|
Post by gtziaf on May 13, 2019 17:43:15 GMT 2
Γιώργο, το σπρέι γράφει enamel color και μετά λέει 100% ακρυλικό! Τι εννοεί; Επίσης, αντέχει τα lacquer χρώματα; Σούπερ Σπέσιαλ τζι-τι-άι είναι λέμε. Τα πάντα όλα το χρωματάκι. Πέρα από την πλάκα, όταν λένε ακρυλικό εννοούν αντοχή στο χρόνο, διατήρηση της απόχρωσης, γρήγορο στέγνωμα κλπ. Συνήθως περιέχουν ακρυλική ρητίνη ως συνδετικό υλικό, αλλά δεν τα ξέρω κι ακριβώς. Αντέχει τα πάντα. Αλλιώς δεν θα τερματίζαμε κανένα λε μανς τζι μπι. Επίσης είναι φθηνό (3 γιούρια) και βολικό, γιατί το να ασταρώνεις ρητίνες με τον αερογράφο, να στοκάρεις, να ψεκάζεις, να κλείνεις τρυπίτσες, να ψεκάζεις, να καθαρίζεις και να περιμένεις να τελειώσεις μοντέλο σε μία εβδομάδα, δεν παίζει. Και τιπ έχουμε, και τριαδούλες θα δώσει ο Μήτσος, και διάρκεια που διαρκεί έχουμε, μόνο οι συμμετοχές λείπουν Μαζευτείτε να το κάψουμε
|
|
|
Post by Φάνης on May 13, 2019 22:19:47 GMT 2
O κύβος ερρίφθη! Σκεφτόμουν σοβαρά την Ferrrari 330 TRI, LM 1962, το resin kit από FPP Models, αλλά την άφησα για μετά το καλοκαιράκι ή για το RtLM 2020! Τελικά κατέληξα σε μια McLaren F1 GTR της Fujimi, χωρίς μηχανικά μέρη, με έξτρα Studio27 Carbon Fiber. Δεν ξέρω ακόμη αν θα βαψω το Orange χρωματάκι (Zero Paints) ή θα χρησιμοποιήσω τα decals (δεν είναι πολλά και είναι τυπωμένα από Cartograf), θα αποφασίσω στην πορεία. Το κιτ αναπαριστά την McLaren F1 GTR, αυτοκίνητο #41 (σασί No. 20R), της ομάδας Gulf Team Davidoff McLaren, με οδηγούς τους Γάλλους Jean-Marc Gounon και Pierre-Henri Raphanel και τον Σουηδό (μακαρίτη πλέον) Anders Olofsson το οποίο κατέκτησε την 2η θέση στο 24 Hours LeMans το 1997, πίσω από την Porsche WSC-95, αυτοκίνητο #7, του Ιταλού Michele Alboreto, του Σουηδού Stefan Nils Edwin Johansson και του Δανού Tom Kristensen, που αγωνίστηκαν με την ομάδα Joest Racing. Οταν ξεκινήσουμε με το καλό την κατασκευή, την Παρασκευή, θα υπάρξουν και φωτό από τα πλαίσια!
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on May 14, 2019 11:30:46 GMT 2
Μπονζούρ Η φετινή μου συμμετοχή είναι η Bentley ΕΧP Speed 8 του 2003, όπου έκανε το 1-2 στον αγώνα (προηγούμενη νίκη της Bentley στο LeMans ήταν το 1930 με το κιτ του Κωνσταντίνου ). Το κιτ είναι στην 1/43 από την Provence Moulage. Με μια πρώτη ματιά, φαίνεται καλοσχεδιασμένο, και η ρητίνες του είναι πολύ καλές. Το κύριο αρνητικό μου φαίνεται τα λάστιχα τα οποία έχουν ένα πολύ sci-fi πέλμα και δεν είναι σλικ. Περίεργο, καθώς τον αγώνα τον είχα δει και δεν θυμάμαι να βρέχει. Το πιο πιθανό είναι να τα αντικαταστήσω, αλλά έχει ο Θεός. Τα περιεχόμενα στην παρακάτω φώτο: Πληροφορίες για το αυτοκίνητο στο παρακάτω λίνκ: Bentley EXP Speed 8Ανάλογα πως θα κυλήσει η κατασκευή μπορεί να παίξει και κανένα κιτάκι ακόμα. Α τουτ αλέ
|
|
|
Post by gtziaf on May 15, 2019 17:59:16 GMT 2
Είμαστε 45 χρόνια πριν, το 1974, όπου οι Daytona Competizione πέτυχαν την τρίτη και τελευταία συνεχόμενη νίκη τους, στην κλάση GT του Le Mans... Δράστες οι Cyril Grandet και Dominique Bardini, που έφεραν το αυτοκίνητο με το Νο71 στην 5η θέση γενικής και την 1η στα GT. Στην κατασκευή θα χρησιμοποιηθεί το κιτ της Studio27. Όπως βλέπετε, το κιτ δεν αφορά το αυτοκίνητο της περιγραφής, αλλά την δίχρωμη (κόκκινη - κίτρινη), που είχα φτιάξει παλιότερα μετατρέποντας το κιτ της Italeri Τώρα αναγκαστικά θα το ξανά-μετατρέψω για να ταιριάζει με τις ιδιαιτερότητες της #71. Μιλάμε για στρατηγική επιπέδου Ferrari F1. Επίσης, δεν ξέρω αν ταιριάζουν οι χαλκομανίες που έχω, που δεν είναι studio27! Άλλα έτσι είναι τα λε μανς, κατεβάζεις τη συμμετοχή και δεν ξες αν μπορεί να αντέξει την πρώτη ώρα. Αυτά, ότι άλλο προκύψει, εσείς θα το πληροφορείτε πρώτοι
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on May 16, 2019 11:23:19 GMT 2
Η daytona πάει να αγγίξει την F40LM σε μαϊντανότητα (την έχουν κατεβάσει τουλάχιστον 3 ακόμα σε LMGB) Αναρωτιέμαι, ούτε ένα GT40 φέτος; Μα ούτε ένα;
|
|
|
Post by gtziaf on May 16, 2019 11:59:32 GMT 2
Η daytona πάει να αγγίξει την F40LM σε μαϊντανότητα (την έχουν κατεβάσει τουλάχιστον 3 ακόμα σε LMGB) Δεν πρέπει να σπιλώνετε υπολήψεις κύριε Φέρτε αποδείξεις και ντοκουμέντα στο δικαστήριο. Τα LMGB είναι παρθένα από ντειτόνες Αναρωτιέμαι, ούτε ένα GT40 φέτος; Μα ούτε ένα; Εδώ δεν έχουμε 956-962 ακόμη...
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on May 16, 2019 12:12:20 GMT 2
Είναι όλες κόκκινες, ρητίνη και με σήμα το άλογο και τις μπερδεύω Εδώ δεν έχει έχουμε 956-962 ακόμη... Τα έχει πάρει εργολαβία το δίδυμο jvolume-chris αυτά
|
|
|
Post by gtziaf on May 16, 2019 12:25:02 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on May 16, 2019 13:17:51 GMT 2
Η daytona πάει να αγγίξει την F40LM σε μαϊντανότητα (την έχουν κατεβάσει τουλάχιστον 3 ακόμα σε LMGB) Αναρωτιέμαι, ούτε ένα GT40 φέτος; Μα ούτε ένα; Το σκέφτηκα Δημήτρη να κατεβάσω ένα GT40, αλλά αφού ολοκληρώνω ήδη 1, είπα να ασχοληθώ με κάποιο άλλο αυτοκίνητο. Παντως ναι, ελπίζω κάποιος άλλος να ασχοληθεί με ένα GT40 στο φετινό RtLM!
|
|
|
Post by Φάνης on May 16, 2019 14:01:53 GMT 2
Δεν βλέπω πολλές συμμετοχές στο 1ο RtLM.... Άντε, βιαστείτε, έχουμε εκκίνηση σε λίγο!
|
|
|
Post by gtziaf on May 16, 2019 18:55:48 GMT 2
Έτοιμο και το flyer...
|
|
|
Post by gtziaf on May 17, 2019 14:20:24 GMT 2
Τι καλύτερο από το να ξεκινήσουμε με ένα βιντεάκι, φτιαγμένο από φωτογραφίες - μνήμες για το Le Mans του 1970... Καλή αρχή, ας κάνουμε λίγη σκόνη
|
|
|
Post by Φάνης on May 17, 2019 15:43:49 GMT 2
Καλή αρχή σε όλους τους συμμετέχοντες!
|
|
|
Post by freddieslotcars on May 18, 2019 10:05:14 GMT 2
Εγω λογο εργασιας εισως να μην προλαβω να συμμεταχω αλλα εαν βρω χρονο θα τελειωσο την 917/10 της matchbox.
|
|
|
Post by Φάνης on May 18, 2019 20:48:08 GMT 2
|
|
|
Post by Sakis on May 19, 2019 1:28:46 GMT 2
All in ρε μουχρίτσες, μπαίνω κι εγώ. Είχα αρχίσει ένα Audi R10 της Revell θυμάμαι. Φυσικά και θα είναι κλειστό χωρίς κινητήρα. Το σίγουρο είναι ότι είναι χοντροκομμένο με χάλια γράμμωση που την είχα σβήσει όλη με εποξικό ("έλα αλήθεια;" ακούω τον Αγάπιο να λέει). Οπότε εξοπλίστηκα με μια ράσπα σε μέγεθος σούβλας για το τρίψιμο ώστε να καταπιαστώ με το αγαπημένο μου άθλημα... Μόλις κατεβάσω το κουτί και συνέλθω από την ξενέρα που θα φάω θα ανεβάσω και φωτό με φόντο τον κάδο σκουπιδιών που θα το στείλω α λα Διαμαντίδης-βάλτο αγόρι μου στην εκπνοή...
|
|