|
Post by konstantinf on Feb 23, 2020 18:52:06 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη. Τώρα που το βλέπω, η σκουριά θα ήθελε πιθανώς και μια δόση ματ βερνίκι από πάνω, αλλά δεν πειράζει...
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 23, 2020 18:53:02 GMT 2
Άρχισε να δείχνει το μοτέρ, με τα περιφερειακά και τις λεπτομέρειες. Το πάνω εμπρός τμήμα (αυτό που έχει τη φτερωτή), το έβαψες άλλη απόχρωση; Επίσης, βλέπω τις διάφορες ενώσεις του πλαστικού σε διάφορα σημεία του μοτέρ, με αποκορύφωμα την εισαγωγή του καρμπιρατέρ. Είναι τόσο χάλια το κιτ, που δεν παίρνει παραπάνω; Τέλος, τις ανάγλυφες βίδες κλπ στο μοτέρ, εγώ θα τις έβαφα με κάποιο gun metal ή steel (ακόμη και αν είναι πράσινα στο πραγματικό), για να δείξει πιο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια και καλά παιδέματα
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 23, 2020 19:05:23 GMT 2
Ευχαριστώ για τα σχόλια Γιώργο. Εκτενέστερη απάντηση αύριο γιατί πρέπει να μαρκάρω μια-δυο φωτογραφίες προς τούτο.
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 24, 2020 9:58:32 GMT 2
Επανέρχομαι λοιπόν... Το πάνω εμπρός τμήμα (αυτό που έχει τη φτερωτή), το έβαψες άλλη απόχρωση; Όχι, ίδιο χρώμα, αλλά διαφορετικές φιάλες σπρέι, όπου η δεύτερη είχε χρωματική απόκλιση. Δεν με ενοχλεί, καθώς με γυμνό μάτι είναι δυσδιάκριτο και μονταρισμένο δεν θα φαίνεται. Μερικές από τις ενώσεις είναι ηθελημένα εμφανείς, καθώς το κιτ δίνει τα διάφορα κομμάτια όπως συναρμολογούνται στην πραγματικότητα (κίτρινα βελάκια) ΄ Σχετικά με την είσοδο του καρμπιρατέρ, αν εννοείς το χασματάκι που δείχνει το κόκκινο βελάκι, είχα αποφασίσει να το αφήσω έτσι μιας και δεν φαίνεται όταν κοιτάμε το μοντέλο (ως συνήθως) από πάνω πλάγια. Τώρα που έβαλες το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων, θα δω μπας και το στοκάρω/βάψω.
Αυτό που λες αντιβαίνει στην γενική φιλοσοφία περί ρεαλιστικότητας των μοντέλων μας. Γεγονός είναι ότι στην πραγματικότητα το μπλοκ του κινητήρα βάφονταν πράσινο μετά τη συναρμολόγηση των επιμέρους κομματιών του, και επομένως οι βίδες σκεπάζονταν με χρώμα. Ξέμεναν άβαφτες οι βίδες των κομματιών που έμπαιναν μετά, π.χ. εισαγωγής/εξαγωγής (τις οποίες όντως έβαψα gun metal). Γεγονός είναι επίσης ότι στην κλίμακα αυτή οι λεπτομέρειες αναδεικνύονται ήδη από τις φυσικές φωτοσκιάσεις και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο τονισμό (εξ ου και η πολύ συντηρητική και περιορισμένη χρήση wash εκ μέρους μου). Καλή βδομάδα!
|
|
|
Post by Sakis on Feb 24, 2020 11:51:07 GMT 2
Πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα η προσέγγισή έως τώρα Κωνσταντίνε. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 24, 2020 14:46:00 GMT 2
Να 'σαι καλά Σάκη, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 1, 2020 12:29:57 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου, καλό μήνα και καλή Σαρακοστή από αύριο! Μικρό update σήμερα, πάντα λόγω του αργού ρυθμού που επιβάλλει το καλό κόλλημα των κομματιών. Στήθηκε η λεκάνη του κινητήρα πάνω στο πάτωμα του αυτοκινήτου και προστέθηκε ένα κομμάτι μπρούτζινης δοκού για να ισιώσει η πλάτη: Μονταρίστηκε το λίκνο του κινητήρα και προστέθηκαν οι μοχλοί του χειρόφρενου και το πεντάλ του γκαζιού, καθώς και τα πίσω στηρίγματα του κινητήρα:
Η συνέχεια προσεχώς...
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 1, 2020 13:54:18 GMT 2
Υπεροχο καλο κουραγιο κ καλη συνεχεια ...
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 1, 2020 14:45:06 GMT 2
Ο μηχανισμός γκαζιού, μου άρεσε πολύ! Θες να εξηγήσεις τα σχετικά με τη μπρούτζινη δοκό. Τη χρησιμοποίησες για να ισιώσει το πλαστικό του firewall; Καλό μήνα και καλή συνέχεια κι από μένα
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 1, 2020 18:44:14 GMT 2
Μιχάλη και Γιώργο, ευχαριστώ για τα σχόλια, να 'στε καλά! Θες να εξηγήσεις τα σχετικά με τη μπρούτζινη δοκό. Τη χρησιμοποίησες για να ισιώσει το πλαστικό του firewall; Ακριβώς. Το κεντρικό τμήμα του πυροφράγματος έκανε κοιλιά προς τα μπρος. Η μπρούτζινη δοκός σε σχήμα Π κολλήθηκε στο πλαστικό σε όλο το μήκος της με κυανοακρυλική και συγκρατήθηκε στη θέση της με τρία μανταλάκια για μια νύχτα. "Και το πρόβλημα... πάει!"
|
|
|
Post by Sakis on Mar 2, 2020 0:27:44 GMT 2
Ωραία η λύση με τη δοκό για την καλίμπρα. Επίσης μου άρεσε κι εμένα πολύ το πεντάλ. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 2, 2020 7:46:20 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Σάκη! Δεν ξέρω βέβαια τι σας έπιασε με το πεντάλ του γκαζιού, αλλά, αν εξαιρέσουμε τη δυσκολία του κολλήματος πάνω στην άκρη του μοχλού μεγέθους κεφαλιού καρφίτσας, δεν έχει τίποτα το εξαιρετικό - μόνο ένα στεγνό πινέλο gun metal κατευθείαν πάνω στο μαύρο πλαστικό...
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 8, 2020 9:51:55 GMT 2
Καλημέρα σε όλους! Σταλαματιά-σταλαματιά γεμίζει η στάμνα η πλατιά... Συμπληρώθηκε η πεταλιέρα και οι μοχλοί του αμπραγιάζ:
Ετοιμάστηκαν και τοποθετήθηκαν τα μπροστινά αμορτισέρ. Εδώ προστέθηκαν ελατήρια (από στυλό διαρκείας) εσωτερικά (το κιτ είτε αφήνει αυτόν τον χώρο κενό, είτε μπλοκάρει την κίνηση με έναν πλαστικό κύλινδρο): Ετοιμάστηκε και τοποθετήθηκε η κρεμαγιέρα και οι μοχλοί κατεύθυνσης. Καθώς η ακίδα ενός από αυτούς έσπασε, αντικαταστάθηκε με κομμάτι αλουμινένιας ράβδου ίσης διαμέτρου:
Καλή Κυριακή και καθώς ο κοροναϊός μας κλείνει όλο και πιο πολύ μέσα, ευκαιρία να ασχοληθούμε πιο εντατικά με τα μοντέλα μας...
|
|
|
Post by alex78 on Mar 8, 2020 19:53:13 GMT 2
Οι εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων ευάνταστοι και απολύτως χρηστικοί.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 8, 2020 20:49:16 GMT 2
Ανάγκα και Θεοί πείθονται...
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 9, 2020 16:21:40 GMT 2
Ανελλιπής πρόοδος, Κωνσταντίνε. Μην ξεχνάς να μας δείχνεις και φωτογραφίες με την συνολική εικόνα, για να παρακολουθούμε καλύτερα την πρόοδο.
|
|