|
Post by Φάνης on Nov 9, 2019 22:29:01 GMT 2
Ξεκίνησα απόψε την προετοιμασία του αμαξώματος. Έχω ανοίξει τις περισσότερες τρύπες (0.3mm, 0.4mm και 0.5mm), ειδικά για την μπροστινή ανάρτηση, τους καθρέφτες και άλλα εξαρτήματα. Πρέπει όμως να ανοίξω και τις τρύπες για την πίσω ανάρτηση. Ωστόσο, σε αντίθεση με την μπροστινή ανάρτηση, δεν είναι όλες οι τρύπες σηματοδοτημένες για την πίσω ανάρτηση, γι 'αυτό πρέπει να δοκιμάσω πρώτα τις αναρτήσεις (τμήματα PE που πρέπει να λυγίσουν κατάλληλα) για να πάρω μια ιδέα για το πού πρέπει να ανοιχτούν αυτές οι τρύπες! Ούτως ή άλλως αυτό θα γινόταν για να ελέγξω το ride height....Επίσης, ούτε η μεταλλική ράβδος για τους πίσω τροχούς ταιριάζει στο πάχος για να περάσει από τα σημεία που πιστεύω ότι πρέπει, οπότε θα το ελέγξω αύριο ξανά και αν πρέπει να εμβαθύνω τις τρύπες θα το πράξω. Εν τω μεταξύ, έχω αρχίσει τα δοκιμαστικά για να δω ποια μέρη πρέπει να κολληθούν, να στοκαριστούν και να τριφτούν πριν το αστάρωμα. Ένα από αυτά είναι το κάλυμμα από κάτω στο μπροστινό μέρος. Από ότι βλέπω, στο πραγματικό μονοθέσιο αυτό είναι ένα εννιαίο μέρος, οπότε θέλει δουλειά. Καθαρίστηκε για να ταιριάζει και θα κολληθεί-στοκαριστεί-τριφτεί τις επόμενες ημέρες.
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 9, 2019 22:38:25 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 10, 2019 7:32:36 GMT 2
Όσο πιο μικρό, τόσο πιο πολύ δουλειά Φάνη... Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 10, 2019 13:24:02 GMT 2
Όσο πιο μικρό, τόσο πιο πολύ δουλειά Φάνη... Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια! Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 10, 2019 22:02:56 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 10, 2019 22:24:55 GMT 2
Ωραίος Φάνη, είσαι στο σωστό δρόμο. Μπράβο
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Nov 11, 2019 11:56:36 GMT 2
Καλωσηρθες στο νταρκ σαηντ του απειρου τριψιματος
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 11, 2019 12:12:16 GMT 2
Ωραίος Φάνη, είσαι στο σωστό δρόμο. Μπράβο Ευχαριστώ Γιώργο, μου δίνεις κουράγιο! Ελπίζω να τα καταφέρω με την πίσω ανάρτηση και τον άξονα γιατί το έξτρα μέταλλο έχει καλύψει τους υποτιθέμενους οδηγούς ώστε να έρθει στο σωστό ride height μαζί και με το μπροστινό τμήμα.... Επίσης, πρέπει να αφαιρέσω όλο το έξτρα μέταλλο που έχει κλείσει τα τμήματα και να λεπτύνω τις ακμές εκεί που ενώνεται με τον διάχυτη (δεν ξέρω πως λέγονται) γιατί είναι ορατά από πίσω, ακόμη και όταν μπει η αεροτομή. Δυσκολεύομαι λίγο γιατί δεν έχω τα κατάλληλα εργαλεία για αυτή την αφαίρεση, παλεύω με το xacto και κάτι λιμες.... Αλλά νομίζω θα είμαι οκ.... Κάτι τελευταίο, εδώ φαίνονται οι διάφορες τρυπίτσες πάνω στο μέταλλο. Οπότε θα δω μετά το metal primer και το κανονικό primer αν θα χρειαστούν στοκάρισμα...
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 11, 2019 12:18:47 GMT 2
Καλωσηρθες στο νταρκ σαηντ του απειρου τριψιματος Ευχαριστώ Δημήτρη! Και όχι μόνο! Το άσχημο είναι ότι το απολαμβάνω!
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Nov 11, 2019 12:29:42 GMT 2
Το χειλος που προσπαθεις να λεπτυνεις στο καλυμα του κινητηρα θα πρεπει να βαλεις ταχυτροχο, με λιμες δυσκολο. Παρολαυτα, και χωρις λεπτυνση να το αφησεις, δεν χαθηκε ο κοσμος, εκει που θα μπει δεν θα φαινεται, ειναι και μαυρο το εσωτερικο, ουτε γατα ουτε ζημια. Αυτο που διαφωνω λιγο ειναι σαν να μου φαινεται οτι εχεις βαθυνει τα πανελ λαηνς. Ενταξει ειναι τεραστια καμμενη κουβεντα η ολη φαση με τα πανελ λαηνς αλλα στην περιπτωση εδω φαινονται λιγο βαθεια, και σε F1 συγχρονη οπου τα πανελς ερχεται και κουμπωνει το ενα στο αλλο με ελαχιστες ανοχες, θα χτυπαει λιγο εντονα. Στις τρυπες ριξε τριψιμο μεχρι αηδιας να μειωθουν και θα προτεινα να αφηνες τα μεταλ πραημερ κλπ στην ακρη και να πηγαινες σε ενα μαγαζι με χρωματα αυτοκινητου και να παρεις ενα σπρεη ασταρι γεμιστικο (primer filler που λεμε και στο Vari-Voula-Voulagmieni) και με αλλεπαλληλα ψεκασματα και ενδιαμεσο τριψιμο πιστευω οτι θα φυγουν χωρις να χρειαστουν στοκαρισματα. Καλη συνεχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 11, 2019 12:35:40 GMT 2
Το χειλος που προσπαθεις να λεπτυνεις στο καλυμα του κινητηρα θα πρεπει να βαλεις ταχυτροχο, με λιμες δυσκολο. Παρολαυτα, και χωρις λεπτυνση να το αφησεις, δεν χαθηκε ο κοσμος, εκει που θα μπει δεν θα φαινεται, ειναι και μαυρο το εσωτερικο, ουτε γατα ουτε ζημια. Αυτο που διαφωνω λιγο ειναι σαν να μου φαινεται οτι εχεις βαθυνει τα πανελ λαηνς. Ενταξει ειναι τεραστια καμμενη κουβεντα η ολη φαση με τα πανελ λαηνς αλλα στην περιπτωση εδω φαινονται λιγο βαθεια, και σε F1 συγχρονη οπου τα πανελς ερχεται και κουμπωνει το ενα στο αλλο με ελαχιστες ανοχες, θα χτυπαει λιγο εντονα. Στις τρυπες ριξε τριψιμο μεχρι αηδιας να μειωθουν και θα προτεινα να αφηνες τα μεταλ πραημερ κλπ στην ακρη και να πηγαινες σε ενα μαγαζι με χρωματα αυτοκινητου και να παρεις ενα σπρεη ασταρι γεμιστικο (primer filler που λεμε και στο Vari-Voula-Voulagmieni) και με αλλεπαλληλα ψεκασματα και ενδιαμεσο τριψιμο πιστευω οτι θα φυγουν χωρις να χρειαστουν στοκαρισματα. Καλη συνεχεια Ευχαριστώ Δημήτρη για τις συμβουλές. Οκ, θα πάω να αγοράσω σπρέι αστάρι που λες. Οχι, τα panel lines δεν τα άγγιξα, από την μάνα τους είναι έτσι. Απλώς οι φωτό είναι κοντινότερες τώρα. Ελπίζω με τα διάφορα χέρια αστάρι και τρίψιμο να γεμίσουν και να μην φαίνονται τόσο έντονα!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 12, 2019 14:32:45 GMT 2
Εχθές το βράδυ και σήμερα το πρωί συνέχισα την προετοιμασία του αμαξώματος. 1. Ολοκλήρωσα την λέπτυνση των πτερυγίων του διάχυτη. Θα μπορούσα να τα λεπτύνω ακόμη λίγο, αλλά για 1η προσπάθεια σε μεταλλικό και μάλιστα 43αρι είμαι ικανοποιημένος. 2. Αφαίρεσα όλο το έξτρα μέταλλο που υπήρχε στο μισό μέρος των τμημάτων κάτω από το κάλλυμα του κινητήρα και λέπτυνα και τα άκρα τους. Παρόλο που όπως είπε και ο Δημήτρης θα βαφτεί μαύρο και ίσως να μην φαίνονται πολλά με την αεροτομή στην θέση τους, δεν μου άρεσε όπως ήταν και το τελικό αποτέλεσμα μετά το άνοιγμα με ικανοποιεί. 3. Επίσης, άνοιξα το airbox. Μου πήρε σχεδόν 2 ώρες να το ανοίξω και να του δώσω την μορφή που ήθελα στο εσωτερικό. Θέλει ακόμη λίγη δουλειά να λειάνω το εσωτερικό για να μην φαίνεται τραχύ. 4. Χρειάζεται ακόμη να ανοίξω τις 2 τρύπες (η μια είναι σχεδόν έτοιμη - φωτό στην επόμενη ενημέρωση) στα τμήματα πάνω στο αμάξωμα που οδηγούν στις εξατμίσεις. Σίγουρα αυτές οι λεπτομέρειες, όπως και οι παραπάνω βελτιώσεις, ομορφαίνουν το τελικό αποτέλεσμα και μας φτιάχνουν την διάθεση! Επίσης, έχω αρχίσει να τρίβω όπως μου συνέστησε ο Δημήτρης το αμάξωμα και σιγά σιγά οι τρύπες ομαλοποιούνται οπότε με τα διάφορα χέρια αστάρι και τρίψιμο πιστεύω θα είμαι οκ. Όμως, υπάρχουν κάποια βαθιά σημάδια πάνω στο μέταλλο, μάλλον από χτυπήματα, οπότε εκεί αναγκαστικά θα χρειαστεί να στοκάρω και να τρίψω, όμως θα το κάνω μετά τα πρώτα χέρια αστάρι που θα φαίνονται καλύτερα!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 12, 2019 14:45:28 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 12, 2019 16:57:14 GMT 2
Πολύ καθαρή δουλειά Φάνη - σε αντίθεση με τα χέρια! Χα, χα! Καλή συνέχεια!!!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 12, 2019 17:07:22 GMT 2
Πολύ καθαρή δουλειά Φάνη - σε αντίθεση με τα χέρια! Χα, χα! Καλή συνέχεια!!! Χα, χα, ναι Κωνσταντίνε. Ευχαριστώ. Άσε που τρώω και τα νύχια από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και με το ζόρι κρατιέμαι πριν πλύνω τα χέρια μου έτσι μαύρα που είναι από το τρίψιμο
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 12, 2019 17:17:05 GMT 2
|
|