|
Post by czt on May 12, 2020 1:27:05 GMT 2
Τελικά το χρώμα δεν μας είπες ποιό είναι Κωστή.....? Συγνώμη αλεξ το μεσημέρι ( μόλις ξυπνήσω για την ακρίβεια λόγω δουλειάς) θα βάλω το χρωμα αλλά ξαι φωτό του!
|
|
|
Post by alex78 on May 12, 2020 13:15:03 GMT 2
Τι συγνώμη φίλε, αλίμονο, απλά επειδή είναι πολύ όμορφο με έχει φάει η περιέργεια....
|
|
|
Post by czt on Jul 8, 2020 19:37:57 GMT 2
|
|
|
Post by Sakis on Jul 8, 2020 19:52:47 GMT 2
|
|
|
Post by czt on Jul 8, 2020 21:37:09 GMT 2
Ναι ειναι και πιστευω αναλογα με το τη εχει απο κατω βγαινει αναλογα γιατι εχει και χρυσο κοκο μεσα αρα ειναι οτι πρεπει για τεστινγκ. Δυστυχως το εκανα απο κιντο για αυτο βγηκαν με το αλλο τροπο. προσπαθησα να το φτιαξω αλλα δε θελει
|
|
|
Post by ViL27 on Jul 9, 2020 15:28:41 GMT 2
Ωραια η οχια Κωνσταντινε,μια χαρα παει!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 10, 2020 11:13:54 GMT 2
Ωραία προχωράει Κωνσταντίνε! Προσοχή στα επόμενα, η βιασύνη όλων μας προς το τέλος είναι σύνηθες φαινόμενο... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by czt on Jul 10, 2020 12:08:21 GMT 2
Ωραία προχωράει Κωνσταντίνε! Προσοχή στα επόμενα, η βιασύνη όλων μας προς το τέλος είναι σύνηθες φαινόμενο... Καλή συνέχεια! Αγαπητε συνονοματε εχεις απολυτο δικιο για αυτο εχω 3 μετωπα ανοιχτα για να μη ξεγευφω. Σε ευχαριστω πολυ!!!!
|
|
|
Post by czt on Jul 17, 2020 15:00:29 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Jul 17, 2020 17:54:18 GMT 2
το τρίψιμο γίνεται προς μια κατεύθυνση για να πέσουν μετά οι αλοιφές; Μια πολύ καλή τεχνική επι του θέματος είχε γράψει μόλις πρόσφατα ο Κωνσταντίνος στο wip της Citroen του.
Αναφέρεται λοιπόν στο ''σταυρωτό'' τρίψιμο. Προσωπικά την θεωρώ σωστή και προσπαθώ να την εφαρμόζω... Δεν νομίζω ότι την έχω εξηγήσει αναλυτικά κάπου γιατί κι εγώ ακολούθησα οδηγίες που βρήκα εδώ στο φόρουμ. Αλλά επειδή βαριέμαι περισσότερο να ψάξω παρά να γράψω, ιδού: - Μετά από καλό στέγνωμα των πολλαπλών χεριών χρώματος, αρχίζει τρίψιμο με καλά μουσκεμένα σε νερό πανάκια micromesh. Ξεκινάω με το νούμερο 3200 περνώντας το απαλά - σαν να χαϊδεύω - προς πάντα την ίδια κατεύθυνση, και ενδιάμεσα ανανεώνω το μούσκεμα. Συνεχίζω με το νούμερο 4000 κάθετα προς την προηγούμενη κατεύθυνση τριψίματος, και έπειτα εναλλάσσοντας πάντα την κατεύθυνση με τα νούμερα 6000, 8000 και 12000. Τα δύο πρώτα νούμερα πιθανότατα θα θολώσουν την γυαλάδα που είχε προκύψει από το βάψιμο, αλλά μην φοβάσαι, η γυαλάδα θα επανέλθει ήδη με το νούμερο 8000. Σημαντικό είναι α) να μην πιέζουμε και να δουλεύουμε με το αυτί και την αφή: Όσο το πανάκι συναντάει ανωμαλία σε σχέση με την τραχύτητα του, το ακούμε και το νιώθουμε στο χέρι. Σταματάμε κάθε νούμερο όταν νιώσουμε το πανάκι να γλιστράει. β) να έχουμε αρκετό πάχος βαφής για να μην εμφανιστεί το αστάρι από κάτω (ιδίως σε ακμές και προεξοχές).
- Ξεπλένω με χλιαρό νερό πάλι χαϊδεύοντας το κομμάτι και σκουπίζω με αφράτη πετσετούλα. Αφήνω να στεγνώσει καλά.
- Γυαλίζω με τις αλοιφές (εγώ χρησιμοποιώ Tamiya) κατά σειράν coarse (κόκκινο), fine (μπλε), finish (μαύρο). Αλείφω κάθε φορά με το δάχτυλο με κυκλικές κινήσεις μέχρι να αρχίσει η αλοιφή να υδατοποιείται. Τότε σκουπίζω με ένα πανάκι με μικροΐνες τα υπόλοιπα και τρίβω δυνατά με ένα δεύτερο πανάκι.
Όλα αυτά ισχύουν για βάψιμο με σπρέι. Αν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση για βάψιμο με αερογράφο, ας το σχολιάσουν οι επαΐοντες...
|
|
|
Post by ViL27 on Jul 17, 2020 21:08:25 GMT 2
Κωνσταντινε χρησιμοποιεις τις αλοιφες με την εξης σειρα:μαγιονεζα,τυροκαυτερη και τζατζικι αλοιφοντας τες σε ψημενο ψωμι με λαδη και ριγανη😉 Ακολουθα τις οδηγιες του Κωνσταντινου και παμε γερα για την ιστορικη οχια!καλο ξεπλυμα μετα τις αλοιφες να φυγουν απο τις γραμμωσεις!Εγω ψεκαζω νερο με τον αερογραφο μεχρι να καθαριστουν ολες!Και ενα χερακι κερι μετα και καθαρισες
|
|
|
Post by czt on Jul 17, 2020 21:19:03 GMT 2
το τρίψιμο γίνεται προς μια κατεύθυνση για να πέσουν μετά οι αλοιφές; Μια πολύ καλή τεχνική επι του θέματος είχε γράψει μόλις πρόσφατα ο Κωνσταντίνος στο wip της Citroen του.
Αναφέρεται λοιπόν στο ''σταυρωτό'' τρίψιμο. Προσωπικά την θεωρώ σωστή και προσπαθώ να την εφαρμόζω... Ευχαριστω πολυ!!!!!
|
|
|
Post by czt on Jul 17, 2020 21:20:38 GMT 2
Κωνσταντινε χρησιμοποιεις τις αλοιφες με την εξης σειρα:μαγιονεζα,τυροκαυτερη και τζατζικι αλοιφοντας τες σε ψημενο ψωμι με λαδη και ριγανη😉 Ακολουθα τις οδηγιες του Κωνσταντινου και παμε γερα για την ιστορικη οχια!καλο ξεπλυμα μετα τις αλοιφες να φυγουν απο τις γραμμωσεις!Εγω ψεκαζω νερο με τον αερογραφο μεχρι να καθαριστουν ολες!Και ενα χερακι κερι μετα και καθαρισες Σπυρο δε με τρελαινει η μαγιονεζα αρα εκτος χαχαχα λαδι και ριγανι στη σχαρα μαζι σου και τις υπολοιπες!!!
Θα τις ακολουθησω καθως και η ιδεα σου με νερο και αρογραφο πολυ ωραια!!!!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 18, 2020 9:48:22 GMT 2
Κατ' αρχήν η σειρά είναι ανάποδη: τζατζίκι --> τυροκαυτερή --> μαγιονέζα, διότι πάμε πάντα από το πιο χονδρόκοκκο στο πιο λεπτόκοκκο!
Σοβαρά τώρα: Για να φύγουν τα κατάλοιπα των αλοιφών από τις οποιεσδήποτε εσοχές (γραμμώσεις κλπ.) εγώ περιμένω 2 μέρες να ξεραθούν και μετά τις βουρτσίζω απαλά με πολύ μαλακή (μωρουδίστικη) οδοντόβουρτσα. Ίσως χρειαστεί επανάληψη μετά από 4 μέρες - αλλά καθώς συνήθως δεν βερνικώνω δεν με ενοχλεί η καθυστέρηση...
|
|
|
Post by czt on Jul 18, 2020 10:01:01 GMT 2
Κατ' αρχήν η σειρά είναι ανάποδη: τζατζίκι --> τυροκαυτερή --> μαγιονέζα, διότι πάμε πάντα από το πιο χονδρόκοκκο στο πιο λεπτόκοκκο! Σοβαρά τώρα: Για να φύγουν τα κατάλοιπα των αλοιφών από τις οποιεσδήποτε εσοχές (γραμμώσεις κλπ.) εγώ περιμένω 2 μέρες να ξεραθούν και μετά τις βουρτσίζω απαλά με πολύ μαλακή (μωρουδίστικη) οδοντόβουρτσα. Ίσως χρειαστεί επανάληψη μετά από 4 μέρες - αλλά καθώς συνήθως δεν βερνικώνω δεν με ενοχλεί η καθυστέρηση... καλημερα συνονοματε και αυτη πολυ καλη ιδεα.!
Τελικα μηπως ειναι τυροκαυτερή τζατζίκι μαγιονέζα γιατι η τυροκαυτερη ειναι πιο χοδροκοκο μειγμα λογω τυριου κλπ
|
|
|
Post by czt on Aug 10, 2020 1:54:04 GMT 2
Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά θα ήθελα να οδηγούσα μια Οχιά . Ενώ είμαστε κοντά στα μέσα Αυγούστου και οι πιο πολλοί σε άδεια για τα μπάνια του λαού η Οχιά συνεχίζεται και είναι λιγο πριν το τέλος. βερνικι έπεσε αλοιφές και κερί ταμιγια. Πιστεύω σύντομα θα μπουν οι λεπτομέρειες και θα είναι έτοιμο για φωτογραφηση
|
|