|
Post by Φάνης on Apr 19, 2020 19:21:21 GMT 2
Φάνη στον άξονα μετάδοσης πως και χρησιμοποίησες μήκη πλαστικού και όχι κάποιο στόκο? Επίσης μια εναλλακτική και οικονομική λύση θα ήταν και κομμάτια κατάλληλα διαμορφωμένα από sprues. Καλά βαψίματα και καλή Ανάσταση! Ήταν αρκετά βαθύ ‘Άλεξ, έχω πολλά evergreen (μεγάλο στοκ από Αμερική που είχα πάει), οπότε βολεύει γιατί βρίσκω το κατάλληλο πάχος, κόβω και ότι κενό τα εξαλείφω με tamiya easy cement. Χρόνια πολλά!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 19, 2020 19:29:50 GMT 2
Ειμαι παρα πολυ περιεγος να δω πως θα κανεις τα νικελ στα πηρουνια ....καλη επιτυχια απο τωρα Δεν υπάρχουν μαγικά Μιχάλη, αν μπορούσε να κρυφτεί η ένωση θα χρησιμοποιούσα το mirror surface της Hasegawa, εδώ όμως είναι όλα φανερά. Άρα θα βαφτεί, με κάποιο chrome paint, σίγουρα δεν θα είναι όπως το πραγματικό νίκελ, αλλά για το μοντέλο μας θα είναι μια χαρά! Αν είχα το refill από Molotov marker, θα το χρησιμοποιούσα για το νίκελ, αλλά δυστυχώς δεν έχω και δεν μπορώ να προμηθευτώ λόγω καραντίνας. Χρόνια πολλά!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 19, 2020 19:44:36 GMT 2
|
|
|
Post by nasosampa on Apr 19, 2020 20:18:32 GMT 2
Άλλοι σούβλιζαν ή έψηναν σήμερα, εγώ βρήκα χρόνο όμως και αστάρωσα, διόρθωσα ατέλειες, και ξανά αστάρωσα! Άρχισα και την συναρμολόγηση του σκελετού, και θα αρχίσω από αύριο να δουλεύω στον κινητήρα μόλις βάψω και τα υπόλοιπα κομμάτια με chrome και polished aluminium (κάποια θέλουν μασκάρισμα ή πινελάκι για να περαστεί good leaf χρώμα), Χρόνια πολλά και καλή εβδομάδα να έχουμε! Χρόνια Πολλά Φάνη, η αλήθεια είναι πως είναι πιό παραγωγική διαδικασία από το σούβλισμα, οπότε μάζι σου ! Όταν λες good leaf χρώμα τι εννοείς?
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 19, 2020 20:24:59 GMT 2
Χρόνια πολλά Νάσο! Τυπογραφικό, το διόρθωσα, εννοούσα gold leaf (X-12 της Tamiya)!
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 19, 2020 22:24:51 GMT 2
Φανη Χρονια Πολλα κ Καλα ....χιχι στην πρωτη φωτο ο παγκος σου χαλια ....παει χαλασες κ συ ...χιχιχι
|
|
|
Post by alex78 on Apr 20, 2020 17:27:42 GMT 2
Χριστός Ανέστη Φάνη με υγεία! Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων φίλε μου, τουλάχιστον διατηρήθηκες fit κλεισμένος στην σοφίτα σου. Αλίμονο από άλλους που περιδρόμιασαν το καταπέτασμα με πρόσχημα ''λόγω της ημέρας''. Καλά βαψίματα, για Maroon τι θα επιλέξεις....?
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 20, 2020 18:05:21 GMT 2
Χριστός Ανέστη Φάνη με υγεία! Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων φίλε μου, τουλάχιστον διατηρήθηκες fit κλεισμένος στην σοφίτα σου. Αλίμονο από άλλους που περιδρόμιασαν το καταπέτασμα με πρόσχημα ''λόγω της ημέρας''. Καλά βαψίματα, για Maroon τι θα επιλέξεις....? Χρόνια πολλά φίλε! Προσέχω την διατροφή μου, αλλά να πω την άλλη αλήθεια ποτέ δεν μου άρεσε ο τζερτζελές την Κυριακή του Πάσχα! Για να απαντήσω στην ερώτηση σου για το χρωματάκι, έπεσε σήμερα, 6 ελαφρά χέρια, θα πέσουν και 2 ελαφρά χέρια βερνίκι για τα decals!
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 20, 2020 19:05:34 GMT 2
ΦΑΝΗ Χριστος Ανεστη ....θα την κανεις διχρωμη ? γιατι αυτο το χρωμα μου φαινεται πολυ σκουρο για το πραγματικο .
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 20, 2020 19:57:32 GMT 2
ΦΑΝΗ Χριστος Ανεστη ....θα την κανεις διχρωμη ? γιατι αυτο το χρωμα μου φαινεται πολυ σκουρο για το πραγματικο . Χρόνια πολλά Μιχάλη! 99% θα γίνει μονόχρωμη. Δεν υπάρχει standard απόχωση, ότι ήθελε ο καθένας μπορεί την είχε στην κατοχή του, custom made. Ούτως ή άλλως το πως θα δείχνει το χρώμα θα το φανεί μετά το βερνίκι. Υπάρχουν φωτό με σκούρα χρώματα, μονόχρωμα ή δίχρωμα maroon στο διαδύκτιο. Μένει φυσικά το 1% για δίχρωμη, με maroon στα πλάγια μέσα στο περίβλημα και μαύρο το υπόλοιπο .....
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 20, 2020 20:45:33 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 21, 2020 17:34:02 GMT 2
Καταιγιστικός, Φάνη. Και το χρώμα σούπερ. Καλή συνέχεια, mate
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 21, 2020 21:20:34 GMT 2
Καταιγιστικός, Φάνη. Και το χρώμα σούπερ. Καλή συνέχεια, mate Ευχαριστώ Γιώργο, θέλω να το ολοκληρώσω και για το GB στο The Modellers Band, οπότε αφιερώνω χρόνο και σε αυτό!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 21, 2020 21:46:08 GMT 2
Σήμερα ξεκίνησα να συναρμολογώ τον κινητήρα για να τον προσαρμόσω στον σκελετό μαζί με το πίσω φτερό, φώτα, ρόδα κτλ. Όπως έχω αναφέρει τα διάφορα απόχρωμιωμένα κομμάτια τα εβαψα με chrome και polished aluminium για να μην είναι μονότονα. Χρησιμοποιησα το black base και τα αντίστοιχα χρώματα της AK Interactive (σειρά Extreme Metal). Γενικά τα έχω χρησιμοποιήσει σε μικρες περιοχές (πχ φιλετάκια σε αυτοκίνητα), είχα μείνει αρκετά ικανοποιημένος. Εδω έβαψα μεγαλύτερες και περισσότερες επιφάνειες τος οποίες έπρεπε να τις χειριστώ για να μπορέσω να συναρμολόγηω και να κολλήσω. Μετά από 18+ ώρες, δεν είχαν στεγνώσει ολοκληρωτικά! Πως το κατάλαβα, παρόλο που για καλό και για κακό φορούσα τα γαντακια μου για να μην αφήσω τυχόν σημάδιια, λόγω κακού χειρισμού μου έπεσε λίγο πριν την ολοκλήρωση ο κινητηρας κάτω και το ένα από τα καλύμματα του (φάτσα μόστρα) γδάρθηκε και γέμισε κόκκους σκόνης γιατί η μπογιά τελικά δεν έιχε στεγνώσει ολοκληρωτικά Μου χάλασε την διάθεση! Παρόλα αυτά, αποφάσισα να το τρίψω λίγο να καθαρίσει και επειδή ήταν δύσκολο να ξαναβάψω αφού θα επρέπει να στοκάρω, να τρίψω χωρις να χαλάσω τα ανάγλυφα, να μασκάρω, κτλ, αποφάσισα να το ντύσω με Bare Metal foil. Για συμμετρία, έντυσα και τα 2 καλύμματα, σίγουρα το ένα που χτυπήθηκε δεν είναι όπως θα ήθελα (με γυμνό μάτι δεν φαίνεται πολύ) αλλά τι να κάνουμε συμβαίνουν και αυτά!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Apr 21, 2020 22:05:34 GMT 2
Φανη μου κανει μεγαλη εντυπωση το προβλημα με τα μεταλλα της ΑΚ τα χρησιμοποιω παρα πολυ και ποτε δεν ειχα παρομοιο προβλημα
στεγνωνουν πολυ γρηγορα, χωρις προβληματα!!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 21, 2020 22:20:09 GMT 2
Φανη μου κανει μεγαλη εντυπωση το προβλημα με τα μεταλλα της ΑΚ τα χρησιμοποιω παρα πολυ και ποτε δεν ειχα παρομοιο προβλημα στεγνωνουν πολυ γρηγορα, χωρις προβληματα!! Καλησπέρα Παναγιώτη, τα χρώματα αυτά είναι enamel οπότε σίγουρα θέλουν κάποιο χρόνο να στεγνώσουν. Εμένα πάντως δεν είχαν στεγνώσει! Δεν ξέρω αν είναι ο τρόπος που τα ψέκασα, εσύ τα κράτος και δεν έχεις πρόβλημα; Αν δεν σου κάνει κόπος, πες μου σε παρακαλώ τον τρόπο που τα ψεκάζεις για π.χ, το chrome για να πάρεις ένα ικανοποιητικό αποτέλεσα (πόσο χέρια για το black base, χρονος αναμονής, μεταξύ χεριών, ποσά χέρια για το chrome, χρόνος αναμονής μεταξύ τους, αν ρίχνεις παραπάνω από 2 χέρια, κτλ). Ευχαριστώ!
|
|