|
Post by mikys2019 on Feb 8, 2020 21:21:51 GMT 2
φανταστικη εισαγωγη για καφε κ σκεψη ... σου ευχομαι ολοψυχα κωστα μου καλη επιτυχια αλλα δεν σε φοβαμαι εσενα στα δυσκολα ...σου αρεσουν !!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 9, 2020 7:53:49 GMT 2
Να 'σαι καλά Μιχάλη, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by alex78 on Feb 9, 2020 13:19:04 GMT 2
Δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα, με το καλημέρα απαιτεί το 100% της προσοχής σου!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 9, 2020 14:09:52 GMT 2
Το 'πιασες φίλε μου!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 16, 2020 11:59:49 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Πρώτο ουσιαστικό update γι' αυτήν την κατασκευή. Μέχρι τώρα έχει στηθεί το μισό περίπου του κινητήρα. Στο επίπεδο των ιδιοκατασκευών αντικαταστάθηκαν το καλώδιο και η ντίζα της μίζας (που δίνονται σε μαλακό πλαστικό στο κιτ) με κανονικό καλώδιο και χορδή κιθάρας αντίστοιχα:
Κατασκευάστηκαν και συναρμολογήθηκαν η αντλία βενζίνης και το ντιστριμπιτέρ:
Το σώμα του κινητήρα βάφτηκε με Humbrol # 163 και υπέστη ένα ελαφρό wash κυρίως γύρω από τα μπουλόνια. Και ιδού σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα:
Η κατασκευή προχωράει πολύ αργά καθώς πρέπει να σιγουρευτώ για την σταθερότητα των κολλήσεων. Διάφορα αξονάκια από πλαστικό αντικαθίστανται με μεταλλικά (κομμάτια αλουμινένιου σωλήνα) για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα σπάσουν αργότερα... Υπομονή λοιπόν. Καλή Κυριακή κι ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας!
|
|
|
Post by mikys2019 on Feb 16, 2020 12:22:44 GMT 2
πολυ ομορφη δουλεια ....χωρις να ειμαι ειδικος θα ηθελα λιγο παραπανω wash k ο μονος λογος ειναι οτι ειναι παλιο αυτοκινητο ( ας μιλησουν οι ειδικοι )...μπραβο το πας φανταστικα ...!!!!!!!!!!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 16, 2020 13:37:08 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια Μιχάλη! Σχετικά με το wash, οι ειδικοί έχουν μιλήσει προ πολλού, αλλά συμφωνώ μόνο εν μέρει μαζί τους. Εγώ το χρησιμοποιώ μόνο για να τονίσω λεπτομέρειες (όπως εδώ, όπου το σχετικά μουντό σατινέ πράσινο #163 τείνει να ομογενοποιήσει τις επιφάνειες) αλλά όχι για "παλαίωση" / "φθορά" (weathering). Είτε παλιά είτε σύγχρονα τα αυτοκίνητα, εγώ τα θέλω και τα φτιάχνω "του κουτιού" - όπως τα βλέπεις στο κατάστημα ή όπως τα διατηρούν πεντακάθαρα οι ευτυχείς συλλέκτες κάτοχοι τους...
|
|
|
Post by mikys2019 on Feb 16, 2020 15:48:15 GMT 2
για να πω την αληθεια θα προτιμουσα το wash επειδη δεν μου αρεσει το χρωμα κ θα ηθελα λιγο πιο πολυ αληθοφανεια ...αλλα εσυ εχεις κ το αμαξι κ το πλυντηριο ...
|
|
|
Post by alex78 on Feb 17, 2020 4:25:16 GMT 2
Κωνσταντίνε ωραία προχωράει.
Δύο ερωτήσεις:
1) Τι πάχος καλωδίων χρησιμοποιείς στην 1/8?
2) Σε όλα αυτά τα μεταπολεμικά ο κινητήρας βάφεται σε αυτό το άχαρο πρασινωπό?
Καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 17, 2020 7:21:51 GMT 2
Να 'σαι καλά Αλέξη! Στις ερωτήσεις σου: 1) Ανάλογα με τη χρήση: Στο καλώδιο της μίζας 1,8 mm, για τη γείωση 0,3 mm. Για τα μπουζοκαλώδια θα βάλω 1 mm. 2) Αυτό το άχαρο πράσινο είναι επιλογή της Citroen γι' αυτά τα μοντέλα ήδη από προπολεμικά. Φαίνεται σε όλες τις φωτό αναφοράς. Την πρώτη φορά που το έφτιαξα είχα βάλει Brunswick Green, αλλά φαίνεται πολύ ψεύτικο.
|
|
|
Post by nektarios on Feb 18, 2020 22:06:25 GMT 2
Η κατασκευή μπορεί να προχωράει αργά (με τα δικά σου στάνταρ, αφού λ.χ. με τα δικά μου πάει "σφαίρα"...), αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ περιποιημένο!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 19, 2020 10:54:58 GMT 2
Να 'σαι καλά Νεκτάριε, δίνεις κουράγιο. Ούτως ή άλλως χρειάζομαι ηπιότερους ρυθμούς αυτόν τον καιρό...
|
|
faethonas
Kart Driver
Κυριάκος Παπαδέας
|
Post by faethonas on Feb 21, 2020 20:21:00 GMT 2
Το πράσινο χρώμα ήταν μεταπολεμικά εν αφθονία αφού με το τέλος του Β'ΠΠ είχε περισσέψει από την παραγωγή των αεροπλάνων, από το βάψιμο των ατράκτων.....Η φιλτατη μάρκα με σήμα το αεροπλάνο διέθετε τα πρώτα της μοντέλα αυτοκινήτων μόνο σε πράσινο χρώμα και εξωτερικά, μέχρι εξαντλήσεως στο πράσινο στοκ....Η μικρή μου συνεισφορά προς το ωραίο νήμα .
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 22, 2020 17:47:23 GMT 2
Το πράσινο χρώμα ήταν μεταπολεμικά εν αφθονία αφού με το τέλος του Β'ΠΠ είχε περισσέψει από την παραγωγή των αεροπλάνων, από το βάψιμο των ατράκτων.....Η φιλτατη μάρκα με σήμα το αεροπλάνο διέθετε τα πρώτα της μοντέλα αυτοκινήτων μόνο σε πράσινο χρώμα και εξωτερικά, μέχρι εξαντλήσεως στο πράσινο στοκ....Η μικρή μου συνεισφορά προς το ωραίο νήμα . Σωστός Κυριάκο...
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 22, 2020 18:01:31 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου Με την προσθήκη του μηχανισμού κλειδώματος των ταχυτήτων και των ράβδων λειτουργίας του σαζμάν από την μια πλευρά και των σωλήνων εισαγωγής/εξαγωγής και του καρμπιρατέρ από την άλλη ολοκληρώθηκε ουσιαστικά ο κινητήρας (μένουν ακόμα τα μπουζοκαλώδια). Η "σκουριά" στους σωλήνες εξαγωγής έγινε με ένα mist Dull Red (TS-33) πάνω σε μια βάση Gun Metal (TS-38):
Αξίζει να σημειωθεί ότι μπουλόνια κλπ. που συνήθως αγοράζονται έξτρα φωτοχαραγμένα, εδώ δίνονται στο κιτ:
Μετά από αυτό προχώρησα στη συναρμολόγηση της μπροστινής ανάρτησης / λίκνου του κινητήρα. Προς το παρόν έχει συναρμολογηθεί το λίκνο και τα ψαλίδια (ακόμα άπλυτα και άβαφτα):
Και ιδού σε dry fit ο κινητήρας στο λίκνο του:
Αυτά για σήμερα, καλό ΣΚ και συνεχίστε να αποκρεύετε!
|
|
|
Post by alex78 on Feb 23, 2020 14:00:08 GMT 2
Ενδιαφέρουσα η αποτύπωση της σκουριάς στις εξαγωγές Κωνσταντίνε, καλή καλωδίωση!
|
|