|
Post by konstantinf on Jun 22, 2019 17:02:57 GMT 2
Μοιάζει με θερμική καταπόνηση... Μήπως το χρώμα και το βερνίκι έπεσαν σε μέρες με σημαντική διαφορά θερμοκρασίας; Βρέθηκε το μοντέλο εκτεθειμένο σε ζέστη;
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 22, 2019 22:19:12 GMT 2
Η ώρα για την δική μου αποφώνηση, με μια βδομάδα καθυστέρηση αλλά αποφάσισα ότι καλύτερα να γινόταν με καθαρό μυαλό. Λοιπόν, ας αρχίσουμε με τις αποφωνήσεις, πριν ο Γιωργος ανακοινώσει οτι το 1ο Road to Le Mans GB ήταν και το τελευταίο Ας αρχίσουμε ανάποδα, με την μαντεψιά του Δημήτρη... Μήτσο , σωστά το πρόβλεψες το Road ήταν το πρώτο και το τελευταίο . Για του χρόνου έχω μια ιδέα, στα χνάρια του RtLM, προσανατολισμένη στους μερακλήδες των αγώνων αντοχής, αλλά για μεγαλύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων . Πρώτα όμως θα πρέπει να επιβεβαιωθούν κάποιες ημερομηνίες για να δούμε αν θα είναι εφικτό. Υγεία να έχουμε και τα υπόλοιπα θα έρθουν. Στα διαδικαστικά ή διάρκεια του ενός μήνα νομίζω βοήθησε τις συμμετοχές αν και είναι λίγο παραπλανητική, όπως επισήμανε ο Παύλος. Από την άλλη είδαμε διαφορετικές προσεγγίσεις και βιοποικιλότητα , όπως δωδεκάρια, 3D design, εποξικούς, γρήγορες κατασκευές, κάρμπον, καλωδιώσεις και λερώματα. Το σημαντικό είναι ότι πλέον το GΒ ξέφυγε απ΄ τον αυτοσκοπό του να ολοκληρώσω ένα μοντέλο και οδεύει στην συμμετοχή του μοντελάρω όπως κι όποτε μπορώ, που ήταν ο σκοπός του νέου φορμάτ. Η επανάληψη της θεματολογία με τα μοντέλα μαϊντανούς, νομίζω ότι θα βελτιωθεί με τη μορφή που έχουν τα πράγματα για το '20. Επίσης, οι συμμετοχές βοήθησαν στο να διατηρηθεί το παρεάκι, να γίνονται πλάκες και να περάσουμε πολύ όμορφα, για μια ακόμη χρονιά. Προσωπικά, στον οργανωτικό τομέα ένιωθα, πάλι, λίγο μόνος. Δεν με πειράζει αλήθεια..., το γουστάρω αυτό που κάνω κι όσο έχει ταμπέλα admin κάτω από το όνομα, θα προσπαθώ για το καλύτερο. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να αναλαμβάνω κάτι και να το γράφω στον τσόκο μου. Αλλά, σίγουρα θα ήταν καλύτερα να υπήρχε περισσότερη βοήθεια, γιατί αν δεν σχολιαστούν κανονισμοί, αυτοκίνητα, οδηγοί, BOP, ο αγώνας κλπ δεν μπορεί να γίνει καβλάντα. Οι παρεμβάσεις του παπαραδιενεργου και του Παύλου ήταν καθοριστικές αλλά δεν φτάνουν. Από την άλλη, έχει σκεφτεί κανένας το κόστος που έχει για μένα, να είμαι ένα μήνα απίκο, προσπαθώντας να "τρέξω", αυτό που όπως είπε και ο Δημήτρης είναι το πιο αγαπητό κομμάτι του φόρουμ. Σε ένα ιδανικό κόσμο, θα περίμενα από τους φίλους μου να σκεφτούν ότι αν ο καθένας που συμμετέχει "ανέβαζε" από κάτι, θα μου έδινε λίγο περισσότερο χρόνο με το παιδί μου ή θα με γλύτωνε από ένα μάλωμα στο σπίτι . Αλλά, είπαμε ΟΚ, όσο έχω την ευθύνη αυτού εδώ του πράγματος, θα προσπαθώ να το κάνω, όσο καλύτερα γίνεται. Προφανώς δεν θα είναι εσαεί. Ο αγώνας ήταν όπως τα περιέγραψε ο Δημήτρης. Τον έσωσε η κουβέντα τις πρώτες ώρες, οι τογιοτιές στο τέλος και διαχρονική μάχη των GT, που μπορεί να μην αρέσει στους σκληροπυρηνικούς, αλλά είναι το παρόν και το μέλλον των αγώνων αντοχής. Δείτε την απήχηση που έχουν οι αγώνες με τα GT3 σε Ευρώπη και Αμερική, δείτε τι κυκλοφορούν οι εταιρείες μοντελισμού και θα πάρετε μια ιδέα του τι εννοώ. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθούν με τα Spice των 80's, αφού ο απλός θεατής μπορεί να ταυτιστεί με ένα κατασκευαστή που γνωρίζει και όχι με ένα ιδιώτη που τρέχει για την πλάκα του. Στην εκκίνηση είχα ένα όραμα, για έναν old school αγώνα, με βροχή, τα LMP1 να προσπαθούν να ανακάμψουν από ατυχίες και ατυχήματα, με περισσότερο τζόγο και πιο στενές μάχες. Φυσικά, έμεινα με την όρεξη. Για του χρόνου θα δούμε, ίσως πιάσουν τα βούντου και δούμε κάτι καλύτερο, αλλά πραγματικά ανυπομονώ για το 2021 και τους νέους κανονισμούς (Σήμερα έμαθα ότι και Bentley παίζει να συμμετάσχει με πρωτότυπο, όπως η τογίοτα) Κλείνοντας, θέλω να ζητήσω συγνώμη για την πολυλογία και την όποια γκρίνια. Να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή και την παρέα και να ανανεώσω το ραντεβού μας για του χρόνου. Μέχρι τότε πρέπει να σκεφτώ τι θα φτιάξω. Καλό βράδυ. Τα φιλιά μου
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 23, 2019 7:27:26 GMT 2
Ευχαριστούμε για τον κόπο που επωμίστηκες Γιώργο! Και περιμένουμε να το κάνεις και για μερικά χρόνια ακόμα... Να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 23, 2019 22:40:07 GMT 2
Γιώργο, ένα απλό "Ευχαριστώ" ασφαλώς δεν αρκεί για όλον αυτό τον προσωπικό κόπο και χρόνο που αφιερώνεις, ώστε όλοι εμείς να μπορούμε να κάνουμε την πλάκα μας (με την καλή έννοια, ασφαλώς!), γι' αυτό δεν σου στέλνω ένα "απλό" αλλά ένα "σπέσιαλ" "Ευχαριστώ" "με απ' όλα"! Με την ελπίδα οτι θα συνεχίσεις με τον ίδιο ζήλο για πολλά ακόμη χρόνια! Όσο για τα της F-40, Φάνη και Κωνσταντίνε σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Το βάψιμο και το βερνίκι είχαν γίνει πέρσι το καλοκαίρι (μετά το τέλος του GB, αλλά μην το πείτε παραέξω...) , ωστόσο τότε δεν είχα δει κάποιο πρόβλημα. Το είδα τώρα που το ξανάνοιξα για να κάνω το γυάλισμα. Ο Γιώργος λέει οτι οι αλοιφές του γυαλίσματος δεν επηρεάζουν την κατάσταση, και δεν έχω κανέναν λόγο (ούτε φυσικά και τις γνώσεις) για να το αμφισβητήσω, ωστόσο η κατάσταση έχει χειροτερέψει δραματικά σε σχέση με πριν από 1 μήνα.. Ίσως να φταίει και η ζέστη. Ελπίζω κάποια στιγμή το φαινόμενο να σταματήσει.... Τέλος, Φάνη, το 2κ το χρησιμοποιώ κατά κόρον, απλώς εκείνο το διάστημα δεν είχα σκληρυντικό και γι' αυτό χρησιμοποίησα το 1Κ της ΖΡ, για να προχωρήσω πιο γρήγορα.
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 24, 2019 11:56:43 GMT 2
Προφανώς δεν χρειάζεται ευχαριστίες. Ότι γίνεται εδώ, γίνεται από αγάπη για το χόμπι, τους Έλληνες συναδέλφους και φυσικά από ολίγον τρέλα. Μερικές φορές, δεν μπορεί να αποφευχθεί η (ψυχολογική κατά βάση) κούραση, ιδίως όταν συμπεριφορές δεν συνάδουν με την φιλοσοφία που προσπαθούμε να κρατήσουμε, ή που έχουμε καταντήσει να αποτελούμε υλικό για να κάνουν κουτσομπολιό τα διάφορα παρεάκια επώνυμων ή ανώνυμων, καθημερινών όμως, επισκεπτών, στις ταβέρνες και τους καφέδες της επικράτειας . Δεν πειράζει όμως, είμαι μια μορφή κοινωνικής προσφοράς και αυτό. Αλλά, δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό, ο καθένας είναι ελεύθερος να πράττει κατά το δοκούν και με βάση τη συνείδηση του. Καλή εβδομάδα και καλά μοντελαρίσματα.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 6, 2019 19:23:55 GMT 2
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα! Έχω σκοπό σύντομα να συνεχίσω και να ολοκληρώσω (ελπίζω) αυτή την σεζόν την McLaren F1 GTR Long Tail της Fujimi που ξεκίνησα. Ανεβάζω εδώ την πρόοδο μου ή ανοίγω κάποιο άλλο θέμα στα work in progress? Ευχαριστώ!
|
|
|
Post by alex78 on Oct 6, 2019 19:47:26 GMT 2
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα! Έχω σκοπό σύντομα να συνεχίσω και να ολοκληρώσω (ελπίζω) αυτή την σεζόν την McLaren F1 GTR Long Tail της Fujimi που ξεκίνησα. Ανεβάζω εδώ την πρόοδο μου ή ανοίγω κάποιο άλλο θέμα στα work in progress? Ευχαριστώ!
Και πολύ καλά θα κάνεις Φάνη! Όμορφο αγωνιστικό και από τα χέρια σου αναμένεται να βγεί μανάρι! Καλύτερα να το ανοίξεις στην ενότητα των wip, εδώ θα συνεχίσουμε τις εν εξελίξει κατασκευές μας ή θα ξεκινήσουμε τις καινούργιες του χρόνου στο 2ο Road....
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 6, 2019 19:58:33 GMT 2
Ευχαριστώ Άλεξ! Θα ανοίξω λοιπόν από εβδομάδα νέο θέμα στα WIP!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Aug 9, 2021 23:16:29 GMT 2
Καλησπέρα. Θα γίνει εφέτος το ετήσιο Le Mans Group Build;
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 10, 2021 12:30:07 GMT 2
Πιστεύω, ότι επειδή πέφτει μέσα στις διακοπές, αν γίνει, θα γίνει καθυστερημένα... Έχω δίκιο;
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 11, 2021 8:47:26 GMT 2
Καλησπέρα. Θα γίνει εφέτος το ετήσιο Le Mans Group Build; Καλημέρα, όχι δεν θα γίνει. Με τον αγώνα μετά τον Δεκαπενταύγουστο δεν έχει νόημα. Απολαύστε αυτές τις μέρες με τις οικογένειές σας, φτιάξτε τα μοντελακιά σας και το LM GB θα επιστρέψει του χρόνου, στις κανονικές του ημερομηνίες με αυξημένο ενδιαφέρον, λόγω των αναμενόμενων νέων συμμετοχών στον αγώνα. Ας είμαστε καλά πρώτα και όλα τα άλλα θα έρθουν.
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Aug 14, 2021 0:42:36 GMT 2
Ελήφθη Γιώργο. Ευχαριστώ. Καλό υπόλοιπο διακοπών 😎
|
|