|
Post by konstantinf on May 28, 2021 6:05:16 GMT 2
Έμαθα και τους ακριβείς αγγλικούς όρους για τις συγκεκριμένες ατέλειες 😉😉😉 Αν θες περισσότερους, ρίξε μια ματιά εδώ: scalewheels-gr.com/thread/2840/. Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο ευρετήριο που ξεκίνησε ο Αλέξης.
|
|
|
Post by vagos67 on Jun 7, 2021 17:31:00 GMT 2
Kαλή αρχή στο φορτηγό και ΕΤΑΙΡΕΙΑ θρύλο!!!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jul 4, 2021 15:13:56 GMT 2
Καλησπέρα. Ένα μικρό update στην κατασκευή του Kenworth σήμερα μετά από καιρο. Στο σασί τοποθετήθηκαν οι άξονες μπρος πίσω, ο κινητήριος άξονας των πίσω τροχών, το σύστημα των φρένων και τα αμορτισέρ όπου βάφτηκαν στο κλασικό κίτρινο χρώμα τους. Τα καζανάκια αέρος μπήκαν κάτω από το σασί και θα ακολουθήσει μερική καλωδίωση τους. Το μπροστινό σύστημα κατασκευάστηκε ώστε να γυρίζουν οι τροχοί αριστερά/δεξιά. Ο κορμός βάφτηκε με μαύρο ματ. Θα ακολουθήσει το μοντάρισμα του κινητήρα και το ψυγείο. Καλή Κυριακή. 🙂
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 4, 2021 18:17:29 GMT 2
Ωραία πράγματα Αντώνη, μπράβο! Είμαστε λοιπόν τουλάχιστον τέσσερις που παρά τον καύσωνα κάτι προχωράμε! Δυο μικρές παρατηρήσεις: - Στα καζανάκια υποθέτω ότι θα προσθέσεις σωληνώσεις, όχι καλωδιώσεις... - Στα μπροστινά ελατήρια φαίνονται έντονα οι ραφές του καλουπιού. Τώρα δεν γίνεται τίποτα, το επισημαίνω για τα επόμενα...
Καλή συνέχεια!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jul 5, 2021 14:03:21 GMT 2
Κωνσταντίνε ακριβώς, έχουμε μείνει ελάχιστοι μέσα στο καλοκαίρι που το παλεύουμε. Μακάρι να εμφανιστούν και νέες κατασκευές στην συνέχεια από τα παιδιά εδώ. Έχω εντοπίσει τι μου αναφέρεις θα προσπαθήσω να το διορθώσω. Η αλήθεια είναι πως τόσο τρίψιμο δεν έχω κάνει σε κανένα κιτ που έχω κατασκευάσει μέχρι στιγμής. Το συγκεκριμένο είναι κυκλοφορίας του 1982 και έχει αρκετά θέματα. Καλή εβδομάδα 🙂🙂🙂
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 5, 2021 16:43:48 GMT 2
Ωραίος Αντώνη. Προχωράμε κι ας ζεσταινόμαστε
|
|
|
Post by nektarios on Jul 5, 2021 21:47:49 GMT 2
Πάμε δυνατά! Δεν ξέρω πόσο τρίψιμο μπορεί να χρειάστηκε, αλλά πάντως η λεπτομέρεια του κιτ (όπως φαίνεται κυρίως στην κοντινή φωτογραφία) θεωρώ οτι είναι πολύ ικανοποιητική, ιδίως μάλιστα για κιτ 40 ετών... Καλή συνέχεια, φίλε!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jul 6, 2021 23:54:59 GMT 2
Νεκτάριε να είσαι καλά. Ναι συμφωνώ. Στέκεται καλά για 40 Μαίων κιτ, έχει όμως και κάτι χοντροκομμένα κομμάτια που χρειάζονται αντικατάσταση. Έχω κατά νου κάποιες όμορφες παρεμβάσεις ελπίζω να τα καταφέρω. Καλό βραδυ 😀
|
|
|
Post by nikostheo on Jul 14, 2021 23:47:14 GMT 2
Αντώνη πολύ ιδιαίτερο φορτηγό και μου αρεσε πολύ ιστορική αναδρομή, απο μικρος είχα τρελα με πασης φύσεως φορτηγο, τρακτορα, βαρελά κλπ λογο της δουλείας του πατερά μου που με έπαιρνε μαζι του οταν ειχα διακοπές - αργιες - πυρετο κλπ αλώστε μια απο τις αγαπημένες μου ταινίες σαν παιδί ήταν το Thunder Run του 1986 και ας μου ρίχνει 11 χρονια από την γέννηση μου εγώ την είδα φυσικά μετα από πολλά χρόνια (τι μου θύμησες τώρα). Θα το παρακολουθω το thread και ελπίζω να πανε όλα όπως το θες αν ξέρεις την ταινια που ανεφερα πες μου αν υπάρχει σε μοντέλο το αμάξι εκείνο να το τσιμπήσω για το μελλον.
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jul 16, 2021 3:21:20 GMT 2
Νίκο σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Την γνωρίζω την ταινία που αναφέρεις. Ένα K-100 εμφανίζεται και στην συγκεκριμένη ταινία αλλά με την επίπεδη οροφή. Όσον αφορά για το φορτηγό που αναφέρεις είναι ένα Kenworth W-900 του 1975. Βγαίνει από την Revell στην 1/25 κωδικός 07497, κιτ κυκλοφορίας του 2009. Εφέτος επανακυκλοφόρησε με νέο κωδικό (07659) και νέο box art με ενδεικτική τιμή στα 84€ σε κατάστημα στον Πειραιά. Καλό βραδυ
|
|
|
Post by alex78 on Jul 16, 2021 9:31:54 GMT 2
Ωραία προχωράει Αντώνη, καλή συνέχεια να έχεις. Υ.Γ. Ο Πειραιάς έχει να δεί μοντελάδικό μια δεκαετία τώρα, για δώσε στίγμα φίλε.....
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jul 16, 2021 16:42:30 GMT 2
Καλησπέρα Αλέξη. Σε ευχαριστώ. Static Magic, δίπλα σου, στον Κορυδαλλό.
|
|
|
Post by alex78 on Jul 16, 2021 17:20:14 GMT 2
Το μαγαζί του Γιάννη το γνωρίζω καιρό τώρα και το νυν και το τέως, νόμιζα ότι εννοούσες κέντρο Πειραιά...
|
|
|
Post by nikostheo on Jul 17, 2021 1:29:35 GMT 2
Νίκο σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Την γνωρίζω την ταινία που αναφέρεις. Ένα K-100 εμφανίζεται και στην συγκεκριμένη ταινία αλλά με την επίπεδη οροφή. Όσον αφορά για το φορτηγό που αναφέρεις είναι ένα Kenworth W-900 του 1975. Βγαίνει από την Revell στην 1/25 κωδικός 07497, κιτ κυκλοφορίας του 2009. Εφέτος επανακυκλοφόρησε με νέο κωδικό (07659) και νέο box art με ενδεικτική τιμή στα 84€ σε κατάστημα στον Πειραιά. Καλό βραδυ Α γεια σου! Μα κάτι μου θύμιζε το αμάξι αλλά δεν ήμουν σίγουρος και εχθές την ξανά έβαλα μετά από τόσα χρόνια και την είδα και το αναγνώρισα κατευθείαν το φορτηγό του τρομοκράτη!! Χίλια ευχαριστώ για τις πληροφορίες θα το κοιτάξω αμέσως!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Aug 10, 2021 13:46:53 GMT 2
Η σημερινή ενημέρωση του Kenworth αφορά την τοποθέτηση της μηχανής στο σασί, του ψυγείου και των ελαστικών. Ολα ταίριαξαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Η μηχανή βάφτηκε σε Tan αποχρώσεις (απόχρωση που εφοδιάζονταν οι κινητήρες εκείνης της περιόδου). Προστέθηκαν και μερικά hose bands στην τουρμπίνα. Στο ψυγείο τοποθετήθηκε αλουμινένια σίτα πάνω από την υποτυπώδη ανάγλυφη που έδινε η Revell. Τέλος αντικαταστάθηκε το χοντροκομμένο catwalk μπροστά από το πέταλο που έδινε το κιτ με μεταλλικό και τοποθετήθηκαν και οι εγκοπές συγκράτησης του πάνω στο σασί. Έγινε περιμετρικά λέρωμα σε διάφορες αποχρώσεις και wash σε αρκετά σημεία. Θα ακολουθήσουν οι διάφορες σωληνώσεις, καλωδιωσεις καθως και η κατασκευή του battery box μαζί με τα ντεπόζιτα καυσίμου. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους.
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 10, 2021 16:55:48 GMT 2
Βλέπω δουλεύεις και μέσα στον καύσωνα Αντώνη! Το μεταλλικό catwalk είναι από τα aftermarket της CTM? Καλή συνέχεια!
|
|