πολύ φίλε! Θα το τσεκάρω για να δω αν είναι διορθώσιμο. Πότε θα σε δούμε πιο ενεργό μοντελιστικα? Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 25, 2020 23:58:17 GMT 2
Οι εργασίες προχώρησαν αρκετά και μες στη βδομάδα αναμένεται η ολοκλήρωση. Το βερνικωμα με το ts79 πήγε μια χαρά, αφού πρώτα ένωσα τα περισσότερα κομμάτια με το αμάξωμα.. Τα παράθυρα ντύθηκαν με carbon decals, πράγμα που ήταν ευκολότερο απ ότι περίμενα. Τα πλαίσια των εμπρος και πίσω τζαμιών βάφτηκαν, όπως και τα πίσω φώτα σε ένα αρκετά δύσκολο μασκαρισμα. Το μεγαλύτερο κομμάτι των τελευταίων εργασιών αφορούσε το εσωτερικό, όπου ακολούθησα την λύση της τεχνικής του καλσόν σε όλα τα κομμάτια που έπρεπε να γίνουν με καρμπόν η κεβλαρ,τα οποία στη συνέχεια ψεκαστηκαν με smoke σύμφωνα με τις συμβουλές του Grand Master Gtziaf. Τοποθετηθηκαν και τα p. e. σε διάφορα σημεία, όπως ζώνες, τιμόνι, οθόνη ενδείξεων. Οι επόμενες και τελευταίες εργασίες θα αφορούν την μάσκα της Μερκ και την γρίλια στο μπροστά μέρος, την τοποθέτηση των διαφόρων p. e. πάνω στο αμαξωμα, το wash και φυσικά την συναρμολογηση. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 26, 2020 8:59:40 GMT 2
Καλημέρα Σπύρο, ωραίος. Το καλσόν, πρέπει να είναι ελάχιστα πιο τεντωμένο. Το όριο να μην είναι πολύ φαρδύ το πάττερν (υπερβολικό τέντωμα), με το να βγει μπουκώμενο είναι πραγματικά ελάχιστο. Κάνε δοκιμές μέχρι να βγει αυτό που σου αρέσει και παραμόνευε για όταν το συζυγάκι πετάξει εκείνο το καλσόν με την πολύ - πολύ λεπτή πλέξη
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 26, 2020 10:09:48 GMT 2
Πολύ ωραίες οι εργασίες Σπύρο! Το καλσόν έκανε τη δουλειά του, τα διαφανή άψογα. Πρόσεξε μόνο, σε συμπλήρωμα αυτών που σου είπε ο Γιώργος, όταν τεντώνεις το καλσόν πάνω στο κομμάτι η ύφανση να είναι ευθύγραμμη, διότι αλλιώς το pattern κάνει καμπύλη που δεν έχει το πραγματικό κάρμπον. Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 26, 2020 13:25:54 GMT 2
Καλημερα ....πρωτη φορα βλεπω καρμπον με καλτσον κ ειλικρινα πολυ μου αρεσει ...μπραβο . Προχωρας φανταστικα ...
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 26, 2020 16:18:41 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά! @Γιωργο και Κωνσταντίνε ευχαριστώ για τις συμβουλές!Η αλήθεια είναι ότι στα πιο πολύπλοκα κομμάτια δυσκολεύτηκα να πετύχω έστω και τίμιο αποτέλεσμα. Σε κάποια σημεία που το κομμάτι πχ κάνει βαθουλωμα, το καλσόν έχει απόσταση από την επιφάνεια και το αποτέλεσμα βγαίνει θολό. @Μιχαλη ευχαριστώ φίλε, σίγουρα το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από το να είχα βάψει σκέτο μαυρο
|
|
|
Post by alex78 on Oct 28, 2020 12:58:45 GMT 2
Υπέροχη δουλειά Σπύρο, ειδικότερα τα φιλέτα των παραθύρων εξαιρετικά, καλό κλείσιμο φίλε!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 28, 2020 13:47:50 GMT 2
Μια χαρά προχωράει Σπύρο! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 28, 2020 18:42:33 GMT 2
Ευχαριστώ παιδιά, είμαι 98% έτοιμος πλεον αλλά το πίσω τζαμι θα βγει για τρίψιμο και γυαλισμα γιατί έχει μια ενοχλητική θολουρα, οπότε έχω 3-4 ωριτσες περίπου δουλειά ακόμα.
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 29, 2020 17:35:38 GMT 2
|
|