|
Post by konstantinf on May 19, 2019 8:56:06 GMT 2
Αν θυμάμαι καλά, το κιτ της Airfix το αγόρασα το 2015. Το Μάη του 2017 το άνοιξα και το φωτογράφισα προκειμένου να συμμετάσχω στο τότε GB LM: Οποία έκπληξις!!! τα πλαίσια με τις ζάντες και τα καθίσματα ήταν διπλά μέσα στο κουτί, ενώ έλειπαν τα πλαίσια με τις δοκούς του σασί, το σώμα της καμπίνας, το καπό του κινητήρα κ.α. Μια διαμαρτυρία στην Airfix απέδωσε την αποστολή του ενός από τα πλαίσια που έλειπαν, το άλλο δεν υπήρχε στο στοκ τους, καθώς η παραγωγή του κιτ είχε σταματήσει. Περί αποζημίωσης ούτε λόγος ... Μέχρι να βρώ αντικατάσταση στο διαδίκτυο η προθεσμία του GB LM είχε περάσει. Τελικά αγόρασα ένα δεύτερο ολόκληρο κιτ (η κακή του φήμη ως χρέπι αντικατοπτρίστηκε στην πολύ χαμηλή του τιμή) και έτσι τώρα είμαι στην ευχάριστη θέση να ξεκινάω αυτήν την κατασκευή με ενάμισυ κιτ, πράγμα που με κάνει χαλαρό ως προς πιθανές στραβές. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι "ουδεν κακόν αμιγές καλού"!
Πρώτες εικόνες από την κατασκευή λίαν προσεχώς. Καλή Κυριακή!
|
|
|
Post by alex78 on May 19, 2019 12:44:13 GMT 2
Η δική μου συμμετοχή...
|
|
|
Post by gtziaf on May 19, 2019 18:22:39 GMT 2
Όλα τα καλά κορίτσα, μαζεύονται σιγά-σιγά Κωνσταντίνε, θα συμμετείχες, με το 12άρι, στο εβδομαδιαίο GB του 17? Για δώσε μια φώτο τα πλαίσια του καινούργιου κιτ η αυτά που έλειπαν, για να δούμε τι θα έπρεπε να έχει το κουτί μέσα. Εγώ ξεκίνησα πολύ ζεστά. Άνοιξα το κουτί, έβγαλα φώτο και το ξανα-έκλεισα. Ετοιμαζόμαστε για χρονομετρημένα στο ιντυ τώρα, αφού το RtLM περιέχει τα πάντα όλα (Le mans motogp, WRC, Indianapolis 500, isle of man, monaco κλπ. - κλπ. ). Πανδαισία λέμε
|
|
|
Post by gtziaf on May 19, 2019 18:25:06 GMT 2
ΥΓ. Άλεξ, να σου δώσω ψηφοδέλτιο σταυρωμένο, γιατί σε βλέπω δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις... για φώτο
|
|
|
Post by alex78 on May 19, 2019 18:50:10 GMT 2
ΥΓ. Άλεξ, να σου δώσω ψηφοδέλτιο σταυρωμένο, γιατί σε βλέπω δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις... για φώτο ...μα να σου πώ άσε έχω πελαγώσει με τις εκδόσεις και τα σχετικά πάντως καταστάλαξα σε συτή που είναι και η σωστή....
|
|
|
Post by Φάνης on May 19, 2019 22:20:05 GMT 2
Καλησπέρα στην παρέα. Εγώ ξεκίνησα, καθάρισα το αμάξωμα από τις ραφές, εμβάθυνα τις γραμμώσεις, στόκαρα με το easy sanding της Tamiya και έτριψα σε 2-3 σημεία που φάλτσαρα, και έτριψα όλο το αμάξωμα με 800-1000. Επίσης, καθάρισα και έκανα test fit αρκετά κομμάτια, αφαίρεσα και κάποια pe που πρέπει να τοποθετηθούν σε κάποια σημεία να δώ αν ταιριάζουν καλά. Επίσης, αφαίρεσα κάποια ανάγλυφα rivets και άνοιξα τρύπες να αντικατασταθούν στο τέλος με μεταλλικές, και άνοιξα επίσης τρύπα στη οροφή για την αντέννα, η οποία θα αντικατασταθεί με μεταλλική (από Top Studio). Μόλις κολλήσω κάποια επιμέρους τμήματα στο αμάξωμα και περάσω αστάρι, θα ανεβάσω περισσότερες και κοντινότερες φωτό, να δούμε την πρόοδο μου. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on May 20, 2019 7:07:31 GMT 2
Κωνσταντίνε, θα συμμετείχες, με το 12άρι, στο εβδομαδιαίο GB του 17? Γιατί; Όσοι πήραν μέρος τότε το τέλειωσαν μέσα στη βδομάδα;;; Too late... Τα κομμάτια έχουν ήδη κοπεί, καθαριστεί και ταξινομηθεί μέσα στο ΣΚ. Και μια πρώτη εντύπωση από το κιτ: Μπόλικο φλας (αλλά ευκολοκαθάριστο, καθώς το γκρι πλαστικό είναι σχετικά μαλακό, ως συνήθως στην Airfix και την Heller) και ελάχιστα pin marks σε εμφανή μέρη με σημαντική εξαίρεση τις πλάτες των καθισμάτων όπου και στοκαρίστηκαν δεόντως).
|
|
|
Post by czt on May 20, 2019 9:38:34 GMT 2
Καλημερα αγαπητοι φιλοι!!!! Δυστυχως μας πηγε λιγο πισω καποιες υποχρεωσεις αλλα τα καταφερα και εγω δινω το παρων με ενα πολυ γνωστο λεμανιτικο αυτοκινητο πιστευω οτι θα σας αρεσει αν και ενιναι κατι κλασσικο. απλο κιτ οπως βλεπεται απλα θα χρειαστω τη βοηθεια σας στα φωτοχαραγμενα
ΥΓ. Φανη και Νεκταριες αργησα αλλα τα καταφερα ε?
|
|
|
Post by Φάνης on May 20, 2019 10:23:41 GMT 2
Καλημερα αγαπητοι φιλοι!!!! Δυστυχως μας πηγε λιγο πισω καποιες υποχρεωσεις αλλα τα καταφερα και εγω δινω το παρων με ενα πολυ γνωστο λεμανιτικο αυτοκινητο πιστευω οτι θα σας αρεσει αν και ενιναι κατι κλασσικο. απλο κιτ οπως βλεπεται απλα θα χρειαστω τη βοηθεια σας στα φωτοχαραγμενα
ΥΓ. Φανη και Νεκταριες αργησα αλλα τα καταφερα ε?
Ωραία Κωνσταντίνε! Καλή αρχή φίλε!
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on May 20, 2019 11:13:53 GMT 2
Αναρωτιέμαι, ούτε ένα GT40 φέτος; Μα ούτε ένα; Εδώ δεν έχουμε 956-962 ακόμη... Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη All in ρε μουχρίτσες, μπαίνω κι εγώ.
|
|
|
Post by nektarios on May 20, 2019 11:49:24 GMT 2
Κωνσταντίνε, καλή αρχή κι από μένα, φίλε!
|
|
|
Post by gtziaf on May 20, 2019 12:53:17 GMT 2
Αναρωτιέμαι, ούτε ένα GT40 φέτος; Μα ούτε ένα; Εδώ δεν έχουμε 956-962 ακόμη... Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη All in ρε μουχρίτσες, μπαίνω κι εγώ. Για τη φλόμπα της Mclaren και κατ' επέκταση του Αλόνσο στο Ιντυ, κουβέντα εεε . Αυτοί οι στούρνοι της Mclaren, συναγωνίζονται τους δικούς μας της Ferrari σε οργάνωση. Που πας ρε καραμήτρο να παλέψεις με τους Πένσκε και τους Αντρέτι, μέσα στο σπίτι τους, στο σπιτάκι τους; Κρίμα κι ετοίμαζα επικό κλείσιμο κάλπης με ισπανικές σημαίες κλπ. Τώρα θα πρέπει να ακούω Σια και Χατζηνικολάου... Μας χάλασαν την Κυριακή..., οι αλήτες...
|
|
|
Post by czt on May 20, 2019 14:40:29 GMT 2
Σας ευχαριστω ολους! καλη αρχη να εχουμε και καλη απολαυση να εχουμε !!! ολοι με τη καρο σημαια!
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on May 20, 2019 16:22:53 GMT 2
Για τη φλόμπα της Mclaren και κατ' επέκταση του Αλόνσο στο Ιντυ, κουβέντα εεε . H ομάδα έχει βαρέσει διάλυση. Μαρτιν Γουιτμαρς γυρνα ή εστω τηλεφωνα Καλή αρχή σε όλα τα παιδιά Πρώτο update για την Speed8. Μιας και υπάρχει περιθώριο ενός μήνα, μπορούμε να αφήσουμε τις ξεπέτες τύπου τρία 43αρια σε 7 μέρες, να βασανιστούμε και να κανουμε καμιά ομορφια. Έτσι μεχρι στιγμής είμαστε ακομα στο στάδιο της μελέτης φωτογραφιών του κοκπιτ και του μπροστινου σπλιτερ, στα οποια θα ηθελα να επεμβω. Μιας και ειμαι λοιπον στο σταδιο του πλανινγκ, ηταν ευκαιρια να ξεμπερδεψω με σχεδιαστικες λεπτομερειες οπως αυτή των ελαστικών. Όπως είχα περιγράψει, τα λάστιχα του κιτ είχαν βρόχινο πέλμα, ενώ από τις μετρήσεις φαίνεται να έχουν μαζέψει λίγο, συχνό φαινόμενο σε λάστιχα παλιών 43αριων κιτ. Με αυτα και με αυτα, σχεδιασα ενα νεο εμπρος ελαστικο, λιγο πιο μεγαλο, ελαφρυα κυρτο στο πελμα και με μικρο εφε απο το βαρος. Σειρα το βραδυ εχει το πισω ελαστικο που είναι ελαφρως πιο φαρδυ, και μετά έφυγε για εκτυπωση! Α μπιεντότ
|
|
|
Post by Φάνης on May 20, 2019 17:16:03 GMT 2
Για τη φλόμπα της Mclaren και κατ' επέκταση του Αλόνσο στο Ιντυ, κουβέντα εεε . H ομάδα έχει βαρέσει διάλυση. Μαρτιν Γουιτμαρς γυρνα ή εστω τηλεφωνα Καλή αρχή σε όλα τα παιδιά Πρώτο update για την Speed8. Μιας και υπάρχει περιθώριο ενός μήνα, μπορούμε να αφήσουμε τις ξεπέτες τύπου τρία 43αρια σε 7 μέρες, να βασανιστούμε και να κανουμε καμιά ομορφια. Έτσι μεχρι στιγμής είμαστε ακομα στο στάδιο της μελέτης φωτογραφιών του κοκπιτ και του μπροστινου σπλιτερ, στα οποια θα ηθελα να επεμβω. Μιας και ειμαι λοιπον στο σταδιο του πλανινγκ, ηταν ευκαιρια να ξεμπερδεψω με σχεδιαστικες λεπτομερειες οπως αυτή των ελαστικών. Όπως είχα περιγράψει, τα λάστιχα του κιτ είχαν βρόχινο πέλμα, ενώ από τις μετρήσεις φαίνεται να έχουν μαζέψει λίγο, συχνό φαινόμενο σε λάστιχα παλιών 43αριων κιτ. Με αυτα και με αυτα, σχεδιασα ενα νεο εμπρος ελαστικο, λιγο πιο μεγαλο, ελαφρυα κυρτο στο πελμα και με μικρο εφε απο το βαρος. Σειρα το βραδυ εχει το πισω ελαστικο που είναι ελαφρως πιο φαρδυ, και μετά έφυγε για εκτυπωση! Α μπιεντότ Ομορφιές Δημήτρη! Σε τι τα εκτυπώνεις;
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on May 20, 2019 21:59:19 GMT 2
Φανη, θα εκτυπωσω σε οποιο σαητ κανει εν οφερ αη καν'τ ριφιουζ Σε μια πρωτη εκτιμηση ανεβαζοντας το αρχειο για να παρω προσφορα, οι τιμες που παιζουν στα σαητ ειναι πανω κατω ιδιες. Προς το παρον αν και εχω σχεδιασει και ορισμενα ακομα κομματια για αλλα κιτ που σκαλιζω αυτη την περιοδο, δεν εχω εκτυπωσει τιποτα ακομη. Οποτε τωρα στο τζι-μπι θα σπασω το ροδι και φυσικα θα ενημερωσω για την εμπειρια. Ετοιμο και το πισω λαστιχο. Οι διαστασεις ειναι ενα παντρεμα του πραγματικου (μετρησεις απο ultimatecarpage, και μεγιστα επιτρεπτα ορια απο το βιβλιο κανονισμων της κατηγοριας LM GTP) και του εφικτου (διαστασεις θόλων). Ω ρεβουάρ ε μπον νουι
|
|