|
Post by nektarios on Mar 19, 2023 23:13:04 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλοι μου Αλέξη και Γιώργο, τόσο για τα θετικά σχόλια όσο και για την αδιάλειπτη υποστήριξη!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 20, 2023 7:20:36 GMT 2
Περιμένω ανυπομόνως τις δουλειές στο εσωτερικό για να σου ανταποδώσω τα περί μικροσκοπικών ιδιοκατασκευών... Χε, χε! Αλήθεια, πόσο ζυγίζει το σύνολο;
|
|
|
Post by nektarios on Mar 20, 2023 23:35:22 GMT 2
Χα χα ! Στο εσωτερικό έχει ήδη γίνει πολλή δουλειά, και πιστεύω οτι η πρώτη σχετική ενημέρωση δεν θα αργήσει (με τα δικά μου χρονικά δεδομένα φυσικά...). Όμως θεωρώ οτι η δουλειά αυτή δεν είναι συγκρίσιμη με εκείνα που φτιάχνεις εσύ, καθώς σε εκείνα απαιτείται απόλυτη αποτύπωση των λεπτομερειών καθενός εξαρτήματος. Δεν μπορείς λ.χ. να φτιάξεις ένα δισκόφρενο με δαγκάνα που θα είναι στο περίπου, ενώ ο πάγκος της κουζίνας μπορεί στην πραγματικότητα να αποδοθεί κατά το δοκούν... Όσο για το βάρος, αυτό είναι πολύ μικρό (σίγουρα κάτω από κιλό), αφού το μοντέλο είναι όλο πλαστικό και τα εσωτερικά του εξαρτήματα είναι σχετικά λίγα.
|
|
|
Post by czt on Mar 28, 2023 16:42:17 GMT 2
Τα λογια ειναι περιττά Νεκταριε! Οι εικονες μιλούν απο μονες τους ! Μεγαλη ιδεα και πηγαίνει φανταστικα! Μπραβο! Αν και λιγο το ειχα χασει ειναι απολαυση καθε φορα ομως που βλεπω κατι να ανεβαζεις! Respect!!!! Κανενα 105 mm θα δουμε? Αν θες τιποτα κανενα περισκοπιο κλο πες ολο και κατι θα εχω
|
|
|
Post by nektarios on Apr 19, 2023 22:37:54 GMT 2
Αγαπητέ Κωστή, με μια μικρήηηηη καθυστέρηση 20 ημερών, σε ευχαριστώ πολύ για το ενθουσιώδες σχόλιο! Όσο για τα "εξωτικά" εξαρτήματα που περιγράφεις (πυροβόλα, περισκόπια κ.λπ.), με τις παλαβομάρες που φτιάχνω συνήθως, δεν ξέρεις ποτέ τι θα δεις στη συνέχεια!...
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Apr 27, 2023 12:04:10 GMT 2
Άντε τι γίνεται?? Προχωράμε?? Πές αλήθεια ψάχνεις λύση να πατάς κουμπί και να σηκώνεται όρθιο σα ρομπότ. Optimus Simba..
|
|
|
Post by nektarios on Apr 27, 2023 22:16:36 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Apr 30, 2023 13:34:21 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Το σημερινό update έχει την ιδιαιτερότητα ότι αποτελεί ουσιαστικά μια «μονογραφία», αφού αφορά σχεδόν στο σύνολό του την παρουσίαση ενός και μόνον αντικειμένου, και μάλιστα όχι ενός δομικού εξαρτήματος αλλά ενός αξεσουάρ, του roll bar… Και ναι μεν η κατασκευή τού roll bar βελτιώνει - τουλάχιστον στα δικά μου μάτια - κατά πολύ την όλη αισθητική εικόνα τού κατά βάση «τετραγωνισμένου» οχήματος -, ωστόσο υπήρξε η μεγαλύτερη σπατάλη χρόνου στη μοντελιστική μου Ιστορία, καθώς απαίτησε 15 ημέρες, εξάντλησε κάθε περιθώριο υπομονής (ο μόνος λόγος που δεν το παράτησα από κάποιο σημείο και μετά ήταν επειδή λυπήθηκα την προσπάθεια που είχα ήδη κάνει) και χρειάστηκαν πολλές δεκάδες δοκιμών, με συνήθως απογοητευτικά αποτελέσματα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο παραθέτω τόσες πολλές φωτογραφίες, αν και ως κατασκευή δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα πολύπλοκο… Στη… «σκιά» τού roll bar κατασκευάστηκε βίντσι, με την «κλασική» πλέον διαδικασία και υλικά, καθώς επίσης και δυο γάντζοι έλκυσης. Και ένα dry fit… Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας! Υ.Γ.: Αγαπητέ Κωνσταντίνε, ξέρω ότι περιμένεις εναγωνίως να δεις τις εργασίες... ταπετσέρη που εκτελούνται στον κατοικήσιμο χώρο του οχήματος, ωστόσο η σημερινή παρουσίαση-«σφήνα» ήταν απαραίτητη, καθώς αφορά τα τελευταία (μέχρι τα επόμενα περιμετρικά εξαρτήματα του οχήματος που προβλεπόταν να κατασκευαστούν. Οι επόμενες όμως – τουλάχιστον 2 – παρουσιάσεις ελπίζω ότι θα ανταμείψουν την υπομονή σου.
|
|
|
Post by gtziaf on May 1, 2023 8:30:54 GMT 2
Τι φτιάχνεις ρε, Νεκ Καλό μήνα
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on May 1, 2023 9:19:10 GMT 2
Θα Επαναλαβω και εγω !! Τι φτιαχνεις ρε Νεκ ?
|
|
|
Post by nektarios on May 1, 2023 10:45:31 GMT 2
Κι εγώ έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι... Τι φτιάχνεις ρε Νεκ; 🤔 🙂
|
|
|
Post by alex78 on May 2, 2023 16:03:50 GMT 2
Και εκεί που νομίζεις ότι ο Νεκτάριος έχει φτάσει στα όριά σου, έχει ''πιάσει ταβάνι'' που λένε, σκάει η καινούργια ενημέρωση που σε κάνει να αναρωτιέσαι....''τι φτιάχνεις ρε Νεκ'' !!!
|
|
|
Post by konstantinf on May 2, 2023 18:44:56 GMT 2
Ρολ-μπαρ γιατί; Θα κάνει μπροστινές τούμπες το θηρίο;
Χωρίς πλάκα: φοβερές κατασκευές! Με εντυπωσίασε ιδιαίτερα ο γάντζος! Και δεν απογοητεύτηκα καθόλου που δεν αναφέρθηκες στον εσωτερικό διάκοσμο...
Καλή και εμπνευσμένη συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on May 3, 2023 0:06:05 GMT 2
Αλέξη και Κωνσταντίνε, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλια! Αλέξη, τόσο η κατασκευή όσο και εγώ έχουμε φτάσει στα όριά μας... Αυτές ήταν μάλλον οι τελευταίες κατασκευές, από εδώ και πέρα θα γίνουν κυρίως συναρμολογήσεις ήδη κατασκευασμένων εξαρτημάτων καθώς και τα βαψίματα (που επίσης αποτελούν γρίφο ως προς τη σειρά που πρέπει να γίνουν, οπότε δεν θα βαρεθούμε ούτε σε αυτή τη φάση της κατασκευής...). Κωνσταντίνε, το roll bar τοποθετήθηκε για να προστατέψει τους επιβάτες σε περίπτωση σύγκρουσης με κανέναν... σκαντζόχοιρο! Στα σοβαρά όμως, το έβαλα κυρίως για να μην δείχνει το όχημα μονότονα τετραγωνισμένο. Αν όμως ήξερα από την αρχή το παίδεμα που με περίμενε, το τετραγωνισμένο σχήμα δεν θα με απασχολοούσε καθόλου...
|
|
|
Post by nektarios on May 25, 2023 17:49:49 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Έφτασε η ώρα για το update που περίμενε με τόσο ενδιαφέρον ο Κωνσταντίνος: την περιγραφή των εργασιών στο εσωτερικό τού κατοικήσιμου χώρου! Πριν όμως από αυτό, επιτρέψτε μου μια - παρενθετική και κατά τη γνώμη μου εντελώς απαραίτητη - εισαγωγή / ιστορική αναδρομή… Όταν το όλο σχέδιο για την κατασκευή τού Simba βρισκόταν ακόμη στις αρχικές σκέψεις, το σημαντικότερο ζήτημα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί - εκτός βεβαίως από την επιλογή τού κατάλληλου σασί / φορέα - ήταν το πού θα βρίσκονταν κάποια εξαρτήματα που δεν ήταν τεχνικά δυνατό να κατασκευαστούν εκ του μηδενός ή που θα απαιτούσαν ασύμφορα πολύ χρόνο και κόπο για να κατασκευαστούν, όπως λ.χ. το ψυγείο, η ηλεκτρική κουζίνα, τα είδη υγιεινής, κ.λπ. . Μετά από αρκετή έρευνα στο διαδίκτυο, βρέθηκε ένα DIY κουκλόσπιτο, εκπληκτικής λεπτομέρειας και με άφθονα χρήσιμα για εμένα εξαρτήματα, το σημαντικότερο όμως ήταν ότι ήταν σε κλίμακα 1/24! Μετά από αυτή την ανακάλυψη, η κατασκευή τού όλου οχήματος ήταν πλέον εφικτή! Όμως υπήρχε ένα ακόμη θέμα, που φαινόταν απλό, αλλά τελικά δεν ήταν: το πώς θα έρθει το πακέτο από τη μακρινή Κίνα στην Ελλάδα… Η παραγγελία έγινε - όπως και πολλές δεκάδες άλλες - από τον Αρχηγό, αλλά ο Κινέζος, παρά το ότι συμφώνησε να το στείλει και πληρώθηκε, στη συνέχεια δεν έδειξε σημεία ζωής… Ήταν και η εποχή που ο Covid-19 είχε παραλύσει τα πάντα, αλλά τελικά δεν ξέρουμε αν έφταιγε αυτό… Αφού λοιπόν πέρασε περίπου 1 έτος, αλλάξαμε Κινέζο, αλλά το αποτέλεσμα ήταν και πάλι το ίδιο… Τελικά, αφού πέρασε κι άλλος χρόνος, έγινε μια προσπάθεια να παραγγελθεί δια της… πλαγίας οδού, και τελικά ήταν επιτυχής: το παράγγειλε ο Αγάπιος στην Αγγλία, το κιτ πήγε εκεί, και μετά το μετέφερε αεροπορικώς ως χειραποσκευή και μου το παρέδωσε αυτοπροσώπως! Δικαιολογημένα λοιπόν αμφότεροι οι εξαιρετικοί φίλοι έχουν τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου για τις ενέργειές τους! Το περιεχόμενο του «περιβόητου» - όπως εξελίχθηκε… - κουκλόσπιτου είναι αυτό: Και μετά από αυτή την – ελπίζω όχι ανιαρή – εισαγωγή, πάμε στο «κυρίως πιάτο» της παρουσίασης… Πρώτα από όλα κατασκευάστηκε μια κουκέτα με 2 διπλά κρεββάτια. Ακολούθησε η κατασκευή των επίπλων τής τραπεζαρίας. Η παρουσίαση του εσωτερικού θα συνεχιστεί και στο επόμενο update, που θα περιλαμβάνει την κουζίνα, τους βοηθητικούς χώρους και μερικά ψιλολόγια. Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by konstantinf on May 26, 2023 8:38:36 GMT 2
Μιαμ-μιαμ! Τα ξύλινα πάνελς πώς βάφτηκαν; Μήπως ένα πέρασμα βερνικιού επίπλων κήπου/βεράντας με φαρδύ πλακέ πινελάκι θα έδινε "ζωή" στο ξύλο; Καλή συνέχεια!
ΥΓ. Απορώ για τα προβλήματα της αποστολής από Κίνα. Τον τελευταίο χρόνο έχω πάρει κάμποσα υλικά από εκεί χωρίς πρόβλημα (και με τον ΦΠΑ πληρωμένο εξαρχής)...
|
|