|
Post by gtziaf on May 28, 2019 18:16:23 GMT 2
Φοβερό Δημήτρη, καμία σχέση με πριν. Με έχεις κάνει να χτυπάω την κεφάλα μου στον τοίχο, που έδωσα τη δική μου 24άρα Μπέντλει.
|
|
|
Post by gtziaf on May 28, 2019 18:35:55 GMT 2
Έφτασε λοιπόν η στιγμή που όλοι περιμένατε. Αφού αποκτήσαμε τον 15 ανιψιό , συμμετείχαμε στις εκλογές (μην γελάτε ρε, για το καλό του τόπου το έκανα ) ήρθε η ώρα για τα σημαντικά, το Λε Μans Gb ή όπως αλλιώς @#$%^&@! λέγεται... Όπως είχα προλογίσει, τη daytona της Studio που έχω, την έχω φτιάξει. Για να γίνει η έκδοση που κέρδισε τα GT το '74 πρέπει να κλείσουν οι τρύπες πλήρωσης των ρεζερβουάρ και να γίνουν νέες, διαφορετικού τύπου, σε άλλες ασύμμετρες θέσεις. Οπότε επιστρατεύτηκε ο κολλητός φίλος του Σάκη, ο τρισκατάρατος, ο γνωστός στην πιάτσα ως εποξικός στόκος... Μέχρι να στεγνώσει, σκρίμπαρα τις γραμμώσεις, που ήταν αρκετά βαθιές ήδη, οπότε δεν είχε πολύ δουλειά. Αφού είχα στο σκράιμπερ ανά χείρας πέρασα ένα χεράκι και τα φιλέτα των παραθύρων. Κι επειδή στο λε μαν δίνουμε και τιπ, απευθείας από τις εσχατιές τις άπω ανατολής, έχω πληροφορηθεί ότι το ασετον, είναι το ιδανικότερο καθαριστικό για τη ρητίνη. Δεν μπορώ να το αποδείξω, όμως ο Γιαπωνέζος μάστερ που μου το είπε, ελπίζω να ξέρει. Ουφ, ξεκινήσαμε... Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι, φέτος, δεν θα γινόταν ποτέ η αρχή. Καλή συνέχεια σε όλους
|
|
|
Post by konstantinf on May 28, 2019 21:32:42 GMT 2
Δημήτρη, το πάτημα του βάρους προβλεπόνταν από το CAD ή έγινε με τρίψιμο εκ των υστέρων; Όπως κα να 'χει, chapeau!
|
|
|
Post by nektarios on May 28, 2019 22:05:14 GMT 2
Αλέξη, δεν ήξερα οτι είσαι Συριανός. Τις συντεταγμένες θα σου τις στείλω με ΡΜ, για να μην θεωρηθεί αθέμιτη διαφήμιση.. Όσο για την πρόσκληση για διαμονή, μήπως να το ξανασκεφτόσουν; Εγώ έχω πάει ήδη 2 φορές, το νησί σας με έχει εντυπωσιάσει, και πραγματικά θα ξαναπήγαινα πολύ ευχαρίστως!
|
|
|
Post by konstantinf on May 29, 2019 8:18:56 GMT 2
Προχωράμε σιγά-σιγά... Κατασκευάστηκε το ρεζερβουάρ - οι ταινίες συγκράτησης έγιναν με BMF: Συναρμολογήθηκε το πλαίσιο και προστέθηκε το ρεζερβουάρ και το συγκρότημα του κινητήρα:
Ετοιμάστηκαν οι τροχοί. Εδώ συνάντησα πολύ φλας ανάμεσα στις ακτίνες που χρειάστηκε να αφαιρεθεί προσεκτικά με exacto. Γενικά οι τροχοί είναι ένα αδύνατο σημείο του κιτ. Παρόλο που διάλεξα από τα δύο διαθέσιμα κιτ τις ζάντες με τις λεπτότερες ακτίνες, αποδείχτηκε ότι το κλασσικό βάψιμο (αστάρι και χρώμα) τις χοντραίνει πολύ (πρώτη φωτό). Έτσι βάφτηκαν απλά με ένα ελαφρύ χέρι χρώμα χωρίς αστάρι και το αποτέλεσμα είναι κάπως καλύτερο:
Ετοιμάστηκαν τα καθίσματα: Χρώμα + ματ βερνίκι + wash στις ραφές:
Τέλος ετοιμάστηκε το ψυγείο. Κι εδώ, με την ευχέρεια των δύο κιτ δοκιμάστηκε αφενός η πρόταση των οδηγιών (βάψιμο + χαλκομανία (δεξιά)) και αφ' ετέρου η προσθήκη πλέγματος (από σουρωτήρι τσαγιού) που βάφτηκε, μασκαρίστηκε και ψεκάστηκε πάνω του το "9" (αριστερά). Επέλεξα το δεύτερο:
Η συνέχεια σε μια βδομάδα.
|
|
|
Post by jvolume on May 29, 2019 12:02:21 GMT 2
Καλημέρα σε όλους. Έστω και αργοπορημένα η δική μου συμμετοχή: Καμία έκπληξη από την επιλογή. Κλασσικά Πορσε, κλασσικά Hasegawa, κλασσικά 962 χωρίς δαγκανες αλλά με πολύ φρεσκιες χαλκομανίες. Κάπου έχω πάρει και το αντιστοιχο zero paint χρώμα που όμως αγνοείται. Ισως του χρόνου παιξω μπαλα με κανα Ts050...... Καλή αρχή να έχουμε (εμείς οι καινούργιοι!). Όμορφα πραγματα βλέπω μέχρι στιγμής απ΄όλους. Ελπίζω να σας προλάβω.
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on May 29, 2019 12:51:32 GMT 2
Δημήτρη, το πάτημα του βάρους προβλεπόνταν από το CAD ή έγινε με τρίψιμο εκ των υστέρων; Έγινε πρόβλεψη στο σχέδιο, για να μην υπάρξουν δράματα κατά το τρίψιμο. Ο συνδυασμός τσάι, βάψιμο είναι κλάσεις πάνω από το μαμίσιο Πρώτα θα τελειώσει η 12αρα Bentley και μετά το δισέγγονο Ζωρζ, ωραίο βρακί. Ναυτικό. Σεξουαλικό
|
|
|
Post by gtziaf on May 29, 2019 13:57:05 GMT 2
Κωνσταντίνε, σούπερ η υφή στα καθίσματα. Γιάννη, πρωτοτύπησες Ζωρζ, ωραίο βρακί. Ναυτικό. Σεξουαλικό ...και το βρακί μας για το LM Μανίκι είναι , τίμια κλεμμένο από μπλούζα του υιού. Αν σου άρεσε, θα σε στείλω συντεταγμένες (που λέει ο Νεκ), για να το έχεις υπόψη
|
|
|
Post by nektarios on May 29, 2019 21:51:58 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Προχωράει αργά, αλλά προχωράει… Βάφτηκε το σασί. Αυτή τη φορά είπα να κάνω το χατίρι του Αντμίν και ασχολήθηκα λίγο παραπάνω με τις λεπτομέρειες από όσο συνήθως… Καλύφθηκαν διάφορα εξαρτήματα με φύλλο χαλκομανίας carbon (της Scale Motorsport). Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζω επικαλύψεις με carbon… Τέλος, βάφτηκε και βερνικώθηκε το σκάφος. Η εξωτερική περιμετρική μαύρη γραμμή είναι χαλκομανία (από το spare box), τα χερούλια των θυρών έχουν επικαλυφθεί με αυτοκόλλητο αλουμινόχαρτο, τα διάφορα ΡΕ συμπεριλαμβάνονταν στο κιτ, ενώ τα 3D αυτοκόλλητα σήματα της Ferrari (εταιρίας HDO) είναι ευγενική χορηγία τού gtziaf. Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας! Επίσης, βλέπω με μεγάλη χαρά την έντονη κινητικότητα στο GB! - Δημήτρη, τα ελαστικά είναι πραγματικά σπέσιαλ! - Φάνη, πραγματικά χαρά στο κουράγιο σου με το τρυπάνι! - Κωνσταντίνε, το ότι προχωράει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα – παρά το ότι έδειχνε χρέπι – φαντάζομαι οτι θα είναι μια μεγάλη ανακούφιση… Επίσης, η ιδέα σου για το 9 είναι πολύ έξυπνη αλλά και άριστα εκτελεσμένη! - Γιώργο, σε κέρδισε κι εσένα τελικά ο εποξικός;… Μήπως έρχεται και η σειρά μου;.. - Αλέξη, Γιάννη και Παύλε, καλή αρχή σε όλους! - Αλέξη, βλέπω προχωράς αργά αλλά σταθερά! Μήπως με έχεις για παράδειγμα; - Γιάννη, η επιλογή σου μας άφησε όλους άφωνους από έκπληξη! - Παύλε, μπορεί οι εργασίες στην F40 μου να κινούνται με ρυθμό… βαριεστημένης χελώνας, είμαι όμως σίγουρος ότι θα τερματίσει πρώτη! [Στο RtLM του... 2023!] Καλή συνέχεια σε όλους!
|
|
|
Post by konstantinf on May 29, 2019 22:13:20 GMT 2
Πολύ ωραία κάθησαν οι χαλκομανίες κάρμπον Νεκτάριε! Όμως το χρώμα δείχνει να έχει λίγο orange peel - ή πρόκειται για εφέ του φωτισμού; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Sakis on May 30, 2019 9:42:42 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on May 30, 2019 15:47:23 GMT 2
Έλα τώρα Σάκη, θες να μας κάνεις να πιστέψουμε πως δεν σ' αρέσει ο εποξικός;;; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on May 30, 2019 17:03:02 GMT 2
RtLm με χορηγό "Εποξικοί στόκοι Μαστρομιχάλη" Εντυπωσιακή αρχή Σάκη. Οπο οποοοο τι χρέπι είναι αυτό! Νεκ, φοβερά τα κάρμπον. Καλά γυαλίσματα.
|
|
|
Post by gtziaf on May 30, 2019 17:13:22 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on May 30, 2019 23:16:54 GMT 2
Κωνσταντίνε, ισχύουν και τα δυο: και υπάρχει orange peel, και τονίζεται από τον εντελώς άκυρο φωτισμό (ειδικά στην τελευταία φωτό...). Όμως σήμερα έγινε γυάλισμα, και νομίζω οτι η κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά. Επίσης, σκοπεύω να βελτιώσω και τον φωτισμό!.. Σάκη, νομίζω οτι το χρεποκίτ κατά βάθος είναι μάλλον σύμμαχός σου παρά αντίπαλος... Γιώργο, ωραίες οι παρεμβάσεις. Καλή συνέχεια με τον εποξικό!
|
|
|
Post by pkout on May 31, 2019 22:22:09 GMT 2
Αέρας Ανανέωσης!!!!!
Βλέπω η νέα μορφή του τζιμπι έχει φέρει φρεσκάδα στις κατασκευές, και τσαγιέρες και τουριστικά είδη και ecdl/cad/cam/gran turismo 4-5-6
στα μέρη μου, είμαστε ρομαντικοί και τηρούμε τις παραδόσεις, βεβηλώνοντας μοντελάκια και χρησιμοποιούμε ιερόσυλες πρακτικές στα πλαίσια του lmgb Λοιποοοοοοον, ξεκίνημα από τα εντόσθια τα οποία καλούνται αι μοντελισταί να χρωματίσουν σε ασημοαλουμινέ αποχρώσεις!!!! ξέθαψα ένα σάπιο χαμπρολ σπρει και πυροβόλησα αδιακρίτως.
Μεγάλη επιτυχία ..... βγήκε μεταλλικό προς το σατινέ αντί για φλατ αλουμίνιο.
Επόμενο θύμα το αμάξωμα με τα περίεργα σημάδια του καλουπιού, αφαίρεσα ότι μπόρεσα και έσωσα όσα ρίβετ μπόρεσα. Κόλλησα ότι χρειαζόταν στο αμάξωμα και πέσανε τα στοκίδια.
Έριξα και ένα χεράκι αστάρι, ανευ φωτό, για να δω πόσα κιλά στόκο χρειάζομαι ακόμα.
Στα χασομέρια έβαλα και τα ντέκαλς και πάμε για άλλα!!!!
Κωνσταντίνε υπάρχουν βελτιωτικά για τις ζάντες (ακτίνες) ή δεν ασχολήθηκες? Ψυγείο
Γιώργο με τα ασετόν και τα μανίκια έχεις δώσει άλλο νόημα στον "παρασιτικό" μοντελισμό
Νεκ έχεις πάρει φόρα και δε κρατιέσαι λέμε, θα κατεβάσεις και άλλη συμμετοχή
Δημήτρη, άλλο επίπεδο οπτικά το μοντέλο με τα καινούρια λάστιχα .
Σάκη, τρελό ρημαδάκι το μοντέλο και πολύ στόκος ρε φίλε Στα σοβαρά τώρα, τι οδηγό χρησιμοποιείς για να χαράξεις πάνω σε καμπύλες?
Γιάννη και Άλεξ καλή αρχή
Φάνη παίζεις τρελή μπαλίτσα φίλε, καλή συνέχεια!!!!!
Σας φιλώ
Ο ιερόσυλος
|
|