|
Post by gtziaf on Jun 14, 2020 11:16:22 GMT 2
Σαν σήμερα, σαράντα χρόνια πριν, ξεκινούσαν, για μια ακόμη χρονιά, οι 24 ώρες του Le Mans. Η συμμετοχή της Lancia βασιζόταν στις εμβληματικές Beta Montecarlo Turbo. Μια από αυτές και συγκεκριμένα τη μπλε, με τις λευκές φλόγες και το νούμερο 52, προσπάθησα να αναπαραστήσω, χρησιμοποιώντας ως βάση το Multimedia kit της MFH, στη 1/12. Πριν μια 10ετία μια Βeta ήταν το πρώτο μου multimedia κιτ. Πιο παλιά (πολύ ), μια beta της esci ήταν το πρώτο μοντέλο αυτοκινήτου που προσπάθησα να φτιάξω. Κι ακόμη παλιότερα (στα αρχαία χρόνια) μια μπλε beta με περίμενε δίπλα στο παιδικό κρεβάτι, δώρο έκπληξη από τον πατέρα μου, μια από τις καλύτερες και εντονότερες αναμνήσεις τις παιδικής ηλικίας μου. Σήμερα σας παρουσιάζω, άλλη μια, που πάντα θα θυμάμαι ως το πρώτο μου multimedia κιτ στην 1/12. Είναι μια κατασκευή ορόσημο για μένα, εξαιτίας της ψυχαγωγίας που μου πρόσφερε κατά την διάρκεια και της ικανοποίησης, όταν αυτή ολοκληρώθηκε. Ήταν συναισθήματα που είχα να βιώσω, σε αυτή την ένταση, από τη 312pb, την έτερη αγαπημένη μου δουλειά. Σε σχέση με τη pb, μπορεί να μην το παράκανα π.χ. αλλάζοντας όλες τις βίδες όπως είχα κάνει τότε, αλλά προσπάθησα να φτιάξω κάτι πιο ώριμο - ισσοροπημένο, με γνώμονα πρώτα την εφαρμογή και μετά το super detailing. Δεν ξέρω αν τα κατάφερα, αλλά το σίγουρο είναι ότι το άγχος - εκνευρισμός ήταν ακριβώς ιδίως, κατά τα τελικά στάδια του κλεισίματος, όπως και η χαρά της ολοκλήρωσης. Πέρα τα όποια λάθη, το πιο αρνητικό της όλης φάσης είναι ότι την επόμενη Κυριακή, δεν θα μαζέψω φωτογραφίες για να σας δείξω μια νέα ενημέρωση για τη 'β' . Εμένα θα μου λείψει, εσείς φαντάζομαι θα ησυχάσετε.
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 14, 2020 11:19:13 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Jun 14, 2020 14:22:21 GMT 2
Ό τίτλος θα μπορούσε να είναι....''ο Γιώργος και τα κορίτσια του''. Σημαδιακές στην πλούσια μοντελιστική σου διαδρομή οι συγκεκριμένες δεσποινίδες. Α, και που 'σαι φίλε, να ξέρεις γουστάρουμε αυτούς τους συναισθηματισμούς, αυτούς τους πηγαίους που βγαίνουν αβίαστα από την ψυχή σου σε κάθε σου κατασκευή όταν κάθεσαι στον πάγκο σου.... Απλά έχω την εντύπωση ότι έχουμε την τύχη θαυμάζουμε ένα από τα top-5 του φόρουμ.....
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 14, 2020 18:16:53 GMT 2
Ειναι συγκινητικο που βλεπω αυτο το εργο τεχνης ολοκληρωμενο,τοσο ομορφο,τοσο καλοφτιαγμενο,τοσο περιποιημενο.Αν ειχε στο φοντο την εικονα μιας πιστας,ενος εργοστασιου,ενος pit lane δεν θα ειχα κανενα λογο,καμια αφορμη να μην πιστευω οτι δεν ειναι αληθινο.Μια κατασκευη που ειναι ποτισμενη με την αγαπη σου για τα αγωνιστικα αυτοκινητα και τον μοντελισμο Γιωργο,με τον κοπο σου,το αγχος σου,το μερακι σου,την τελειομανια σου.Παρακολουθω την κατασκευη της απο την αρχη μεσω fb αρχικα και μεσω του sw στη συνεχεια και νιωθω ενα ριγος που την νιωθω ολοκληρωμενη...Τα πιο ειλικρινα μου συγχαρητηρια Γιωργο,εδωσες την ψυχη σου και το αποτελεσμα ειναι ενα πραγματικο κοσμημα για τον μοντελισμο
|
|
|
Post by Sakis on Jun 14, 2020 21:13:34 GMT 2
Εδώ δεν μιλάμε για ένα απλό ολοκληρωμένο μοντέλο, ορθώς ή αρίστως φτιαγμένο. Μιλάμε πραγματικά για έργο τέχνης όπου σε όποιο σημείο κι αν κοιτάξεις θαυμάζεις τη λεπτομέρεια και τη σκέψη που προηγήθηκε αυτής. Τα συγχαρητήρια είναι τουλάχιστον ισχνός όρος. Είσαι από τους λίγους που θαυμάζω για την τεχνογνωσία, το μεράκι και το ήθος. Παγκοσμίως...
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jun 15, 2020 8:54:10 GMT 2
Οσο πιο πολυ το παρατηρω, βλεπω ποσο ωραια σου εχουν πετυχει το βαψιμο και τα ντεκαλς, πιστευω οτι πρεπει να ηταν απο τα πιο δυσκολα κομματια της κατασκευης
Γιωργο ξανα συγχαρητηρια!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 15, 2020 21:02:11 GMT 2
Ευχαριστώ κύριοι για τα τόσο τιμητικά σχόλια, να είστε καλά. @Αλεξ, πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος και οι Βέτες του @Σπύρο, με τιμούν αυτά που γράφεις. Προφανώς απέχει από το να είναι έργο τέχνης, ή οτιδήποτε κοντά σε αυτό, αλλά αν μπορέσει να αποτελέσει έμπνευση στις νεώτερες γενιές, θα ήταν ευχής έργο και θα ήμουν απόλυτα ευτυχισμένος. @Σάκη, συγκινητικά και απόλυτα τιμητικά τα όσα αναφέρεις. Το εκτιμώ, φίλε μου @Παναγιώτη, οι χαλκομανίες ήταν το βασικό άγχος - ερωτηματικό, απ΄τη μέρα που το κιτ ήρθε στην κατοχή μου. Ιδίως, έχοντας δει στη σχετική σελίδα μου στο FB, τι αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοι με τα decals τη Hiro. Αλλά, όταν το φτιάχνεις καταλαβαίνεις ότι τέτοια πράγματα είναι απλά μια κίνηση, στη σκακιέρα της κατασκευής. Το πιο δύσκολο κομμάτι αποδείχτηκε ότι ήταν η πρόβλεψη, των πραγμάτων - προβλημάτων - λύσεων που θα έρθουν. Σας ευχαριστώ και πάλι
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 16, 2020 7:24:32 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Jun 16, 2020 15:56:52 GMT 2
Τα ολοψυχα Συγχαρητηρια μου ....μακραν το καλυτερο κ ποιο ολοκληρωμενο μοντελο που εχω δει στην ζωη μου .....ΜΠΡΑΒΟ . περιμενω με τρελα την συνεχεια των εργων σου.
|
|
|
Post by andouan on Jun 17, 2020 0:37:48 GMT 2
Απλά τέλειο... Πραγματικά ότι και να ειπωθεί είναι λίγο...
Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους αλλά όταν βλέπω δουλειές σε τέτοιο επίπεδο εννοείται ότι ο θαυμασμός μου είναι μεγάλος αλλά ταυτόχρονα με πιάνει και μια μικρή απογοήτευση για τίς δικές μου δουλειές και λέω να το γυρίσω σε κάνα παζλ η σπιτάκια από τραπουλόχαρτα...😋😋😋
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 17, 2020 11:10:25 GMT 2
Ευχαριστώ για το σχολιασμό και τα υπερθετικά σχόλιο φίλοι μου. @Φάνη, ναι είναι προγραμματισμένο το επόμενο 12άρι χίρο, το οποίο παρέλαβα πολύ πρόσφατα, αλλά θα ξεκινήσει όταν ο καιρός χαλάσει. Μέχρι τότε έχω 2-3 παραγγελίες που πρέπει να ολοκληρωθούν. Η μία μάλιστα αφορά δουλειά που δεν έχω ξανασχοληθεί, οπότε δεν θα βαρεθούμε. Μετά ελπίζω να ολοκληρώσω και κάποιο από τα ανοιχτά project. Μέχρι τότε ελπίζω να έχω παραλάβει τα κομμάτια που ήθελαν αντικατάσταση ή έλειπαν, αφού το προγραμματιζόμενο χίρο, ήταν ελαφρώς αρχινημένο. @Μιχάλη, σίγουρα υπάρχουν πολύ - πολύ καλύτερες κατασκευές εκεί έξω. Και φυσικά πιο ταλαντούχοι μοντελιστές. Αλλά εμείς πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο. Άλλες φορές το αποτέλεσμα δικαιώνει, άλλες προδίδει. Όπως το κάθε τι στη ζωή. @Αντώνη, όπως έχω ξαναγράψει τα πρώτα μου μοντέλα, όταν ξανά - ξεκίνησα το χόμπι ήταν επιεικώς απαράδεκτα. Και παρά την όποια εμπειρία έχω πλέον αποκτήσει, υπάρχουν κακές μέρες με άσχημα αποτελέσματα. Άρα, δεν υπάρχει λόγος για απογοήτευση, αλλά για προσπάθεια και προπάντων αγάπη για αυτό που κάνουμε. Τα υπόλοιπα έρχονται. Επίσης, μην νομίζεις ότι κι εγώ δεν βλέπω πράγματα εδώ στο φόρουμ που ζηλεύω γιατί δεν μπορώ να κάνω (π.χ. για να φτιάξω ένα σωστό ρολ μπαρ από το μηδέν θέλω 4-5 προσπάθειές, την ώρα που ο Νεκτάριος ή ο Παύλος το έχουν για πλάκα). Όπως επίσης, υπάρχουν μοντελιστές που θαυμάζω και αναρωτιέμαι " πως το έκανε ο τύπος;", αλλά αυτό δεν με απογοητεύει. Προσπαθώ να διδαχτώ, αντιληφθώ, κατανοήσω πως δουλεύουν και επενδύοντας στα δυνατά μου σημεία, διορθώνοντας σιγά - σιγά τις αδυναμίες, ώστε να βελτιώνομαι. Αλλά, πάντα κρατάω το προσωπικό μου στυλ, τους προσωπικούς χρόνους - ρυθμούς, ώστε να δουλεύω σαν Γιώργος, να απολαμβάνω αυτό που κάνω και να μην γίνεται η όλη δουλειά ψυναγκασμός. Καλημέρα
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jun 18, 2020 0:08:27 GMT 2
Συγχαρητήρια για την όμορφη κατασκευή! Είναι μοναδικό!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 19, 2020 19:00:04 GMT 2
Συγχαρητήρια για την όμορφη κατασκευή! Είναι μοναδικό! Ευχαριστώ Αντώνη, να είσαι καλά.
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 27, 2020 21:25:35 GMT 2
Οι 20+ σελίδες του WIP συνοψίστηκαν σε 2 slideshow συνολικής διάρκειας περίπου 30 λεπτών, με όλη τη πορεία της κατασκευής...
|
|
|
Post by iliasbass on Jul 29, 2020 7:25:45 GMT 2
απιστευτο το αποτελεσμα!!!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jul 29, 2020 10:14:17 GMT 2
Νομιζω αυτο το μοντελο πρεπει να γινει σχολειο για μας ...(πως φτιαχνεται το τελειο μοντελο)...δεν χορταινω να βλεπω τα βιντεο κ τις φωτο ...ξανα κ ξανα .... ΕΥΓΕ ΓΙΩΡΓΟ .....ΑΞΙΟΣ .
|
|