|
Post by Φάνης on Feb 5, 2019 13:24:03 GMT 2
Καλημέρα στην παρέα, Κάποια πρόοδος σε επιμέρους μέρη. Τελικά αποφάσισα να το κάνω από το κουτί, χωρίς τα έξτρα βελτιωτικά που είχα αγοράσει για το συγκεκριμμένο, αλλά θα τα χρησιμοποιήσω για άλλο που θα φτιάξω σε μεταγενέστερο χρόνο με Gulf χρώματα. Επίσης το αμάξωμα βάφτηκε με flat black, αλλά μάλλον θα το περάσω 1-2 χέρια anthracite (αυτό της Gravity Colors), πριν εφαρμόσω τα decals. Επίσης, τα decals στο καντράν, τα πολύ μικρά gauges, σχεδόν διαλύονταν κατά την εφαρμογή τους... όχι τέλεια, αλλά είναι αυτό που είναι .... Καλή συνέχεια σε όλους
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 5, 2019 17:04:20 GMT 2
Fujimi γαρ... Ωστόσο έσωσες μαεστρικά τις ατέλειες. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 5, 2019 17:35:18 GMT 2
Μια χαρά είναι Φάνη. Ρίξε ένα χέρι βερνίκι και βάλε χαλκομανίες. Γιατί να ψεκάσεις κι άλλο χρώμα, είναι λίγο over-modelling;
|
|
|
Post by czt on Feb 5, 2019 19:48:47 GMT 2
πολυ ωραια παει τωρα η αναποδιες και τα προβληματα ειναι μεσα στο προγραμμα αλλα δεν αγχωνομαστε απολαμβανουμε!
|
|
|
Post by alex78 on Feb 5, 2019 20:07:53 GMT 2
Πολύ όμορφη δουλειά Φάνη! Οι ζάντες εξαιρετικές! Τα καθίσματα πως έγιναν?
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 6, 2019 12:23:14 GMT 2
Σας ευχαριστώ παιδιά. Το Σ/Κ λογικά θα βάλω τις χαλκομανίες και αυτές στα φώτα πίσω στη Panamera ώστε να είναι και τα 2 έτοιμα για βερνίκι. Γιωργο δεν έχεις άδικο, απλώς το χρώμα δεν μου κάθεται πολύ ωραίο στο μάτι, ας ελπίσουμε ότι δεν θα δείχνει περίεργο μετά το βερνίκι. Άλεξ, τα καθίσματα τα έβαψα με flat black, μετά εβαψα silver τα τα ανάλογα μέρη και μετά με στεγνό πινέλο και satin black προσπάθησα να φαίνονται λίγο χρησιμοποιημένα και επίσης το silver να είναι φαίνεται πιο ομοιόμορφο στα μέρη που πρέπει. Καλή συνέχεια σε όλους
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 13, 2019 14:11:05 GMT 2
Λοιπόν, πολύ γρήγορη ενημέρωση. Αφού ολοκληρώσαμε τη μπανιέρα και την συναρμολόγηση, περάσαμε ένα χέρι gloss βερνίκι (για πρώτη φορά το EX-03 από Gaianotes αραιωμένο με 60% Mr Leveling Thinner) στο αμάξωμα όπως πρότεινε ο Γιώργος και βάλαμε τα Decals. Τα περισσότερα έκατσαν καλά, εκτός από αυτά στους αεραγωγούς στην οροφή που σπάσανε ελαφρά και δεν έδεσαν πολύ ωραία, βέβαια τα διόρθωσα με λίγο χρώμα και με extra βερνίκι θα είναι οκ. Παρόλα αυτά, το χώρισμα στην μπροστινό καπό μου δημιούργησε πρόβλημα γιατί όπως δίνονται τα decals επρεπε να μπει μετά, παρόλο που τα έκοψα, δεν έκατσαν καλά, και η διαχωριστική μαύρη γραμμή δεν είναι στο χώρισμα που πρέπει. Είχα αποφασίσει να του ρίξω λίγο άσπρο χρώμα να εξαλειφθεί και να χρωματίσω το χώρισμα με μαύρο, αλλά πρόσεξα ότι η indycals έχει decals για το συγκεκριμμένο και μάλιστα περιέχει και αυτά που δεν δίνει η Fujimi (παρεμπιπτόντως τα decals υπάρχουν σε διάφορες κλίμακες κια φυσικά σε 1:12 για το kit της Trumpeter για όποιον ενδιαφέρεται), όπως 1) The Mclaren racing shield at the front of the side windows 2) The "NZ" and silver fern on the offside front wing Οπότε πήρα την απόφαση να τα αντικαταστήσω (τα new decals είναι ήδη καθ´οδον από Αμερική). Αυτό θα με καθυστερήσει λίγο, αλλά αυτό δεν με απασχολεί ιδιαίτερα! Καλή συνέχεια σε όλους
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 29, 2019 21:25:22 GMT 2
Για κάποιο λόγο οι χαλκομανίες από indycals χάθηκαν στον δρόμο και μου στάλθηκε καινούργιο σετ. Είχα βαρεθεί όμως να περιμένω, και όταν βρήκα 1 spare set της Fujimi από κάποιον φίλο μοντελιστή αποφάσισα να αντικαταστήσω τις προηγούμενες λόγω του προβλήματος που έχω προαναφέρει. Αυτές έκατσαν κάπως καλύτερα, τουλάχιστον στα σωστά σημεία πιστεύω! Αύριο λογικά θα ψεκάσω βερνίκι (πάλι EX-03, να τελειώσει το μπουκαλάκι που είχα κάνει ανάμειξη για το Panamera), και αν όλα πάνε καλά θα μπορέσω να το γυαλίσω σε 3-4 ημέρες, οπότε να ολοκληρωθεί και αυτό μέχρι το τέλος της εβδομάδας! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by alex78 on May 1, 2019 17:54:38 GMT 2
Ασταμάτητος.....προχώρα Φάνη, κουκλί θα βγεί....!!!
|
|
|
Post by Φάνης on May 1, 2019 20:14:53 GMT 2
Ασταμάτητος.....προχώρα Φάνη, κουκλί θα βγεί....!!! Ευχαριστώ Άλεξ! Το πέρασα ήδη 3 χέρια βερνίκι, θα του ρίξω αλλά 2 αύριο. Έχει απίστευτη σκόνη αυτόν τον καιρό και παρόλο που ψεκάζω βράδυ με ότι προφυλάξεις μπορείς να φανταστείς αιωρούνται διάφορα στην ατμόσφαιρα Ελπίζω το τελικό αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό!
|
|
|
Post by alex78 on May 1, 2019 23:42:17 GMT 2
Ευχαριστώ Άλεξ! Το πέρασα ήδη 3 χέρια βερνίκι, θα του ρίξω αλλά 2 αύριο. Έχει απίστευτη σκόνη αυτόν τον καιρό και παρόλο που ψεκάζω βράδυ με ότι προφυλάξεις μπορείς να φανταστείς αιωρούνται διάφορα στην ατμόσφαιρα Ελπίζω το τελικό αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό!
Το μομέντουμ είναι με το μέρος σου....
|
|
|
Post by nektarios on May 15, 2019 13:37:13 GMT 2
Και προχωράει πολύ γρήγορα και γίνεται πολύ όμορφο! Μου άρεσε ιδιαίτερα η λεπτομέρεια στα καθίσματα! Καλά τελειώματα, φίλε!
|
|
|
Post by Φάνης on May 16, 2019 19:58:24 GMT 2
Και προχωράει πολύ γρήγορα και γίνεται πολύ όμορφο! Μου άρεσε ιδιαίτερα η λεπτομέρεια στα καθίσματα! Καλά τελειώματα, φίλε! Ευχαριστώ φίλε! Το αμάξωμα έχει βερνικωθεί, τριφτεί και γιαλιστεί! Απομένει να βάψω κάποια σημεία με ασημένιο χρώμα με πινελάκι και να βάλω τα clear parts, πριν το καπακωσω. Ελπίζω κάποια στιγμή μέσα στο Σ/Κ, σε κανα διαλλειματάκι από το RtLM, να ανεβάσω φωτό από τα τελευταία βήματα πριν την ολοκλήρωση του!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 13, 2020 20:27:28 GMT 2
Το συγκεκριμμένο κιτ το είχα παρατήσει γιατί μου είχε φύγει η όρεξη! Εκτός τα προβλήματα που είχα με τα aftermarket decals και τελικά την χρησιμοποίηση spare decals από φίλο μοντελιστή, όταν αποφάσισα να του περάσω τα τζάμια για να το καπακώσω, δεν μου άρεσε το finish του, του έλειπε λίγο βάθος! Οπότε μπήκε στο κουτί του και ξεχάστηκε! Βλέποντας την GT40 που ανέβασε πρόσφατα ο Δημήτρης, θυμήθηκα την δική μου! Την ξέθαψα πριν μερικές ημέρες και την έτριψα εξ’ολοκληρου με 6000 και σήμερα του έριξα ακόμη 2 χέρια 1Κ βερνίκι, που μου είχε περισσέψει από το μπουκαλάκι που είχα αραιώσει για την 340 Mexico! Το αποτέλεσμα είναι αυτό. Σίγουρα καλύτερο από ότι ήταν προηγούμενως. Θτο λειάνω με 8000 και θα το ξανά γυαλίσω να δω το τελικό αποτέλεσμα. Όποιο και να είναι αυτό, μου αρέσει δεν μου αρέσει, θα το καπακώσω να μην το λιβανίζω!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 13, 2020 20:41:06 GMT 2
Τελικά και το 1Κ μια χαρά κάνει την δουλειά του. Πολύ όμορφο αποτέλεσμα Φάνη τόσο εδώ όσο και στην Μεξικάνα σου. Απλά εδώ λόγω μεγέθους, χρώματος και χαλκομανιών το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει περισσότερο.
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 14, 2020 8:28:49 GMT 2
Τελικά και το 1Κ μια χαρά κάνει την δουλειά του. Πολύ όμορφο αποτέλεσμα Φάνη τόσο εδώ όσο και στην Μεξικάνα σου. Απλά εδώ λόγω μεγέθους, χρώματος και χαλκομανιών το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει περισσότερο. Ευχαριστώ φίλε! Αν θυμάμαι καλά αυτό ήταν το κιτ με το οποίο ήθελα να δοκιμάσω να βερνικώσω σε 1:24 με 1Κ αντί για 2Κ, και μάλιστα με το EX-03 που είχα προμηθευτεί. Οπότε, είναι εξολοκλήρου βερνικωμένο με το συγκεκριμμένο βερνίκι, έχει φάει αρκετά χέρια και αρκετό τρίψιμο, παρ’όλα αυτά το τελικό αποτέλεσμα (λόγω της δικής μου δουλειάς) δεν είναι εφάμιλλο πιστεύω με το να είχα χρησιμοποιήσει 2Κ (βλέποντας και το τελικό αποτέλεσμα στο Calsonic Skyline GT-R 2003, το μοντέλο στο οποίο χρησιμοποίησα για 1η φορά 2Κ!).
Όπως και να έχει, θέλω να το τελειώσω, να φύγει από το κουτί στο οποίο είχε που καταχωνιαστεί, και να προχωρήσω με άλλα. Σίγουρα, στο μέλλον θα ασχοληθώ με αρκετά GT40, από τα αγαπημένα μου αγωνιστικά!
|
|