|
Post by czt on May 1, 2020 8:46:44 GMT 2
Αγαπητοί μου φίλοι, καλημέρα και ευχαριστώ για τα σχόλια. Για το sealer τώρα, δεν ξέρω πολλά για τα συστατικά του κλπ. Σύμφωνα με το site της Zero Paints είναι κίτρινο oxide isolator, οπότε ίσως η ετικέτα sealer να είναι λίγο πραπλανητική. Επίσης, δεν ξέρω πως το ζητάς στο εμπόριο, αν υπάρχει σε σπρέι κλπ Αυτό που κάνει δεν είναι να κλείνει πόρους αλλά να μπλοκάρει το κόκκινο χρώμα του πλαστικού να κάνει bleed σε λευκά ή ανοιχτόχρωμα χρώματα. Είναι ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο και έχω αντιμετωπίσει σε κάποια fujimi και μια αρχαία 312Τ της Nichimo, που έφτιαξα για ένα πελάτη. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι είναι ο (σχεδόν) μοναδικός τρόπος να βαφτεί το συγκεκριμένο μοντέλο. Από διάφορες δοκιμές που έκανα, στα spare κομμάτια του κιτ, με αστάρι (γκρι εμπορίου) και στη συνέχεια λευκό, το τελευταίο γινόταν ροζ σε ελάχιστα λεπτά. Στη συνέχεια δοκίμασα μαύρο αστάρι, γκρι σπρέι εμπορίου και το λευκό, με τα ίδια αποτελέσματα. Στη συνέχεια δοκίμασα με silver αστάρι της gaia, γκρι και λευκό. Σε αυτήν την περίπτωση το ροζ ήταν λιγότερο έντονο αλλά υπήρχε (πιθανόν έφταιγε ότι δεν ψέκασα silver και από τις 2 πλευρές το κομμάτι δοκιμής, αλλά δεν είμαι σίγουρος, οπότε πρέπει να το ξαναδοκιμάσω). Το sealer της ZP δεν το έτριψα, απλά αστάρωσα από πάνω. Επίσης, ακολούθησα τις οδηγίες και έριξα ένα μόνο χέρι και πέρασα sealer και τα κομμάτια που θα βαφτούν μόνο κόκκινα, γιατί το bleed περνάει και στις χαλκομανίες (στο συγκεκριμένο τουλάχιστον). Αυτό που έκανα λάθος, (σποιλεριάζω το επόμενο επεισόδιο) είναι ότι τα κομμάτια που δεν ψέκασα και εσωτερικά με sealer, έγιναν ολίγον ροζουλί, εξωτερικά. Οπότε επανέλαβα τη διαδικασία. Αυτό που λέει ο Φάνης, για βερνίκι ίσως παίξει, αλλά το θεωρώ λίγο ρίσκο να βάψεις 4-5 χρώματα+βερνίκια, με βάση βερνίκι, γιατί η αντίδραση κάποιου με κάτι είναι πολύ πιθανή. Συγνώμη, αν δεν σας κάλυψα πλήρως σε κάποιες ερωτήσεις ή επισημάνσεις σας, αλλά δυστυχώς κάποια πράγματα τα αγνοώ. Προσπάθησα να σας περιγράψω όμως, όσο πιο εμπεριστατωμένα μπορούσα τις δοκιμές μου από τη χρήση του, ώστε να ξέρετε τι να κάνετε, αν σας τύχει μια τέτοια περίπτωση. Και σίγουρα "σιλάρετε" και εσωτερικά τα κομμάτια για να μην την πατήσετε όπως εγώ. Καλημέρα Η αποχρωση μου φερνει στο μυαλο το χρωμα που εχουν τα αεροσκαφη πριν πεσουν τα χρωματα και κανουν τις παραλαγες (4ης γενιας και 3ης γενιας αεροσκαφη τα 5ησ εχουν σε αποχρωση πετρονας). Εξου και η ερωτηση μηπως εχει σχεσει για να βγει το χρωμα πιο καλα? Επισησς μετα θα βαλεις ασταρι η κατευθειαν χρωμα? Δε ξερω αν προτρεχουν οι ερωτησεις αλλα ειναι μια καλη λυση για πιο καλα κοκκινα αποτελεσματα αν καταλαβαινω σωστα. Καλημερα αγαπητε φιλε Γιωργο .. Παρα πολυ ωραια κ απλα τα ειπες κ συμφωνω μονο μια ερωτηση εχω .. blending σημαινει αναμειξη αυτη η αναμειξη γιατι γινετε τι φταιει στο πλαστικο ? ποια ειναι η λογικη που συμβαινει Ναι, νομίζω φταίει το πλαστικό αλλά υπάρχει και ένα ενδεχόμενο να οφείλετε ή/και στα "λάδια" του καλουπρίσματος. Τώρα τι και πως ακριβώς, δεν ξέρω. Αυτό που παρατήρησα, στο συγκεκριμένο κιτ, ήταν ότι το πλαστικό είναι "λαδωμένο", "πορώδες", δεν ξέρω πως να το περιγράψω, ακριβώς. Ακολούθησα εκτενή διαδικασία πλυσίματος, καθαρίσματος, όπως κάνω στα κιτ ρητίνης, αλλά δεν βοήθησε τελικά. Καλημέρα Σπογγωειδες? ασσετον αν εβαζες?
|
|
|
Post by gtziaf on May 1, 2020 9:49:29 GMT 2
Η αποχρωση μου φερνει στο μυαλο το χρωμα που εχουν τα αεροσκαφη πριν πεσουν τα χρωματα και κανουν τις παραλαγες (4ης γενιας και 3ης γενιας αεροσκαφη τα 5ησ εχουν σε αποχρωση πετρονας). Εξου και η ερωτηση μηπως εχει σχεσει για να βγει το χρωμα πιο καλα? Επισησς μετα θα βαλεις ασταρι η κατευθειαν χρωμα? Δε ξερω αν προτρεχουν οι ερωτησεις αλλα ειναι μια καλη λυση για πιο καλα κοκκινα αποτελεσματα αν καταλαβαινω σωστα. Όχι δεν προτρέχουν, Κωστή. Χρησιμοποίησα αστάρι πριν το βάψιμο, ακολουθώντας τις οδηγίες. Το υλικό είναι πορώδες και δεν είναι καλό υπόστρωμα για βάψιμο. Επίσης δεν έχει καμιά σχέση με το να βγαίνει καλύτερο το κόκκινο. Λύνει το πρόβλημα να μην "περνάει" το κόκκινο χρώμα του πλαστικού στο λευκό και το μετατρέπει σε ροζ. Αν το αυτοκίνητο ήταν μόνο κόκκινο δεν θα υπήρχε πρόβλημα και το "seαler" δεν χρειαζόταν. Αλλά, έλα που έχει λευκές λωρίδες, οι οποίες πρέπει να προστατευθούν. Σπογγωειδες? ασσετον αν εβαζες? Όχι σπογγωειδής, δεν θα το έλεγα. Τα καθάρισμα με degreaser, κυρίως για να αποφύγω τις φουσκάλες που έχουν αντιμετωπίσει κάποιοι συνάδελφοι στο F1m, όταν βάφουν πάνω στο πλαστικό της ebbro.
|
|
|
Post by czt on May 1, 2020 11:29:53 GMT 2
Η αποχρωση μου φερνει στο μυαλο το χρωμα που εχουν τα αεροσκαφη πριν πεσουν τα χρωματα και κανουν τις παραλαγες (4ης γενιας και 3ης γενιας αεροσκαφη τα 5ησ εχουν σε αποχρωση πετρονας). Εξου και η ερωτηση μηπως εχει σχεσει για να βγει το χρωμα πιο καλα? Επισησς μετα θα βαλεις ασταρι η κατευθειαν χρωμα? Δε ξερω αν προτρεχουν οι ερωτησεις αλλα ειναι μια καλη λυση για πιο καλα κοκκινα αποτελεσματα αν καταλαβαινω σωστα. Όχι δεν προτρέχουν, Κωστή. Χρησιμοποίησα αστάρι πριν το βάψιμο, ακολουθώντας τις οδηγίες. Το υλικό είναι πορώδες και δεν είναι καλό υπόστρωμα για βάψιμο. Επίσης δεν έχει καμιά σχέση με το να βγαίνει καλύτερο το κόκκινο. Λύνει το πρόβλημα να μην "περνάει" το κόκκινο χρώμα του πλαστικού στο λευκό και το μετατρέπει σε ροζ. Αν το αυτοκίνητο ήταν μόνο κόκκινο δεν θα υπήρχε πρόβλημα και το "seαler" δεν χρειαζόταν. Αλλά, έλα που έχει λευκές λωρίδες, οι οποίες πρέπει να προστατευθούν. Σπογγωειδες? ασσετον αν εβαζες? Όχι σπογγωειδής, δεν θα το έλεγα. Τα καθάρισμα με degreaser, κυρίως για να αποφύγω τις φουσκάλες που έχουν αντιμετωπίσει κάποιοι συνάδελφοι στο F1m, όταν βάφουν πάνω στο πλαστικό της ebbro. ευχαριστω πολυ!!!
|
|
|
Post by mikys2019 on May 1, 2020 12:45:01 GMT 2
Η αποχρωση μου φερνει στο μυαλο το χρωμα που εχουν τα αεροσκαφη πριν πεσουν τα χρωματα και κανουν τις παραλαγες
Κωνσταντινε μου ...τα αεροσκαφοι ολα ειναι φτιαγμενα απο κραματα αλουμινιου κ χωρις ειδικο ασταρι δεν θα κολουσε καμμια μπογια πανω κ θα ξεφλουδιζαν σαν τρελα Τωρα προς το χρωμα ειναι αναλογα την εταιρεια που αγορασαν το ασταρι η την παραγγελια που εχει κανει η κατασκευαστρια εταιρια
Το υλικό είναι πορώδες και δεν είναι καλό υπόστρωμα για βάψιμο.
Γιωργο θυμασαι που στο ειπα οτι αυτος ειναι ο λογος κ ολες αυτες οι μικροτρυπες ηταν γεματες απο το λαδι του καλουπιου ...οποτε αριστη η χρηση sealer ,θα μπορουσες να το περναγες κ πολυ ψιλο στοκο σε σπρευ η με αερογραφο .
|
|
|
Post by gtziaf on May 2, 2020 8:43:03 GMT 2
οποτε αριστη η χρηση sealer ,θα μπορουσες να το περναγες κ πολυ ψιλο στοκο σε σπρευ η με αερογραφο . Μιχάλη, στα σημεία που στόκαρα (με tamiya ή/και υγρό στόκο gunze), πάλι περνούσε το κόκκινο του πλαστικού. Οπότε δεν ξέρω, σίγουρα όμως το sealer της ZP, είναι πιο εύκολη διαδικασία. Ψιλό στόκο σε σπρέι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Καλημέρα
|
|