|
Post by konstantinf on Apr 4, 2020 8:53:18 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Παύλο! Το ακουμπιστηρι δείχνει λίγο ταλαιπωρημένο, στη φωτό είναι η πλευρά που θα κρυφτεί; Όντως, το μεσαίο ακουμπιστήρι ήταν απαιτητικό στην επένδυσή του με εμφανή τα αποτελέσματα των ορίων της ταπετσαρικής ικανότητας μου . Όπως θα δείτε στο επόμενο update, οι πιο χτυπητές ατέλειες κρύφτηκαν (ούτως ή άλλως, στο τελειωμένο μοντέλο, το πίσω κάθισμα είναι στο μισοσκόταδο. Η Citroën ήταν φτιαγμένη και για τρυφερούς εναγκαλισμούς... )
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 5, 2020 9:50:39 GMT 2
Καλημέρα σε όλους! Με τις πλάτες του πίσω καθίσματος τελείωσε (προς το παρόν) το ταπετσάρισμα:
Βάφτηκαν ακόμα οι εσωτερικές επενδύσεις εμπρός και των στύλων Β:
Από ταπετσάρισμα απομένουν ακόμα οι επενδύσεις των θυρών (δέρμα) και της οροφής (ύφασμα). Στη συνέχεια προχωρήσαμε στους τροχούς:
Τέλος, ετοιμάστηκαν οι φρενόπλακες και οι δαγκάνες των ταμπούρων (αριστερά οι εμπρός, δεξιά οι πίσω):
Κλασική περίπτωση μοντελιστικού μαζοχισμού, μιας και στο τελειωμένο μοντέλο δεν θα φαίνεται τίποτε από αυτά, δεδομένου ότι οι τροχοί δεν μπορούν καν να αφαιρεθούν (κολλημένοι και όχι βιδωτοί...). Ο μαζοχισμός μου σταμάτησε μόνο στην μη εξάλειψη των pin marks από τις δαγκάνες ). Από βδομάδα περνάμε σιγά-σιγά στο χτίσιμο της καρότσας καθώς τελείωσαν οι προφάσεις και οι επιφάνειες στέγνωσαν. Καλή Κυριακή και να 'στε όλοι καλά!
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 5, 2020 10:14:01 GMT 2
καλημερα κωστα μου ...ομορφα προχωραει μπραβο .. θα μας πεις τι χρωματα χρησιμοποιεις γιατι στρωνουν παρα πολυ ωραια ( δουλεια αερογραφου )
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 5, 2020 10:25:05 GMT 2
Καλημέρα Μιχάλη! Οι ζάντες βάφτηκαν με σπρέι Tamiya Light Sand (TS46). Οι εσωτερικές επενδύσεις πινελάτες με Μr. Hobby Mahogany (H84). Οι φρενόπλακες με σπρέι Tamiya SemiGloss Black (TS29), οι δαγκάνες με σπρέι Tamiya Gun Metal (TS38) και οι λεπτομέρειες πινελάτες (τα φερμουίτ με ακρυλικό Model Master Red Brown (RAL8012)).
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 5, 2020 10:52:47 GMT 2
Οι εσωτερικές επενδύσεις πινελάτες με Μr. Hobby Mahogany (H84) εχεις πολυ καλο χερι ....μπραβο
|
|
|
Post by alex78 on Apr 5, 2020 11:21:07 GMT 2
Εξαιρετικά βαψίματα, ειδικά πάνω στους τροχούς που είναι δύσκολες επιφάνειες!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 5, 2020 11:58:32 GMT 2
Ωραία η πρόοδος, Κωνσταντίνε. Οι τροχοί φανταστικοί. Τελικά δεν έχω πειστεί για τη χρήση του δέρματος, ακόμη και στην 1/8 κι έχοντας την τύχη να το δω κι από κοντά. Μάλλον αφαιρεί πόντους πάρα προσθέτει, για τη δική μου αισθητική πάντα. Επίσης, ανατρέχοντας στις φώτο σου, τον πίνακα οργάνων, αν μπορείς να τον αποσυναρμολογήσεις φυσικά, εγώ θα τον ξανά-εβαφα. Το texture της γυαλάδας είναι πολύ έντονο, ακόμη και για αυτοκίνητο της εποχής. Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 5, 2020 12:42:04 GMT 2
Μιχάλη, Αλέξη, Γιώργο, σας ευχαριστώ πολύ! Τελικά δεν έχω πειστεί για τη χρήση του δέρματος, ακόμη και στην 1/8 κι έχοντας την τύχη να το δω κι από κοντά. Μάλλον αφαιρεί πόντους πάρα προσθέτει, για τη δική μου αισθητική πάντα. Όπως εξήγησα σε προηγούμενη ανάρτηση, η επένδυση με δέρμα εδώ επιλέχθηκε ως λύση ανάγκης, δεδομένης της έλλειψης συνάφειας του πλαστικού των καθισμάτων με το αστάρι της Humbrol. Στα κλασικά μοντέλα της Pocher είναι τις περισσότερες φορές αναγκαία, καθώς τα καθίσματα κατασκευάζονται εκ του μηδενός. Δυστυχώς δεν είχα ανάμνηση αυτής της δυσκολίας από την πρώτη κατασκευή της Citroën, καθώς τότε τα καθίσματα είχαν βαφτεί πινελάτα (με ακρυλική της Tamiya). Να τον αποσυναρμολογήσω αποκλείεται, πρόκειτα απλά να γυαλιστούν οι μεγαλύτερες επιφάνειες του ταμπλό, όπως και όλα τα άλλα μαύρα gloss.
|
|
|
Post by czt on Apr 6, 2020 23:46:31 GMT 2
Πολύ ωραίες εργασίες κρίμα που δε θα φενονται όλη αυτή η δουλειά αλλά είμαστε τυχεροί που τα βλεπιυμε
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 7, 2020 7:22:34 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Αυτό που λες είναι μια από τις βασικές αξίες των WIP: να δείχνει ιδέες και τεχνικές για αφανή μέρη του τελειωμένου μοντέλου.
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 7, 2020 11:48:26 GMT 2
ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κωνσταντινε μου ενα μεγαλο μπραβο γιατι ενα κιτ τον 140 ευρω το εχεις κανει να φαινεται τον 1000 ευρω κ εδωσες πολυ μεγαλη σημασια κ αξια στο heller (εχτες το βραδυ ειδα την τιμη του κ τρελαθηκα )
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Apr 7, 2020 12:11:15 GMT 2
Πολυ ωραια βαψιματα Κωνσταντινε
Μπραβο
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 7, 2020 12:27:49 GMT 2
Μιχάλη, Παναγιώτη, σας ευχαριστώ πολύ! Αλλά μην βιάζεστε, όπως ξαναείπα, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά...
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 7, 2020 13:02:01 GMT 2
ΜΠΑ η δικια σου αχλαδα δεν εχει ουρα πισω ....
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 12, 2020 16:45:36 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Ιδού λοιπόν, άρχισαν τα όργανα! Τουτέστιν, ξεκίνησε η σοβαρή ενασχόληση με το αμάξωμα. Κατ' αρχήν τρίφτηκαν με micromesh και γυαλίστηκαν με compound της Tamiya τα πλαϊνά και συναρμολογήθηκαν με την βάση:
Αξιοσημείωτο εδώ, το γεγονός ότι λίγο πριν γίνει η συναρμολόγηση η βάση έπεσε στο πάτωμα από ύψος ενός μέτρου. Χοντρικά άντεξε μια χαρά, ξεκόλλησαν μόνο οι ράβδοι στήριξης του λίκνου του κινητήρα και μια τραβέρσα στο κάτω μέρος. Μετά το ξανακόλλημα, ω του θαύματος, κάτι μικροχάσματα που είχαν παρατηρηθεί στο dry fit (βλ. προηγούμενη ανάρτηση) είχαν ως δια μαγείας εξαφανιστεί. Είναι αυτονόητο, ότι δεν συστήνω αυτή τη μέθοδο για την αντιμετώπιση προβλημάτων συναρμογής, αλλά αν τυχόν και συμβεί, είναι καλοδεχούμενη... Στη συνέχεια γυαλίστηκε το πίσω μέρος...
... και η οροφή της καμπίνας, όπου προστέθηκαν το παρμπρίζ και το πίσω παράθυρο:
Σειρά είχε κατόπιν η εσωτερική επένδυση της οροφής. Το κιτ δίνει γι' αυτό τον σκοπό ένα φορμαρισμένο φύλλο πολύ λεπτού στυρενίου, το οποίο συν τοις άλλοις ήταν και τσαλακωμένο:
Όπως είχα προαναγγείλει, αντικαταστάθηκε με αυτοκόλλητο μπεζ βελούδο. Τα"φουσκώματα" προσομοιώθηκαν με "σαμαράκια" από δεύτερη και τρίτη στρώση αυτοκόλλητου, με ικανοποιητικό αποτέλεσμα:
Το τμήμα πίσω από το προτελευταίο σαμαράκι που στις φωτό δείχνει ελαφρά στραβοχυμένο, κόπηκε και αντικαταστάθηκε με πολύ αρτιότερο κόλλημα. Αυτά τα λίγα για σήμερα.
Καλή Μεγαλοβδομάδα και καλή Ανάσταση - ΕΝΤΟΣ!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 12, 2020 17:09:09 GMT 2
Τι κρατάω από το αποψινό update του Κωνσταντίνου.... * Το αποτρεπτικό, πλήν όμως αποτελεσματικό, dry fit ελεύθερης πτώσης. * Η πανοραμική φωτό που καλύπτει το σκαμπώ.
Τις επενδύσεις και τα γυαλίσματα τα αφήνω για τους άλλους....
|
|