|
Post by czt on Apr 26, 2020 23:36:11 GMT 2
Κανονικά έρεπε να κάνω σε όλους ταγκ αλλά θα ξεχειλώσει για αυτό εδω όλα μαζί. Το κρέας θα αφήσουμε και θα πιάσουμε τα ψάρια λέω εγώ εκεί προς τα στενά της περαιας με τον μαέστρο σακη να χτυπά το ρωμαϊκό τύμπανο για μα τραβάμε κουπί στη ρωμαϊκή γαλέρα . Συνονόματε έγραψες! Αλεξ επειδή πήρες ρόλο για αρχή χαλαρά μη το βουλιάζεις και δεν έχουμε έργο γιατί θα ειΝαι γεμάτο Ρωμαίους. Καλός ο Μιλιτης αλλά ήρθε η ώρα για κάτι από σταφύλι ήρθε ο Μάιος τα κομπρεσέρ θα βγουν στο μπαλκόνι μαζί με τα φιδακια και γαύρο τηγάνι και γούνα σαρδέλα και άφθονο τσιπουρο και η θάλασσα να μας μιλάει . Γιώργο μια εταιρεία που πρέπει να συζητηθεί πολύ γιατί έχει ενδιαφέροντα κομμάτια! Πρέπει να βρεθούμε έστω με ήλιο για να κάνουμε ανασκόπηση
|
|
|
Post by Sakis on Apr 27, 2020 14:00:25 GMT 2
Κι έλεγα ότι μόνο εμένα με χαλάει το χοντρό πλαστικό σε εισαγωγές. Απλά χαίρομαι να βλέπω τις κατασκευαστικές σου εργασίες (όχι ότι δεν απολαμβάνω τα βαψίματά σου)....
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 29, 2020 16:27:08 GMT 2
Είστε ωραίοι, για τα ebbro μπορεί να συζητήσουμε και πιο νωρίς Κωστή, μείνε συντονισμένος. Σάκη, όπου μπορούμε κάτι κάνουμε. Για βαψίματα, πολύ σύντομα...
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 29, 2020 16:56:59 GMT 2
Οι εργασίες συνεχίστηκαν με την προετοιμασία των υπόλοιπών κομματιών, που βάφονται στα χρώματα του livery. Έτσι ασχολήθηκα με τη πίσω πτέρυγα, όπου τα end plates λέπτυναν και απέκτησαν τρύπες για τα rivets ρύθμισης της πτέρυγας. Τα ίδια τα πτερύγια καθαρίστηκαν από το φλας στις ακμές τους και λέπτυναν, όσο ήταν δυνατόν. Εδώ να σημειώσω ότι δεν χρησιμοποίησα τα φωτοχαραγμένα end plates του σετ της studio27, για χάρη ευκολίας συναρμογής και σταθερότητας. Στη συνέχεια, τοπικά αστάρωσα τις ενώσεις και διορθώθηκαν όπου υπήρχαν ατέλειες στην προετοιμασία των κομματιών. Ακολούθως, ξεκίνησε το θρίλερ. Οι spare εισαγωγές αέρα (για το βρεταννικό gp) ασταρώθηκαν όπου εκεί παρατήρησα έντρομος ότι το πλαστικό "έτρωγε" χρώμα. Το φαινόμενο λέγεται bleeding και είναι αρκετά συνηθισμένο ιδίως με το κόκκινο πλαστικό κάποιων εταιριών (π.χ. fujimi). Στη παρακάτω φώτο το δεξί κομμάτι είναι ψεκασμένο απευθείας με το αστάρι (μοτιπ) ενώ στο αριστερό έχει ψεκαστεί ένα ελαφρύ χέρι sealer, πριν το άσταρωμα. Για τους προφανείς, από τα παραπάνω, λόγους αποφάσισα να περάσω με sealer όλα τα κομμάτια του αμαξώματος. Ελπίζω αυτό να δώσει τη λύση. Η συνέχεια, έχει ανατροπή
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 29, 2020 17:01:18 GMT 2
Μέχρι στιγμής όμως το πράμα πάει χωρίς τούμπα... Για να δούμε...
|
|
|
Post by alex78 on Apr 29, 2020 17:07:22 GMT 2
Εμφανής η διαφορά πάχους των πτερυγίων Γιώργο, σαν κουπιά ήταν πρίν. Το sealer τι ακριβώς προστατεύει? Το χρώμα του αυτό βοηθάει σε κάτι?
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 29, 2020 19:10:59 GMT 2
ΧΑΧΑΧΑΧΑ Πρωτη φορα ακουω πλαστικο να χρειαζεται sealer ...γιωργο μου για κοιτα σε παρακαλω μηπως ειναι ξυλινο κ οχι πλαστικο .. Για να ρουφαει το ασταρι μονο ενας λογος μπορει να υπαρχει ...μικροσκοπικες τρυπες .. εαν εχεις μικροσκοπειο η καλο φακο για δες σε παρακαλω .
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 29, 2020 19:14:26 GMT 2
Το sealer χρησιμοποιηθηκε πρωτη φορα στα ξυλινα επιπλα για να κλεινουν οι ποροι και να μην ρουφανε πολυ χρωμα και μπορουμε να πουμε οτι εκανε κ καποιο ειδος στοκαρισματος .
|
|
|
Post by alex78 on Apr 29, 2020 19:29:08 GMT 2
Ευχαριστώ Μιχάλη. Άν δουλέψεις κοινό εμπορίου θα έχεις πρόβλημα με το πλαστικό?
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 29, 2020 19:34:50 GMT 2
Από την στιγμή που αποφάσισες να μην χρησιμοποιήσεις τα PE end plates, η λέπτυνση των πλαστικών κομματιών ήταν μονόδρομος Γιώργο. Γενικά σε μονοθέσια, πολλά κομμάτια θέλουν λείανση για να έχουμε ένα όμορφο/πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα οπότε καλά κάνεις και το αναφέρεις Γιώργο για όσους δεν έχουν ασχοληθεί αλλά ίσως στο μέλλον θελήσουν να ασχοληθούν με μονοθέσια. Έριξα και εγώ πολύ τρίψιμο στην 24αρα F2007 της Revell, ελπίζω να μην πάει χαμένο! Όσον αφορά το sealer της zero (δεν το έχω χρησιμοποιήσει), ξέρεις τι συστατικό είναι; Θα μπορούσε κάποιος εναλλακτικά να χρησιμοποιήσει ένα ματ ή σατινέ βερνίκι αντί για το sealer? Καλή συνέχεια με τις ωραίες εργασίες Γιώργο;
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 30, 2020 1:51:49 GMT 2
Αλεξ ο σκοπος του σηλερ ειναι να κλεινει πορους .το πλαστικο δεν εχει οπως κ το σιδερο οποτε δεν κερδιζεις κατι το μονο που μπορεις να πεις κανεις ενα τυπο ασταροστοκαρισματος με το σηλερ Κ φυσικα μετα θελει τριψιμο .
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 30, 2020 8:49:56 GMT 2
Αγαπητοί μου φίλοι, καλημέρα και ευχαριστώ για τα σχόλια. Για το sealer τώρα, δεν ξέρω πολλά για τα συστατικά του κλπ. Σύμφωνα με το site της Zero Paints είναι κίτρινο oxide isolator, οπότε ίσως η ετικέτα sealer να είναι λίγο πραπλανητική. Επίσης, δεν ξέρω πως το ζητάς στο εμπόριο, αν υπάρχει σε σπρέι κλπ Αυτό που κάνει δεν είναι να κλείνει πόρους αλλά να μπλοκάρει το κόκκινο χρώμα του πλαστικού να κάνει bleed σε λευκά ή ανοιχτόχρωμα χρώματα. Είναι ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο και έχω αντιμετωπίσει σε κάποια fujimi και μια αρχαία 312Τ της Nichimo, που έφτιαξα για ένα πελάτη. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι είναι ο (σχεδόν) μοναδικός τρόπος να βαφτεί το συγκεκριμένο μοντέλο. Από διάφορες δοκιμές που έκανα, στα spare κομμάτια του κιτ, με αστάρι (γκρι εμπορίου) και στη συνέχεια λευκό, το τελευταίο γινόταν ροζ σε ελάχιστα λεπτά. Στη συνέχεια δοκίμασα μαύρο αστάρι, γκρι σπρέι εμπορίου και το λευκό, με τα ίδια αποτελέσματα. Στη συνέχεια δοκίμασα με silver αστάρι της gaia, γκρι και λευκό. Σε αυτήν την περίπτωση το ροζ ήταν λιγότερο έντονο αλλά υπήρχε (πιθανόν έφταιγε ότι δεν ψέκασα silver και από τις 2 πλευρές το κομμάτι δοκιμής, αλλά δεν είμαι σίγουρος, οπότε πρέπει να το ξαναδοκιμάσω). Το sealer της ZP δεν το έτριψα, απλά αστάρωσα από πάνω. Επίσης, ακολούθησα τις οδηγίες και έριξα ένα μόνο χέρι και πέρασα sealer και τα κομμάτια που θα βαφτούν μόνο κόκκινα, γιατί το bleed περνάει και στις χαλκομανίες (στο συγκεκριμένο τουλάχιστον). Αυτό που έκανα λάθος, (σποιλεριάζω το επόμενο επεισόδιο) είναι ότι τα κομμάτια που δεν ψέκασα και εσωτερικά με sealer, έγιναν ολίγον ροζουλί, εξωτερικά. Οπότε επανέλαβα τη διαδικασία. Αυτό που λέει ο Φάνης, για βερνίκι ίσως παίξει, αλλά το θεωρώ λίγο ρίσκο να βάψεις 4-5 χρώματα+βερνίκια, με βάση βερνίκι, γιατί η αντίδραση κάποιου με κάτι είναι πολύ πιθανή. Συγνώμη, αν δεν σας κάλυψα πλήρως σε κάποιες ερωτήσεις ή επισημάνσεις σας, αλλά δυστυχώς κάποια πράγματα τα αγνοώ. Προσπάθησα να σας περιγράψω όμως, όσο πιο εμπεριστατωμένα μπορούσα τις δοκιμές μου από τη χρήση του, ώστε να ξέρετε τι να κάνετε, αν σας τύχει μια τέτοια περίπτωση. Και σίγουρα "σιλάρετε" και εσωτερικά τα κομμάτια για να μην την πατήσετε όπως εγώ. Καλημέρα
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 30, 2020 9:40:34 GMT 2
Καλημερα αγαπητε φιλε Γιωργο .. Παρα πολυ ωραια κ απλα τα ειπες κ συμφωνω μονο μια ερωτηση εχω .. blending σημαινει αναμειξη αυτη η αναμειξη γιατι γινετε τι φταιει στο πλαστικο ? ποια ειναι η λογικη που συμβαινει
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 30, 2020 9:53:33 GMT 2
Καλημερα αγαπητε φιλε Γιωργο .. Παρα πολυ ωραια κ απλα τα ειπες κ συμφωνω μονο μια ερωτηση εχω .. blending σημαινει αναμειξη αυτη η αναμειξη γιατι γινετε τι φταιει στο πλαστικο ? ποια ειναι η λογικη που συμβαινει Μιχάλη, bleeding είναι και έχει γράψει ο Γιώργος, οπότε καταλαβαίνεις τώρα το πρόβλημα και την βοήθεια του sealer.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 30, 2020 10:15:12 GMT 2
Καλημερα αγαπητε φιλε Γιωργο .. Παρα πολυ ωραια κ απλα τα ειπες κ συμφωνω μονο μια ερωτηση εχω .. blending σημαινει αναμειξη αυτη η αναμειξη γιατι γινετε τι φταιει στο πλαστικο ? ποια ειναι η λογικη που συμβαινει Ναι, νομίζω φταίει το πλαστικό αλλά υπάρχει και ένα ενδεχόμενο να οφείλετε ή/και στα "λάδια" του καλουπρίσματος. Τώρα τι και πως ακριβώς, δεν ξέρω. Αυτό που παρατήρησα, στο συγκεκριμένο κιτ, ήταν ότι το πλαστικό είναι "λαδωμένο", "πορώδες", δεν ξέρω πως να το περιγράψω, ακριβώς. Ακολούθησα εκτενή διαδικασία πλυσίματος, καθαρίσματος, όπως κάνω στα κιτ ρητίνης, αλλά δεν βοήθησε τελικά. Καλημέρα
|
|
|
Post by alex78 on Apr 30, 2020 12:20:37 GMT 2
Γιώργο εμένα τουλάχιστον με κατατόπισες πολύ, ευχαριστώ!
|
|