|
Post by czt on Aug 7, 2019 5:49:55 GMT 2
Ενώ το civic περιμένει κάποιες λεπτομέρειες να τοποθετηθούν για να τελειώσει ένα νέο ξεκίνημα κάνω με ένα ιδιαίτερο όχημα. Το « θηρίο» Αμερικής προερχόμενο αλλά και gran turismo παιζομενω ήρθε στο πάγκο μου. Το dodge R/Τ 10 (viper) ένα αυτοκινητο τον 8 λιρών και 400 αλόγων. Η παραγωγή της πρώτης γενιάς της Viper ξεκίνησε το 1991, στο εργοστάσιο New Mack. Το μοντέλο έφτασε στις αντιπροσωπείες τον Ιούνιο του 1991, για την σεζόν του 1992. Τον Οκτώβριο του 1995, με την έναρξη της δεύτερης γενιάς, η παραγωγή της Viper μεταφέρθηκε στο εργοστάσιο Conner Avenue, όπου και διατηρήθηκε μέχρι πρόσφατα. Και οι δύο μονάδες παραγωγής βρίσκονται στο Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν. Σε ολόκληρη τη διάρκεια παραγωγής όλων των γενεών της, προσφέρθηκε με έναν μόνο κινητήρα και μάλιστα πάντα V10 βενζίνης και αποκλειστικά με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Ο αρχικός κυβισμός του κινητήρα ήταν 8.0 λίτρα (7.998 κ.εκ.) στην πρώτη και στη δεύτερη γενιά. Με την εισαγωγή της τρίτης γενιάς (παραγωγή 2002 - 2007) αυξήθηκε στα 8.3 λίτρα, ενώ στην τέταρτη γενιά (παραγωγή 2007 - 2010) στα 8.4 λίτρα, κυβισμός που διατηρήθηκε και στην πέμπτη γενιά της. Οι μεταγενέστερες εκδοχές των 8.3 και 8.4 λίτρων εξακολουθούν μέχρι σήμερα να κατέχουν και το ρεκόρ του μεγαλύτερου κυβισμού παγκοσμίως, σε αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής. Η πρώτη γενιά της Viper κυκλοφόρησε μόνο σε κάμπριο roadster εκδοχή αμαξώματος, ενώ οι 3 επόμενες γενιές τόσο σε κάμπριο roadster όσο και σε κλειστό κουπέ. Αντιθέτως, η πέμπτη γενιά του μοντέλου διατέθηκε μόνο ως κλειστό κουπέ. Τώρα ως προς το κιτ της ρεβελ το είχα βρει από ένα έλληνα μοντελιστή «ξεκινηνενο» ουσιαστικά βαμμένα κάποια κομμάτια . Έκανα είδη εμβανθυνση των γραμμών και έγιναν και κάποια τεστ φιτ μην έχουμε ιστορίες από το κοντινό παρελθόν. Το θετικό είναι ότι είναι ένα κιτ που δίνει κινητήρα έναντι θέση με το Ιάπωνα φίλο μου ακόμα φτιάχνω. Επίσης το κιτ φενεται απλό με λίγα κομμάτια. Τώρα ως προς τα χρώματα βρήκα κάποιες φωτό οι οποίες μου κίνησαν το ενδιαφέρον. Ειδου και τα πλαίσια του κιτ
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 7, 2019 13:30:50 GMT 2
Καλή αρχή Κωνσταντίνε! Αν το βάψεις με διαφορετικό χρώμα από κόκκινο θέλει προσοχή γιατί το κόκκινο από το πλαστικό μπορεί να φανεί μετά το βάψιμο. Σε αυτή την περίπτωση πολλά ελαφρά χέρια αστάρι και ίσως κάποιο ασημί χρώμα πριν το βασικό χρώμα! Γενικά τα κίτρινα και κόκκινα χρώματα στα πλαστικά θέλουν προσοχή αν αποφασίσουμε να τα βάψουμε με διαφορετικό χρώμα!
|
|
|
Post by czt on Aug 7, 2019 14:37:42 GMT 2
Ευχαριστω πολυ Φανη! Σκεφτομαι κατι σε κοκκινο ομως δεν εχει αποσαφινστει στη σκεψη μου πως θα γινει.
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 7, 2019 17:41:37 GMT 2
Καλό ξεκίνημα Κωνσταντίνε! Ωραίο θέμα...
|
|
|
Post by alex78 on Aug 7, 2019 17:47:23 GMT 2
Ευχάριστη & απροβλημάτιστη κατασκευή εύχομαι Κωστή, ωραίο θέμα! Καλή αρχή Κωνσταντίνε! Αν το βάψεις με διαφορετικό χρώμα από κόκκινο θέλει προσοχή γιατί το κόκκινο από το πλαστικό μπορεί να φανεί μετά το βάψιμο. Σε αυτή την περίπτωση πολλά ελαφρά χέρια αστάρι και ίσως κάποιο ασημί χρώμα πριν το βασικό χρώμα! Γενικά τα κίτρινα και κόκκινα χρώματα στα πλαστικά θέλουν προσοχή αν αποφασίσουμε να τα βάψουμε με διαφορετικό χρώμα! Φάνη ερώτηση. Γιατί ασημί και όχι μια λευκή ''ουδέτερη'' βάση ώστε να ξεκινήσεις να ''χτίζεις'' το χρώμα από πάνω?
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 7, 2019 19:25:05 GMT 2
Ευχάριστη & απροβλημάτιστη κατασκευή εύχομαι Κωστή, ωραίο θέμα! Καλή αρχή Κωνσταντίνε! Αν το βάψεις με διαφορετικό χρώμα από κόκκινο θέλει προσοχή γιατί το κόκκινο από το πλαστικό μπορεί να φανεί μετά το βάψιμο. Σε αυτή την περίπτωση πολλά ελαφρά χέρια αστάρι και ίσως κάποιο ασημί χρώμα πριν το βασικό χρώμα! Γενικά τα κίτρινα και κόκκινα χρώματα στα πλαστικά θέλουν προσοχή αν αποφασίσουμε να τα βάψουμε με διαφορετικό χρώμα! Φάνη ερώτηση. Γιατί ασημί και όχι μια λευκή ''ουδέτερη'' βάση ώστε να ξεκινήσεις να ''χτίζεις'' το χρώμα από πάνω? Άλεξ, είχα δει ένα βιντεάκι με την χρήση του ασημί (για την προστασία από κόκκινο ή κίτρινο πλαστικό χρώμα). Φυσικά, αν θέλεις, πριν το βασικό χρώμα, μπορείς να περάσεις και ένα χέρι άσπρο πάνω από τι ασημί. Διαφορετικά, περνάς πρώτα το ασημί χρώμα, μετά ελαφρά χέρια γκρίζου ασταριού, και μετά σιγά-σιγά χτίζεις το βασικό χρώμα. Όλα φυσικά είναι trial and error, μέχρι να δούμε, σε κάθε περίπτωση, τι μας δίνει καλύτερο αποτέλεσμα!
|
|
|
Post by czt on Aug 7, 2019 19:25:59 GMT 2
Κωνσταντινε Αλεξ σας ευχαριστω πολυ ! Πιστευω ολες οι σχολες (αμερικανικοι ευρωπαικοι ιαπωνικοι ) εχουν κατι ιδιαιτερο αλλα με τους ιαπωνες και τους αμερικανους να εχουν κατι πιο διαφορετικο απο τη κουλουρα που εχουμε.Για την ωρα δειχνουν θετικα και απροβλιματιστα ντρι φιτ φουλ και δε εμφανιστηκε καποιο θεμα ευελπιστω να συνεχισει ετσι!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 9, 2019 17:11:42 GMT 2
Καλή επιτυχία Κωνσταντίνε. Ακολούθησε τη μεθοδολογία που έχεις δει στο ScW, χωρίς βιασύνες και υπερβολές, κι όλα καλά θα πάνε. Φάνη, στα σκούρα χρώματα δεν υπάρχει, συνήθως, κανένα πρόβλημα blending. Έχω βάψει δεκάδες "κόκκινες" φερράρι, με άλλα χρώματα και δεν είχα πότε θέμα. Προφανώς αν πας να βάψεις άσπρο ή κίτρινο πάνω σε κόκκινο αμάξωμα, τότε ναι, υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να συμβεί. Για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ειδικό χρώμα που λέγεται sealer (η ΖΡ έχει στη γκάμα της).
|
|
|
Post by czt on Aug 13, 2019 14:56:58 GMT 2
Ενώ η ζέστη και ο καύσωνας καλά κρατεί νέο απντειτ για την αμερικανική Οχιά . Αργά σταθερά και οριμα θα γίνει πιστεύω . Έπεσε το ασταρι μετά το τρίψιμο. Σημειωτέω είναι οτι ασταρι που έβαλα αυτή τη φορά είναι με αερογραφο γνωστής εταιρείας ενώ τα προηγούμενα κιτ ήταν με ασταρι σπρέι. Επίσης ανοίχτηκαν οι εξατμίσεις .
|
|
|
Post by nektarios on Aug 14, 2019 12:00:00 GMT 2
Καλή επιτυχία κι από μένα, φίλε!
|
|
|
Post by czt on Aug 15, 2019 2:35:34 GMT 2
Καλή επιτυχία κι από μένα, φίλε! Ευχαριστώ πολύ φίλε!
|
|
|
Post by czt on Mar 9, 2020 20:01:21 GMT 2
Έγινε ένα μικρό θαύμα και κάθισα λόγο στο πάγκο μου και είπα να βάψω ( καλός η κακός θα δείξει) μου εμφανίστηκε μόνο σε ένα κομμάτι το παρακάτω θέμα και θέλω ιδέες σκέψεις πως να το σώσω το χρωμα είναι ζερο αλλά είναι λες και έχω κάνει κλείδιες επισης πριν βάψω μαύρο το μπροστινό μέρος πειράζει αν του ρίξω β513 και μετά βερνίκι μάλλον 2κ ( νεκταριε την άλλη βδομάδα έχει βερνίκια )
|
|
|
Post by czt on Mar 13, 2020 0:52:05 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 13, 2020 18:58:26 GMT 2
Μπόλικη δουλειά συνονόματε! Το βάψιμο της καρότσας μου αρέσει. Φυσικά θέλει βερνίκι και τρίψιμο για να δείξει, αλλά πιστεύω ότι οι φίλοι στο Βορρά θα σε βοηθήσουν επ' αυτού. Τώρα στον κινητήρα βλέπω ατέλειες που είναι κρίμα: Τα χρώματα κόκκινο ακι ασημί ξεχειλίζουν το ένα μέσα στο άλλο, αλλά αυτό διορθώνεται ακόμα σ' αυτήν τη φάση. Η ανοιχτή ραφή όμως στο πάνω μέρος του κιβωτίου φοβάμαι πως όχι... Θα πρέπει να προσέξεις αυτό το σημείο σε επόμενες κατασκευές: Καλό κόλλημα (κι αν δεν κλείνει τελείως, στοκάρισμα) κι έπειτα τρίψιμο για να δείχνει μια ενιαία επιφάνεια. Καλή συνέχεια και με συγχωρείς για την (πάντα καλοπροαίρετη) κριτική!
|
|
|
Post by czt on Mar 13, 2020 20:19:07 GMT 2
Αγαπητέ συνονόματε για αυτό είναι το φόρουμ να σχολιάζουμε κριτική κλπ . Ο κινητήρας δυστυχώς είναι βαμμένος από πριν πλην των κομματιών που είναι κόκκινα που τα έκανα εγώ.το κόκκινο έγινε με αερογραφο το αλουμίνιο με πινέλο γιαναυτονκαινηβδιαφορα . Όντως έχει δουλειά ακόμα βερνίκια θέλει τριμιψιματα γυάλισμα τα . Ουαν πάμε για κουμπωματα κλπ θα δείξει πως πάμε . Επι ευκαιρίας έχω να πω ότι το σαζμαν μοντέρ δε κούμπωνε καλά και γενικά και ο πισι άξονας είχαν κάποια θέματα κάποια τα ξεπέρασα κάποια όχι. Ευελπιστώ να ανεβει 2 επίπεδα από το τελευταίο κοτ αυτό.
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 13, 2020 20:28:43 GMT 2
πολυ ωραιο χρωμα το αμαξωμα ...μπραβο .
|
|