|
Post by gtziaf on Jan 24, 2019 22:02:44 GMT 2
Η Lotus Europa του Colin Chapman από το κιτ της Tamiya, αποτέλεσε ένα ευχάριστο διάλειμμα στο πάγκο μου μετά την ολοκλήρωση της 512. Πριν επικεντρωθούμε λοιπόν στα 43άρια που έφερα από την Ιταλία και κάποιες ζόρικες μετακατασκευές που περιμένουν να πάρουν σειρά, αποφάσισα να χαλαρώσω με το γνωστό κιτ της big T. Για την ιστορία το αμάξωμα είχε βαφτεί κάπου στις γιορτές, αν θυμάμαι καλά, ενώ τα υπόλοιπα κομμάτια καθαρίστηκαν - βάφτηκαν από την Κυριακή και μετά. Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά, οπότε βγήκαν μερικές γρήγορες φώτο για να ανέβει, πριν ξεχαστεί στην βιτρίνα μας. Κατασκευαστικά, το χρώμα είναι το pale green (αυτό της 250 GTO) από ΖP και το βερνίκι 513 ψεκασμένο με τον αερογράφο. Οι ζάντες έγιναν με το χρυσό της Mr Color και το εσωτερικό διχρωμία με κρεμ και καφέ από τη σειρά interior της ZP. Σε γενικές γραμμές φτιάχτηκε απ΄ το κουτί, ενώ το καθάρισμα των κομματιών δεν ήταν τόσο σχολαστικό όπως συνήθως. Στο χώρο του κινητήρα, άλλαξα το airbox που δίνει το κιτ με χοάνες (κομμένες κλέμες), πρόσθεσα καλωδίωση και κάποιες σωληνώσεις. Στο εσωτερικό έγινε φλόκινγκ, ενώ τα ξύλα βάφτηκαν με πινέλο (κρεμ, τυχαίες γραμμές μαύρου & καφέ και στο τέλος διαφανές πορτοκαλί). Εξωτερικά προστέθηκα PE υαλοκαθαριστήρας, μεταλλική σωλήνα στο τελικό της εξάτμισης, κεραία που ανεβοκατεβαίνει και κάποιες PE βίδες. Τέλος τα χρωμιωμένα πλαίσια έγιναν με μαρκαδόρους molotow το οποίο μετάγγισα και ψέκασα με τον αερογράφο. WIP φωτογραφίες δεν υπάρχουν λόγο της ταχύτητας και της φύσης της κατασκευής. Το αποτέλεσμα... Ελπίζω να σας αρέσει... Τα φιλιά μου
|
|
|
Post by czt on Jan 24, 2019 22:14:32 GMT 2
Μας ξετρελανε ωραιες αποχρωσεις , ο κινητήρας φανταστικος το εσωτερικο απο οσο φενεται πολυ ωραιο. πιστευω στα τζαμια επαιξε μολοτωφ. το κιτ δινει τη δυνατοτητα ανοιχτου μοτερ? το χρωμα παντος σε παραπεμπει στη σωστη δεκαετια. Μπραβο Γιωργο πολυ ομορφη δουλεια
|
|
|
Post by Diecast917k on Jan 25, 2019 0:59:14 GMT 2
Πολυ ομρφο και γλυκο αμαξακι και το χρωμα του ταιριαζει αψογα!!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 25, 2019 9:45:56 GMT 2
Πολύ όμορφη κατασκευή και χρώμα Γιώργο! Αν δεν κάνω λάθος το έχει βγάλει και η Fujimi τι συγκεκριμμένο μοντέλο, έτσι δεν είναι;
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Jan 25, 2019 13:44:57 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 25, 2019 19:32:38 GMT 2
Το χρώμα μου θυμίζει τα νιάτα μου... Πολύ ωραία κατασκευή Γιώργο, έστω και χωρίς w.i.p.... Στην πόρτα του συνοδηγού κάτι μοιάζει να μην είναι βέλτιστο: Ή το σκριμπάρισμα ή το wash. Το σύνολο πάντως, όπως λέει κι ο Δημήτρης ο μπλακ, γλυκούλι!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 29, 2019 12:58:35 GMT 2
Πανέμορφο Γιώργο και οι παστέλ αποχρώσεις του ταιριάζουν απίστευτα!! Αν μου επιτρέπεις φίλε Γιώργο, συμπληρώνω....Αν δεν κάνω λάθος το έχει βγάλει και η Fujimi τι συγκεκριμμένο μοντέλο, έτσι δεν είναι; Σωστά Φάνη, μάλιστα τα επανέκδωσε και σχετικά πρόσφατα... ....το κιτ δινει τη δυνατοτητα ανοιχτου μοτερ?.... Ναι Κωνσταντίνε έχει αυτή την δυνατότητα....
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 29, 2019 18:30:18 GMT 2
Ευχαριστώ για το σχολιασμό φίλοι μου. Χαίρομαι που σας άρεσαν οι χρωματικοί συνδυασμοί. Κωνσταντίνε, αν εννοείς το σημείο στην πάνω αριστερή γωνία της πόρτας, το είχα δει κι εγώ και συμπλήρωσα wash. Αν είναι κάτι άλλο και δεν σου κάνει κόπο, επισήμανε το μου, να το διορθώσω. Αλεξ, ευχαριστώ για την εκπροσώπηση. Μια μικρή διόρθωση, καθώς το fujimi δεν είναι επανέκδοση αλλά νέο (2015) καλούπι. Τώρα γιατί το έκανε αυτό η fujimi, δεν ξέρω. Είπαμε γιαπωνέζικο μάρκετινγκ.
|
|
|
Post by alex78 on Jan 29, 2019 18:48:48 GMT 2
Κωνσταντίνε, αν εννοείς το σημείο στην πάνω αριστερή γωνία της πόρτας, το είχα δει κι εγώ και συμπλήρωσα wash. Αν είναι κάτι άλλο και δεν σου κάνει κόπο, επισήμανε το μου, να το διορθώσω. Επειδή κάτι με έχει πιάσει με την εκπροσώπηση σήμερα , εγώ καταλαβαίνω (με κάθε επιφύλαξη) ότι ο φίλτατος Κωνσταντίνος ίσως εννοεί κατά μήκος όλη την κάτω πλευρά της πόρτας του συνοδηγού. Αλεξ, ευχαριστώ για την εκπροσώπηση. Μια μικρή διόρθωση, καθώς το fujimi δεν είναι επανέκδοση αλλά νέο (2015) καλούπι. Τώρα γιατί το έκανε αυτό η fujimi, δεν ξέρω. Είπαμε γιαπωνέζικο μάρκετινγκ. Και να φανταστείς το τσέκαρα πρώτα στο Scalemates και παρ' όλα αυτά το έγραψα λάθος....ότι να 'ναι....
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 29, 2019 20:25:45 GMT 2
Άλεξ, δεν βλέπω κάτι στο σημείο που αναφέρεις. Νομίζω φαίνεται καλύτερα και στην 3η φώτο του αρχικού thread. Αλλά πάλι η οπτική του καθενός διαφέρει, οπότε θα το κοιτάξω και στο μοντελάκι για να βεβαιωθώ.
|
|
|
Post by alex78 on Jan 29, 2019 21:06:33 GMT 2
Άλεξ, δεν βλέπω κάτι στο σημείο που αναφέρεις. Νομίζω φαίνεται καλύτερα και στην 3η φώτο του αρχικού thread. Αλλά πάλι η οπτική του καθενός διαφέρει, οπότε θα το κοιτάξω και στο μοντελάκι για να βεβαιωθώ. Προς αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων και για να μην φανεί ότι διυλίζω τον κώνωπα κιόλας , το μοντελάκι είναι φοβερό Γιώργο! Απλά καμιά φορά το μάτι παίζει περίεργα παιχνίδια....
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 29, 2019 21:13:22 GMT 2
Κωνσταντίνε, αν εννοείς το σημείο στην πάνω αριστερή γωνία της πόρτας, το είχα δει κι εγώ και συμπλήρωσα wash. Αν είναι κάτι άλλο και δεν σου κάνει κόπο, επισήμανε το μου, να το διορθώσω. Γιώργο, εννοώ αυτό το σημείο:
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 29, 2019 22:06:21 GMT 2
Άλεξ, ξέρεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Η γνώμη όλων είναι ευπρόσδεκτη 100%, για να μπορούμε να βελτιωνόμαστε. Κωνσταντίνε χαχα, αυτή είναι η πόρτα του οδηγού! Απ' την άλλη έψαχνα! Δίκαιο έχεις, το διόρθωσα ήδη. Ευχαριστώωωω!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 30, 2019 8:12:07 GMT 2
Κωνσταντίνε χαχα, αυτή είναι η πόρτα του οδηγού! Και να σκεφτεις πως όταν έκανα το στρατιωτικό μου ένας συνάδελφος που είχε ένα τέτοιο (δεξιοτίμονο) ερχόνταν τα πρωινά και μ' έπαιρνε για να πάμε στη μονάδα...
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 30, 2019 18:02:59 GMT 2
Κωνσταντίνε χαχα, αυτή είναι η πόρτα του οδηγού! Και να σκεφτεις πως όταν έκανα το στρατιωτικό μου ένας συνάδελφος που είχε ένα τέτοιο (δεξιοτίμονο) ερχόνταν τα πρωινά και μ' έπαιρνε για να πάμε στη μονάδα... Εγώ για να πάω στη μονάδα χρειαζόμουν εκχιονιστικό! Αδικίες της ζωής
|
|
|
Post by czt on Jan 30, 2019 18:25:47 GMT 2
Η μεγαλύτερη αδικία της ζωής είναι το τελωνείο για πράγματα που έρχονται από Ιαπωνία κλπ
|
|