|
Post by gtziaf on Nov 12, 2019 20:40:10 GMT 2
Έτσι, αν δεν λερώσεις δαχτυλάκια δεν γίνεσαι άνδρας. Μια χαρά Φάνη, καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 13, 2019 16:38:54 GMT 2
Έτσι, αν δεν λερώσεις δαχτυλάκια δεν γίνεσαι άνδρας. Μια χαρά Φάνη, καλή συνέχεια Ευχαριστώ Γιώργο! Σε δουλειά να βρισκόμαστε!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 13, 2019 16:51:47 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 15, 2019 17:45:10 GMT 2
Μετά από ατελείωτο τρίψιμο στο αμάξωμα και τον έλεγχο του ύψους της μπροστινής ανάρτησης, κολλήσαμε (με εποξική) τα απαραίτητα κομμάτια πάνω στον αμάξωμα (white metal + PE) πριν περάσουμε γκρίζο αστάρι. Για την εξάλειψη των ραφών, χρησιμοποίησα Tamiya Putty και το Tamiya Liquid Surface Primer ως στόκο και καθάρισα τα υπολείμματα με μπατονέτα νοτισμένη με lacquer thinner. Έχω επαναλάβει αυτή τη διαδικασία 4-5 φορές μέχρι στιγμής και θα την επαναλάβω 2-3 φορές ακόμη πριν το αμάξωμα είναι έτοιμο να δεχθεί γκρίζο αστάρι για να ελέγξω τις ατέλειες. Εν τω μεταξύ, άνοιξα και την άλλη τρύπα στην περιοχή που οδηγεί στην εξάτμιση και έβγαλα τρύπες εκεί που έλειπαν για την πίσω ανάρτηση (0.5mm) και τον μεταλλικό άξονα (1.2mm). Ακόμη δεν έχω ελέγξει το ride height στην πίσω ανάρτηση, θα το πράξω όμως αύριο. Επίσης έχω αρχίσει να φτιάχνω τα δισκόφρενα και τις δαγκάνες (PE) για να τα βαψω-προσαρμόσω όταν είμαι ευχαριστημένος με το ride height. Οι οδηγίες της BBR στο συγκεκριμμένο κιτ δεν είναι βοηθητικές, όχι μόνο στα κυρίως μέρη αλλά και ειδικά στα τμήματα με τις χαλκομανίες και τα Carbon που δίνει. Αν και έχω αρχίσει να καταλαβαίνω σε ποια σημεία και ποτέ πρέπει να τοποθετηθούν αρκετά από αυτά, υπάρχουν ακόμη πολύ μικρά κομματάκια που ακόμη δεν έχω βγάλει άκρη! Επίσης, το white metal δεν είναι τελικά και της καλύτερης ποιότητας/χύτευσης όσο είχα αναφέρει στην εισαγωγή του θέματος (όταν ασχολείσαι με το μοντέλο βλέπεις κάποια πράγματα καλύτερα), αμέτρητες τρύπες, αρκετά ραγίσματα σε διαφορά σημεία στο αμάξωμα, και σε κάποια μέρη/κομμάτια λείπει μέρος του white metal! Σίγουρα όχι το καλύτερο κιτ για να ξεκινήσει κάποιος μεταλλικά 43αρια αλλά πάντως σε βάζει αμέσως στο παιχνίδι, και αποκτάς σημαντικές εμπειρίες για τα επόμενα! ΥΣ. Από ότι έχω δει, το αντίστοιχο κιτ της Tameo (πολύ λίγο πιο ακριβό) είναι σαφές πολύ καλύτερο (π.χ. καλύτερες οδηγίες, Marlboro decals και carbon decals για τις αναρτήσεις, κτλ...), οπότε αν κάποιος σκέφτεται να φτιάξει την F399 μεταξύ των δύο του συστήνω (αν και δεν το έχω φτιάξει) αυτό της Tameo (ή, διαφορετικά, δεν του συστήνω το συγκεκριμμένο της BBR)!
|
|